Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak vrátit zpět verzi firmwaru (asi nejen u mechanik Teac)

martinovi : Dík za radu. Bál jsem se to spustit, abych si nezničil mechaniku, tak jsem nevěděl, že je to do Windowsu. Jdu do toho, doufám, že se to nainstaluje samo,  v angličtině moc neválím.  

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám asi 2 roky Plextora PX-W4824A firmware 1.04 .  Koupil jsem CD-RW Memorex, nejde vypálit, asi ho nezná.  Nikdy jsem neupgradoval firmware, potřeboval bych poradit.  Stáhl jsem si 1.06 .  Musím stáhnou ještě 1.05 a instalovat nejdříve tuhle verzi ?  Ten upgrade spustím v systému (WinXP) z céčka nebo musím nabootovat z diskety a spustit ho z diskety ?  Dík za rady.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den, aktualizoval jsem firmware na vypalovačce MSI DR4-A a v průběhu se mi počítač restartoval a od tý doby mi počítač vůbec mechaniku nenačtě a mechanika neraaguje, ani na vysunutí media. mohl by jste mi prosím někdo poradit? Díky Wally

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jestli chcete mít mechaniku v pohodě tak se vyserte na nějakej upgrade firmwaru dyť je jedno jestli pak bude umět o nějakou kravinu navíc např. kopírovat chráněná VCD s kterýma se človek za celý živit ani nesetká nebo jestli bude umět o to nějaký čičmonďácký CD navíc (chce se držet osvďčených značek jako Verbatim, Imation atd., ale to už je věc každýho kerou značku preferuje) to za zničení mechaniky nestojí. Vím o čem mluvim takhle jsem si oddělal ASUSe, dodržel jsem celý postup a veškeré nastavení přímo z www stránek výrobce a hle: na první pokus se upgrade nezdařil, čert ví proč, zadařilo se až napodruhý. Od tý doby to začlo vypalovat pěkně s chybama takže CD byly skoro nečitelný, takže z vypalovačky byl náhle prostý CDrom, upgrade na ještě novjejší firmware taky nepomohl. V odborném servisu to taky nezvládli dát dohromady, takže si s chutí můžu říct "Měl jsem vypalovačku od ASUSe".  

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj, mam problem ... mam Teaca W524E zmnou nezname priciny se zacalo vypalovat pri rychlosti 24x (cca 5 minut) rychlostí cca 4 takze se cd pali 20 minut... vceara sem nainstaloval nejnovejsi firmwar a vypalovat uz nejde vubec .. pise to "power calibration error" nevite nekdo co stim? vypalovacku mam asi dva roky a vzivote se mi tohle ani nikomu jinymu co znam nestalo. Jestli nekdo muzete tak mi pomozte napiste na edyyyy@seznam.cz diky za kazdou radu :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Potřebuji pomoc. Mám Lite-on LDW 811s neuváženě jsem do ní nahrál nový firmware HSTQ(exe)  a začala mi špatně pálit (předpokládám že z tohoto důvodu často zrychleně přeskakují snímky některá dvd nejdou vůbec) ovšem jak nahrát zpět starý firm. netuším starší verzi odmítá. Je nějaký program který dokáže změnit to co jsem napáchal a kde ho najdu?? Předem děkuji všem za pomoc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ked pouzijem firmware z tohoto servera.zaruka mi nepadne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Před týdnem jsem si koupil dvd vypalovačku Teac W58GA vše se zdalo ok ale zjistil jsem že vypalovačka nepřečte následně vypálená media pokud na nich neni napsano DataVideo...nevíte někdo o co jde v prodejně mi řekli že by to chtělo asi nový firmware ale byl jsem na www.teac.com a žádný jsem nikde nenašel...prosim pomozte! beherity@t-email.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš to zkusit ještě jednou. Když ani to nepomůže, je třeba se obrátit na odborný servis (bude třeba přeprogramovat flashROM).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den.
koupil jsem dvd burner OptoRite DD0201, stahnul jsem novou verzi firmwaru a nainstaloval, od te doby mechanika neni videt ve windows (xp profesional) ani v biosu. Je proste mrtva. Nevite nahodou nekdo jestli se to da opravit? Za odpoved predem dekuji.
vtolar@nyc.rr.com
 

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den.
Prosím o radu k následujícímu problému:
Po dvou letech spolehlivé práce pod NERO přestala mechanika TEAC 516E číst datová CD. Po delší době načítání načte někdy částečně adresáře, většinou však nic. Při pokusu o vypalování proběhne proces zdánlivě normálně, avšak při pokusu o přečtení vypáleného CD se objeví hlášení, že CD ROM má neznámý formát nebo je CD vadné. Hudební CD se většinou přehraje dobře
Po četných pokusech se domnívám, že nastala částečná degradace parametrů laserové diody. Lze předpokládat, že upgrade firmware by mohlo pomoci řešit tento problém? Dosud jsem to nedělal a v Postupech jsem postup nenašel. Prosím o stručnou radu jak se upgraduje CD-RW. Vhodný firmware jsem si již stáhl.
Josef
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Josef: Já bych ji v první řadě vyčistil. Jak na to, najdeš v Postupech. Hlavně žádné čistící CD!!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
mám DVD vypalovačku NEC 1300A. koupil jsme jí s firmwarem 1.06 který mi odmítal některá média. Na radu jsem tuto verzi přehrál verzí 1.22, který mi ji změnil na IOMEGA. Prosím poraďte jak mám vrátit zpět původní firmware resp. novější.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nahrál jsem do DVD vypalovačky Pionner 04 nový firmware. Vypalovačka nyní perfektně vypálí celý film 100%, ale když má uzavřít disk, naskočí hláška Invalid Block adress, nemohu ukončit disk najednou(DAO). Múže mi někdo poradit co stím???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam dotaz poradí mi prosím někdo jak nahrát firmware do Samsung SW-224? Nahrál jsem tam zřejmě nějaký poškozený firmware nebot vypalovačka nyní jen svítí a na nic nereaguje. (ve Win 2000 je ale že zařízení funguje správně)Pokud spustím nový firmware tak se objeví hláška abych počkal ale nic se neděje.
Diky moc všem za rady.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Edyyy: Ten prvni problem asi byl, ze se ti preplo DMA na PIO. Odstran IDE se zystemu, rebootuj a ono zase nabehne. K te druhe veci vsak tezko radit. Jedine snad to zkusit znovu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Poradí mi někdo jak se vrátit zpátky z pioneer dvr-A6 na TEAC DV-W50D,jaký softík si k tomu POUŽÍT ????

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Sorcery: Firmware najdeš na tomto serveru!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

miskoo: Ti řekne tvůj prodejce ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám mechaniku TEAC CD-R56S je na scsi stáhl jsem si firmware 1.0n a jal jsem se ho instalovat ale co se nestalo, po odbouchnutí tlačítka (těsně před aktualizací) se totálně seknul PC pomohl jen tvrdý reset a po znovunaběhnutí systému se ale už mechanika neukázala.Mohl by někdo poradit co s tím.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

busu: Buďto to zkusit znovu a ono se to povede, nebo holt do servisu, vyletovat flash a znovu naprogramovat. Jiné řešení není.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

vlada: Stačí verzi 1.06. Jelikož je to Winpatcher, tak to v DOSu ani nepustíš ;-) ale z mechaniky vytáhni médium. S updatem Plextorů jsem neměl nikdy žádný problém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

VaseKufr: Pak bych tomu neříkal odborný servis. Nebo asi nemají EPROM programátor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

wally: To je těžká rada. Když to nejde udělat znovu, asi ti pomůže jen odborný servis.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.