Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak vypadá křemíkové nebe, nebo peklo?

Ty klávesnice na prvním obrázku jsou super... ten chlapík vypadá jako kdyby surfoval na vlně PC klávesnic ;)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Druha fotka... Popelka je suviks :)
Ja sa snazim predat komponentny skor, ako zostarnu. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mam obavu ze to neni chlapik ale zena :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi bych si tam nejaky kus HW i vybral do sve masiny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta malá holka má za sebou haldu CD-romek. To je úlet!! :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nevim jestli to je k smichu, nebo se mame bat. Cina dokaze recyklovat uplne vsechno. Ma pracovni silu ktera nema zadny prava. Vyrabi se tam levne. Cina ma svuj vlastni market. Nas na nic nepotrebuje. Kapitalismus v komunistickem provedeni. O tom se vsem zapadnim kapitalistum v noci zda a maji u toho vyrazne poluce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro Ty jenž neví co je to poluce tak je to výron semene (ejakulace) ve spánku.....:)))))))))))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Woow. Ono je to spravne, ved obrovske mnozstvo elektroniky sa denne vyhadzuje a nerecykluje a je to velka skoda. Si vezmite ze mate spotrebic, kde je 1000 elektrickych suciastiek a pokazi sa jedna. Bezny clovek ho zvycajne cely vyhodi a pritom je 99.9 percent el. obvodu v poriadku. Na druhej strane, toto musi byt robota o drzku a hlavne ti chudaci nedostanu poriadne zaplatene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2demoniac: Bravo! rulez ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2demoniac : presne, vetsinou provazene i sny na tema , ktere dotycnou osobu vzrusuji. A vetsinu zapadnich kapitalisu vzrusuje, komunisticky kapitalismus jak ho provozuje Cina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně věnuji, nebo za symbolickou cenu prodávám svoje masxiny lidem kolem sebe, aby nemuseli platit kapitalistům.Nevím o fšech, ale nějaká ta VIA133 ještě slouží na skoro fše.heheheh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oprava:VIA KT133

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Starý HW, o kterém usoudím, že již není k ničemu, nosím do sběrného dvora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po 6-7 letech nahrazuju vybrané zastaralé komponenty (CPU, MB, RAM, gr. karta) novými. Ty staré odprodávám v internetových aukcích. Snižuje mi to cenu, kterou za upgrade platím. U posledního upgrade mi to ušetřilo 30% nákladů a kupce je taky rád, neb ten HW může ještě sloužit v nějaké méně náročné aplikaci. Navíc to považuju za ekologickej přístup - zařízení, které ještě funguje dál plní svůj účel.

Nelíbí se mi přístup, kterej říká že elektronika je jen spotřební zboží a za 1-2 roky si koupíš něco nového. Jsou to jen bulíky, které nám marketing úspěšně věší na nos.

Číňanům z fotek jejich práci nezávidím. Zajímalo by mě, jak se to dělá u nás, i když skutečnej stav věcí asi těžko kdo z nás zjistí ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Starý HW buď "recykluju" mezi rodinu a známé (pokud ještě slouží a odvede nějakou službu, protože to znamená, že se ušetří za nákup a energie za výrobu nového HW, ačkoli "konzumentská" lobby by se mnou naprosto nesouhlasila), pokud už úplně dosloužil, nebo je vadný, odnáším vše do sběrného dvora. To je můj malý (ale reálný) příspěvek ekologii :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No spis bychom se meli zajimat o podminky v jakych ti "recyklatori" pracuji. Toxicke latky co se pri likvidaci uvolnuji do vzduchu a celkove do prostredi...
V Evrope si rekneme jak sme s elektroodpadem uzasne ekologicky nalozili kdyz ho odevzdame. Mame klid, ale ono to nekde vyplavat musi, bohuzel tam kde se na ekologii moc nedba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Btw: ty same fotky akorat s trochu mene vtipnym komentarem najdete na
http://www.time.com/time/photogallery/0,29307,1870162_1822148,00.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Drive jsem stratsi komponenty prodaval pres inzeraty. Poozdeji jsem zjistil ze namaha spojena s prodejem vetsinou predci zisk, takze ted putuji kompomemty do "zaloznich" PC nebo nekomu v rodine, pripadne do suplete (takze mam nekde v supleti napriklad voodoo3, r9700 a x1950pro + par starsich disku a dvd mechanik) :0) Jo a taky mi jeden desktom slouzi jako zarazka u dveri + podlozka pod nohy :0)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kehil: Take by mne zajimalo, kam jdou u nas veci ze sberneho dvora. Na skladku nebezpecneho odpadu nebo do spalovny?
JAK ASI VYPADA KREMIKOVE NEBE U NAS?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V českém National Geographicu byl o elektronickém odpadu článek http://www.national-geographic.cz/casopis/obsah-casopisu---leden-2008-1417/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co si myslite ze se deje s elektro odpadem ktery odevzdate ve zberne? V evrope se to nezpracuje... Kvuli velkym nakladum na pracovni sily... Nalozi se to na lod a posle do Ciny, neni prece ekonomicke aby ty lode co sem vozi levne spotrebni zbozi pochybne kvality pluly nazpatek prazdne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina odpadu je uměle vytvořená pomocí kurvítek, věcí co morálně zastarají je mnohem míň a najít věc co doslouží tak že se skutečně opotřebuje to je velká vzácnost. Kdyby ekoteroristům šlo skutečně o ekologii a ne o prachy tak jdou po kurvítkách a obalech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Recyklace elektra je u nas ze zakona dana a zajistuje ji treba ASEKOL - www.asekol.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nib: A co vam brani se v tom angazovat sam? Nebo je jednodussi hudrat, co by byli meli radeji delat druzi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nib:To je ale princip kapitalismu, rychle spotřebovat a vyrobit se ziskem věc novou, bez ohledu na potřeby.Reklamy masám nutí že musí nakupovat stále nové veci které vubec nepotřebují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, já se snažím své postarší komponenty včas prodávat nebo venovat někomu jinému. Posledních 10 let se mi to daří dobře, zbyde mi toho jen minimum. Přenáším tedy starost o odpad na jiné, co zbyde likviduji standardně, tj. ve sběrném dvoře.

Jinak jsem před časem viděl v Praze Hostivaři Trabanta kompletně vycpaného starými klávesnicemi až po okraj, foto nemám, ale kde to přesně bylo vím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

drk22: R9700?? Dej vedte, az budes likvidovat suplata :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Již delší dobu moc neobnovuhu HW a to se živím grafikou. Můj poslední PC na kterém stále pracuji je z roku 2002, je v něm 1,3MHZ Duron, 60GB disk a asi 512MB paměti. Nemám na tom ani XP ale obyčejné WinME a programy staré cca 8 - 10 let. Kupodivu nemám problém ani s rychlostí ani s výkonem. Nové programy totiž nějakou zásadní novinku již nepšinášejí - pravda jsou situace kdy práci dramaticky urychlí ale to je tak 2% času. Kvůli tomu přeci nebudu kupovat nový HW a SW - to bych byl blázen. Mám ještě novějšího noteboka s XP a v něm nainstalované některé novější programy protože samozřejmě občas mám problém otevřít to co mi někdo pošle v tom novém. Ale jiný důvod neexistuje a ačkoliv je noťas rozhodně rychlejší, jeho rychlost krade novější systém a novější sotware takže ve výsledku je to jedno. Kdysi jsem prošel tím, že musím mít vždy nejnovější HW a nejnovější SW ale velice brzy jsem pochopil že to je jen póza těch neschopných - a já tenkrát byl neschopný (nezkušený)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to tam vyndavají šváb po švábu? to se musej nadřít

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

E-Waste: Dumping on the Poor

http://www.youtube.com/watch?v=EXzsqTFwV3Q

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamos dela v jedne recyklacni firme na eko zpracovani odpadu. Pokud vim tak se spousta elektroniky rozebere na soucastky ty se ozkouseji a v cine se pouziji na vyrobu zbozi pro mene narocny vnitrni trh. Specielne treba cpu ze ztarych pocitacu a konzoli se vyzkouseji a cinan, za ne rad zaplati. Vetsinou jako cenu za kilo. Dokonce i sroubky a veci co se daji odsroubovat se v cine roztridi a zase pouziji. Je jich tam moc a je to trpelivy a pracovity narod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na 1,3 MHz Durone by si toho moc nenarobil ani v časoch PC-XT...aj tam už mali 4,7 MHz CPU hihi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WinME? Nic proti gustu, ale proč cestovat trabantem, když můžu jet mercedesem? Takové zarputilé setrvávání na morálně odepsaném šrotu, a chvástáním se tímto "hrdinstvým" v diskuzích mi přijde jako mnohem větší póza, než dle vás ti neschopní, co obnovují svůj stroj s dobou. Ale nakonec, každý hrajeme svou roli - někdo chce být za moderního, jiný za staromilného tradicionalistu, nic z toho není špatné, pouze odsuzování. To nesnáším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

@thegrid
od te doby co jsem si poridil plynovou pajku a zjistil ze se na ni da provozovat plamen je pajeni jakychkoliv SMD soucastek absolutne bez problemu. At uz nandavani nebo vyndavani. Rychlejsi nez hajcluftem. Takze soudruzi urcite budou mit nake udelatko, plynovy horak nad kterym nahrejou desku a pak s ni jenom zatrepou a svabi popadaji sami

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vrata: Ne, to neni o tom, ze je nekdo neschopny, to je o tom, ze to nekoho bavi. Me to treba jeste bavi, tak mam rad vsechno nejlepsi a nejnovejsi. Dovedu si ale predstavit, ze se blizi doba, kdy uz me to taky prejde a budu na to kaslat, ale nebude to moudrost, ale lenost, co me k tomu privede:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pyrotechnik: Řeko bych, že ti udělátko je hned na druhé fotce.... to co vysí zvrchu do toho "kbelíku"... proto i ta rukacice na tuce....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Vrata
Jsem rád tomu, že svět je plný těch, co jsou dle tebe neschopní. Pokud by se běh dějin řídil tvou zkušeností, tak nevím, nevím, zda by už jsme znali alespoň kolo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podivejte se na toho prvního na tom obrázku - to tričko musí mít gramáž jako prase, min 160g/m2. Nechapu proč platěj z našich akcíí tak drahou pracovní silu, která si muže dovolit kupovat takhle kvalitní trička na práci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smutne je ze dnes by uz svet bez toho nevedel vobec fungovat.Teda pri sucasnom pocte ludi a bezbrehej chamtivosti dohnanej do extremu v "zapadnych vyspelych" krajinach.Ludstvu ako celku chyba(zatial ?) externy nepriatel takze ma aspon taketo "od prirody/od boha" exkluzivne dane samoregulacne mechanizmy.Len som zvedavy v ktorom roku cely system definitivne spadne.Bude to uz moment minutia poslednej kvapky ropy ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vrata : no někomu to myslí pomaleji, tak mu stačí pomalej PC....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LISTER: Nechci říct něco nevhodnýho, ale to je absolutně na hlavu padlý. Neexistuje žádný křemíkový nebe.
KRYTON: A kam přijdou všechny kalkulačky?
LISTER: Nikam! Umřou. To je konec.
KRYTON: Copak Vy nevěříte, že Bůh je všech věcech? Vy nejste panteista?
LISTER: Jo, ale nemyslím, že v tom jsou přístroje v domácnosti. Nejsem fénteista! Stroje nemaj duši. Kompjůtry a kalkulačky nepřijdou do nebe. Neexistujou fény s křidýlkama, co seděj na obláčku a hrajou na harfu!
KRYTON: Ale ovšem, že ano! Jak je přece psáno v Elektronické bibli: Vlak bude pobývat s větrákem. To dá přece rozum. Kdybychom se nemohli těšit na něco lepšího, proč by proboha přístroje celý život tak oddaně sloužily lidem? To by byla opravdu hloupost!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prace s grafikou na 1,3 Duronu a WinME ? Tak to si dovedu zive predstavit, jak se v tom otvira nejaka 100-500 MB fotografie (bezne to materialy dodane grafickymi studii), nehlede na to, ze v Photoshopu 6.0 neotevres zadny projekt vytvoreny za poslednich 7 let :-) A to nepocitam software pro zpracovani fotografii z dnesnich 15-20 megapixelovych aparatu, ktery pro Windows 98 vubec neexistuje. Dost by me zajimalo jakou to grafiku ten clovek zpracovava, protoze s popisovanou vybavou by nebyl schopen komunikovat s okolnim svetem. Od roku 2002 ten software precejenom dost pokrocil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ptc: Pokud dělá třeba grafiku pro web, tak nemá problém. Grafika je dost široký pojem, někdo zpracovává GB fotek, někdo kreslí návrhy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> nib, borowitz : "Většina odpadu je uměle vytvořená pomocí kurvítek" : Ehm, a už to někdy někdo konkrétně dokázal? Ne, že? To tedy ti, co ta "kurvítka" vyrábí musí být sakra zdatní nepřátelé lidu, že? Zvláště pro tebe borowitzi - už máš svou antikapitalistickou čepku z alobalu? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -pao-:
Ale no tak, že bys zrovna TY nevěděl o kurvítkách? No tak to jsi tedy u mě hluboce klesl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

-pao- : Kurvítko není žádný speciální výrobek. To například jen navrhneš zdroj tak, že v nějakém vytíženém místě nepoužiješ příliš kvalitní součástku. Každá součástka má nějakou průměrnou životnost, takže stačí správně vybrat. Někdy se to ovšem nepovede a pak věci odcházejí dřív, než skončí záruka. Viz základní desky s vysychajícími elyty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, "kurvítko" je část výrobku, která je méně dimenzovaná než ten zbytek, často jen o něco málo déle než záruka. Pak se dá kurvítko vyměnit a výrobek poslat do oběhu znovu. Takové kurvítko jsou třeba kozy u žen, jak začnou bejt povyslé tak rychle ruce pryč, pánové.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad kurvitka:
nejznamejsi priklady jsou
1) tzv. "optimalizovana zivotnost kopirek" (i jen prumerne inteligentni clovek pochopi napr. rozdil mezi ozub. kolecky ze silonu/PVC a kovu)
2) pracovni zivotnost automatickych pracek - zvlastni ze pracy z 80. let jely klidne 15-20 let, zatimco dnesni typy vydrzi 4-6let a jsou zrale na vymenu
:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shafa: Presne tak, vyrobci proste potrebuji prodavat porad novy a novy vyrobky, prece nebudou delat neco co ti vydrzi na veky aby z tebe uz nic nemeli. Stejnej priklad je automaticka pracka Ardo mych rodicu, 8 let stara. Pred 14 dnama v ni zacalo klepat a uvolnil se buben. Diagnoza opravare pracek: Je potreba vymenit cely teleso bubnu. Protoze jsme rodina bastliru, tak to otec sam kuchnul, a ejhle:
 
Buben i obal z nerezu, prepazky z plastu, hridele z nerezu, a talire co spojuji hridel s bubnem z hliniku! Ten hlinik byl za tech 8 let od pracich prostredku totalne sezranej. Typickej priklad "kurvitka", protoze 2 roky je jasny ze to vydrzi i kdyby se pralo hodne, ale casem je jasny ze s tou chemii co je v pracce se ten hlinik rozpadne.
 
Zaver: Nevim jak je to u ostatnich, ale pracky Ardo nedoporucuju :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Najít kurvítko není vůbec problém, stačí rozebrat nějakjou spotřební věc co se "najednou" rozbila a podívat se proč. Nafouklý kondenzátor, nebo špatný spínač jsou ještě v pohodě, mnohem horší jsou plastové díly které se pochopitelně nedají koupit. S dokazováním je to stejný problém jako s křišťálovými ministry a tlačit na výrobce přez zákazy a nařízení taky není úplně ono

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HejtmaMa: Ono je to vsude stejny. Treba takova loziska (mluvim stale o prackach) se uz take davaji jen takova, aby vydrzela tak akorat predpokladanou (vyrobcem pozadovanou) dobu zivotnosti. To bys tu pracku musel prubezne renovovat o odchazejici dily. Jenze to se moc financne nevyplati, pokud si tu praci nedokazes udelat sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>>fdgfds, Earl, Eser, Vrata : taky jsem si prosel tim, ze "musim" mit tu uzasnou profi grafiku na 3D, ale uz po par mesicich putovala dal, protoze se recenzent nezminil o jedne vlastnosti co nebyla popsana v PR materialech a stejne vetsina rychlosti odezvy je o rozumne konfiguraci v SW a volbou urovne zpracovani detailu. Potkal jsem zastupy studentu, kteri byli schopni jednim prvkem naprosto znehybnit napr. dual Xeonovy Dell s nVidia Quadro, zkouseli vzdy nejnovejsi verze pluginu a wokna jim padala jak na podzim, etc. . A znam zase lidi co ty nove verse maji (napr. upgrade v ramci predplaceneho servisu), ale kdyz vyhovuji pouzivaji klidne ty stare, protoze jsou stabilni a oni potrebuji dodelat zakazku v terminu a ne laborovat pred odevzdanim s vnesenymi zmenami, chybami nebo koukat do BSOD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

peca_007: to mi pripomenulo, ze vlastne aj MIR bol take kurvitko :-) tiez na nom len vymienali veci co sa kazili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cely tento recyklacny (vraj ekologicky) biznis zacal tym, ze z tony elektroodpadu sa da "vydolovat" 100 krat viac napr. zlata ako z tony horniny v bani na zlato a navyse vdaka lacnej pracovnej sile v cine je to aj (neviem kolkokrat nasobne) lacnejsie :) a my im to vsetci zerieme aj s navijakom :)

niektore kusky stareho hw mam stale v supliku, tie co uz neboli funkcne som dal firme na likvidaciu e-odpadu, ktoru moj zamestnavatel raz za cas zavola, aby sa postarali o vyradene nefunkcne monitory/kompy a ked som menil cely komp, tak som stary funkcny daroval

xixixi: nebude to s poslednou kvapkou ropy, ale s poslednou kvapkou pitnej alebo zdraviu nezavadnej vody :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

borowitz: Jenže jenom díky tomuhle principu jsme tam, kde jsme. Zatím nikdo nic funkčnějšího nevymyslel a sorry, mně se zpátky do 19. století nechce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad recyklace u nas - co sem byl na 3 srotistich, tak na dvou to jen rozebrali na prvodily (desky, karty, ram, cpu atd), a pak to v pytlech preproda dalsim. V tom tretim pokrocili o krok dal a veskere pcb a karty se po odstraneni kovovych zaslepek apod hazeli rovnou do drticky a lezla z toho jemna drt, ktera opet koncila v pytlich. Co se delo pak nevim, ale predpokladam ze se to pak dal tavilo. Procesory vsichni zpracovavaji zvlast, protoze je v nich hodne drahych kovu (hlavne v tech starych), takze co se s nima deje nevim - ale predpokladam opet roztaveni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, recyklace je opravdu kšeft. Četl jsem článek o firmě, která recykluje základní desky. V článku bylo řečeno, že ročně vytěží zlata, jak středně velký zlatonosný důl. Nebylo řečeno o kolik kg zlata se jedná. Ale zřejmě je to dost výdělečné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak vypadá [Si] nebe sice nevím, ale jak vypadá to peklo, vidím kolem sebe každý den. Mě osobně až tak extrémně nevadí, že největším šlágrem týhle doby se stalo neustálý kupování čím dál víc zbytečnějších krámů, ale co a kam s těma použitýma, že jo. Klidně vyráběj tuny nesmyslů, ale tak, abys použitý zlikvidoval (lépe recykloval) 100%. Ani molekula na skládku. A aby se nikdo na nic nemohl vymlouvat, tak by třeba každému byl přidělen (jednoduchým výpočtem) prostor, na kterém by žil a tam by shromažďoval všechny svoje krámy. Krám doslouží a je na tobě, jestli s tím něco uděláš nebo ne, žádná skládka, zapomeň. Spousta lidí by tak možná s údivem zjistila, že odpad v popelnicích nemizí a každej by si měl po sobě uklízet...
V případě války nebo podobné regulační příhody by se pochopitelně počítalo znova. :-))
Žijeme přeci na konečný planetě a máme k dispozici pouze omezené konečné zdroje, tak proč hrát nějaký tyátr, že to je jinak. To ať si ekonomický mezigalaktický "géniové" typu SantaK klidně blábolej co chtěj...
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Trubka:
Zakazuju ti vyměšovat. Planeta není nekonečná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Jenze odpad z cloveka je cenna surovina pro zemedelskou vyrobu (hnojivo).

Trubka: Naprosta konina aby si kazdy recykloval vsechno rucne. Opravdu je vyhodnejsi delat to ve velkem, dokonce i kdyby to nebylo v Cine. Podle me je spravne aby se o vyrobek postarala firma co ho vyrobila - a klidne tak ze ho nekomu proda jako odpad, ale nekomu kdo ho skutecne recykluje a ne vyhodi. Kdyby se to prosazovalo dusledne (misto veci typu prosazovani pajeci smesi ktera je sice pry teoreticky ekologictejsi, ale zcela urcite a prakticky vyzaduje pajet vyssimi teplotami a tudiz nici vsechny okolni soucastky) tak by se koukalo jak se kurvitka stavaji snadno vymenitelna ... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> hkmaly:
Pravda, Trubka tedy smí vyměšovat, ale musí to sama recyklovat - sama si s tím bude hnojit.

My ostatní to budeme řešit tak, jako doposud. Za likvidaci odpadů (ať už to je recyklace, nebo cokoli jiného) budeme dál na magistrátu platit za to, že to někdo odveze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co znamena vymesovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno lidskými výkaly se hnojit nedoporučuje, např. po komzumaci takto hnojené zeleniny hrozí disenterie/úplavice, v tom případě budete vyměšovat stolici velice rychle.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hulo: To myslis vazne, tu otazku? Jinak zde se tim "vymesovat" mysli "curat a kakat" (jestli ti to je takto srozumitelnejsi :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, každej tady blábolíme krapet o něčem jiným. Netvrdím, že musí nutně každý recyklovat všechno ručně, ale že každej nese odpovědnost za všechny možný výrobky, co si kupuje, používá a následně se jich zbavuje. Ta odpovědnost zdaleka nekončí tím, že za nějaký povinný bakšiš nacpu něco do popelnice a čabas! Magistrát pod pojmem "likvidace odpadů" dost často pouze předvádí převoz odpadků někam na skládku za město (nebo za město v jiným státě) a to mi přijde dost málo. Myslím, že je dost iluzorní si myslet, že se tím něco vyřeší a už teď to mnohde vypadá jenom jako na lépe udržované skládce. Nenapadá mi nic, co by bylo tak extra-hyper-giga nepostradatelné pro existenci za cenu toho, že mě bude proklínat několik desítek dalších generací, budou-li ovšem při tomhle sebevražedném tempu vůbec nějaké. Tak to prostě vidim já.
To WIFT:
nemám to teda přesně spočítaný, ale zdá se mi, že když vezmu to, co přijmu a to, co vyloučím, jsem technicky vzato spotřebič. Tudíž spíš v + co se týká odpadu a to bychom si, aby diskuze nebyla o koze a trakaři, taky měli definovat základní pojmy, třeba co že to ten odpad vlastně je, že jo. Mám za to, že moje biologický vyměšování zase takovej problém pro tuto planetu není, možná, že některé jiné ekosystémy to dokonce vítaj. I když pravda, vzhledem k obecné kvalitě potravin to taky asi nebude žádná hitparáda... S těmi dalšími druhy vyměšování bych to už tak bezproblémově neviděl, ostatně tyhle řádky jsou toho důkazem... :-)
Howg!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Trubka:
Re: "Magistrát pod pojmem "likvidace odpadů" dost často pouze předvádí převoz odpadků někam na skládku za město (nebo za město v jiným státě) a to mi přijde dost málo"

To ale není můj problém, to je problém toho, komu jsem já zaplatil za to, aby to zlikvidoval ;-) Odvozem odpadu pro mě problém s odpadem končí. Dokonce jsem tak duchapřítomný, že elektroniku nezřídka vozím osobně do sběrného dvora, kde se to třídí na hromádky a nejde to do směsice (tato služba je součástí platby magistrátu za likvidaci odpadů a byť bych to dělat nemusel, protože to pro mě stejně tak může skončit vyhozením do popelnice, občas to dělám - hlavně proto, že se na těch hromádkách dají občas najít funkční věci a člověk si tam tak nostalgicky zavzpomíná na staré časy, které spousta krámů přípomíná ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eso Rimmer: Tak jsem se dočetl kdo to napsal a kdo to fotil. Hezké. Kde je ten článek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.