Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak vypadá výběr prohlížeče („ballot screen“) v češtině?

Chudak beznej uzivatel, co ma s necim takovym delat? Zkouseni ruznych prohlizecu ho neoslovi, takze bud vybere to co ma podle nej nejhezci ikonu, nebo starej znamej IE.
A pomyslel nekdo na ty nestastniky, na ktery se uzivatele obraci, kdyz jim neco nejde? Ja klidne priznam, ze treba Flock je nazev kterej jsem uz sice nekde videl, ale nevim o nem naprosto nic a o existenci prohlizecu FlashPeak, GreenBrowser a Sleipnir jsem se dozvedel az ted. Takze az bude chtit nekdo poradit, bude asi docela zklaman. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Prostě uživatele Flocku odkážete na podporu Flocku - bylo to přece jeho rozhodnutí, ne? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to rozhodnuti prece neudelate jedno a definitivne, v pripade ze nebudete s vlastni volbou spokojen proste si stejnym zpusobem zvolite jiny ... o co jde ? tomu se rika zdrava konkurence na to uz jste ve sve tuposti zapomeli, ze neco takoveho je dobre kdyz existuje ??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A prosim, kdy uz konecne Skodovka bude davat zakaznikum na vyber sedacky od BMW? Kdyz me se taaaak libej...neni to jasny monopol Skodovky, ze neumozni montovat motory z Renaultu? Ja si myslim, ze ano...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Az bude mit Skodovka majoritni podil v poctu prodanych aut na svete, tak se toho dockas. Do te doby je to jen chybne prirovnani.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aký podiel má Volkswagen v Čechách na trhu automobilov? Nebude to náhodou viac ako má v Čechách IE na "trhu" preliadačov?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lojzo, myslím, že jsi zcela mimo mísu. Asi tak o 5 metrů. :-)

KDYBY byla Škoda jediný výrobce motorů (resp. "kastle"), jistě by musela dávat zákazníkům na výběr i vybavení od jiných výrobců..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a to je DOBRE? jezisi...ziju ve vazne silenem svete. Aneb "uspech se neodpousti"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, já bych řekl, že opravdu žijeme v šíleném světě. Srovnávat auto s operačním systémem je mimózní. Auto lze srovnávat tak konkrétně s Windows. S operačním systémem se lépe srovnává spíše pojem dopravní prostředek.

Ve světě aut jaksi neexistuje "patent na auto", který by vlastnil jeden výrobce. Auta mohou dělat i další výrobci. Pokud by i kdokoli jiný mohl dělat Windows, určitě bych neměl problém s tím, že si Microsoft dělá s těmi svými Windows, co sám uzná za vhodné. Windows je však unikátní platforma, na kterou má Microsoft monopol a na které je závislá vskutku obrovská část světa.

Microsoft měl určitě počítat s tím, že úspěch se neodpouští. Musí s tím ostatně počítat každý, protože v takovém světě opravdu žijeme a na výběr nemáme. Stejně jako musí každý počítat s tím, že když si lehne na koleje, s pravděpodobností hraničící s jistotou jej přejede vlak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno v Brně tě ještě může přejet šalina a sou místa kde za celý rok nic neprojede, a taky hafo studentů nemá s nebezpečím na kolejích problémy. :0)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Volkswagen - Osobné auto - Škoda - Octavia
Microsoft - Op. systém - Windows - XP

Nikto iný nemôže vyrábať Škodu než Volkswagen, rovnako ako Windows nemôže vyrábať nikto iný než MS.

Operačné systémy však podobne ako autá môže robiť ktokoľvek (v zmysle nikto mu v tom nebráni, nie že by toho bol schopný).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, že jsi mě cíleně a záměrně nepochopil. Zkusím to tvou metodou:
Volkswagen - dopravní prostředek - osobní auto - Škoda - Octavia
Microsoft - op. systém - Windows - XP - SP2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pochopil som ťa úplne presne, chcel som ti len ukázať, že si sa v prirovnaniach sekol o jednu pozíciu.

Volkswagen - dopravní prostředek - osobní auto - Škoda - Octavia - Octavia II
Microsoft - programy/aplikácie - operačný systém - Windows - XP - SP2

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedokážeš si tedy ani na chvilku představit, že jsem se o žádnou pozici nesekl? Opravdu je pro tebe "Windows" tak konkrétní pojem jako "Škoda"? Jiní by řekli "to je mi tě líto", já těmhle lidem říkám "dobře ti tak".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, windows = Skoda. Os = automobil
Mimochodem, ty chytraku, vis, ze kdysi davno byla doba, kdy polovina VSECH AUT NA SVETE byla Ford? Pripada ti, ze to nejak uskodilo ostatnim vyrobcum aut, a ze dnes tu mame monopol Fordu? Me ne....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ehm .. opět se zeptám: Můžu já dnes udělat systém Windows? Nemůžu. Má na něj monopol Microsoft. Proto je přirovnání "windows = škoda, OS = auto" mimo. A chytráka si nech od cesty, Lojzo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale však ty dnes nemôžeš robiť ani Škodu! Má na ňu monopol Volkswagen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezisi,tohle je ulet...
Tak ja to vezmu od zacatku polopaticky.
Operacni system = auto ---> kazdy muze vytvorit Operacni System , kazdy si muze vytvorit Auto
Windows = Skoda ---> Pouze majitele koncernu, vyrabejici skodovku mohou vyrabet skodovku, pouze Microsoft muze vyrabet Windows.
Jiny priklad:
OS = Boty , Windows = Bata
Kazdy muze vyrabet BOTY, ale jen 1 firma muze vyrabet boty Bata.

Nikdo ti nebrani, aby sis vytvoril nejaky Operacni System. Muzem si Operacnich systemu vytvorit klidne milion. Nemuzes si vytvorit Windows.

Co je na tom proboha SPRATNE? Podle me je to naopak dobre,ne? Neby by bylo spravne, aby nejaka firma zacala vyrabet auta ktera budou vypadat jako Skoda, a bude je prodavat pod znackou Skoda? Me to spravne neprijde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já se tebou jednoduše nesouhlasím, ty nesouhlasíš se mnou. Tohle fakt nemá cenu dál řešit. Je to úplně zbytečné. Klidně řekni, že mi došly argumenty. Bude to pravda. Tohle je víra pevná a neotřesitelná. Podle mě špatná, to je vše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hele spíš než OS = auto je to OS = dopravní prostředek, protože MS sice dělá OS ale využívá stávajících aplikaci a zpětné kompatibility na kterou má monopol.
To tvoje by platilo jen v případě, kdy by například všechny jiné značky, než škoda nesměly na dálnice a ty by si říkal však si fiat může postavit dálnice vlastní..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dokážem si to predstaviť na ľubovoľne dlhú dobu, dokážem si predstaviť aj to, že 2 + 2 = 5. To ale nič nemení na tom, že to bude predstava nereálna.

Poprosím ťa o myšlienkový postup, ktorý ťa priviedol k tomu, že Windows je ekvivalentné s Automobil. Rozhodne má Windows bližie k Škoda než k Automobil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Už bych se opakoval, promiň. Pokud to nenajdeš, nechceš to najít.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Alebo to tam vôbec nie je ;-)

Ja proste nerozumiem tomu, ako môžeš množinu nejakých konkrétnych vecí (Windows) prirovnávať k abstraktnému pojmu (Automobil). To je akoby si hovoril, že Aspire (Acer) je významovo rovnocenné s Notebook. Že Firefox je významovo rovnocenné s Prehliadač. Že HTC HD2 je rovnocenné so Smartphone. Že Škoda je rovnocenné s Automobil ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsi na to kápnul, o tom to je - že tomu nerozumíš. Proto to nedokážeš přijmout.

Škodovka má konkurenci. Firefox má konkurenci. Windows konkurenci nemají. Proč? Protože nikdo jiný nesmí vyrobit Windows. Linux nemůže konkurovat Windows, protože to není Windows. Mac OS X nemůže konkurovat Windows, protože to není Windows. HTC, Firefox nebo Škodovka není tak významná platforma, aby se o tom dalo říci, že to nemá konkurenci. Windows ano. Windows je stejně tak významná platforma jako automobil. Stejně tak významná platforma jako notebook. Windows nelze nahradit jiným operačním systémem, jako osobní auto nejde nahradit jiným dopravním prostředkem (ano, má to určité společné prvky, jezdí to, řídí to člověk, dá se v tom převážet náklad obecně, ale je to jiná platforma - osobní automobil není nákladní automobil, stejně jako Windows není Linux - všimni si, že Linux může dělat kdokoli a existují mraky distribucí, Windows může dělat jen Microsoft).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

musim souhlasit s gofrym. predstav si, ze byla doba kdy auta nebyla, byly tady nejake pokusy, ale celosvetove tento produkt rozsiril az ford.
tim padem, mel ford vyhradni pozici, mel servisni strediska, opravny, velky pocet nahradnich dilu. postupem casu prisli externi dodavatele a vyvijeli pro neho prislusenstvi. taktez se zacala objevovat mala konkurence, (nebyt obou valek a zasahu jednotlivych statu do podnikani, nejpsis by ford tak neustoupil ze svych pozic). valky a hospodarska krize zapricinili, ze se otevrela moznsot konkurence, nejprve lokalne, ale jak vidime casem dokazala vyrust. ted si trosku probereme analogii. ford proste vyuzil situace, tak same jako gates; v onobou pripadech meli konkurenci; nahradni dily/programy jsou pro kazdyp produkt jedinecne (nicmene po upravach se daji pouzit i v jinych vozech/systemech); exituji na oba produkty univerzalni dily; prirovnani k nakladnimu nebo osobnimu se da prevezt na windows home a windows server, to uz je ale jen produktova rada. u linuxu to je fylosofii, jenze existuje treba MacOs, tam uz zase to tvoje, ze to muze delat kdokoliv nepasuje. Myslim ze slepe veris ve svou pravdu a nevidis prez cervene oci na konkretni fakta. Nemam rad windows, ale taky nemem rad, kdyz je nekdo uspesny a jen proto, ze je uspesny musi byt utlacovan treba EU. Kazdy mel tu moznost a ten kdo ji nevyuzil ma proste smulu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představ, kdyby měl Ford patent na auto a nikdo jiný nemohl auta vyrábět. Přesně v té pozici je Microsoft. Nikdo jiný nemůže dělat Windows. Kdokoli mohl tenkrát vyrábět jiná auta, ale pořád by to bylo auto se standardním rozhraním (pedál, volant, šaltrpáka, sedadla, velikost, …) a funkčností (vozí to primárně lidi, lze tam naložit menší náklad, jezdí to po silnici a na široce dostupné palivo). Nikdo však nemůže udělat konkurenci k Windows. Takovkou konkurenci, pod kterou budou fungovat Windowsové aplikace využívající Windowsové rozhraní, prostředí systému a jeho funkčnost. Takový systém nemůže nikdo udělat, protože se na něj sesypou právníci Microsoftu.
Tím debatu končím, protože kdo nebude chtít být přesvědčen, ten se přesvědčit nenechá. Nemám problém přiznat, že jsem na tom podobně ;-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je zvlastni, vzdyt prece pod Lunuxem funguje vetsina programu psanych pro Windows, nebo ne? Vzdyt nas o tom vsichni neustale presvedcuji...
Tak tomu asi fakt nerozumim.
Nekdo udelal neco, co nejsou windows, behaj na tom programy, co vyzadujou windows, nikdo to nezaluje, a presto to neexistuje?
Vsichni jste blazni, jenom ja jsem letadlo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já sem nikdy neřekl, že pod linuxem funguje většina programů psaných pro Windows. Nikdy jsem nepovažoval Linux ani na chvilku za možnou konkurenci Windows (protože jí ve skutečnosti není, ani s Wine). Nevím, kdo koho o čem přesvědčuje v souvislosti s linuxem, ale já tomu říkám bullshit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ted zcela vazne a bez ironie - ty nevnimas ty nazory smerem o Linuxove komunity smerem k windowsakum, ze "linux" umi to same co windows, jen je lepsi, ze 99% vseho co je na win se na "lunuxu" pusti taky a uplne v pohode a stabilne a i vetsina her na tom jde uplne stejne a zvlast, pokud mame Pc jen tak na net a dokumenty a fotky a filmy, tak neni co resit, "linux" je plnohodnotna alternativa, a jeste je bezpecnejsi na netu?
Ja toto vnimam docela soustavne, dokonce se jim podarilo presvedcit i me, ze castecne na tom i neco muze byt...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle: vím o nich, ale nevnímám, přesněji nejsem o tom přesvědčen. Kdybych považoval Linux za alespoň 75%hodnotnou náhradu Windows (bavíme se o desktopech), tak bych neřešil monopol Microsoftu na Windows, protože v ten moment by to bylo opravdu bezvýznamné, neboť by šlo Windows nahradit. Jenže já jsem narozdíl od hlučnější části linuxové komunity přesvědčen o tom, že to nejde (alespoň zatím).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho ale však pre Linux môže vyvíjať kto chce čo chce, kľudne môže vyvíjať CAD aplikácie, môže vyvíjať prehrávače, môže vyvíjať kancelárske balíky, hry atď atď. Photoshop tiež nemá konkurenciu, perčo ho nechceš regulovať? Sony Playstation podľa teba zrejme tiež nemá konkurenciu, lebo XBox ani Wii nie je Playstation? iPhone tiež nemá podľa teba žiadnu konkurenciu, lebo trebárs HTC nie je iPhone? Lego tiež nemá konkurenciu, lebo Merkur nie je Lego? iPad tiež nemá konkurenciu lebo ostatné tablety nie sú iPad? Aston Martin nemá konkurenciu lebo žiadne iné auto nie je ako Aston?

Ty si myslíš, že ľudia si kupujú Windows lebo je to Windows? Ľudia si chcú čítať emaily, surfovať na nete, pozerať filmy, počúvať hudbu, hrať hry atď. A tak to vyšlo, že na Windows sa to dá ďaleko jednoduchšie než na Linuxe, tak je logické, že si ľudia kupujú Windows a nie Linux.

Nehnevaj sa, väčšinou sa s tebou dá aspoň inteligentne nesúhlasiť, ale toto čo si napísal teraz je kolosálna blbosť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lidé si kupují Windows proto, že je používá nejvíce lidí. Proto také tvůrci aplikací dělají aplikace pro Windows - protože pro jiný operační systém to pro ně nemá smysl - v relativním měřítku by si je téměř nikdo nekoupil. Ze stejného důvodu se útočníci na bezpečnostní díry zaměřují na Internet Explorer - používá ho nejvíce lidí a útokem na IE jich také nejvíce postihnou. Nevyplatí se jim ještě ani útočit na Firefox, přestože je druhý a s nezanedbatelným podílem (což je dáno tím, že uživatelé Firefoxu vědí, co chtějí a z drtivé většiny se sami z vlastní vůle rozhodli, že nebudou používat výchozí prohlížeč).
Je to bludný kruh, ze kterého není cesta ven. A je pravděpodobné, že by to nevyřešil ani zákaz prodeje Windows jako celku. IT odvětví by bez Windows podle mě zkolabovalo.

Ještě k tomu Photoshopu: za prvé neříkám, že chci něco regulovat. Za druhé Photoshop má možná dominantní postavení, ale jednak se nejedná o nějakou významnou platformu, bez které by se lidstvo neobešlo (bez Windows už se počítačově gramotné lidstvo reálně neobejde), a pak jsem si nějak nevšiml, že by Photoshop svého postavení zneužíval (i když při pohledu na jeho cenu by se o tom možná dalo pochybovat, ale zase Photoshop byl vždy předražený, takže tento prvek tu byl už před tím).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, mantra "zneužívanie postavenia". Síce to nikto nikde nedefinoval a šrubujú to na MS a ostatné firmy (Intel) ako sa im práve zachce, ale zneje to dobre a ľudia na to počujú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možno ešte lepšie by bolo
Microsoft - operačné systémy - OS pre desktop - Windows - XP - SP2

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano to je pro zákazníky dobře :0) Pro monopolní firmu až tak moc ne, ale kam vede monopol a nekonkurenční prostředí známe z dob reálného socializmu nebo ne? (a to tu pořád alespoň částečně fungovala motivace ze západu).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Príde mi veľmi zaujímavé, že proti monopolným firmám vytvorených trhom (odhliadnime teraz od toho, že vznik monopolu na slobodnom trhu je skoro nemožný), ktoré ovplyvňujú zanedbateľný podiel ekonomiky budú ľudia fanaticky bojovať a ako riešenie si žiadajú vytvorenie monopolu nad totálne celou ekonomikou :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS je jediný výrobca Operačných systémov alebo prehliadačov?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S tema autama je to od zacatku uplne blbe. ;) Jde o to, ze mezi ruznyma znackama aut a jejich pouzitim neni zadnej zasadni rozdil. S Mercedesem dojedu do obchodu stejne jako s Trabantem. Oboum muzu do kufru hodit pytel cementu a odvyzt si ho domu. Kdykoliv muzu snadno presedlat z jednoho typu auta na jinej a nebude mi to cinit zadny vyrazny problemy. Ano, nekde mi treba bude chybet klimatizace, ale to s primarnim ucelem prepravy z mista na misto prilis nesouvisi.
S operacnim systemem si o necem takovym muzu nechat akorat zdat. Jestlize mam Windows, tak pri prechodu na Linux/Mac/cokoliv jinyho mi tam nepobezi ani jeden z programu, ktery potrebuju pouzivat a budu muset hledat nejaky alternativy. Takze nakonec zjistim, ze i kdyz se mi ten druhej system sam o sobe libi vic, tak pri zapocitani toho vseho okolo, co by bylo potreba resit, se mi ta zmena nevyplati.
A podobne z hlediska konkurence. Muzu si udelat vlastni operacni system. A klidne muze byt mnohem lepsi, nez ten majoritni, kterej ma 90% uzivatelu. Ale nikdo mi na nej stejne neprejde, protoze nebudu mit aplikace. Proc by taky nekdo delal aplikaci pro neco, co temer nikdo nepouziva, kdyz muze radsi udelat aplikaci pro system, kterej maj skoro vsichni, ze.. Muzu se samozrejme snazit sam. Ale jestli mam 1% trhu a konkurence 90%, tak napr. moznosti investic do vyvoje jsou nesrovnatelny. To znamena, ze realne tomu majoritnimu systemu nelze konkurovat. A pokud navic budeme mit plne trzni a naprosto neregulovany prostredi, tak to bude jeste horsi. Pokud se mi nahodou zacne trosku darit, co brani tomu majoritnimu vyrobci, aby napriklad financne motivoval autory popularniho softwaru, aby nepodporovali muj system, ale jen ten jeho? Vubec nic. To znamena, ze dokud neco vylozene neposere, tak neexistuje zpusob, jak jeho dominanci ohrozit.
Takze i kdyz netvrdim, ze s tim naprosto souhlasim, tak docela chapu, ze to nektery spoluobcany vede k prosazovani regulaci. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neexistuje žiaden program, ktorý by človek potreboval používať. Programy sú iba prostriedky k dosiahnutiu nejakého cieľa. Napríklad pozretie si filmu, počúvanie hudby, odoslanie emailu a pod. Drvivú väčšinu vecí môžeš robiť rovnako dobre na Windowse ako na Linuxe, akurát na Windowse je to trochu jednoduchšie. Podobne ako autá majú spoločné prvky, majú ich aj Windows a Linux - majú príkazovú riadku, majú klikacie ikonky atď.

MS si svoju pozíciu musel vybojovať v dobe, keď už na trhu boli zavedené značky. Nedostal ju zadarmo a tiež musel hľadať kapitál na investície. Za to, že bol jednoducho najlepší mu právom patrí odmena vo forme vysokého podielu na trhu.

O tom, ako rýchlo môže firma stratiť svoje dominantné postavenie na trhu môže veľmi dobre rozprávať napríklad Yahoo, MySpace, MS s IE atď.

Žiadna firma nedosiahla svoje postavenie len tak z ničoho nič, každá na to musela tvrdo makať a mať trochu šťastia. Skočiť rovno do stavu, keď niekto má dominantné postavenie je nie príliš fér argument.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz to mame tak pekne rozjety, tak zustanem u aut. OS je pouze motor. Auto je OS vcetne aplikaci.
Kdyz vymenim OS, tak to musim udelat se vsim vsudy. Tezko do svyho staryho Trabanta vrazim motor z Mercedesu. Musim ho vymenit komplet. Zachovat muzu tak akorat veselej privesek ze zpetnyho zrcatka a kdyz se budu trosku snazit, tak muzu presit potahy na sedacky, pokud k nim mam silnej citovej vztah. Ale co ma krasna radici paka pod volantem, kterou bych moc chtel zachovat? A to nemluvim o tech uplne novych zimnich gumach, ktery na novy auto taky nepasujou.
Podobne u OS. Je pekny, ze maj oba prikazovou radku. Ale pobezi mi moje sbirka uzitecnych shellovych skriptu, kdyz prejdu na jinej OS? A co ty krasny Officy, ktery jsem si koupil teprve nedavno? Ja vim, ze nekde jinde bude nejaka podobna alternativa, ale to mam ty stary jen tak vyhodit?
Proste zmena OS vubec neni jednoducha zalezitost. Samozrejme pokud pouzivam pocitac jen k prohlizeni YouTube, tak je mi v podstate jedno, co na nem bezi.

Ja nezpochybnuju, ze MS byl sikovnej a asi si svoji vydobytou pozici zaslouzil. Na druhou stranu, ted kdyz uz ji ma, tak mu to dava obrovskou vyhodu, kterou muze vyuzivat/zneuzivat. Jestli maj dneska s Windows 90% desktopovyho trhu, tak kdyby ted zarizli dalsi vyvoj, tak budou mit ze setrvacnosti 80% jeste i za deset let. A s IE si to MS primo ukazkove posral sam. Vydal verzi 6 a celych dlouhych pet let na ni nehrabl. A presto ma dodneska temer dve tretiny trhu. Podle me by mel mit mnohem min, ale zachranilo ho prave to, ze na IE uz byly nabaleny dalsi veci, tj. weby a aplikace ktery jinde poradne nejdou, takze se ho neda tak snadno zbavit. Kdyby se byvali jen trosku snazili, tak maj dodnes 80%. A na OS je tech nabalenych veci nesrovnatelne vic.
I kdyz na druhou stranu nutno dodat, ze si rozhodne nemyslim, ze by MS s Windows oproti ostatnim nejak zaostaval, porad mi prijdou jako nejlepsi system.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumiem. Keď niečo nie je jednoduché, tak budeme niekomu dávať pokutu? Nie je mi jasné, čo si tým prvým odstavcom chcel povedať.

Hm, MS má veľký podiel, je to zle. Ale keby nič nerobil, tj. jeho produkty zastarajú a jemu klesne podiel na trhu, opäť zle, lebo klesá nedostatočne. Možno by chcelo dávať pokuty tým, čo používajú IE.

Európska komisia, obecne vláda ľubovoľného štátu má moc, o ktorej sa žiadnej súkromnej firme nemôže ani snívať. A nielen že túto moc môže zneužívať, ale zneužíva ju denno-denne, sú toho plné noviny. A predsa budeme bojovať proti MS, nie proti vláde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nejinovativnější - WOW!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě by spíš zajímalo jestli tento balíček dorazí i do větších firem pač kdyby se tak stalo tak to s podílem IE zamává docela solidně :-) No dobře buďme ralisty a neradujme se pač ve firmách kde IT za něco stojí mají stejne jakékoliv instalace zakázané takže si kliknou na nainstaluj a tím skončí :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kdyz odectes firemni prostredi tak ma explorer trzdni podil nekde na nule ... proto microsoft s takovou ochotou tento dialog implementuje , zvedne se tim sance ze si doma nekdo nainstaluje neco horsiho nez firefox :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ve vetsich firmach to spravce nepusti pres wsus

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

bohužel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tam nejde o bohudík či bohužel, tam jde o interní aplikace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

bohuzel o tech internich aplikacich rozhoduji casto naprosti negramotove neschopni nahradit ani malovani necim schopnejsim ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si v práci maluješ? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bude za trest, jestli se všechny ty prohlížeče co tam jsou rozšíří, a my, webdesigneři, to budeme muset optimalizovat pro všechny z nich. Takže se jen modlím, aby se všichni výrobci prohlížečů drželi standardů W3C.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

FlashPeak - zdá se, že používá Trident
K-Meleon - Gecko (ale asi starší verze, nevím)
Maxthon - Trident, novější verze i Webkit? (Tu Gecko ActiveX hrůznost nepočítám :-)
Flock - Gecko
GreenBrowser - také to vypadá na Trident
Sleipnir - také asi Trident

(když tak prosím uvést na pravou míru, pokud někde píšu nesmysly)

Takže nic nového - spíš se obávám toho, že tyto prohlížeče nebudou aktualizovat jádro tak často, jako to dělají "ti praví".

Otázka - co se stane, pokud uživatel používá IE6 (v XP) a místo IE8 vybere nějaký jiný browser, který používá jeho jádro? To chudák uživatel zůstane se starým IE6 Tridentem? Pokud ano, tak to je teprv peklo :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vsechny ty prohlizece pouzivaji jen par stejnych jader ktere uz zname a pro ktere uz davno optimalizujeme ... gecko, trident, webkit, ... tot vse...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krásný překlad... "navržený společností Microsoft s ohledem na vás"

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Každý výrobce si tam napsal co sám chtěl. Takže reklamní žvásty - ve všech případech.

Obávám se, že se uživatelé začnou ptát, proč není jen jeden nejlepší browser - jako dřív... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - vyberte si - nejinovativnější, nejlepší, nejrychlejší, nejbezpečnější - to jsou kydy jak z reklamy na prací prášky …

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nejsou to tak docela kydy, napriklad chrome je opravdu jasne nejrychlejsi, firefox je naprosto jednoznacne nejprizpusobitelnejsi a take nejinovativnejsi, jen explorer by tam mel mit napsano "ten co prisel pozde a i tak to nestalo za moc"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dost pikantní jsou kecy o bezpečnosti u FF - 118 bezpečnostních děr objeveno jen za rok 2009... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, jenze ten jeden nejlepsi browser co byl driv byl ve skutecnosti ten vubec nejhorsi broser ze vsech ... trochu paradox...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

jak by vam vyhovovalo kdyby jste treba vesel do obchodu s telefony a by vam VZDY a ZA VSECH OKOLNOSTI nekdo do nakupniho kosiku dopredu nacpal produkty znacky ETA ... ZADNE JINE proste vzdy a vsude jen ETA .... a kdybyste chtel jiny musite k regalu, etu vratit a jit si hledat jiny ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pripustme samozrejme ze eta vyrobila svuj mobili telefon ale je jeste horsi nez tesla

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

presne to je ta sama situace jako s prihlizecem MSIE ... kazdemu ho narvali do kosiku a neptali se ... jenze je to kram, neskutecny zaostaly neudrzovany smejd. Jako webdesigner jsem rad za kazdou iniciativu ktera povede k redukci podilu toho kramu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Osobne bych sel do jineho obchodu, kdyz by se mi to v tamtom nelibilo...ale chapu, ze jsem idiot, co to nevidi spravne evropsky, socialisticky...jsem debil , ktery nechape, ze nekdo jiny to vi lepe, co ja chci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno a pokud by ten obchod vlastnil vsecky pobocky siroko daleko, tak byste do obchodu asi prestal chodit ne? V MONOPOLNÍM prostředí zákon trhu NEFUNGUJE víme?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jasne...je strasne zajimave, jak je pulka sveta schizofreni. Nejprve nam vsichni tvrdej, jak ten Linux je uzasnej, a jak je windows nahouby a jak by vsichni meli mit Linux a na svete by konecne zavladlo vseobjimajici blaho, a na druhou stranu mi ti sami lide tvrdej, jak windows je monopol, ktery defacto nema konkurenci, a nema zadne jine alternativy, proste MUSIM ten zly zly windows pouzivat, i kdyz nechci..
SAKRA tak uz si ale rozmyslete, jak to teda je...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Schizofrenii tu má akorát nějakej Loja Suchánek, kde jsem mluvil něco o linuxu? Spousta aplikací je s Linuxem nekompatibilní a linux má jen velmi malou část trhu díky čemuž má MS monopol, co je na tom nejasného??
To že by bylo pro uživatele lepší, kdyby linux měl 50% desktopového trhu je pravda ale mmntálně tomu tak bohužel není a tudíž musíme vycházet ze stávající situace a ne si vymýšlet jen to co se nám hodí..
A ano musím wokna používat ať chci nebo ne, veětšina aplikací, které požaduje zaměstnavatel na linuxu nejede (kvůli malému zastoupení na trhu na ně nikdo nedělá port do linuxu).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žaluj výrobcov aplikácii nekompatibilných s Linuxom, MS tie aplikácie nevyrába.

Ak má z dvoch hráčov jeden malý podiel, druhý musí mať logicky podieľ veľký. Nijak to však neznamená, že podiel jedného je kvôli podielu druhého. Podiely sú určené podľa toho, kto čo ponúka a kto čo požaduje.

Prečo by bolo pre užívateľa lepšie, keby mal Linux 50% desktopového trhu?

Teba niekto núti pracovať u zamestnávateľa, ktorý používa aplikácie pod Windows? A opäť, žaluj tvorcu aplikácie nefungujúcej pod Linuxom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Argumentace "Teba niekto núti pracovať u zamestnávateľa, ktorý používa aplikácie pod Windows?" je na úrovni argumentace "tebe někdo nutí chodit do práce?".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oukej, to asi nebylo dobré přirovnání, ono pracovat se v zásadě nemusí, aby se vydělávaly peníze, takže co třeba "tebe někdo nutí vydělávat peníze?" Jestli tě to ani teď netrkne, pak už snad jen "tebe někdo nutí žít?" a jestli ani poté ne, nemáme se o čem bavit, tvá představa o smysluplném životě musí být zvrácená.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, na tieto myšlienkové pochody sa nechytám, skús to viac rozviesť.

Mňa k žitiu núti jedine tak príroda, že mi dala pud sebazáchovy a túžbu spôsobovať si radosť užívaním nejakých vecí alebo prežívaním nejakých zážitkov. Do práce k nejakému konkrétnemu človeku ma rozhodne nikto nenúti. Chodím do práce do akej chodím sám od seba, dobrovoľne, lebo je to najlepšia možnosť ako si vyššie uvedené veci dopriať.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takže jsme se dobrali k tomu, že tě skutečně někdo nutí - nebo lépe řečeno něco. Je to příroda. Je to pud sebezáchovy.

Dneska ve spoustě zaměstnání vyžadují znalost práce s PC. Znalost práce s PC = umět dělat s Windows, protože Windows je drtivě dominantní platforma. Ano, nemusíš dělat s PC, můžeš jít dělat třeba k lopatě. Pud sebezáchovy ti však jasně říká, co to je lopata - prodřít se životem a neužít si ho (čest výjimkám, co si život s lopatou užívají). Pud sebezáchovy tudíž lidi reálně nutí pracovat s Windows.
je to napsané trochu zjednodušeně, ale věřím, že tvá hlava si s tím poradí a pochopí, co jsem chtěl říci. I když ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Áno, toto ja chápem perfektne. Presne takto to myslím.

Akurát to nemôžeš považovať za dôvod, aby niekto MS prikazoval, ako má vyzerať jeho OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude mít trh jisté regulace (což trh v EU, ale i mnohde jinde, má), pak mohu. Sám vidíš, že je to realitou a nelze s tím nic udělat. Tím samozřejmě neříkám, že s tím v tomto případě souhlasím. Jen říkám, jak to je. V EU platí jistá pravidla (jako třeba že EU je samozvaný vládce) a kdo chce na tento trh vstoupit, musí je respektovat. Jiná možnost je odejít, nebo proti těm pravidlům bojovat, což se ale obávám, že jde o boj s větrnými mlýny. Nebo je snad Microsoft nucen operovat na evropském trhu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja neriešim kto kde má vstupovať a kde sú aké pravidlá. Tvrdil som len to, že keď sa drk22-ovi nepáči ako funguje firma, v ktorej pracuje, tak mu to nedáva žiadne právo alebo nebodaj nárok čokoľvek od kohokoľvek požadovať. Nič viac, nič menej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si to asi nepochopil. Téměř všichni zaměstnavatelé budou mít ten požadavek taky. Já alespoň neznám moc firem využívající například moderní CAD/CAM aplikace v linuxu. A to ani nemluvím o požadavcích na materiály do v ".DOC" atd. :0))
Mimochodem potřeba konkurenčního prostředí je naprosto nezbytná pro stávající tržní prostředí, Taky by se mohlo klidně stát, že by MS o svůj monopol na wokna mohl přijít nařízením a i když to zní divně tak by to bylo jediné řešení (proto si MS bude linux hýčkat ):0).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kľudne nech to sú úplne všetci, aj tak ti to nedáva právo od kohokoľvek čokoľvek vyžadovať. Nikto sa nerodí preto, aby si si ty mohol splniť svoje sny.

Tržné prostredie je konkurenčnú už z princípu. Prostredie založené na násilnej regulácii úspešných a pomáhaní neúspešným je pravým opakom konkurencie. Konkurencia robí to, že neschopné/neefektívne firmy zničí a ponechá iba schopné/efektívne/inovatívne. Štát robí presný opak - udržiava pri živote neschopákov na úkor úspešných.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pre monopol vzniknutý na slobodnom trhu funguje zákon trhu úplne rovnako ako pre kohokoľvek iného. Zákon trhu nefunguje iba pre mafiou (napr. štátom) násilým vynucované monopoly.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svobodný trh je něco jako Eldorádo. Pár lidí o tom sní, ale ve skutečnosti to neexistuje. Spíš si myslím, že je reálnější to Eldorádo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Že to v súčasnosti neexistuje to sa zhodneme. Akurát z toho nijak nevyplýva, že to existovať nemôže a že socializmus je lepší.

Nerozumiem tiež celkom, ako to súvisí s tým, čo som napísal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Svobodný trh bez regulací existovat nemůže, protože platí: pokud může existovat alespoň jeden subjekt, který bude na trhu nejlepší a zároveň se bude snažit trh ovládnout a přizpůsobit jej svým potřebám, pak takový subjekt skutečně vznikne a sám se stane regulátorem. Regulací je reálně i skutečnost, že svou konkurenci nesmíš fyzicky zlikvidovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz o neco vyse, kde jsem psal o Fordu. To co rikas je naprosty nesmysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, cos napsal výše, mě nepřesvědčilo, protože právě to je blbost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mluvim o tom, ze sveho casu POLOVINA vsech aut na svete byla Ford. Neprobehla ZADNA restrikce vuci Fordu, a dnes je situace takova, jaka je. Prijde ti, ze kdyz uz mel Ford 50% celosvetoveho trhu, a byl tedy pomerne silny monopol, tento fakt nejak poskodil vyvoj automobilu, jejich cenu, ci byl jinak nevyhodny pro uzivatele?
Naopak...protoze Ford prodaval takove objemy, vytvoril postupy vedouci k minimalizaci nakladu a jeho auta byla relativne levna, a proto se tak prodavala.
Ovsem, bylo to za doby, kdy se restrikce jako dnes defacto nepouzivaly. To je az vymysl socialistickych blouznivcu, kteri maji spasitelsky komplex. Maji dojem, ze oni vedi nejlepe, co je pro zakaznika nejlepsi, a vnutej mu to klidne proti jeho vuli. Dnes a denne musim snaset nekolik ruznych vnuceni sluzeb, ktere vubec nechci, a to jen proto, ze nekdo rozhodl, ze je chci. Tohle je holt dalsi kapka...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Re: "To je az vymysl socialistickych blouznivcu, kteri maji spasitelsky komplex. Maji dojem, ze oni vedi nejlepe, co je pro zakaznika nejlepsi, a vnutej mu to klidne proti jeho vuli."

Zásadní otázka: Co je příčinou toho, že se tyto blouznivci dostali k moci a mohli začít uplatňovat svůj spasitelský komplex? Nebudou tou příčinou náhodou lidi?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je predsa úplne jedno čo je toho príčinou. Blbosť je to tak či tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, muzou za to lidi. Jak uz jsem psal mnohokrat jindy a jinde, lidi se maj jak prasata v zite a tak uz nevedi, co by jeste chteli..a tak zjistili, ze uz ani nechteji premyslet. Vetsina lidi na tomto svete je rada, ze nejaky dement premysli za ne. Protoze jsou sami neschopni, ale kdyz to ten dement rozhodne blbe, tak to na nej muzou hodit. Znam opravdu malo lidi, kteri by dokazali rict : To, v jakych jsem srackach, je moje vina, jsem linej, malo jsem pracoval, malo jsem se ucil....Nene, kazdej rekne : ONI za to muzou...Vsimni si, ze na tomto svete za cca 95% veskerych problemu muzou ONI. Jedna se o tajemnou sortu lidi, na ktere se muze hodit jakykoliv problem, i to, ze jsem sam uplnej dement. Za to muzou ONI.
Vzdycky v historii lidstva, pokud lidstvo dospelo do teto faze vyvoje, nasledoval obrovsky pad a zacala se budovat "na zelene louce" uplne nova kultura a nove spolecenstvi. A to proto, ze se nejde banda lidi, kteri neveri na ONI a kteri to tu prevalcujou.
V soucasne dobe mame 2 horke adepty - Cinani a arabove. Na jedny z nich bych si vsadil.
Cinani totiz vubec neverej na socialismus, a arabove uz vubec ne. A Evropa, i amerika, na ten socialismus pojdou.
Nakonec, pockejme si po volbach, zase se nam priblizi vysneny stat, kde nikdo nebude muset nic delat a kazdy dostane sve pridelene davky...A k tomu samozrejme instatni nazory , to je soucasti balicku.
Takze odpoved na otazku je: Ano, muzou za to lidi, protoze vetsina lidi je dementnich. A prave proto by ti zbyli normalni meli bojovat za to, aby ti dementni napachali co nejmensi skody.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak s tím se dá v zásadě souhlasit. Ovšem na to vysvobození si budeme muset počkat. Mno, možná se toho oba dožijem :).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tu polovinu světové produkce máš odkud? Kolik se v té době prosalo těch fordů například u nás? USA není totéž co celý svět, i když si to někteří myslí..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zapamatoval jsem si tu informaci, kdyz jsem ji slysel v nejakem odbornem poradu v TV. Staci pouzit Google / wiki a clovek ma odpoved za par sekund. http://cs.wikipedia.org/wiki/Ford_model_T
Vytahnu z toho clanku dulezita fakta:
Nejprve Ford vyrabi male mnozstvi , cca 11 kusu mesicne. V roce 1910 vyrabi 12000 kusu aut. V roce 1914 , to jest 4 roky po te, co se vubec vyroba rozjela nejak vice, a ted cituji: "Do roku 1914 byl montážní proces modelu T natolik zredukován, že montáž trvala pouze 93 minut. V roce 1914 vyrobil Ford více automobilů, než všichni ostatní výrobci dohromady. Model T byl velký obchodní úspěch a když časem Henry vyrobil své 10 milionté auto, 9 z 10 vozů na celém světě mělo značku Ford. Byl natolik úspěšný, že Ford nepotřeboval mezi lety 1917 až 1923 platit žádnou reklamu. Celkem bylo vyrobeno 15 007 033 vozidel Ford model T, více než téměř kteréhokoliv jiného modelu po celé století."
Takze pardon, omlouvam se, nebylo to tak, ze kazde druhe auto bylo Ford. 9 aut z 10 bylo Ford. tedy Ford mel cca 90% MONOPOL , dle soucasneho pojeti trhu. Da se rict, ze pokud by tato situace nastala dneska, tak by VUBEC NEMOHLA NASTAT!!!! , protoze Evropska komise by nikdy nemohla dovolit, aby nejaky vyrobce automoboli mel 90% celosvetoveho trhu.
Znovu se ptam - prijde tu nekomu, ze tim , ze mel Ford 90% na svetovem trhu, dokonce si ani nemusel platit reklamu, vsichni ho kupovali...ze se tim nejak zastavil vyvoj automobilu? Ze na tom PRODELALI zakaznici? Me naopak prijde, ze na tom zakaznici VYDELALI, napriklad nizkou cenou, kterou si Ford mohl dovolit prave diky masove vyrobe.
Takze toto je KLASICKY PRIKLAD toho, jak je monopol zly zly zly, a jeste zlejsi, a musime ho zakazat, jinak sezere tebe, i tvoje deti, a deti tvych deti budou pracovat na zlou zlou monoplni korporaci.
OMG

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tvoje nepochopenie vychádza z toho, že nevieš, čo je to slobodný trh. Slobodný trh neznamená, že si každý robí čo sa mu zachce. Slobodný trh znamená, že mi nikto nemôže z pozície moci diktovať, s kým môžem obchodovať, kedy môžem obchodovať, za koľko, s čím atď.

Žiadna firma nemôže sama seba ustaviť regulárom. Ná základe čoho by to tak mohla urobiť?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to se dá odpovědět jedinou otázkou: na základě čeho existují regulace? Bludným kruhem dojdeme k tomu, že mám pravdu: kdyby neexistovala úřední moc, která bude diktovat podmínky a regulovat trh, udělá to jeden ze subjektů na trhu. Kdyby tato možnost neexistovala, nebyl by trh regulovaný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale on to nebude môcť urobiť, jednak na to nemá prostriedky a jednak to bude považované za agresiu (nech už tým ovládnutím/reguláciou trhu myslíš čokoľvek), asi tak ako keby si dnes niekoho zabil. Mal by si plné právo sa voči takejto agresii brániť.

Dnešný systém je ale presne naopak, považuje násilnú reguláciu/agresiu za správnu, je základným kameňom systému. A to je donebavolajúca hlúposť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto zcestný a nesmyslný příměr. Produkt ETA je ekvivalentem produktu MICROSOFT, IE je pouze jedna jeho komponenta. Takže je to asi jako bys chtěl, aby ve vysavači ETA byla šňůra od ELECTROLUXU...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zcestné přirovnání je naopak ta šňůra. Ta je totiž nedílnou součástí vysavače, bez něj nemůže fungovat. OS bez webového prohlížeče fungovat může a dříve taky fungoval. Je to spíš jako by k vysavači šlo dokoupit zařízení na šampónování koberců od jiných firem (přičemž by ten vysavač jako jediný šel připojit do zásuvky v dané zemi) a výrobce by začal k vysavači přibalovat vlastní šampónovací zařízení "zdarma" a pokud by jste chtěli jiné, museli by jste to původní složitě odpojit a nové nainstalovat. Problém je pořád v tom monopolu, díky kterému MS defakto zlikviduje konkurenci(resp. drasticky omezí), pokud by tu existovalo 10 OS s významným podílem na trhu asi by to nikomu nevadilo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jezisi co je komu do toho, jake si vyrobce luxu pouzije jake samponovaci zarizeni??? At ai tam vyrobce klidne to zarizeni namontuje navtrdo a privari do svareckou, ja jako zakaznim mam moznost si to pak koupit, ci nekoupit....
Ne, tady v ty zemi opet zvitezi komunismus, vetsine lidi to uzasne vyhovuje... naridit, zakazat...a pak se divit, ze "trh nefunguje" Jak by taky mohl fungovat, kdyz je svazany miliony nejakych narizeni, zakazu, dotaci a dani

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud není možně koupit jiný vysavač a ten vysavač je zhusta potřebný pro ekonomiku (není to žádné cigrlátko do uší) tak k tomu rozhodně společnosti něco je. Snaží se chranít svůj trh před monopolním jednáním nic víc, nic míň.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Probůh, toto okno se má nabídnout uživateli, který má nový a čistě mainstalovaný PC a ne s tím obtěžovat stávající uživatele...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, zapomněli tam dát tlačítko Děkuji, už mám vybráno. Ale IMHO je to úmysl - cesta k rozdrobení trhu i pro FF.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to jsou zvasty tohle ,copak neznate claticko X vpravo nahore ? .. to je to "nic dekuju mam vybrano, nebo spis je mi to fuck takze klidne budu pouzivat ten vas brak co jste mi tam implicitne narvali"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tim me prekvapili, tohle je opravdu velmi konkurencni pristup, velmi ferovy ... porad mam jeste pocit ze je to poprve a naposled co se s takovymto zableskem mantry "dont be evil" setkavame, ale rozhodne ho vitam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale asi k tomu microsoft nekdo donutil, ... tahle firma je typicky "evil" tohle mi na ni vubec nesedi...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé, zkusil jsem tu stránku s výběrem prohlížeče cca 30x refreshnout a zjistil jsem, že s tou náhodností pořadí to nebude až zase tak náhodné....

Naprosto VŽDY totiž byly v první pětce (vlevo) prohlížeče Opera, Chrome, IE8, Safari, Firefox. A většinou přitom byl IE8 jeden z prvních tří. Docela by mně zajímalo, jak se ta náhodnost generuje... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dyt to v clanku i pisou, zjevne si to nepochipil. Tech prvnich pet meni poradi jen mezi sebou a tech dalsich 7 taky. Takze se zadnej u tech "noname" browseru nedostane nikdy mezi tech prvnich 5 a naopak. Asi obrana proti tomu, aby si tam naka lamka hned nenacpala nakou silenost typu Speipnir kdyz by byla na prvnim miste xD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doufám, že půjde instalace téhle -censored- aktualizace vypnout. Nevím proč bych si měl instalovat příšernosti typu Firefox, Opera nebo Safari.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi spravne uvazovanie. Naco si instalovat mensie prisernosti, ked uz mas predinstalovanu tu najvacsiu prisernost t.j. IE.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace jde zakazat stejne jako kazda jina a i kdyz si ji nainstalujes, tak te nic nenuti zadny z tech prohlizecu instalovat. Trochu nechapu tvou histerii

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bohudík, že to jde. Histerie pramení z naprosto nepřípustného zásahu komunistů z EU do svobodného podnikání.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Safra - teď vidím tu příšernou hrubku - pochopitelně hysterie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete s mým názorem nesouhlasit, ale já Firefox, Operu i Safari považuji za větší příšernosti než je IE.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlasím. Dlouhodobě používám Firefox a jsem s ním spokojen (ne bez výhrad, ale co v životě je dokonalé?). Operu moc neznám, nedávno jsem ji instaloval jednomu uživateli a to, co jsem viděl, působilo docela sympaticky. Google Chrome je jednoduchý, rychlý a kompatibilní prohlížeč, pro spoustu lidí naprosto dostačující téměř na vše. Jen Safari neznám (a upřímně, Apple moc nemusím, takže se ani nebudu namáhat).
Ve spoustě věcí jsou jednotlivé prohlížeče lepší/bezpečnější než IE. Tam kde mohu, doporučuji alternativy; u lidí, kde by to bylo kontraproduktivní se nenamáhám a nechávám IE (zase taková hrůza to není).
Abych pravdu řekl, vykřikovat, že ten nebo onen prohlížeč je příšernost, považuju za trochu přehnané. Ať si každý používá, co se mu líbí a vyhovuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že je pro mě Firefox, Opera či Safari příšernost je můj subjektivní názor, se kterým můžete, ale nemusíte souhlasit. Ale je to tak jediné co s tím můžete dělat. Můj názor jen tak nezměníte.
Dlouhodobě v práci používám Firefox pro vývoj, ale pro praktické použití je - pro mě - k ničemu. Nechci se zabývat instalací doplňků aby FF splňoval mé základní nároky (nejsou nijak přehnané - spíše jsou opravdu jen základní) a hlavně nechci neustále potvrzovat instalaci novějších verzí těchto doplňků. Krom jiného je opravdu velmi pomalý a žravý (opět můj subjektivní názor).
Operu z principu používat nebudu (nelíbí se mi nekalé obchodní praktiky této bezvýznamné a ubohé společnosti).
Safari - asi máme stejný názor - Apple moc nemusím a krom jiného se mi vůbec nelíbí potřeba této společnosti permanentně mi cpát do PC jejich iTunes při každé aktualizaci Safari.
O bezpečnosti bychom mohli polemizovat, ale já jsem nikdy problémy s IE neměl. Základem bezpečnosti totiž není browser, ale chování uživatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já ani nechci měnit váš názor. To je v pořádku, každý máme to svoje. BTW, co se týká doplňků a paměťové žravosti Firefoxu celkem souhlasím (ale nikdo nikoho nenutí si do FF doplňky cpát). Každý si prostě vybíráme, co nám víc sedí.
Já se s vámi vlastně ani moc v názoru nerozcházím, jen si nemyslím, že by jiné prohlížeče byly příšernost. IE nijak zvlášť rád nemám (přijde mi "bez chuti a bez zápachu"), takže jej nijak nepropaguji. I tak mi ale způsob řešení problému s IE ve Windows prostě nevoní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě se víceméně shodujeme. Netvrdím, že IE je to nej, ale na druhou stranu nevidím pro sebe v používání Firefoxu, Opery či Safari žádný přínos.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, ale proč nutí MS nás, kteří považujeme IE za odpad, ten IE mít vůbec na disku? Proč je vůbec předinstalován? Aha?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ježíšmarijá, proč si teda instalujete Windows? Jděte si k jinému operačnímu systému. I když, nějak si nevzpomínám, že by v některém běžném desktopovém OS nebyl implicitně předinstalován nebo nabídnut nějaký browser...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já nevím. Na jednu stranu je ok nabídnout alternativu, na druhou stranu pro spoustu "uživatelů" to bude jen další otravné okno, se kterým si nebudou vědět rady. Větší části z nich je úplně jedno, co používají na browsení po webu (ochota a schopnost učit se něco nového je často nulová). To zase bude telefonátů :-)
Podle mého názoru, kdo chtěl, už si dávno vybral jiný prohlížeč místo IE, nebo si nechal poradit a vynaložil trochu námahy na změnu svých svyklostí.
Zároveň se mi trochu nelíbí ty silové praktiky prosazování podobných věcí. Microsoft- ať už si o něm každý myslí, co chce- je soukromá firma a žádná státní organizace, které by měly úřady něco diktovat. A monopol možná jistým způsobem má, ale rozhodně to není nějaké 100% ovládnutí trhu. Možnosti alternativ jsou (pro toho, kdo je požaduje a chce vynaložit trochu námahy).
Prostě si myslím, že tohle není moc cesta a že je to jen další zbytečnost, aby se vlk nažral a koza zůstala celá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.