Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Jak zrychlit čtení CD-DA na Yamaze CRW-F1

Yamaha logo
Majitelé Yamahy F1 si jistě všimli, že s novým firmwarem 1.0F se snížila rychlost čtení CD-DA z 8 700 ot./min na 4 700 ot./min. Určitě je pak mechanika ještě tižší. Někomu to ale nemusí vyhovovat. Poradíme, jak ji opět zrychlit.

V našich auditoriich popsal d2-mac jak se opět vrátit k původní rychlosti 8 700 ot./min. (připomínám, že se jedná jen o mechaniky Yamaha CRW-F1 s firmwarem 1.0F).

  1. Vysuňte plotnu a vložte na ni Audio CD
  2. Stiskněte a držte tlačítko vysunutí/zasunutí plotny na mechanice
  3. Počkejte až je úplně zasunuta
  4. Pusťte tlačítko vysunutí/zasunutí plotny

Nyní jsou Audio CD čtena rychlostí 8 700 ot./min. (tedy na začátku cca 19× a na konci až 44×). Tento postup se zruší běžným vysunutí a zasunutí plotny (tj. s krátkým stiskem tlačítka vysunutí a zasunutí plotny) a Audio CD jsou čtena defaultní rychlostí 4 700 ot./min.

Doplnění 10.1.2003: Jak nás WIFT upozornil a sám ověřil, výše uvedené zrychlení platí jen pro lisovaná CD-DA. Je-li CD-DA na CD-R/RW mechanika stále používá nejvyšší rychlost (tedy max. 44×).

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Jak zrychlit čtení CD-DA na Yamaze CRW-F1

Žádné komentáře.