Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jak zvýšit prodej Windows Vista? Zákazem prodeje OEM XPček!

pokud vim, tak u XP Pro(i OEM) byl možný neomezený Downgrade, takže to předpokládám i u Visty, prostě si člověk koupí Vista Profi(nebo tak něco) a nechá si nainstalovat XP Pro, u velkých výrobců ala ATComp no problem

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade je povolen, takže si koupím Visty OEM a udělám downgrade na XPčka a je vyřešeno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zalezi kolik bude stat ona verze ktera bude povolovat downgrade, pac urcite ta nejlevnejsi to umet nebude. je to prasarna stejne jako office 2007 a jejich OPK kit.. at sejdou vycpat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A kde vezmeš instalační číslo pro aktivaci toho downgrade. WXP a Vista mají jiná čísla.
 
Radek

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím lidi, proč to tu vůbec řešíte? Tak si koupím prostě Retail verzi a mám klid ne?
Vždyť OEM je stejně jenom sračka, která je závislá na hardware počítače a která se hodí tak maximálně na notebook.

Jinak jestli Microsoft nevydá ten SP3 na XP, tak ho budu asi do smrti proklínat, protože už teď se při nahrání nového OS musí stahovat nechutně velký balík záplat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obrazek u clanku je pekny :)

Vypada to ze MS neni pod zdravym konkurencnim tlakem jinak by si nedovolil prestat nabizet OS, o ktery je zajem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

miro ty si genius :D urcite az si pujde nejaka pani ucetni koupit pc za 8000kc da dalsich 7000 za XP home. ne kazdej meni PC kazdyho pul roku aby se mu vyplatila krabicova verze XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Downgrade u Visty je možný z Vista Business nebo Vista Ultimate verze na Windows XP Professional (x64, Tablet PC Edition). Jiná kombinace není možná.
Pokud chcete downgrade, stačí koupit např. Vista Business a pak stáhnout cracklou verzi WinXP Pro a sehnat někde SN. Nebude se sice tvářit jako originální verze (pokud neseženete třeba korporátní verzi), ale MÁTE nárok ji používat. Takže když k Vám přijde software policie, najde na počítači cracklé XP a vy jim dodáte doklad o zakoupení Vista Business, tak mají smůlu (pokud nemáte v počítači tunu jiného nelegálního software). Jinak problém je trochu s OEM verzemi, tam se tuším musí o downgrade žádat, proto je rozumnější (i z jiných důvodů) krabicová verze, případně jiné.
Hodlám tohoto způsobu taky využít, sice je retail verze docela drahá, ale na druhou stranu vydrží upgrady počítače (i změnu MB) a až jednou taková doba nastane, mohu se rozhodnout přejít na Vistu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Tomaio: Pro tuto paní je rozumnější koupit Vista Home OEM a zapomenout na nějaké XP. Pro mě by OEM nepřipadal v úvahu, u XP OEM je problém s jakoukoliv změnou HW (musíš telefonovat, že opravdu chceš znovu aktivovat Wokna a že na to máš právo), u Vista OEM (a downgrade na XP) to vyřešili nutností nějakého Microsoftího souhlasu s downgrade. Prostě krabice a 5 let nebudu řešit legálnost svého OS (a nebo přejdu na linux).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mira-7: s tim stahovanim zaplat si delas kozy ne? Jestli pokazde instalujes xpcka timhle zpusobem, tak to jsi radny masochista.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

goro : u retail krabic (aneb FPP) NENÍ povolený downgrade (viz třeba http://download.microsoft.com/download/d/2/3/d23b9533-169d-4996-b198-7b9... )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Honza748: XP neinstaluji každou chvíli, ale SP3 pro XP je už prostě potřeba.
Je to už dlouhá doba na to aby jej Microsoft konečně uvolnil, nehledě na to, že jenom kvůli Vistě se tento SP3 neustále odkládá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No máte v tom solidní guláš.
OEM verse Vista lze ponížit pouze Businnes a vyší a to pouze na XP Pro OEM. Buď máte svoje legální numero (nevím ale jak to jede s aktivací) anebo si u M$ požádáte o ponížení visty na XP a za mrzký bakšiš dostanete kolco s SN a instalací. U XP Pro OEM to tak funguje směrem dolů, můžete je ponížit až na Win98SE včtně NT4, ale média a SN dostanete jen k Win2000 (mimochodem SN, které k tomu dostanete nefunguje na starých original OEM versích, jen na downgradu), sem tam vám pošlou i NT4 a Win98SE, ale pouze jen ENG, takže ani CSE natož jak používáme NT4 RUS :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a při tom požádání o ponížení vám malý mekký zneplatní stávající SN od Win XP, takže ho už nemůžete aktivovat (ale nikdo to u nás nikdy neověřoval - to je jen odpověď z M$. Nevím jak vista, ta nám u průmyslových nesmí přes práh, už tak jsou XP offline systém, Vista nám fungovala jako skvělá digitální zpožďovací linka ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mira-7: podle mne je to uplne jedno, jestli budu instalovat balicek od MS nebo balicek odsud: http://www.ryanvm.net/msfn/ nehlede k tomu, ze ty updaty maji cca 45MB, takze zas tak hrozne to neni. A instalacku, ktera to ma zaintegrovano mam vzdy po ruce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoro bych se bál, že s SP3 dodají do XP nějaké prasárny které vyvinuli pro Visty .. neneee .. nedal jsem do nich ani SP2 s pod2laným firewalem, ned8m do nich ani SP3 s bonzovacim klientem.
Jen security záplaty samostatné a ty musí MS dát k dispozici.
Ostatně, jsem rád, že jsem už definitivně přešel na jiný OS a desktop, s Vistama už to přehnali .. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je blbost, jen se to trochu přejmenovalo. Už se neprodávají OEM Win XP, ale tzv. legalizační Windows XP:
 
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=45226
 
Jsou dodat jak s novým PC a také jsou koupit naprosto bez PC na legalizaci Win které jste sehnali někde za kámoše za prázdný médium.
 
OEM Widle ještě budou

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Omluva, nekoukal jsem že je řeč až o začátku roku 2008....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Kaa_cz:
Re: "nedal jsem do nich ani SP2... " / "Jen security záplaty samostatné a ty musí MS dát k dispozici."

A to je právě to, co nejde dohromady. Bezpečnostní záplaty jsou od loňského listopadu pro XP k dispozici pouze když tam je Service Pack 2.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim. No s tou atraktivitou PC+ Vista bych to tak neviděl, protože sám pracuji v tomto odvětví a mám sto chutí nakopat všechny dodavatele. Ono, když vám odříznou pomalu všechny verze XP tak se nedá nic dělat a musíte tam Vistu prostě dát, když zákazník chce OS a pak se štvete s tím co všechno nefunguje tak jak má, protože i když je už nějaká ta podpora ze strany ovladačů, tak to stále není ono. A pak se sem tam zákazníci diví, že to či ono nefunguje tak jak má :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Macek_TM: mám pocit, že legalizační XPčka byly k dispozici jen do konce března 2007, teď už se jen doprodávají sklady.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2PaulM: No ono s tou "penetrací" WIN (legal+"ty neofic") si stejně můžem prsty v p****i zlámat, ale nic s tím nenaděláme. Holt MS vydal nový operační "systém" a TEN potřebuje prodávat, ne nějaký XP na kterých má vývoj již x-krát zaplacený :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vy ale mate problemy.... ja idem na viste uz 2 mesiace a ide to bezchybne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2goro: ale ta pani to urcite nerozbeha na masine za 8000 jak jsem psal a navic treba pouziva stary dosovy ucetnictvi (a ze takovych zakazniku mame) ktery pochybuju ze pod vistama pujde, kdyz tam nechodi ani veci od samotnych MS. Muj nazor je ze VISTA a OFFICE 2007 jsou nejhorsi dva viry ktery muzou bejt. Vse je s tim jen slozitejsi, pro zakaznika nevyhodnejsi a drazsi.
onehdy jsem byl na prednasce od vyrobcu, vcetne MS. a chudak pan od MS sklizel jen hromovy smich, nic vic.
 
dam priklad: nekdo na prednasce vznesl dotaz typu: prodam cloveku pocitac a nainstaluju z OPK kitu (ktery ted stoji par set a horzi nekolika tisicema !!) testovaci office 2007 prof. na 90dni.. k tomu win XP dokud muzu ¨;). po 90ti  dnech prijde zakaznik ze chce si koupit klic k onem offisum aby je mohl dal pouzivat.. Dobre vycaluje par tisic za klic ke kteremu nedostane ani CD. A mame tu prvni problem:jak mu asi tak vystavim fakturu na OEM SW ktery neprodavam s pocitacem, ale az 3 mesice po tom ? Na to uz nam neodpovedel.
problem cislo 2: takovyhle PC si clovek odnese domu a pracuje, lup zaviruje si to a prije format. jelikoz je to zrucnej clovek XP si nainstaluje sam a ted prijde office 2007 , ale nema medium. OPK kit se  k nemu nesmi dostat a tak musi jit k prodejci, ten mu to samozrejme nebude instalovat zadarmo ze ? To je vyhoda pro zakaznika ? Dobre, bude chtit usetrit a tak si obedna ono medium od MS aby si to zvladl udelat sam. ejhle nakup jen po netu a platba kartou do ciziny :D to uz je asi jen spatnej vtip a MS to vypiluje ;)
doufejme
 
Pokud sem napsal nejaky blabol tak se omlouvam ale neni to mou vinou ale takhle nam to podal prednasejici od MS ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Lecorius
Pokud používáš pouze Vistu a žádný další SW, tak to beru. Ale pokud používáš další SW, tak problémy jsou. A velké. Mám Visty legálně, ale už jsem je smazal a jedu opět na XP. Zkoušel jsi např. Nero 6, výukový SW (Talk2me, LangMaster apod.), ACDSee5 (nebudu přeci kupovat novou verzi), PCTV Vision 4.02 pro mou TV kartu, účetnictví pro DOS, rozchodil jsi skener? Pokud jsi tohle všechno bez problému rozchodil, tak jsi borec a můžeš machrovat i v teplákách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

XP Home a Profi s legalizační nálepkou opravdu končil k poslednímu březnu 2007, nyní se jen doprodává co zbylo skladem. XP Home po tomto už nepůjde "dolegalizovat". XP Profi budou mít nově tzv. dolegalizační kit, ten bude cca o 500,- dražší než stávající OEM a zatím není řečeno kdy ten kit bude stažen s prodeje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem posledních čtrnáct dní Visty a můžu říci, že větší paskvil OS jsem neviděl. Pokud MS neudělá nějaký nový OS, který bude pokračovat v tom dobrém, co začala řada 2K/XP tak si na PC nainstaluji Linux s VMWare, XPa si dám do virtuálu a s MS definitívně na desktopu končím. Vždyť ty Visty jsou úplně k ničemu, kamarád co prodává PC mi tvrdil, že mu trvalo 2 dny, než uvedl do chodivého stavu PC s Ultimate verzí Visty, aby ho vůbec mohl prodat - vše na superkvalitní desce od Asusu s logem Vista Ready. Děs, MS ještě nikdy nevyprodukoval tak velký zmetek od doby Windows 3.0.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, co tu nadáváte na Vistu, obávám se, že brečíte hezky, ale na nesprávném hrobě.
Nadávejte na výrobce SW a jejich ovladače, že zaspali dobu.
Nějaký ten pátek jsem Vistu testoval - pokud jsem nechal pracovat ovladače Visty, tak menší problém byl pouze se zvukem Realtek, ale ovladač Realtek Vista_R160 vše vyřešil. Jinak běžné uživatelské programy bez problému. Alespoň s počítačem AMD.
Samozřejmě nějaké softspecialitky můžou mít s Vistou problémy, ale to chce řešit s výrobci programů a ne nadávat na MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo mas recht, vyrobci musi pocitat s tim ze MS vyda zase nejakou auktualizaci ktera neco rozbije, jako to bylo asi pred tydnem. ti vyrobci jsou ale trubky ze neumeji predpovidat ze ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Tomik_1 Nero6 skusat zbytocne nebudem kedze najnovsie nero ide na viste bez problemov. acdsee nepotrebujem kedze windows photo gallery vo viste ma vsetko co potrebujem... a ked nie tak photoshop...  uctovnictvo pre DOS???? ugh to tak cez vmware... software ktory pouzivam ja a ide v pohode je 3d max 8, ten jedine ked sa spusti tak vypne aero efekt, inac bez problemov funguje. skener som nerozchodil kedze ten co mam ma podporu maximalne win98. Aj hry idu bez problemov vsetky
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A nemelo by existovat neco jako zpetna kompatabilita? Ono zdaleka ne vsechny updaty drahych profi softu na novy vista verze budou zadarmo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lidičkové nečilte se, chtěli jste kapitalismus, tož jej máme. Prostě výrobci chtějí prodávat nové věci bez ohledu na to, že starší byly či nebylo dobré. Budeme-li stále všichni chtít něco nového a lepšího, tak to tak bude pořád.
Dobrou náladu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Lecorius = Photoshop ako nahradu ACDSee - hmm - ty nebudes z lacneho kraja, ze ano? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pouzivam W2k... uz 8let, byl to jediny OS s kterym udelal MS pokrok, teprve pred nedavnem jsem instaloval SP4 a zacala me otravovat jakasi aktualizace... no jo no , udelal jsem blbost..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lecorius, ked zapnes Max 8, tak vypne aero? tak to je pekny paskvil. este horsie ako som cakal. testnem to aj ja. V kazdom pripade som sa tak dobre nepobavil uz dlhsie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle EULA (licenčního ujednání) Windows Vista nikdo nesmí měřit rychlost počítače, provádět benchmarky na PC s tímto OS a výsledky publikovat nebo šířit jakoukoliv jinou formou...

Dobrý, ne? Nic lepšího než Windows Vista pro podporu Linuxu Mrkvosoft udělat nemohl ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Maddark: si děláš srandu ne? Smělo by se na tom potom podle EULY aspoň pracovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No nechci nejak kazit tvoji optimistickou vizi, ale na nova PC se cca z 90% stale instaluji XP. Zbytek tvori Vista a MCE. A z toho Ultimate tak 1 z 500 instalaci. Nediv se . Na nektere sestavy se porad jeste cpe 256MB RAM a sdilena grafika. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Mandark:
A netýká se to takhle náhodou jen .NET Frameworku 3.0? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Corwin78 : Původně ano, ale od 1.4. 2007 to MS spustil nanovo
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ked od M$ pouzivat soft tak jedine po SP1 (inac to nema zmysel) a aj to z nutnosti. Napr. XP Pro boli dobre pouzitelne az po vydani SP2 (doteraz pouzivam a bez updatov, lebo jeden z fixov mi zahesloval cely system a musel som preinstalovat sys)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To: bzzz
cit. <Nadávejte na výrobce SW a jejich ovladače, že zaspali dobu.>
Já mám ten pocit, že žádnej výrobce není zrovna nadšenej z toho měnit svoje mnohdy unified ovladače, který ladil posledních 6 let na nějakej novej paskvil. A menší firmy už vůbec ne. U linuxu se nadáva na "linux", že nejsou ovladače, ale u windows zaspali výrobci... (ja vím tohle je složitější téma)

Microsoft vytvořil nový OS a je jedno jak je dobrý prostě je třeba jej prodat. Microsoft není řízen informatiky, kteří se snaží o nějaké "dobro" ve světě IT, ale obchodníky. Prostě to je obrovský supermarket, hlavní je prodat a co nejvíce, každému, za každou cenu. Když neprodají teď tak další produkt prodají už jen stěží, protože jej na trhu nahradí někdo lepší...

A navíc nikdo vlastně v podstatě neví jak spoustu věcí chápat a definovat - autorská práva, záruky a pod. vše co je v hmotném světě léta odzkoušené se ve vitruálním světě zatím jen testuje, a testuje se na nás - zákaznících, prostě bude se tvořit podle toho co uspokojí (co budou schopné tolerovat) masy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O DOWNGRADE
pokud někdo chce využít downgrade je to možné využít u Windows Vista Business nebo Windows Vista Ultimate. O downgrade požádáte vaši pobočku MS a nebo ani nemusíte (já to nedělal) a pošlete email na SoftMail že chcete downgrade a že jste si koupili OEM OS nebo počítač s OEM OS tam a tehdy. Softmail vám pošle instalační CD s novým product key.
Downgrade ale není trvalý přechod na předchozí OS jak tu někdo v diskuzi uváděl ale legální možnost dočasně řešit nekompatibilitu vašeho SW s novým OS. Tzn. za rok můžete klidně přejít zpět na nový OS co jste původně od výrobce PC dostali...
Pokud máte nižšší verzi Windows Vista, stačí upgradovat po internetu na vyšší a ihned vám vzniká nárok na Downgrade...
 
podrobněji zde
http://lightninggroup.org/blogs/michal/2007/04/14/downgrade-u-microsoft-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lecorius davam do pozornosti clanky ako su tieto:
 
http://www.dsl.sk/article.php?article=3348&title
http://www.dsl.sk/article.php?article=3362&title
 
a to je len zlomok tej novej MS bezpecnosti.... Mam si to istalovat len pre AERO? Alebo preto, aby som bol IN?
 
Nie dakujem. Nemam dovod sa momentalne ucit nieco nove, alebo odladovat nieco, co je totalne zmrskane MS. Necitim absolutnu potrebu upgrade na novy OS. A to tak vnima vacsina IT sveta. Nechcene dieta uvidelo svet, ale nik si ho nechce osvojit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.dsl.sk/article.php?article=3433&title
 
este jeden link na integrovanu bezpecnost... :-) a pozri si aj diskusiu pod clankom.
 
Obdivujem skutocne ludi, co takto daju volne vlozit svoju bezpecnost do ruk MS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marcel : mam pre teba dve spravy: jednu dobru a jednu zlu.
Dobra: si IN lebo nadavas na Vistu, velmi modne v tejto dobe
Zla: Tvoje odkazy na akoze zlu security su uplne mimo.
Antivir, antispyware aj firewall si mozes pouzivat aky chces. Keby boli tieto veci najlepsie od MS to by bolo kriku od EU a vs. inych ktory su na predaji tychto produktov zavisly, ako zneuziva MS svoje postavenie a ze vobec taky software dodava z OS, kedze to nie je nutna sucast OS, atd.
 
Aero nie je jedina novinka vo Viste, keby bola tak by vsetko ostatne fungovalo po starom ;)
Takze ak chces vediet co je nove vo Viste co tak precitat toto:
http://www.microsoft.com/technet/technetmag/issues/2007/02/VistaKernel/
Tu je to jasne vysvetlene a porozumie tomu kazdy ,kto vie po anglicky :)
Autorom tych clankov je Mark Russinovich co je ina kapacita na rozdiel od teba (aj ked uz presiel do MS).
 
No jasne nic nove sa neuc, vrat sa k 8-bit pocitacom tie budu v tejto dobe najbezpecnejsie.
Vidno ze o vyvojovom cykle software nic nevies, ale hlavne ze tu robis vyjadrenia v mene IT sveta.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neutral, dakujem za tvoj nazor. Anglictinu ovladam, tak som si to precital. Nic nove, co by nebolo uz predtym napisane.
Vsetko je pekne, moc krasne, ale mna nezaujima co vsetko je integrovane, v com sa co zlepsilo, mna zaujima ako zakaznika ako to cele funguje, ako je to stabilne, aka ja podrora. Nie som odbornik na OS, povazujem sa za lepsieho uzivatela, co sa obcas hrabe v systeme ale to je tak vsetko.
Si dalsi z tych co podlahuje velkej psychoze platit a prechadzat za niecim novym, co nie je potrebne. Pozri ak potrebujes svoje neznalosti o bezpecnosti davat riesit za seba MS, tak ti to nik neberie.
Dakujem s 8bitakmi som zacinal, pamatam svoje prve gumove spectrum, prechadzal som si verziami DOSu, WIN 3..., preto velmi dobre viem, co pisem.
 
A co sa tyka EU plne suhlasim s rozhodnitim komisarky pre hospodarsku sutaz Neelie Kroes, bezpecnost by bola viacej vyriesena,keby bolo slobodne si moznost vybrat len operacny system bez akychkolvek polofunkcnych integracii.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po přečtení této informace se nemohu zbavit nepříjemného pocitu, že pomalu končí éra trhu, ve kterém je hlavní silou poptávka. Myslím svobodná poptávka a ne diktovaná nabídka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dělají to hoši dobře. Takže teď si každý koupí, nebo upirátí krabicovou, či Corporal verzi XP a má vystaráno na dlouho dopředu. Nepočítám, že bych se dožil toho, že nějaký běžný HW nebude fungovat s Win XP. A vyhazovat peníze za něco, co je stejně rychlé a děravé, jako XP, navíc pod tím nechutně mnoho HW i SW nefunguje, je to mnohem náročnější zejména na paměti a jediné, co to umí líp než XP, je buzerace a omezování uživatelů, může koupit jedině trouba, už jen pro to, že za dva roky bude k mání ještě větší a nejspíš i dražší shit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cim dal tim vice premyslim o Linuxu. Nedavno jsem videl to graficke udelatko co konkuruje Aeru. Je to tusim Kubuntu. No a vypada to asi tak 2-3x lepe :) Nastava cas pouzivat neco jineho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.