Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaká je budoucnost notebooků?

Integrováné zdroje v notebooku vyráběla řada firem Toshiba, Compaq a Siemens - který měl zdroj vyjímatelný a místo něj se dal druhý akumulátor. Vše už tady bylo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dva az tri monitory...konecne...na praci parada...bezny uzivatel tezko oceni

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi ty 2 displaye nezdaji moc silene... sam mam NB a k nemu pripojeny 17" CRT na "rozsireny desktop"... Kdyz pouzivam jenom samotny NB, tak mi ten 2. display celkem chybi... je to o zvyku... ja bych do toho urcite za nejakou rozumnou cenu sel... ktery parchant si to patentoval prede mnou ? :D :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každý má individuální požadavky. Ten kdo NTB používá převážně u stolu a necestuje s ním, bude chtít více displejů na úkor váhy a podobně. Osobně NTB stále nosím u sebe, takež se pronese. Jedna obrazovka mi na práci v terénu postačuje, ale uvítal bych vylapšení v podobě vysouvací numerické klávesnice (ne přídavné, ale plně integrované). Vysouvat by se mohla třeba jako CD-ROMka. Integorvaný zdroj bych uvítal taktéž. Když to přeženu do extrému, co takové malé LCD na druhé straně displeje, které by se dalo použít pro práci se zavřeným NTB (organizér, přehrávač ...). Ale to už je spíš pro hračičky (nemluvě o velmi rychlém poškrábání displeje).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rexx: Ten displej jsem uz nekde videl a myslim, ze se neposkrabe driv nez treba na mobilu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To Rexx: Přesně tak - ten externí displej na víku notebooku z vnějšku už jsem taky viděl. Byl to tedy jen nějaký koncept, ale do budoucna se s tím počítá pro notebooky co pojednou na Windows Vista. Ta má totiž zabudovánu právě podporu druhého info displeje, na němž se budou i při zavřeném notebooku zobrazovat třeba e-maily, přehrávaná hudba, stav baterie, zatížení procesoru a já nevím co všechno ještě. Myslím, že by to mohlo být celkem fajn. Jen by bylo vhodné aby ten displej byl technologicky něco, jako e-papír, nebo tak podobně, zkrátka aby to bralo el. energii jen pri změně zobrazení a nikoliv stále ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by se líbil ntb, který by ve víku displeje měl e-ink displej na čtení, jednou za čas jen posunout stránku a nemít kvůli tomu zbytečně zapnutý ntb, takové vlastně 2in1. :)

Ještě by tam mohli udělat vyklápěcí ploché repro. :D

Ten vyklápěcí displej, proč ho nedali vyklápět zevnitř? Tam se nepoškrábe... Ale pokud ho chcou použít jako ten čtecí, tak je to vlastně ok, ale nevím, jak to snese nárazy a další ohrožení...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Především pořádná klávesnice s klasickým rozložením, velkým enterem, numerickou částí.

Už před 5 lety jsem viděl virtuální klávesnici, která se promítala na desku stolu. Dnes máme vodivé plasty, které se dají srolovat do ruličky. Senzory pohybu prstů a napětí svalů. Nechápu, proč je s pořádná klávesnice u notebooku tak nedostupná. Než pořádně nezdokonalí hlasové ovládání, nebo přenos "myšlenek" tak bychom mohli alespoň používat pořádnou klávesnici.

A taky by konečně mohli udělat něco s polohovacím zařízením. Proč třeba nemít něco jako optickou myšku připojenou na ukazováček.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc by se ohebny display nemohl "rozrolovat" do stran misto vyklapeni?  Co integrovany projektor s ultrabright bilymi LED misto hloupych a drahych zarovek s trvanlivosti 2000 hodin ?
 
Co palivove clanky ci nejake jine alternativni zdroje energie?
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cela civilizace muze byt rada, ze si nekdo na zacatku nedal patentovat koleso...

Patenty budou pricinou stagnace nasi kultury :/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.