Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaké bude Ubuntu 12.04 - Mark Shuttleworth odhalil plány

Ubuntu a mission critical servery? :D :D :D No já jich znám víc, třeba o karkulce, o zajíčkovi a vlkovi nebo třeba o šípkové růžence, ale tahle o Ubuntu na mission critical serverech je asi jedna z nejlepších... :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dá se, používáme a vcelku spokojeně :) (10.04 LTS)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mission critical server není babiččin laptop se zobrazeným seznamem na nákup. Just sayin´

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na serveru alespon nevadi to GUI ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ono si dnes myslí, že má mission critical servery kdekterý lojza a tento pojem je velmi zprofanován...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu se stále vyhýbám ale jestli se jim podaří zrealizovat to o čem se píše v posledním odstaveci (fonty, více monitorů), tak mu snad dám konečně šanci.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ubuntu server som používal v NASe, ale po preinštalovaní na FreeBSD by som už nemenil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mozes plz zo zaujimavosti povedat viac ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Taky by mě to zajímalo... co se týče desktopu, tak tam bych asi neměnil, i když to místy má mouchy (Ubuntu + XFCE). Ale nedávno jsem s trochou sebezapření vyzkoušel CentOS na "serverové" nasazení (jinak mám v téhle oblasti spíš zkušenosti s Debianem) a musím přiznat, že mě dost mile překvapil co do příjemnosti správy. Možná by mě takhle mile překvapilo i to *BSD, můžeš k tomu říct víc prosím?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, ja som sa zasa snazil, pred par dnami, na NAS nainstalovat FreeNAS a som maximalne sklamany. Islo o instalaciu z iso do virtualneho stroja na VMWare ESXi 5.0. Instalacia sice uspesne prebehla, ale nabootovat sa mi podarilo az asi na 8x pokus (bud nenasiel ani kernel, alebo hlasil nemoznost namountovat root z dovodu spatnych particii) a ked uz sa mi ho podarilo konecne rozbehat a pripojit sa k nemu, tak nedokaze vytvorit na pripojenom disku GPT particiu. Skusal som poslednu RELEASE verziu dostupnu na webe. GUI to ma ale pekne :-)

Naproti tomu ubuntu server 11.10 + iscsitarget som mal rozbehany do hodiny. Ani to vsak nebolo bez chyby, instalacia iscsitarget nenainstalovala potrebny modul "iscsi_trgt" tak, ako tomu bolo v predchodzich verziach, a tak som nejaky cas zabil zistovanim co s tym. Instalacia iscsitarget-dkms to vyriesila a tak mam na sietovy disk pristup o rychlosti 85+ MB/s.
Predtym 11.04 neprezil do-release-upgrade. Hromada sluzieb po upgrade nefungovala a tak som radsej skusal ten FreeNAS a nove ubuntu.

Celkovo som z *nix systemov v poslednej dobe sklamany. Nainstaloval som na jednu masinu posledne Kubuntu a je to nestabilnejsie ako Win 95 v prvom vydani. Reconq padne do 10s po spusteni a cely system do niekolkych desiatok minut... Dnes dokonca ani nenabootuje do X :-(

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak 12.04 i386 testuju na netbooku a pohodička , dal sem tam lxde a vše jede jako v 10.04 (doporučuji těm co teprv budou instalovat).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.