Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaké je CyberLink PowerDVD 7 ?

JSEM SI VYSKOUŠEL VERZI 7.DELUXE I Z AUDIO BALÍČKEM A DOPLŇKEM VZHLEDU JSEM SCELA SPOKOJEN STEJNÉ FUNKCE JAKO PŘEDCHOZÍ VERZE 6 DELUXE ZMĚNA VZHLED PĚKNÝ A ZVUKOVÉ EFEKTY PŘIBYLY A MUSÍM ŘÍC DOST DOBRÝ.ALE MUSÍM UPOZORNIT NENÍ VŠE FUNKČNÍ U KREKNUTÝCH VERZÍ TRIAL

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funguje vám podpora h.264 a DivX filmů ? Ani jedno nejsem schopen spustit - běží mě jen zvuk.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

COMMORRO: jaké krentuté verze? Když nechceš platit, utři hubu!

Jinak mně přijde zhovadilé vydat DVD přehrávač, který v základní verzi neumí 5.1 zvuk, to je snad jeden ze základních parametrů filmu na DVD, ne? Mám ke grafice přibalenou verzi 6 (standard) a musím říct, že lepší je freewarový Media Player Classic - a umí i ten zvuk 5.1!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Libb >>> je celkem jasne, ze ten freeware co uvadis je lepsi jak pribalovana verze 6 nebot ta ma prave omezeni v audio na pouhe STEREO :o(.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Libb: trochu klidu by to chtelo.
Taky si nejdriv vyzkousim neco nez to koupim a powerDVD me zatim nepresvedcilo asi zustanu u MPC.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

presne v momentalnej podobe nevidim jediny dovod menit, az ked bude hw podpora pre h264 tak budem o comsi uvazovat. zatial kozmeticke zmeny a mpc bohate staci na vsetko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám 6 Gold zdá se mi lepší.Ale co neustále měnit.Je to jako s Nerem 7.Jenom aby lidi znovu kupovali nové stejné verze.Někdo psal kodek H 264,ale to chce novou grafiku a taky film.Ne čem to chtěl zkusit? Dá se ztáhovat televizní serialy z HDTV a to je vše.Zkoušel jsem enkodovat domácí video v H 264 na compu to hrálo ani nevím proč,zvuk nebyl odděléný a žadný program pro vytvoření DVD ho zatím nepodporuje, dostupný.H 264 hudba budoucnosti a mezitím bude dalších pět nových formátů.Nedávno nějaký film měl 2,8Gb na televizi 16:9 85cm obraz jak fotka.Nevím jak to dělají při zpracování.Asi co je natočené již digitalní kamerou tak obraz nemá chybu.Já myslim kodek H 264 je jen větší datový tok a objem nic víc. Určitě nebudu pro domácí užití kupovat televizor o úhlopříčce dva metry přišel bych brzy o oči.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Velmi dobra funkcia co pribudla oproti 6ke - moznost titulky posunut pod obraz do ciernej plochy, teda pokial je samozrejme obraz 16 alebo 21 ku 9. Je to celkom fajn, nakolko niektore tituly maju tutilky uplne otrasne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim cim to, ale pri prehravani dvd v powerdvd (6 i 7) primo z mechaniky mi praska zvuk, kdyz mam ten film na disku, vse jede v pohode. V jinych prehravacich to jede v pohode i z mechaniky....Cim to muze byt?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

KDO ŘÍKAL ŽE JSEM SI JÍ KOUPIL DOSTAL JSEM JÍ JAKO PROTISLUŽBU.NEVÍM CO MÁTE STÍM ZVUKEM ALE 5.1 MĚ FUNGUJE PROTO JSEM PSAL ŽE U OFICIÁLNÍ VERZI SI MŮŽETE PO REGISTRACI STÁHNOUT VEŠKERÉ DOPLŇKY PO TÉ REGISTRACI SE DOSTANETE NA TAKOVÉ STRÁNKY KDE TĚCH DOPLŇKU PRO 7 DELUXE JE SPOUSTA TÍMHLE CHCE TA FIRMA DONUTIT LIDI ABY SI TUHLE VERZI KOUPILY JELIKOŽ TĚCH CREKU JE SPOUSTA.JINAK CO SE TÝKÁ TĚCH TYTULKŮ VŠE MI BĚŽÍ.JO A PRO DOTYČNÉHO CO TU PSAL ŽE MU PRASKÁ ZVUK TAK MU DOPORUČÍM VYČISTÍT SI MECHANIKU A DÁT NOVOU INSTALACI NEBO VYMĚNIT BEDNY MŮŽOU SE TI TAM HÁDAT PROGRAMY NEBO DIREKT OSTATNÍM JÁ SI NA 7 NESTĚŽUJI PROMĚ JE LEPŠÍ NEŽ 6. JINAK SI ORIGINÁL MŮŽETE STÁHNOUT DC++ AKORÁT JE PROBLÉM SEHNAT ORIGINÁL KLÍČ TY GENERÁTORY STĚMÁ VŠE MOC NEFUNGUJE JE TO JAK STÍM NEREM 7 MÁŠ ORIGINÁL KLÍČ ? TAK TI VŠE FUNGUJE ! NO PROBLÉM

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

JEŠTĚ CHCI UPOZORNIT DOTYČNÉ ŽE NIKOMU NEVNUCUJI TENHLE PROGRAM ABY SI HO KOUPIL POUZE ZDĚLUJI SVŮJ NÁZOR A JAK JSEM SNIM SPOKOJENÝ TOŤ VŠE

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

COMMORRO -> Pane boze, co to je? Kdo to je? Co tim chtel rici? Fuj, to jsem se ale lekl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to COMMORRO: Takhle hezky česky už sem dlouho nikdo nepsal...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No,zkoušel jsem ho a za tím je to plné chyb.Hodně restartů,ne plně funkční SPDIF atd.Je třeba počkat na další verze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

PS:dneska jsem zkoušel poslední verzi WinDVD 7.Žádné chyby,vše plně funkční,obraz jak víno,vřele doporučuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, WinDVD mi prijde jako nekolikanasobne podarenejsi software

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

WinDVD je soft, co způsobuje v systému akorát problémy. Cyberlink mi přijde o dost lepší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z PowerDVD jsem byl nadseny v roce 1999, kdyz jsem na nem mohl poustet DVD ze zvukem pres SPDIF a mel z PC pravy 5.1 zvuk. Jak jdou roky, nadseni z PowerDVD opada, opada a brzy asi padne :-)
To verzi "stereo siditko", co davaji k nekterym produktum, lze ztezi povazovat za DVD prehravac.

Ale maji sanci ve sedmickou chytnout na novou generaci kodeku, tak snad to nepodelaji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"nVidia implementuje H.264" Skutecne ? Testovali jste to ? Ja jo, nefunguje to. Je to jen marketingovej zvast, pres to jejich purevideo se prehraje Mpeg2, ale H264 ani nahodou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

VY OSTATNI co zustanete u x264 VLC a ffdshow muzete ale rovnou zapomenout na HARDWARE dekodovani h.264 a o tom to cele je, takze ta veta uplne postrada smysl, pres software si to dnes muze pustit kazdy a zadarmo, to neni zadna vyhoda OpenSource projektu, nejlepsi podporu pro MPEG4 container a h.264 matici ma stejne APPLE QUICKTIME 7 ostatne od koho taky jineho nez od Joint Venture Team ktery h.264 vyvinul

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

:))) Ale chrastitka pro deti jsou prave PC REPRO, veskutecnosti je DVDprehravac za 1500 z hypermarketu PLNE vybavenemu HTPC mnohem blize nez HTPC skutecne kvalitni HIFI sestave, je to vazne k pokukani kdyz PCCKAR ktery NEMA PONETI o kvalite ohrnuje nos nad vietnamem z hypermarketu, a pak vyzdvihuje k dokonalosti taiwansky srot s "HIEND" creativem a bednickami NAPROSTO IDENTICKEHO RAZU o kterych puvodne mluvil tak hanlive, prosimvas vzdejte se radsi hodnoceni kvality analogovych elektronickych obvodu a audioaparatur, je to trapne kdyz vyzdvihujete zeleny trabant a tvrdite jak nema sanci na zluty trabant, akorat tim potvrzujete svoje neznalosti a nulovy prehled a zkusenosti v teto oblasti jednotnym slovem znacene jako PCCKARSTVI.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"JEN dva kanaly" :)))) opet, to muze rict jen clovek co nema tuseni o fazove koherentni vyhybce nebo elektrostatech (popripade fazovych difuzorech a obecne fazove linearnich menicich) to by bylo skoro jako poslouchat "JEN na dve usi" ze? Holt problem prostorovosti je uplne
jinde a je mnohem levnejsi udelat 13.3 ozvuceni (tato konfigurace skutecne existuje - navrzena yamahou blize o tom v casopisu S&V 98) nez udelat skutecne kvalitni stereo aparaturu, a kvalita je take kompromisni, ale PCckar NEVI ze kvalitni stereo je schopno lepsiho prostoroveho efektu nez jeho 7.1 aparatura (nedejboze s DSP) a nedovede si predstavit ze je stereo schopno reprodukovat zvuk ZEZADU, ale muze a naprosto dokonale, a neni na to potreba dokonce ani zadne "ZADNI UCHO" ;))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

123 > "JEN dva kanaly"...:))))...poslouchat "JEN na dve usi"...

Ano, dovedu si představit, že stereo aparatura je schopna reprodukovat zvuk "zezadu", ono to všechno závisí na tom, jak zmršenej zvuk do ní pouštíš. Pokud jsou tam vhodně vypočítaný fázový posuvy, zpoždění či tak něco, tak se ti může zdát, že to "hraje zezadu", ale ten signál, kterej do těch beden poleze, už s původním stereo signálem moc společnýho mít nebude. No a pokud do stereo beden pustíš signál, který je původně v 5+1 a je smíchanej do sterea, tak ti z toho ty dva repráky vykouzlí možná tak subwoofer a centr, ale pochybuju, že zadky... Ale o tom to není, je to o tom, že osekaná verze PowerDVD jede jen na dva kanály (bez jakéhokoliv náznaku jiné prostorovosti než stereo), kdežto DVD jsou obvykle udělány v 5+1 zvuku.

Ad MPC: ano, mediaplayerclassic je vynikající přehrávač, na kterém mě štve snad jen jedna věc - přííííííííšerně dlouhá doba načítání originálních DVD, (tedy zakryptovaných). Pokud použiju dekryptovaný DVD, tak je to bomba, ale kryptovaný se načítají tak 10x delší dobu, než v PowerDVD.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> mia

No, nechci vám tu zasahovat do konstruktivní hádky hoši, ale něco málo bych dodal - pokud spočítáš uši, zjistíš, že máš dvě. Skutečně není nutné používat příliš moc kanálů, dva obvykle stačí. Při reprodukci zvuku hrají velkou roli úplně jiné věci, než počet kanálů a věř mi - 123 tu rozhodně nemluvil o DSP zmršeném signálu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

S těma dvěma ušima to je velmi přesné.Jsem relativně již starší člověk,ale nikdy jsem nepochopil nebo spíše neslyšel výhody 5.1 7.1 atd. Sem tam něco zašumí zezadu no nevím.Kromě normy THX,ale to je o kvalitě zvuku a to se mi líbí více.Mám repro Qudral dva basáky jeden sřed a páskový výškáč rozsah 5Kz až 33000Hz a věřte test 10Kz je slyšet i ve střevách výšky to je trochu horší ty slyší jen můj pes. Nikdo mi nevymluví kvalitu zvuku ve stereu,když ty moje bedýnky rozhýbu třeba při Oldfieldovi na 2x240W naštěstí v rodinném domě při otevřených oknech to aby nevypadla skla pak uslyšíte čistý zvuk jako na živém koncertě.No,ale na konec přeci každý má jinné gusto. A nidy to nevyměním za dolby XX 9.1

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

123: Mno, hezke povidani, o tom žádná, jen tak trošku na špatným písečku. Tohle nebyla disertační práce na téma zvuk, ale krátký popis nové verze jednoho programu. Toť vše.
V každém případě budeme rádi, když nás nějakým podobným textem oblažíš, rádi to vystavíme.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Martine tady ta debata se mi zdá hlavně o zvuku.Jen jsem chtěl naznačít,že různe ztátové komprese mpeg1, Mp3 z kterých se tvoří zvuk 5.1 je jen podvod na lidi,keří se utápějí v honosných názvech zvuku a imitacích Dolby,Suround,Theatre atd. a ten hlavně patří k filmu v dnešní době.Většina lidí nemá peníze 85000,- až 500000,- na THX ani já.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

mefisto > Oldfield je moje krevní skupina :-) Jinak souhlas, doma hudbu nejraději poslouchám na stereo - starý dřevěný stolitrový třípásmovky a 2x40W s KD503 v konci, tomu se nevyrovná žádná 5+1. Ale když už mám DVD s 5+1, tak to radši honím přes 5+1 soustavu, u tohodle mi stereo moc nesedí :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No je asi logicky, ze muziku je lepsi poslouchat na stereo soustave, protoze je ve stereu nahrana a prevod do 5/7.1 tomu zrovna neprida. Ale chtel bych docela videt, jak nekdo na stereo sestave vyloudi zvuk, kterej se pririti zezadu (napr prelet letadla). Mozna kdyz bude presne znat parametry prostoru, muze pocitat s nejakym odrazem a podobne, ale pro pouziti v realu je rozhodne vhodnejsi pouziti vice reproduktoru.

Ostatne nejak sem si nevsim ze bych svyma dvema usima nebyl schopen identifikovat smer, odkud zvuk prichazi. Vubec nejde o pocet reproduktoru, ale o optimalni ozvuceni prostoru a predevsim vyvolani pocitu ze zvuk prichazi ze spravnyho smeru. Dovedu si predstavit dalsi reproduktor(y) na strope a podlaze.

A pro ty audiofily a netopiry, zdaleka nejlepsi zvuk je v prostoru, ktery ma dobrou akustiku "od prirody", bez pouziti jakychkoli zesilovacich a reprodukcnich siditek. Opravdu nemam pocit ze randal slysitelnej na par km je kvalitni ozvuceni. A ti co si tenhle randal uzivaj brzo zjistej, ze jejich sluch je v ... .

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jaké je CyberLink PowerDVD 7 ?

skor

Jaký je CyberLink PowerDVD 7 ?

= najlepsi :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to FMGsk:
me slo spise o TO PowerDVD, nez o TEN Cyberlink. ale mozna to kazdy vidime jinak.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mezi námi já mám repro u kompu. logitech z 5400 a jeto thx a nestáli mě 85000 tis a taky mám zvukovku x-fi taky s thx a zvuke uplně super a ještě kdyžse dívám na film přes digitální výstup. uplně super.

A power DVD 7 je podle mě nejlepší přehrávač na DVD video

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.