Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaký bude Internet Explorer 9

stále používám IE6 - a to kvůli klasickému vzhledu.Lze tento styl nějak nastavit v IE8?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nedalo mi to a podival jsem se jakou versi IE pouzivam (jako sekundarni prohlizec) a ejhle 6.0.2.xxxx :)
stejne jako muff bych ocenil, pokud by se dal u IE 8/9 nastavit klasicky vzhled ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IE8 je najhorší prehliadač aký mrkvosoft kedy vyrobil. Paradoxne ho pomocou uplácaných testov predstavujú ako najlepší. V zázraky neverím a žeby IE9 bol lepší ako doteraz najlepší IE-7 tiež nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále používáte IE6? To nemáte rád prohlížení v záložkách a bezpečnost PC?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ONDKO: Úplně stejně bude znít, když napíšu, že i IE8 je pořád o třídu lepší, než ostatní browsery... Bez důkazů jsou to prostě kecy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

GPU akcelerace se tady AFAIK myslí vykreslování pomocí Direct2D, o ničem ohledně IE9 a DirectCompute jsem ještě neslyšel.
Viz třeba tady: http://channel9.msdn.com/posts/Charles/IE-9-Surfing-on-the-GPU-with-D2D/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muff, IE6? prosim uz na internet nechodte. Nikdy

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dexter: Na zalozky mam Maxthon. ;-) Stranky, ktere jdou pod IE 6, jdou s minimalnim zasahem do CSS v cemkoliv, opacne ani omylem. A o (ne)bezpecnosti IE a ostatnich prohlizecu si tu snad nebudeme vypravet pohadky...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Claudius: A ty blbe nezvan, prosim. (Ne, carka mi tam nechybi.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslat IE6 pod zem?? No a proc ne, ze jo:-)
www.pohreb-ie6.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem měl možnost pro někoho dělat poměrně rosáhlé stránky v Joomle s využitím různých komponent a modulů, líbivých vyjížděcích menu apod. Celou dobu jsem je zkoušel ve Firefoxu, vše fungovalo krásně a rozložení bylo správné, přesně tak jak to má být. Po dodělání jsem se na ně podíval v IE8 a nevěřil jsem vlastním očím. IE8 musí být smrt každého člověka, co dělá internetové stránky, ať už vlastní nebo s redakčním systémem. Neuvěřitelné, hlavně to rozložení prvků tragické, vyjížděcí menu s prapodivnými pětipixelovými černými okraji apod. Ve firefoxu a opeře běží vše normálně. Prosím, ať už konečně IE9 respektuje nějaká pravidla a nevymejšlí si vlastní blbostě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hnidopich: To co pises o CSS je naprostej nesmysl, kdyz vyvojari nemuzou vyuzivat pokrocilejsi CSS vlastnosti kvuli tomu, ze je stale rozsiren IE6. Je snad jasne, ze modernejsi prohlizece zvladaji i to minimum co zvladne zastaraly IE6...! Je tohle chyba ostatnich prohlizecu?

Naprostej souhlas s Claudiem, asi si nikdy nic vetsiho na webu nevyvijel, jinak bys tohle nikdy nevypustil. Uzivatele IE6(casto neschopni si cokoliv sami nainstalovat), jsou ta koule na noze, kvuli jejich pozadavkum na funkci modernich stranek v IE6 je brzden vyvoj a spoustu html koderu si trenuje nervy! Takze...IE6 na net nepatri...uz spoustu let!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

claudius: nevím proč bych neměl chodit na internet - používám i jiné prohllížeče (FF).A s bezpečností problém nemám (nejsem žádný puberťák narozdíl od některých...) IE6 mi prostě vyhovuje (pro mé potřeby je dostačující) a do nového exploreru mne nutí jen jeho stále se zmenšující podpora na webu.Proto se znovu ptám - tak jak by chtěla spousta lidí ve Win7 klasický vzhled, tak to stejné hledám i u IE8...ví někdo jak na to?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, že s rozložením GUI v IE7+ MS trochu šlápnul vedle, nemění nic na tom, že IE6 je zastaralý nebezpečný a pomalý dinosaurus, který na moderním internetu NEMÁ místo...

Kreeki: Nevím, jak programuješ web, ale validní stránky nemají s IE8 problém (oproti IE6). Joomla celkově není úplně ideální systém :-)

muff: ve windows 7 samozřejmě je klasický vzhled, chybí jen klasická nabídka start (kterou jsem od XP stejně neměl rád)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Po letech letargie s hrůzou jménem IE6"
 
?? IE6 byl zcela bezproblémový browser, který zásadním způsobem napravil neuspokojivý stav s IE5, takže tu poznámku vůbec nechápu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muff: Ano, lze docílit téměř stejného vzhledu IE8 jako u IE6. Jen je třeba k IE8 doinstalovat doplněk IE7Pro, kterým se dá (mimo jiné) upravovat vzhled IE. Chvíli jsem musel hledat, že v Oblíbených položkách bylo třeba přesunout obsah podadresáře Odkazy do podadresáře "links". Jiná zrada nebyla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je obrovske mnozstvo korporatnych spolocnosti, ktore maju intranet zavisly prave na ie6. Mnohi nonIT zamestnanci nemaju prava na spustenie cohokolvek ineho (FF, Opery), takze ie6 je jedina moznost ako sa na net dostat. Reciam, ze su ludia neschopni si nieco nainstalovat je v tomto pripade zcestne!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Azazel:
Ty toho nechápeš ... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muff: jste zavisly na GUI? Pak staci chvili hledat (https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/4327) a muzete si FF zmenit dle prani. Tohle je sice pro FF 2.0, ale i to je lepsi, jak IE6. Staci hledat....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rnx: tak v takovych korporacich je ocividne cilem, aby zamestnanec na net nelezl vubec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konec MSIE 6 je v nedohlednu, protože Windows 2000 (které ho obsahují a novější verzi MSIE nemají) budou oficiálně podporovány do roku 2010.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se s IE6 nemělo lézt na net? A co je to ten moderní internet?
Já píšu stránky v Notepadu a v Kwrite a s IE6 nemám problém, zobrazují se tak, jak mají. Přece jenom, vždyť není problém poslat IE6 mírně upravenou verzi stránky, jinak nastylovanou a s některými funkcemi vynechanými. Nebo mám začít nadávat na Operu, že neumí document.width, když moje stránky ho nepoužívají? Mám začít nadávat na Konqueror, že zrovna ve fontu, který jsem si pro svoje stránky zvolil, špatně zobrazuje některé znaky, které v jiných fontech zobrazuje dobře a které jiný prohlížeč ve zvoleném fontu zobrazuje také dobře? Mám nadávat na Firefox, že neumí expression nebo že špatně určí délku sloupce?
Podle mě nadávat sice můžu, ale jako tvůrce stránek musím mzařídit, aby se stránky zobrazovaly koukatelně. Přiznám se, že už vůbec nechápu, k čemu je snaha, aby webové stránky vypadaly ve všech prohlížečích stejně. Pokud chci kulaté rohy, tak proč ne, ale stránka musí vypadat koukatelně i v prohlížeči, který kulaté rohy neumí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IE6 by tu byl mnohem méně, kdyby MS nevázal prohlížeč na verzi Windows. Stále běžících W2k je pořád dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim, ze je tu IE6 kvuli Win2000, je to podle me pouze rozsirenej omyl. Pokud kouknu treba na http://toplist.cz/global.html, kde by meli mit dost velkej statistickej vzorek, tak tam vidim u Win2000 ~ 1,5%, zatimco IE6 ma ~ 12%. I kdyz prictu Win98 a ostatni Win, tak jsem na ~ 3%. Takze vetsina zpatecniku s IE6 ma XP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kreeki: tož vy si vesele píšete, a svůj výtvor testujete pořád jen na jednom prohlížeči... Jak se pak ale jenom můžete divit, že finální produkt vypadá v jiném vykreslovacím jádře jinak?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

fakt to nekoho zajima jak bude vypadat dalsi numero nejzaostalejsiho prohlizece sveta ? :-) .. jsou tu chrome, firefox, explorer je do poctu a drzi se jen diky tomu ze ho microsoft opravdu brutalne tlaci skrze os

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

letity smejd ie6 poslete pod zem ale nahradite ho jinym smejdem , uvedomte si ze firma ktera vytvorila ie6 svoje moresy nezmenila, zpusobili brutalni stagnaci vyvoje webovych aplikaci tim ze na ie6 fixuji uzivatele win 2000 ... a vubec cely jejich laxni pristup k vyvoji prohlzece (kvalite jadra, nejen pozlatko na povrchu) mi je krajne proti srsti. IE6 bych radeji zahrabaval pod zem pomoci Google Chrome nebo Firefoxu nez dalsim zmetkem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.