Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Japonci spustili 8k vysílání

Každé zlepšení technických parametrů by mělo mít nějaký smysl, ale tohle už je typický marketingový overkill. 4K v mobilu jsem chápal jako plus pro případné použití u nejlepších VR headsetů, takže držím pec. Kdyby věnovali energii zlepšení jiných parametrů, tak by udělali lépe.

8K v TV je blbost. Drtivá většina domácností si nekoupí TV větší než 60", kvůli velikosti místností a trochu i té ceně. I ty 60" jsou ve fullHD schopné dát obraz, který neurazí a ve 4K už uspokojí i technologické nadšence. 8K už při porovnání obrazu nepřináší nic navíc. Chudáci prodejci budou muset při přímém srovnání dvou 60" TV uměle rozmazat obraz na 4K aby prodali 8K.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Keď máte kam reproduktory na ten kanál tak máte miesto aj na obrazovku
Rozlíšenie 7680 × 4320 má štvornásobný počet pixelov v porovnaní s UHD rozlíšením a 16-krát toľko ako Full HD. Obraz je dokonale ostrý, za predpokladu, že máte obrazovku, ktorá dokáže 8K obsah vykresliť. “Futuristický” TV kanál takisto podporuje až 22.2-kanálový zvuk.
https://touchit.sk/v-japonsku-spustili-vysielanie-v-rozliseni-8k/62454

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím si. Dnes se jede ve velkým fullhd, osobně mám a obraz nic moc (42"), zrno je prostě velký.
4k je na tom samozřejmě líp, ale pokud bych se držel plánu za 5 let koupit něco, co má aspoň 2m, tak myslím, že 8k už začne mít smysl (nicméně kvůli ceně asi půjdu do 4k).
Navíc jako vždy jde o tech preview, na kterém se teprve ukáže, jak velký smysl to má. A pokud bude existovat zdroj videa v požadované kvalitě, tak nevidím důvod, proč by to nemělo mít smysl.
Je spousta lidí, co nedokážou chápat širší souvislosti a koukat do budoucna. Buď to jsou staromilové, kterým prostě stačí to, co je a technologii by nikam neposouvali, nebo pak ti, co nevidí smysl v oné věci.
Příkladem budiž extrémní sporty a věci kolem. Spousta lidí má názor, že je to zbytečný hazard se životem, že když se jim něco stane, tak si mají vše platit sami a nemá to jít z veřejné kapsy apod.
Tito lidé ale pak nevidí, co vše je s tím spojené. V případě freeride vývoj osobního airbagu.
V případě kola zase vývoj konstrukce a posouvání se dál v lehkých slitinách.
V případě horolezců pak vývoj lepšího oblečení (lehčí, tenší, prodyšné a přitom dobře tepelně izolované atd.)
Už jen ten Apple, když přišel s iPady, jak spousta lidí remcala, že to je blbost bez budoucnosti, že si to nikdo nekoupí. No, dnes to má skoro každý doma.
Toto zavrhování nových věcí kvůli nějakým předsudkům, to bychom se nikam asi neposunuli.
Dokonce i slepý vývoj má smysl, aby ukázal, že tudy teď ne, ale buď za hafec let už jo, nebo vůbec.
Zdar Max
PS: prostě odsuzovat jakoukoli novou technologii je už z principu hloupost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám píšeš o dvoumetrové úhlopříčce. Ok, pro takovouhle úhlopříčku má 8k smysl, ale jak jsem napsal. Kolik lidí má víc jak 60"? Za pět let jich trochu přibude, ale i vyšší mainstream bude menší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kolik lidí má víc jak 60"?"

Ale kolik lidi melo pred peti lety vic jak 40". Dva metry je necelych 80" to uz neni o tolik vetsi nez 60" a lidi nemaj vetsi TV jen proto, ze vetsi uhlopricky sou drazsi... ted. Za pet let...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jde i o rozměry TV. Někdo nechce nebo nemůže měnit nábytek nebo dokonce bydliště kvůli větší úhlopříčce nebo obětovat celou jednu stěnu obýváku/obývákokuchyně jen pro TV. IMHO tenhle problém začíná být nad těch 60" více citelný. Uznejte, že nějaká hranice existuje a neporoste to do nekonečna.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo v dnesni dobe jeste pouziva "steny" v obyvaku? Sem myslel, ze tenhle nevkusnej komunistickej prezitek uz dnes ve vetsine domacnosti zmizel. Dnes se vetsinou pouzivaj TV stolky takovyhleho typu http://www.nabytek-kejik.cz/eshop-tv-stolek-season-bila.html a tam se 80" TV i vetsi vejdou bez problemu...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Používají se stolkny, nebo konzole na zeď.
Třeba moje sousedka teď renovovala (je jí skoro 60) a pořídila si to, co linkuješ a k tomu 50" TV.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obdélníková nebo čtvercová místnost má čtyři stěny, minimálně jeden vchod-východ a okno. Mega TV už může zabírat víc prostoru než jsou lidé ochotni akceptovat Tak jsem to myslel.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To je jen otazka preferenci, ktery se s casem dost rychle menej. K cemu TV spejou ukazal myslim dost presne film Total Recall z roku 1990

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív nastoupí vizionáři, kteří svou vizi zvěční v knize, filmu apod. Pak nastoupí nadšení technici a snaží se tuto vizi přeměnit ve skutečnost.
Není tedy divu, že vývoj spěje k tomu, co už známe z knih a filmů.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo spíš vzniknou miliony knih a filmů s různými fantaziemi budoucnosti a něco z toho přibližně odpovídá skutečné budoucnosti.

A vedle toho jsou ty hromady knih a filmů s představou budoucnosti, které se s odstupem člověk jen zasměje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domy se tak rychle nemění, za 10 let bude většina lidí žít v domech a bytech, které už dnes stojí nebo se staví.
Pokud v současných bytech nejsou kinosály, kam v budoucnu tu televizi dají?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

IMHO jedine misto v beznem byte kam jde dat televize odpovidajici tomu, kam vyrobci televizi miri, je strop.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ovšem pokud máte dost vysoké stropy a nízký gauč, případně ochotu ležet při sledování TV na podlaze :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakoze existuji domy, ve kterych maj obyvaky steny mensi nez 2 metry?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To asi ne, ale obývák neslouží jen jako oltář pro TV.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak uz sem rek, to je jen otazka preferenci. S domem nebo bytem samotnym to nema nic spolecnyho...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To jsou ale hypotézy. Vývoj do současnosti je myslím naprosto jasný, nevidím důvod, proč by se to najednou z ničeho nic mělo měnit. Dřív jsi měl v obýváku stěnu a v ní CRT, co se tam jen tak tak vešel.
Neznám snad už nikoho, kdo by CRT měl. Všichni jedou plasmy, nebo LCD a jsou větší, jak původní CRT.
Evidentně to není problém. Lidi renovují a mladí lidé (a nejen ti), co si zařizují byty, se tomu přizpůsobují.
Asi je myslím jasné, že babička se starou skříní nebude renovovat, ale babička je hodně minoritní část.
Jak už jsem řekl, spousta mladých staví, renovuje byty a vše kolem. Nábytek opravdu není ten hlavní problém. Hlavní problém je cena, což je u novinek celkem jasné. Nelze tedy očekávat něco masivního za rok, ale když to vezmu, tak před 5 lety jsem koupil hodně solidní Samsung 42" full hd a dnes za podobnou, resp. o fous vyšší cenu lze už sehnat 4k UHD. Lze tedy předpokládat, že za dalších 5 let bychom se mohli setkat s 8k s cenou kolem 20kkč.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

včera jsem se na svém FullHD projektoru s 3metrovou uhlopříčkou díval na film s rozlišením 700x300 a světe div se nic mě nestalo. No novofilové ukamenujte mě!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Postrádám smysl tvého komentáře. Jak zapadá do tohoto threadu?
Zdar Max

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

" Mirda Červíček | před 4 hodinami | *

Sám píšeš o dvoumetrové úhlopříčce. Ok, pro takovouhle úhlopříčku má 8k smysl, ale jak jsem napsal. Kolik lidí má víc jak 60"?"

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

nezapomněl sis vzít brejle?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

„Vývoj do současnosti je myslím naprosto jasný, nevidím důvod, proč by se to najednou z ničeho nic mělo měnit. (…) Všichni jedou plasmy, nebo LCD a jsou větší, jak původní CRT.“

Mno, rodiče před 30 lety měli Teslu Color, ta měla 67cm obrazovku, ale obrazovka tvořila menší část čelní plochy, než u moderních televizí. Aktuální televize má 96cm (38") obrazovku.

To mi nepřipadá jako nějak dramatické zvětšení rozměrů, ve srovnání s tím, že dvoumetrová televize by zabrala zhruba tolik místa, jako čtyři ty současné.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to si mel asi bohaty rodice. Pred 30 lety byla beznejsi uhlopricka kolem 20", ale casto i mnohem mensi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stolní barevné TV Tesla se dělaly jen ve 2 úhlopříčkách - 67 cm a 56 cm. ČB 61 cm a 51 cm, asi od začátku 70. let. Rubín měl 51/61 cm jako u ČB, těch 51 bylo nejběžnějších, byla to nejlevnější barevná TV. 67 cm obrazovka od Tesly byla u Rubína jen v "luxusních" modelech :-) Všechno ostatní byly přenosné TV a sehnat třeba Oravana bylo mnohem problematičtější než toho Rubína.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„pokud bych se držel plánu za 5 let koupit něco, co má aspoň 2m, tak myslím, že 8k už začne mít smysl“

Otázkou je, kolik lidí si plánuje koupit 2m obrazovku, kolik jich i na té úhlopříčce pozná mezi 4k a 8k rozdíl a taky kde vezmou na vstupu video v tom rozlišení.

Navíc tady u nás je aktuálně současnost full HD a budoucnost je 4k, možná.
Za těch 5 let bude možná tak aktuální si „pro budoucnost“ koupit 4k televizi.

„A pokud bude existovat zdroj videa v požadované kvalitě, tak nevidím důvod, proč by to nemělo mít smysl. Je spousta lidí, co nedokážou chápat širší souvislosti a koukat do budoucna.“

Aby se nová technologie uchytila, nestačí mít lepší parametry, než ta stará. Musejí ty lepší parametry mít nějaké reálné přínosy.

Například digitální fotky, někdy před 10 lety bylo typické rozlišení tak 5-8 Mpix a bylo moderní pořád přidávat megapixely, až se to vyšplhalo někam ke 14 Mpix… a dneska většina lidí zase má 5-8 Mpix (na telefonu).

„Příkladem budiž extrémní sporty a věci kolem.“

Tam jde o úplně něco jiného. V případě extrémních sportů nejde o ty technologie, ale o to, že vzhledem k povinnému zdravotnímu „pojištění“ (fakticky zdravotní dani) pak náklady nesou primárně lidi, kteří vůbec extrémní sporty neprovozují.

Zájemci o nové televize nebo iPady si ty věci alespoň kupují za svoje peníze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

4K/8K/10K to nic nehovori o kvalite samotneho dila, muj nazor je takovy ze dnesni vyrobci filmu a herni zabavy jenom vsazeji a zbytecne utraceji vetsinu urcenych penez na tvorbu dila na digitalny efekty a vysoke rozliseni a pritom ale ze uz vubec neresi kvalitu/samotnou podstatu dila, proste dnes ty nove filmy sou jedno a to jiste nalité, bez logiky, dobreho pribehu a normalneho ozvuceni, filmy se nam zkratili, inteligence de stranou a takhle se nam postupne vyzabijeli jinak slavna filmova jmena, k prikladu posledni bondovky, nebo novy Star Trek, nebo novy den nezavislosti a celkove co sam vidim tak i ctu od nezavislych zhlizicich, vetsina novych filmu je ukazkovej brak ktery je jenom nahypovan vysokymi detaily, pomalym a rozmazanym obrazem a naprosto pitomou logikou u ktere krouti zakaznici svou panvi na sedadlech a cekaji kdy uz konecne ten film skonci(nakolik zaplatili ne zrovna levne vstupne) a muzou vypadnout z kina.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když natočíš všechny příběhy světa, tak co chceš natočit dál? Oprašovat dokola ta stejné příběhy? Vždyť dneska je miliarda filmů, třeba z Norské produkce, které mají kvalitní příběhy ale ty si je nepustíš protože obchodníky zajímá jen hollywood.
Navíc jsou natočený filmy úplně o všem, co chceš točit dál?
Včera jsem se dodíval se synovcema na vzhru do oblak, na to že to byla pohádka pro děti, tak ten příběh byl docela hodně hnusnej.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No, filmy rozhodně nejsou natočené úplně o všem, už jenom nezfilmovaných knih je mnohem více než zfilmovaných

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Někteří literární vědci tvrdí, že existuje pouze 12 dějových schémat.
Ty miliony příběhů se tak liší jenom kulisami a jmény postav.

PS: Autoři Sci-Fi tvrdí, že přidali 2 nová schémata. Ale zkuste jim věřit, když jsou to jenom fikce :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No nevím. Tónů je jenom 8, krát pár oktáv... Taky jsem si myslel, že když přišlo disco, tak to je právě proto, že veškerá hudba už byla napsaná a tak se hudebníci jen zoufale snaží nějak uživit. A že už nic horšího nemůže přijít. A přišel RAP. A když jsem se smířil s tím, že tohle je už snad fakt konečná, tak přišlo techno. Ano, to co bývalo a čeho si ceníme se už nevrátí. Ale je pravda, že v Norsku, Belgii vznikají zajímavé filmy. Občas se dostanou i k tak podivným obchodníkům, jakými jsou Filmboxy. Takže vznikají díla, která by si zasloužila i vysokou technickou kvalitu. Jenže něco jiného je demo smyčka nakreslená v DSMaxu a něco jiného je film doručený přes satelit nebo DVB-T. Mnohé laboratorní krásy nejsou použitelné pro každodenní komerční život.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Ale je pravda, že v Norsku, Belgii vznikají zajímavé filmy."

Ano, zajmavy je spravny slovo. Zvlaste pro studenty psychologie, ktery muzou hadat, kterou psychickou poruchou ten kterej reziser ci scenarista trpel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, když jsem si něco zjišťoval o trilogii Stonožka od úchylného nizozemce, tak jsem pochopil, že cenzura není vůbec špatná a hranice by se nastavovat měly.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Filmy i seriály se zas tak nezhoršili, jen se toho prostě točí a vysílá x krát tolik. A dá rozum že 90% toho je odpad. Ono stačí nečumět na každou blbost s prostě si pořádně vybírat.... Vždycky když vidím program kde je seriál s 2589 dílem, tak jen nevěřícně kroutím hlavou.
Pro mně má tohle uber rozlišení smysl pro dejme tomu sportovní přenosy a případně přírodní dokumenty, jo a ještě možná pro porno... :0)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To tě tak moc zajímá jestli je oholená, protože je tam vidět i zapomenutý chlup? :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Je zbytočné dávať do súvislostí obsah filmov s možnosťami techniky a argumentovať tým. Technológie by sa mali vyvíjať nezávisle od kvality filmovej tvorby. Na mojej 55" 4k telke napr. vidím dosť rozdiel v ostrosti už pri FullHD filme,a či hre keď ho nechám v hernom móde a teda ho neupscaluje a keď mi ho upscaluje na 4k. 8k by som už zrejme zo sedačky ani nerozoznal, ale pri 65" alebo 75" telke by to zase mohlo začať dávať zmysel. A pri rýchlosti pokroku OLED TV nie je vôbec nemožné, že za cenu za akú sa dnes dá kúpiť slušná 55" telka sa bude dať o 5-7 rokov kúpiť zrolovateľná 75" a väčšia OLED, ktorú si jednoducho pred použítím len stiahnem dole cez okná alebo polku steny a tam už bude teda veľký rozdiel či FullHD, 4K alebo 8K. Takže je len dobré, že max. rozlíšenie bude pár rokov vopred pred reálnymi možnosťami a potrebami, nech sa čím skôr začnú vyvíjať nové kompresné algoritmy, displaye atď..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rolování by vyřešilo nepraktičnost obřích úhlopříček pro většinovou populaci, tak snad časem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ake filmy? nebuddte naivni :D https://youtu.be/7geyOjAejKQ

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, ale dal si někdo práci spočítat PPI pro dané úhlopříčky ? A dal si někdo práci zohlednit pozorovací vzdálenost ? Například 17" FHD notebook má PPI cca 130. Většina z nás s ním pracuje tak, že se na něj dívá ze vzdálenosti 50cm. Ať se přihlásí ostrovid, který mi bude tvrdit že rozezná jednotlivé pixely (určitě tací jsou, ale drtivá část populace ne). Mám 4k 32" (PPI je asi 138) monitor, a mám jej asi 80cm od sebe. Výsledný dojem je úplně stejný jako u 17" FHD, navíc už musím mírně otáčet hlavou abych měl přehled o celé obrazovce co není ideální.
A podobné to bude s větším zobrazovadlem. Abych si neukroutil hlavu musí zabírat jen určitý pozorovací úhel a jedno jestli je to fotografie 10X15cm na 30cm nebo FHD TV na 2m (teď střílím od boku). A z tohoto mi vychází, že od určité pozorovací vzdálenosti bude úplně jdeno jestli je to FHD, 4k nebo 8k protože pokud to bude moc velké neuvidím celek a/nebo to bude tak daleko, že stejně neuvidím pixely.
Je to podobný problém jako výpočet hloubky ostrosti kde se zohledňuje pozorovací vzdálenost výsledné fotografie.
A kdo z vás si uvědomuje, že ty obrovské plagáty vedle silnic jsou vlastně 100"+ "zobrazovadla" kde jsou pixely tak 2x2mm a odpovídají tak max. 4k obsahu ?
Takže jestli pokrok, tak určitě ne megapixel war jako to bylo u fotoaparátů. Raději bych viděl, že se vysílá skutečné 3D, že si mohu zvolit jiný úhel pohledu na scénu apod.
Jinak 4k/8k asi bude docela náročné na maskéry a vůbec vyšší kvalitu masek, scén apod. protože i ty drobné chyby se budou obtížně maskovat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To, že z nějaké vzdálenosti nerozeznáš jednotlivé pixely, neznamená, že další zjemnění nepřinese vizuálně kvalitnější podání.

Vetší plocha, než je oblast ostrého vidění, tě u monitoru nutí hýbat hlavou. U televize je to naopak výhodou, protože umožní obrazem pokrýt i periferní vidění a lépe tě vtáhnou do děje. U monitoru, o proti televizi, potřebuješ lépe prokreslené detaily, protože se na ně zaměřuješ (typicky jednotlivá písmenka), zatím co u televize to sleduješ jako celek.

A srovnávat to s billboardy je úplně mimo. Jak dlouhý pohled věnuješ billboardu? Sekundu? Dvě? A cílem je ti jen vpálit nějakou myšlenku, ne to pozorovat a užívat si kvalitu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenže by to také vyžadovalo, aby se filmy natáčely tak, že to podstatné je uprostřed, a po krajích jsou jen ty periferní nedůležitosti. Žádné mluvicí hlavy přes celý obraz. Jinak ze sledování takového zařízení bude stejně nepříjemný pocit, jako z první řady ve velkém kině.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je vetsina filmu taky natacena. Hlavy pres celou obrazovku sou domena TV filmu a serialu, kde se tim kompenzuje dnesni mala uhlopricka TV.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak chceš do 16:9 přes celé dostat jednu hlavu? To bys do ní musel hodně dlouho mlátit palicí, aby měla takový poměr :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hezký, na virtuální realitu jak dělené. Ještě nějaký ten "telefon" s 8K display-em, slušné brýle a konečně se každý bude moc podívat na "nekonečnou uhlopříčku".
Televize budou mrtvé, jsou obrovské, drahé a žerou strašně energie.
V nich budoucnost rozhodně není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže ještě než to strhám poplivu a odsoudím,tak musím říci že japonci jsou největší úchylové a debilové na nesmyslný overkill technologie a nepotřebný krámy obecně... viz jejich multikanál 100.1 :))) to mluví samo za sebe.

K čemu 8k když v ve všech TV kanálech po celým světě jdou z 99% samý sračky proložený reklamama a na filmy v pořádným rozlišení když už to chce i zvuk a tam je problém s kvalitou reprodukce a místností vždy. Navíc pokud se to rozjede budou se vysílat v drtivý většině jen sprostý upsamply a nikdy ne nativní tvorba v 8k!!!

Miluju frájírky co musí mít vždy to poslední, v drtivý většině ví o tom stejně hovno a pak se často při osobní návštěvě a předvádění se před kámoši a známými ukáže že maj jen tři blueray Disky (jeden transformerů,reklamní k přehrávači se znělkama a reklamama na různý E-AC3 a super DTS-NEO50 technologie s hustejma znělkama a ještě třeba posledního díla páně prstilů) a 99% času čumí na tom na NOVU.

Domácí kino je už dávno mrtvý,jen výrobci potřebujou dál a dál prodávat nový a nový křápy a vymejšlej stále víc adidas rozlišení a pod páč už neví jak dál z lidí vytahat peníze. Já nekoukám na TV dobrejch 12 let a vím moc dobře proč a na PC mi bohatě stačí na práci 1920x1200. Nemám rád ty všechny nový píčoviny jako chytrý telefony,3D stereovision,nový OS který aby člověk dostal pod kontrolu stráví tím min dva dny. Vše je jen o tom že z 99% to nikdo opravdu reálně nepotřebuje,jen mediální masáž přesvědčí všechny že ano a že teprve teď konečně je to to vono a konzumní vymletí blbečci co se neustále musej předvádět že jsou in s posledníma výkřikama i-pikovin či e-cocotin ,hurá do elektroworldu či alzy = to jsou ti co v podstatě dovolí výrobcům chrlit tuny nesmyslů,místo aby pokrok šel opravdu dopředu.

Na vývoj nových věcí se všude sere,dnes se mění jen fičury a UI a bohužel většině polodebilní reklamama a i-píčovinama vykrmený současný populaci to patrně ke spokojenosti stačí. PS: Stačí vidět jakej je posun nula např v audiu.Od roku 1998 nic.... Místo 32b/384k+ se jedou stále komprimáty 16/44,1... nebo v PC obecně od roku 2002 dejme tomu krom více jader a mírně lepšího IPC u cpu a grafáren = opět nula nic. Opravdu nula,krom výměn pár rozhraní se nic převratnýho min 15 let nestalo.Když to porovnám jinými 15 lety např s lety 1985 - 2000,tak jen blb tohle může nevidět.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hezký výkřik, ale jestli jsis toho nevšimnul, tak všechny technologie jdou vždy cestou neustálého vylepšování, dokud někdo nenajde něco lepšího. Jo, každý rok se nevynalezne něco jako tranzistor či laser. Na těchto věcech se staví desítky let a a další desítky let se bude stavět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď si vem, že za padesát let budeš mít TV v kontaktních čočkách... 100 let elektroodpadu aby jsme měli jedno zařízení o hmotnosti nula nula nic na vše (plus něco v uchu).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je dost nereálné. Jednak ne každý snese kontaktní čočky, druhak nemají 2 letou trvanlivost a ani nemohou :0) A nějaký oční lékař by mohl rozebrat jestli je to opticky vůbec možné umístit obraz přímo do čočky oka. Tak jako tak vývoj to je ale zas ne takový jak si lidé představují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak ja by som si vedel predstavit 8k . hodne vela dokumentov by bolo super v takom rozliseni. aj filmy tocene na filmovy material budu dostupne 8k

to ze je 8k zbytocne je asi tak zbytocne ako 165hz monitory. pokial nezazijes neuveris
kukam sa na 24" ips 1920x1200 z 40-50cm a vidim kockate pismo
nie ze by mi to nejako vadilo. je mi to jedno ale ked to bude vyhladene ze tam bude viac pixelov vobec sa nenastvem ked mozem vydiet 34mpix fotku na monitore nativne tak by to vyzeralo fajn :) zatial je to len pekny "zoom"

a ludia to kupia tomu ver
naco ma niekto 4k na mobile na displeji.
ano vacsina odpovie VR

ked sa spytam kamosky ktora ma 4k mobil ci vie co je to VR nema sajn
ked sa jej spytam ci si vsimla ci ma 4k mobil nema sajn
ale mobil bol zakupeny :)

rovnako ako vsetci ludia s autami co maju xxx kw

ale realne maju tie kw pri otackach kam to netocia tj realne to nepouzivaju
ale maju :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Blbý" video! bude mít rozlišení jak mnohá dražší DSLR snímač a tady čučím na mém 4k (8Mpx) 42" IPS monitoru na fotku o 1,5Mpx... :-)) s rozmydleným - neostrým nejen rozlišením ale i silnou komprimací!... a neplněbarevným..., obrazem :-( ...: http://diit.cz/sites/default/files/2176/67026.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.