Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

JEDEC varuje před unáhleným používáním EPP

JEDEC logo prastaré

V úterý jsme vás informovali o nové „technologii“ Enhanced Performance Profiles (EPP), kterou společně oznámily firmy nVidia a Corsair a kterou se nyní budou snažit protlačit na trh. Při té příležitosti jsme zmínili, že by proti tomu nemusela organizace JEDEC nic zvláštního namítat, byť její konečné schválení je samozřejmě pro EPP otázkou života a smrti. Světem se však šíří i chybná informace uvádějící EPP jako již „existující rozšíření standardu“, což je samozřejmě ostře v rozporu s realitou a JEDEC přirozeně okamžitě zareagoval.

Z jeho tiskové zprávy jasně plyne, že JEDEC jakožto správce specifikací a standardů DRAM pamětí nikdy EPP neschválil a doposud se jím ani nezabýval. Nazývat tedy EPP novým „standardem“ či „specifikací“ je naprosto mylné a zavádějící. Firmy, které by se nyní rozhodly EPP implementovat do svých výrobků, riskují možnou budoucí nekompatibilitu s JEDEC standardy.

To samozřejmě neznamená konec EPP, JEDEC jen dává jasně najevo, že EPP není jím schválenou záležitostí, zpráva však nevylučuje, že by se jí v budoucnu mohl zabývat a do DRAM standardů případně začlenit. A podle toho, co víme, tak třeba desky Asus s nForce 5xx již budou „EPP ready“.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku JEDEC varuje před unáhleným používáním EPP

Sobota, 20 Květen 2006 - 08:54 | Kert | Ja sem pro to aby to Jedec neschválil. SPD na...

Zobrazit diskusi