Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jednoúčelový antivir od Microsoftu

Microsoft koupil antivirovou firmu Sybari
asi prvni vlastovka a naznaky ... hlavne at pozdeji to nezaplnta kompletne do systemu .. ne ze by se to nedalo pouzivat ale neni problem dat ano chci ne nechci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč, ale M$ onetime antivir ve mne důvěru moc nebudí. To už raději Stinger od NAI, hledá (a obvykle i odstraňuje) toho hromadu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky mam pocit ze od MS bych antiviraka nenainstaloval,to radeji avast pro domaci uzivani je free + aktualizace online.
uz vidim ten titulek: našla se dira v antivirus od MS :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predtym nez tu vsetci vypisujete 'svoje dojmy', by ste sa mohli najprv pozriet comu sa firma Sybari venovala (www.sybari.com) ... som zvedavy kolko ludi ma na masinke napr. Exchange.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet velmi odborné ! Když už se pustíte do nějakých srovnávacích testů (nebo co to vlastně na konci uvádíte), neměli by Vám tam chybět zástupci kvalitních a spolehlivých řešení jako je např. Symantec, který takové věci má také...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Joza: Díky za názor. Mohu se zeptat, jaký jednoúčelový antivirus tohoto typu od Symantecu máš na mysli? Víme o konkrétních odstraňovačích (http://securityresponse.symantec.com/avcenter/tools.list.html), ale o těch řeč není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Žasnu :-)
Tak jednak to není žádná únorová novinka (je již několikátá verze) a jednak k diskuzi: Toto není a ani nemá být žádný kvalitní antivirus (a ani nevím, proč jej autor článku tak nazval), ale nástroj na odstranění již zavleřených virů. Kromě EXE verze je ještě jedna ActiveX, takže to funguje i přes IE po netu. Podobně on-line nástroje Microsoft představil již v minulosti při útocích Sasseru a Blasteru. Nějak na to všichni koukáte (bez urážky) jak tele na nový vrata ;-) Pokud vás zajímá více informací, které IMO vhodně doplňují tento článek, tak si přečtěte toto: http://blog.macich.net/1106354990-microsoft-windows-malicious-software-r...
No a ještě k těm antivirum a bezpečnostním prvkům od MS: http://blog.macich.net/1107952905-microsoft-koupil-dalsi-antivirou-spole...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiří Macich ml: Autor to nazval tak, aby jej mohl porovnávat s podobnými nástroji. Stinger přece také není antivir a nikdo mu to nevyčítá. No a zase tak stará ta informace není, když se koukneš na data publikování příslušných informací Microsoftem. Maximálně v angličtině na http://www.microsoft.com/security/malwareremove/default.mspx, kde je i ta ActiveX verze. Uznávám, že zpráva mohla být komplexnější..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzete mi nekdo povedet, kde tento nastroj v systemu najdu? At se divam jak se divam, nikde ho nevidim. (updatováno mám :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

defo: najdes ho na http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=AD724AE0-E72D-4... a ne vzdy je nastroj soucasti nabizenych update (jaky mas presne OS?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to nástroj, který asi vznikl za účelem odstranění virů, které se mohli dostat do systému dírama v zabezpečení.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.