Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jen-Hsun Huang: Nová GeForce je ještě daleko

Mrzuté ale nikoli překvapující, vždyť na dosavadních čipech se tak báječně rýžuje....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zase az tak bajecne ne, kdyz byla mekolik mesicu vetsi poptavka nez nabidka, mohla NVidia ryzovat mnohem vic, kdyby dokazala vyrobit vic karet a prave v tomto kontextu by nestalo vydani nove generace mnoho penez, kdyby ovsem byla hotova. Ono v podstate u AMD to plati taky asi jen s tim rozdilem, ze NVidia nas napina, ze uz uz ta nova generace bude, zatimco AMD rovnou rekla, ze nema pripravene nic a bude to trvat nez vyvinou dalsi generaci.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Prečo by zvyšovali výrobu, alebo navyšovali financie na vývoj keď za posledných 5 rokov mala NVIDIA taký obrat, ako predtým za celú svoju históriu.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

O navysovani financi na vyvoj vubec nemluvim. Jde o to, ze NVidia pravdepodobne nepropustila sve odborniky, nikde se o nicem takovem nemluvilo. Ti teda chodi do prace a neco delaji a s pravdepodobnosti hranicici s jistotou vyvijeji novou grafiku dalsi generace. Kdyby tu grafiku uz meli hotovou, proc by ji zdrzovali s uvedenim na trh, kdyz predchozi generace karet je vyprodana? To nedava smysl. Proto je pravdepodobnejsi, ze jeste dalsi generaci nemaji. Nastesti ale uz se nejspis finisuje a karty budou uz brzo v horizontu snad mesicu.

Vsimni si rozdilu u Intelu, ktery cast vyvojaru propustil a nevyvijel a proto take, kdyz na trh vlitla konkurence, tak ted Intel nic a v podstate jen refreshuje stare procaky s vice jadry. Vzdyt i vrabci si povidaji na strese, ze Skylake, Kaby Lake a Coffee Lake maji jen minimum zmen uvnitr procesoru a jen Intel v posledni generaci pridal jadra navic.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro nvidia to bajecne bezpochyby je! Oni nemusi vyvijet novy produkt a mohou vesele prodavat produkt soucasny, optimalizovat vyrobu atd. Koneckoncu jak to vypada, kdyz na trhu neni konkurence jsme videli u intelu dlouhe roky a ta sotuace je obdobna. To je jedna rovina. Druha rovina je fakt, ze nvidia prestoze na hernich grafikach vydelava nejvic, zdaleka tenhle segment nema nejvetsi potencial rustu. Nejvetsi potencial rustu ma AI a pro nvidia to mohou byt do budoucna pohadkove zisky, u kterych by se jim pouze v hernim segmentu mohlo jenom zdat. A investovat zdroje nekam, kde nemate konkurenci, je v dany situaci zbytecne. Zvlast, kdyz AI tech investic sezere obrovske mnozstvi. A nvidia tohle velice dobre vi, ze herni segment pro ne nebude zasadni. A rok od roku tohle preorientovavani je vic a vic patrne.

JInak AMD toho rekla za posledni roky o svych planech mnohem vic (mozna az presprilis) v porovnani s konkurenci, tam se vi presne co bude - "navi" a "post-GCN", vega 20 atd. tam se vicemene vi co a kdy prijde, je mozne, ze tam neco pribude nebo vypadne, ale nazvat to, ze nemaji pripravene nic je teda nehorazny blabol.
V nejblizsi dobe by jim mela vyjit nejvykonejsi APU na svete a Vega 20, coz je vyhradne neherni segment a obecne je vubec AI segment, kde by se AMD mela rozhoupat mnohem vic nez v segmentu hernich grafik.

Ta situace ale rozhodne u obou taboru neni vubec prekvapujici a naopak pomerne ocekavatelna.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou nervy teda. Grafiku! :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nechceš tu mojí R10 485 z rigu ?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne. Chci si udelat radost novou GeForckou, tak at uz ten Huang neco zacne delat!!!!! :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tak nvidia ma na sklade este kopec zmrsenych cipov. este treba vydat dalsie na nich a plus upravene dobre cipy.
ved bussiness first

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Když není skutečná konkurence , to se to rýžuje ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jiz jsem to napsal na web konkurence, zkusim to tu zkratit:

Spousta lidi ma dnes uz letite "zastarale" grafiky GTX1070 a GTX1080 a tito predevsim hraci nepujdou dnes do GTX1070Ti nebo GTX1080Ti ani do super draheho Titanu. Mozna sem tam nejaky jednotlivec ano, ale obecne vetsina ne.

Takze Huang s NVidii zrovna nerejzujou, kdyz nejsou schopni nabidnout dalsi generaci karet a oslovit sve vetsinou verne fanousky s jiz davno nakoupenymi GTX1070 a 1080. NVidia nebojuje o trh s AMD, ale predevsim sama se sebou, potrebuje novou generaci, aby hraci zase nakupovali a to ze ji nemaji je problem a ja o tom psal uz pred rokem, ze mi ten dlouhy vyvoj po Pascalu prijde divny. Aby nahodou nemeli nejaky problem se kterym si nevi rady.

Rok uplynul a nova generace stale neni, ted muzeme doufat, ze je problem vyresen a budou grafiky koncem srpna a nebo bohuzel vyreseno neni a ty zminky na netu, ze nejdriv na vanoce jsou jen dalsi odklad, ktery nemusi byt posledni.

Uvidime co prinesou nasledujici mesice.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud máte GTX 1080, pořád můžete koupit třeba jednu nebo dvě do SLI, nebo pořídit 1080 Ti, nebo Titan Xp CE nebo třeba Titan V100. :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

SLI? Vymena zdroje, desky, ... dekuju ale ne.

Do Titanu ti moc lidi nepujde, takze majitel GTX1080 muze tak maximalne GTX1080Ti, coz se muze zdat pomerne malo, aspon teda me se to zda malo. Ja ale mam GTX1070 a v tuhle chvili by vykonove pro me mela smysl taky jen ta GTX1080Ti, ovsem ted uz urcite "zastarale" karty kupovat nehodlam. A takhle to bude videt vetsina hracu co ma Pascal. Nevydat novou generaci, pokud je hotova proste postrada smysl.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1080Ti je signifikantní pokrok proti 1080 a ta je o dost popředu před 1070. Takže majitelé 1070 mají dost prostoru k upgradu. Nemluvím ani o TitanXp nebo TitanV (ten tedy nepodporuje SLI, nicméně i tyhle karty se mezi hráče prodávají)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Signifikantni to rozhodne neni. Cca 24% vykonu navic za cca 38% ceny navic rozhodne neni nic, co by se vyplatilo, nebo bylo nejak atraktivni. Ber v uvahu, ze prijdes o SIGNIFIKANTNI obnos penez, ktery nedostanes zpatky prodejem stareho zeleza a tim se velice omezis v dalsich nakupech.

Nova generace grafik by znamenala, ze ~30% vykonu budu mit za stejnou cenu, jako jsem koupil 1080, nebo naopak za ~40% navic dostanu ~50% navic vykonu, pokud budu prechazet na uplny hi-end.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se AMD může hecnout, ne? Levné AMD grafiky jsou drahé vůči konkurenci, stejně tak výkonné AMD grafiky stojí ranec. Střední třída je srovnatelná výkonem, ale provozními vlastnostmi a cenou nemohou konkurovat.

NVIDIA nemůže za to že aktuálně nabízí lepší zboží za nižší ceny. Přímo NV prodává karty za MSRP.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

1.len blbec kupi FE nvidiu
2.stredna trieda Radeonov je zrovatelna vykonom, a ma brutal vyhodu freesync (+60W-80W sa ti v spotrebe strati...a v podstate nejde o trvaly odber, len o spicky v napati)..ale naco sa snazim, zajtra prides s uplne totoznym komentom

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

1: Při launchi karty zmizely celosvětově během minut. Proto jsou 1080Ti během pár dní na CZ nvidia shopu vyprodané, v zahraničí se vyprodávají i jiné modely. Není důvod nekupovat FE. V mnoha případech to má i výhody.

2: jistě a pak se třeba někdo v diskuzích ozývá o radu proč mu hra běží 75FPS když lidem běhá se stejným HW třeba i na dvojnásob. Když mu lidi řeknou že je to synchronizací, tak to vypne, protože chce své FPS :) Ve srovnání s Vegou je pak snazší koupit NV kartu a GSync monitor, cenově to vyjde na stejno s lepším provozem. 60W po několik let provozu už může udělat docela slušný cenový rozdíl.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

stredna rada je rx580 vs gtx1060 :)
ale ked si presiel na vega, tak vega 56 ma po poladeni odber 210W(to je problem karty, ze si ten odber musis poladit), gtx1070 180W a gtx1080 219W
ad freesync.:
neviem ci som pochopil ako to myslis(alebo ci si to pochopil ty) ale freesync nieje fix nejakej frekvencie :)

a ako vidim, stale to svoje tlacis. nepisem 60W celkovo, ale v spickach. Spicky su take male svine, ktore sa ukazu na 0,25 - 0,5 sekundy napriklad raz za 5-10 min alebo tak, ti to do 100rokov mozno spravi rozdiel 1€

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ad1/ 1080Ti davat jako priklad je holy nesmysl hodny JirkyK :)) Karta pro 0.1% (a to kdo vi jestli) lidi co hraje. Neni divu, ze pro tak specificky segment trhu se proda.
Jirko, jirko...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nebolo by zle pochopit, ze firma ktora sa obchoduje na burze, nefunguje kvoli zakaznikom, ale akcionarom :) Takze naco vyvoj, ked netreba. Intel detto.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intel ale redukoval pocty zamestnancu a mame jasne indicie, ze nic nevyvijel a to tak dlouho az ho AMD dokonale zaskocilo. U NVidie zadne podobne indicie nejsou, naopak NVidia uz mnoho let soutezi predevsim sama se sebou, takze to, ze nove grafiky nejsou, je hodne podivne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A proto do HEDT letos uvede 28c/56t CPU které min. v cinebenchi běží 5GHz all core? (výsledné skóre cca 7300)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

a spotreba? 400W? :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Intel i AMD ve srovnatelné výkonnostní hladině mívá +- stejnou spotřebu, takže pokud ten nový intel bude "odpovědí" na potenciální 32c/64t Threadripper, tak na tom budou podobně. stejně jako teď, nejvyšší threadripper vs nejvyšší i9, rozdíl spotřeby je asi o 8% ve prospěch TR, výkon je zase na straně Intelu. Nicméně ta spotřeba k 400W vypadá reálně když koukneme kolim mívají spotřebu 28c Xenony na nižších taktech.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hele, muzes tu postnout neco, co by aspon vzdalene potvrdilo, ze Intel ma CPU, ktere bezi na 28jadrech v plne zatezi 5Ghz all core? Tohle tvrzeni, pokud jej nejak nemuzes dolozit, je tak jinak dobry byt nominovan na "Ropak IT 2018" ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

https://cdn.videocardz.com/1/2018/06/Intel-Core-X-28-cores.jpg

...v podstate nevieme, kolko to bude zrat a ako dlho na tych 5GHz ten procak dokaze ist. default takty ak to citam dobre su 2,7GHz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm..takze to bude nejspis udelatko tak na jedno projeti v CB15 ve stylu mobilnich CPU. Ale i tak zajimavy ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady jsou nejaky obrazky toho Intelovskeho systemu. V podstate serverova deska, s mohutnou napajeci kaskadou, aktivni chlazeni na chipsetech, atd. a vodnik k tomu. Cele to pripomina tak trochu chlazeni jaderne elektrarny ;)
https://www.computerbase.de/2018-06/intel-cascade-lake-x-coffee-lake-s/#...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Má to málo vrtulí a nahoře velmi skromný počet napájecích konektorů :)
(6 vrtulníků jen na napájení/chipsetu, 7 "kravských" konektorů jen nahoře na desce)

Tohle vidím na hned několik prvenství:
1. CPU na světě pro "desktop", které se musí chladit vodou
2. Systém který překoná spotřebou nejžravější GK/výpočetní karty v loadu
3. Systém s největším počtem vrtulníků na desce
4. Cenu raději žádný eshop neukáže, bude to na vyžádání

Takže "ruský" 7980XE bude překonán ještě větší bombou. Jako dřív jako "malé děcko" jsem chtěl v kysně kopec ventilátorů a kolotoče, což mě do dvou let velmi rychle opustilo s dospíváním. Dneska usiluje každej o tichej stroj s minimální údržbou a vysokou spolehlivostí. Tohle tomu jde vyloženě naproti. Ty malé vrtulníky budou nepochybně tiché a nechci to vidět, až se na tom něco podělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspon uvedli dalsi Tegru - Xavier. A ma to hromadu PCIe gen4, takze pokud to nVidie skutecne v srpnu zacne dodavat, stane se ten produkt prvnim Gen4 host produktem :) Jen ta cena.. $1299 - je dvounasobna oproti X2 :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde konkurence není, tam se dobře rýžuje.

@Xspy
Nečetl jsem diskuzi, koukám, že jsem napsal identický příspěvek :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem udělal chybu, že jsem nekoupil GTX1080 protože jsem měl poměrně novou R9 290 ... od té doby jenom sleduju růst cen, a žádnou skutečně novou kartu nevidím. A proto nenakupuji. Mám tu připravených 20k, ale jsem ochoten zaplatit i víc, jenže nikdo mi nenabízí "novou generaci", která nebude topit 90°C ... už se mi s tím FPS hry nehrají nejlépe, ale pořád to běží, tak co ... jen doufám, že mi to neblafne.

Trh grafik sleduju jenom jako uživatel/spotřebitel a kupuju jenom při velkých změnách, ale jít a koupit si dnes Vega 56/64 nebo GTX1080Ti už 1) nemá cenu, 2) je extrémě drahé

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vidis, ja som zase za posledny rok a pol vymenil 4 karty - rx480,gtx1070,vega56,gtx1070ti - a dokopy ma to stalo 30€ ..vdaka za trh :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.