Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jen-Hsun Huang uznal neúspěch Tegry 4i a odhalil novou strategii

To je radosti na Starém bělidle...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Problém nvidie je, že má dlouhou pipeline a než něco vyvine, tak ji konkurenti přeskáčou. Tegra byla vždy tak trochu tragická - uznávám, že některé věci měla velmi povedené, ale většinou to zabila cenou, nebo nulovou dostupností, nebo špatnou konfigurací (chybějící GSM část, apod.).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

porad se v pripade Tegry ruzne od prispevatelu for docitam ze Tegru zabiji cena, ale jak je teda mozne ze Tegra se vetsinou vyskytuje v levnejsich produktech vzhledem k vykonostni konkurenci?

takhle z hlavy bez wiki me napada ze cenove to zabil snad jen Microsoft kdys pouzil Tegru, ostatni vyrobci meli s Tegrama cenove prijemne produkty

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Mě hlavně zajímá, odkud se berou informace o ceně Tegry. Možná nVidia zveřejnila nějaké tabulkové ceny, ale za ty přece nikdo nenakupuje... :)

Jsem toho názoru, že daleko lepší budoucnost má LP Intel Atom.

Současná Tegra je zajímavá hlavně grafikou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

S Atomem souhlas - je to skvěle výkonný kus křemíku a co víc, klasický "plnotučný" x86.

Co se Tegry a její ceny (respektive poměru cena/výkon) týká, tak tam ji jednoznačně válcuje konkurence. Kdyby tomu tak nebylo, Číňani by už dávno vyráběli ty svoje plastové krabičky i s Tegrou, jim je totiž srdečně jedno, co tam strčí, musí to být ale levné, jinak nemají šanci uspět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, takže jenom dohady... Jak jsem si myslel... Odhadovat cenu produktu jenom podle toho, jestli se nachází v levných krámech, to je... To je přinejmenším odvážné.

Nákup čipů není banální záležitost. Cena za kus je jen jedním z mnoha faktorů. Další zásadní věci jsou různé partnerské programy, smlouvy o spolupráci a jiné dohody. Tegra momentálně představuje highend a highendu se prodá jen minimum kousků. Nejvíce se prodá mainstreamu a lowendu, kde nVidia nic nenabízí. Další věcí je, že když jeden výrobce telefonů odebírá od Qualcommu lowend, tak od néj vezme i highend a tím uspoří logistické a administrativní náklady.

Cena produktu se opravdu nedá odhadovat na základě toho. Proto prosím, abys dále nešířil ničím nepodložené informace o vysoké ceně Tegry. Ceny, za které se Tegry prodávají jsou neveřejné!

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

mam dojem ze primo Huang nekde zminoval ze nechteji prodavat kazdemu a neznami regionalni vyrobci nemaji sanci u nich nic nakoupit, a o duvodech muzeme jen opet spekulovat :) faktem je ze i prvni predstaveny tablet s K1 ma mit opet cenu nizkou, a prekvapive je od jednoho z momentalne nejvice rostoucich vyrobci zarizeni v Cine, a pokud dany vyrobce dokaze postavit celej tablet s K1 za cenu do $250 tak zrejme Tegra asi nebude nejdrazsi

stejne tak se muzem dohadovat spekulativne o tom zda maji ostatni "vyrobci" ARM podobne praktiky jako Nvidia, tedy ze pokud chces odebrat nejaky X AMR, tak musis zaroven odebrat i jiny Y ARM, pak by bylo logicke ze nekteri vyrobci zarizeni proste nemuzou jen tak odebrat od konkurence

tohle neustale pomlouvani Nvidie a spekulace vydavane za fakta jsou da se rict dost trapna, Nvidii se ocividne i tak docela dobre dari, treba ne s jednotlivejma produktama, ale celkove ano :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Odpovím přijednom i na "JP01":

Jestliže nechtějí prodávat "každému", tak pak nechť nepláčí na téma "malý úspěch Tegry". O offestových odběrech u ostatních výrobců bych si dovolil pochybovat, konkurence je dnes v Armech tak velká, že tohle si snad nikdo nedovolí. Dále: tablet za 250 dolarů, to je už vyšší třída, nezapomeň, že typický spotřební tablet dnes stojí okolo 100 dolarů (plus DPH), a to se jedná o vícejádrové stroje s kvalitnějším displejem (největší odpad dnes už atakuje cenu 50 USD).

S JP01 můžu souhlasit s tím, že Tegra je hiend, jenže tento hiend si kromě Nexusu7 nikdy nenašel cestu do masově prodávaných (a tedy úspěšných) zařízení. A i ten Nexus pravděpodobně založil svůj úspěch na tom, že to byl "googlestroj". S čím ovšem naprosto nesouhlasím, je, že se nedá odhadnout cenové pásmo, ve kterém se daný čip prodává výrobcům zařízení.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

aha takze treba LG 4XHD, HTC One X nebo Xiaomi MI3 nebyli masoveji prodavane? tak jak je mozne ze kazdeho z tech pristroju se prodalo vic nez Nexus7? a ze ty cisla se daji dohledat celkem snadno

proste jsi napsal jen dalsi blud a bohuzel zde to vice lidi oceni a verim ze to pak siri i dal :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Můžu požádat o link na konkrétní čísla?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ne nemuzes, zivi te to a tak zkus treba google.cz , safra a ted jsem ti dal link :(

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ach ta lidskost, kam pak se nám vytratila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Outsourcovali jsme ji někam na východ či co. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výborně, takže tu předkládáš nějaká tvrzení, ale nejsi schopný doložit jejich původ. Děkujeme za učebnicovou ukázku demagogie v praxi ;-) https://cs.wikipedia.org/wiki/Argumenta%C4%8Dn%C3%AD_klam#Anonymn.C3.AD_...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. :-) Takove "skoleni" snad neni zapotrebi, taky jsi tady uz tvrdil, ze AMD proda vse, co vyrobi a taky to nemuzes dolozit. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

V souvislosti s čím? Pokud to mělo být v souvislosti s nedostupností R9 280/290 kolem Vánoc, tak samotné vyjádření velkoobchodníků, kteří tvrdili, že poptávka převyšuje nabídku, dokládá, že bylo prodáno vše, co bylo vyrobeno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv - "Pokud AMD prodává vše, co se vyrobí, v mobilní sféře, tak zkrátka nemá co dát výrobcům desek pro desktop."

Mam pocit, ze uz to padlo nekolikrat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

který z těch modelů je tablet? ;-)

A například MI3 je horká novinka a pokud vím, v ČR/Evropě se prodává se Snapdragonem :-), protože Tegra-verze neumí české mobilní sítě. Počítáme hrušky a jabka dohromady? ;-)

Podotýkám, že T4 to s námi táhne už rok, ale Mi3 je otázka posledních 2 měsíců..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Tegru alebo celu nVidiu zabija viac faktorov. Jednak nVidia asi neni moc zvyknuta na pocetnejsiu konkurenciu ako v pripade GPU kde ma vykonovo jedneho konkurenta a zasa v pocte predanych kusov (ale nic moc vykon) zasa tak isto iba jedneho konkurenta. Tu je kopec cinskych smejdov ktory nemaju problem to vyrabat a predavat za rohliky a tak isto niekolko zabehnutych "high end" spolocnosti ktore mozno nemaju az tak prepracovanu grafiku ale vedu v inych parametroch. A druha vec je ze mobilna oblast sa fakt meni pomali kazdy druhy mesiac. V kuse niekto ohlasi novy SoC, alebo aspon vynoveny (iste otazne ci a kedy sa to dostane do predaju) a toto tempo proste nVidia nestiha.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak, neco prijit muselo, po vydani vysledku prodeju GPU od JPR za posledni Q. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Docela som zvedavi ako zamota trh Baytrail. Zatial ho primarne tlacia do Win tabletov ale ak sa dostane aj do Androidu, kedze je to najviac rozsirovany mobilny OS, moze to byt velmi zaujimave. Docela by ma zaujimalo ako by to vypadalo keby si Apple vykaslal na ARM a isiel do Intelu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě nijak moc, zatím, protože "ty dva" mobilní OS nepotřebují x86. Na druhou stranu, dost by to mohlo pomoci Windows, protože ta jsou příliš zakořeněná v x86 platformě a jejich ARMová verze je parodie na Windows.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

V pripade Applu by to skor bolo vyhodenie penazi, zvlast po tom co tolko investovali do vyvoju svojich vlastnych Ax cipov (aj ked je stale suskanda ze na zaciatku chcel ist Apple to intelu ale ty nemali co ponuknut a technologiu nechceli licencovat. Mozno by si obl apple schopny navrhnut v tej dobe low power soc na x86 ale to su aj tak dohady). Android, hmm nuz je otazne ci potrebuje x86, asi ani nie, ale Android hlavne potrebuje dost vyrazne prekopat a aj Google si to uvedomuje. Pokial to necha tak, tak sa na Android do roka vyrobcovia postupne vykaslu lebo sa zacinaju silne prejavovat nedostatky Androidu. Ostatne pekne to sa to ukazalo s Android Wear verziou pre smart hodinky, ktoru vsetci svorne ignoruju a kaslu na nu. A prave business so smart hodinkami vyzera ze by mohol byt the next thing - novy trh na ktorom by sa dalo zaryzovat, ostatne to sa ukaze na jesen. Vyzera to ze sa ostatny poucili z prvych Samsung Galaxy Gear, ako aj samotny Samsung, a zatial Android nema v hodinkach sancu. A to sa moze casom odohrat aj na tabletoch/mobiloch.
Hej z noveho intelu najviac mozu vytazit prave v MS, len ty zase volia podivnu strategiu delenia portfolia. Evidentne nechcu aby im Baytrail kanibalizoval na drahych Surface Pro, tak umelo obmedzuju limity na Atomove tablety - uzamknutie loaderu na 32bit, 2GB Ram a niektore dalsie "tahy".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wintel má problém. PC a notebooků se prodává čím dál míň. Tabletů sice taky, ale to těmhle molochům ještě nedocvaklo, ty reagujou s dvouletým zpožděním. Takže se chtějí stůj co stůj nacpat do tabletů. Prodávají tak výrazně pod cenou (MS dokonce dává Windows zadarmo). Proto je momentálně tablet s bay trailem ideální koupě. Ale do budoucna Intel nemůže prodávat za půlku výrobních nákladů jenom aby mu neprotekl celej trh pod rukama.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No to je taky marketingovy blud vytvoreny PR oddeleniami. Wintel ako platforma nema problem. Problem maju ty co ju predavaju lebo sa im nedari navysovat predaje a tie skor klesaju, ale to neznamena ze autoamticky ta platforma konci!! Len ze ludia maju dostatok vykonnych wintel zariadeni (pc,table,notebook,ultrabook) a nepotrebuju upgradovat. Proste predajene cisla klesnu a ustalia sa na povedzme dlhsom cykle upgradov.
Ohladom intelu to je otazne. Predsa len je to svetovo najvecsi vyrobca cipov a nejake tie rezervy ma na to aby jednu,dve generacie SoC dotoval len pre to aby obsadil trh. Staci ked to prave odkuka od MS ktoremu sa to podarilo v konzolovom trhu - MS dotoval Xbox,Xbox360 a ostal jediny na trhu zo Sony v high end konzolach. Ostatne aj tak ho predaj SoCu nikdy zivit asi nebude a primarny prijem bude z inych cipov.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

btw: to uz je trochu off topic ale celkom ma pobavilo ako sa podarilo rozbehat Hackintosh (patchnuty OSX aby fungoval na skoro beznom PC) na Surface Pro. A ludia si to celkom pochvaluju, jednak ze bezi na tom OSX dost svizne a uz teraz funguje skoro vsetko tak ako ma a dokonca sa paradoxne ovlada OSX vybrone aj cez dotykovu obrazovku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V minulosti jsem si myslel, že si přídím se zařízením Tegra X díky jeho parametrům, které byly přesně co jsem potřeboval, ale po uvedení ceny jsem si to nepořídil, protože byla tak přemrštěná, že mi to nestálo zaty peníze! Zůstal jsem tedy u PC, které mám na hry a dokoupil za pár šupů MMC, které mám na multimédia. Dokud neuvedou zařízení za cenu maximálně dvakrát dražší než klasické MMC, které má výkon i na aktuální hry, tak to pro mne nemá význam! To si raději postavím ultratiché HTPC s výkonem i na aktuální hry. Což dnes není problém. Nebo pokud mi půjde především o výkon, nemusí být ultratiché, ale stačí jej umístit do jiné místnosti, což dnes taky není problém!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě hlavně nVidia ještě pořád nepochopila Linusův prostředníček. Pokud je někde prostor, kde předběhnout konkurenci, jsou to otevřený ovladače pro chipset. Tohle kdyby nabídli, tak jim lidi utrhají ruce. Čínskej MediaTek je úplně zazděnej, vývojáři hackuj Qualcomm, Rockchip a Allwiner. Raspbery Pi má obrovskej úspěch díky otevřenosti. Jenom velký molochy tohle pořád nechápou...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Skor je nVidia zvyknuta z desktopu silne tlacit na vykon ale mobilny segment je trochu o inom. Ked budu tie Tegry robit do automobilov alebo nejakych HTPC kde to napajanie/spotreba a chladenie niesu az taky problem tak im to pojde, ale nikto nebude chciet sice super vykonny SoC, porovnatelny v grafike s desktopom, ale s tym ze to roztopy tablet a baterku scucne za hodinu. Nehovoriac ze aj vdaka chaotickemu Androidu je malo pravdepodobne ze na neho tak skoro budu nejake graficky narocne hry ako na beznom desktope. Produkcne nakaldy budu vysoke a navratnost neista. Nehovoriac ze si to zahra len male percento koli narokom na hw. Do toho sa nikto pustat nebude, zvlast ked uvidi ze blbina ako flappy birds a podobne su schopne zarabat velke peniaze a bezi to aj na cinskom smejde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.