Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kaby Lake Core i7-7700K je čtyřjádrový, známe i takty

Takze... 4jadro pro desktop, 2jadrovej "i7" pro notebooky.... ummm.... jedina zahada ktera zustava je - proc s timhle intel vubec otravuje...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Už delší dobu tohle Intel dělá v notesech , že intel core jsou 2 jádra/4 vlákna, ale není to pravidlem u všech modelů. Otravuje kvůli spotřebě, aby na tom člověk třeba déle pracoval... S eMkem rychlejší práce a za 3 hodiny mrtvá baterka, s Učkem pomaleji a za 6 hodin mrtvá baterka. :D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jé, kéž by to tak bylo. Jenže většinou to tak není. Spíš..."Jé, prcnem do toho 40wh baterku ať je to jak žiletka!".
Mimochodem, otázka je zda ty našetřené hodiny propracujete, nebo pročekáte. :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Já to ani jinak nemyslel :D

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Ty Ucka zas nejsou Atomy. Sice to neni na naky kompilace ci rendering, ale na beznou kancelarskou praci stacej bohate.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že jde o třetí, optimalizační fázi, tak by byla blbost čekat něco jiného. Na více jader si počkáme až do další generace. Teda... Snad. Bůhví s čím ve finále přijdou, žáno...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, tohle má za sebou i AMD viz. 6100-6200-6300 a minimální posun, jen přidány např.: nové instrukce a takty.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu FX-6300/8300 a spol. ty takty navýšily výrazně oproti prvním FX, taktuje se to skoro samo, jen to chce rozumnou desku a chladič, 4,7GHz+ není problém ani na vzduchu a výkon to má slušný.

Kdy naposledy vydal Intel refresh procesorů, které o dost zvětšily OC potenciál?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Poslední pořádný potenciál měl Core 2 Quad. Pozdější generace to spíš dělá obráceně.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Co mas s tema jadrama? K cemu by ti byly vic jak 4 jadra? Aplikace stejne nejsou masivne multithreadovy a clovek taky nedokaze pracovat na nekolika vecech soucasne. 4 jadra adekvatniho vykonu dostacuji pro vetsinu prace na PC. Kdo nedokaze nabidnout adekvatni vykon na jadro, musi na to mit jader vic. Napriklad 8 a vice jader v mobilnich telefonech, pritom Apple zvlada to same se dvema jadrama a Qualcomm se 4 jadrama a jsou to nejvykonejsi mobilni procaky, na ktere se 8jadrovy Exynos, Kirin nebo 10 jadrovy Mediatek nechytaji.
Takze vice jader od Intelu se da ocekavat az ve chvili, kdy nezvladnou zvysovat vykon na jadro, k cemuz se asi blizime, ale Intel to stale nejak dava.

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

"Aplikace stejne nejsou masivne multithreadovy"

Mily Watsone, asi vam unika ze clovek vubec nemusi pouzivat multithreadovy aplikace aby dokazal vyuzit vic jader...

"Takze vice jader od Intelu se da ocekavat az ve chvili, kdy nezvladnou zvysovat vykon na jadro, k cemuz se asi blizime, ale Intel to stale nejak dava."

LOL, pobavil... Kdy naposled intel zvysil vykon na jadro vic nez o konsky chlup ?

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

V roce 2011 když vydal Sandy Bridge.

+1
+30
-1
Je komentář přínosný?

Intelu diky chybejici konkurenci staci zvysovat prave o tech chlup. Verme, ze AMD nabidne v podobe Zenu alternativu, ktera Intel donuti udelat razantnejsi navyseni vykonu.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

A i kdyz ignoruji pocet jader... co *vubec* tohle prinasi ? mozna mi neco uniklo, ale v clanku sem (krome nizsich frekvenci) vubec nic noveho nevidel...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Je to pro nove PC, preci si do noveho PC nebudes kupovat Sandy Bridge, ktery se ani neprodava, kdyz uz je Skylake. Samozrejme upgrade stavajiciho procesoru Sandy, Ivy Bridge, Haswell, za Skylake nebo Kaby Lake nedava smysl.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

„640 kB musí stačit každému.“
Bill Gates v roce 1981.

„4 jádra musí stačit každému.“
Redmarx v roce 2016

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Bill Gates tohle nikdy neřekl.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Redmarx taky ne. :-)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

i5-2500K sežene bazarově za 3k, plácnete na to něco jako Fera 2 + 2 tiché ventilátory a máte 4,6GHz na vzduchu v kapse. Ideálně k tomu použít nějaký Z77 board.
Další varianta je i5-3570K, protože PCI-E 3.0.

Vyjde to výrazně levněji než Skylake, pokud stavíte budget restricted herní PC, je to lepší volba, navíc tahle CPU nejsou tolik zprasená jako pozdější modely.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Prý se dost zlepšila integrovaná grafika, takže kdyby Intel udělal pro svoje nové procesory decentní implementaci OpenCL nebo ještě lépe něco na způsob HSA, mohlo by to být zajímavé pro inteligentní akcelerované aplikace.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Porovnavat vykonnost jednotlivych SoC a ich jadier na zaklade toho ze su ARM chce slusnu davku blbosti. Apple ma svoje jadra od A6, A5 vychadzala z CortexA9 navrhu, ostatne nasledujuce SoC uz si Apple navrhuje sam akurat maju licencovanu ARM instrukcnu sadu. To iste Qualcomm a ich Snapdragon a ich jadra Kryo a Krait. Exynosy, Kirin aj Mediatek pouzivaju ARM navrhy jadier A53 a A72 casto v kombinacii 4+4 pricom vykonnejsie A72 su vyssie taktovane.
Podla vasho pohladu mozem povedat ze mam v i5-2500 vlastne 10 jadier - 4 x64 a 6 v GPU.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Máte tam prohozený číslíčka v "Skylake" Core i7-7600K a ne na jednom místě.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Kaby Lake .... a o Broadwell-E nám nic nenapíšete? specifikace už jsou známé ...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Broadwell-E přece nikdo nezajímá, všichni chtějí tenké ultrabooky na facebook s touchscreenem, webkou, vPro backdoory a tak.

Ethernet, miniDP či HDMI či trackpoint nikdo nepotřebuje, jedno USB-C stačí každému a throttlující procesor ten facebook a youtube nějak zvládne ne?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

nezajima?? a ja myslel, ze vsici chcou teda jako mit doma vice nez ty ctyri jadra :)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

pravda .... však abych mohl ženě koupit nějakej 2v1 tak snad budu muset nakoupit redukce a rozdvojky na USB-C nebo nevím ... je to hrůza teď ... miniDP a miniHDMI odmítám kupovat (kabely a regdukce) a jako nastavovat router přes wifi je na hodiny a hodiny ... obzvlášť když člověk mezi tím musí ve windows vyštrachat jak změnit jednou uložené heslo do sítě (proč tam sakra není "forget network") ...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

miniDP je náhodou fajn, je dost rozšířené i v desktopu, navíc DP takový má takto jen dva formáty. U HDMI máte ještě kromě miniHDMI také microHDMI.

A celkově je HDMI legacy bullshit podobně jako VGA či DVI.

Hlavně se začaly dělat notebooky co mají pro jistotu jen USB + USB-C, nativní výstup ve formě DP přece nikdo nepotřebuje.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

popravdě mám pořád monitor zapojený přes DVI i když možnost DP mám taky ... ale k čemu, že když to na full hd při 60Hz není třeba

jinak HDMI má svoje opodstatnění - pro mě osobně pro spojení s TV (ta výhoda obraz + zvuk je fajn)

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

DP ale umí to samé, navíc má vyšší bandwith, je to otevřený standard, neplatí se za jeho logo nějaké licenční poplatky a hlavně je super na multimonitor, protože sdílí takt napříč až 127 výstupy, takže GPU nemusí krmit každý monitor nějakým taktem zvlášť jako u legacy portů.

Také umí daisychaining a velký DP má zámečky, takže samovolně nevypadává :)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

a já myslel, že DP neumí zvuk ... tak aspoň vím kterým směrem jít s další televizí :-) (až vypnou DVB-T1)
no chybějící zámečky na HDMI mě fakt nas*rají protože už jsem ze 4 HDMI na TV přišel o 2 ....

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

DP umí zvuk už od začátku, i ten ethernet měl snad dřív mám takový pocit.

Prostě DisplayPort master race.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ma jine provozni napeti neni bez repeateru nezvladne prenaset obraz na tak velkou vzdalenost jak HDMI atd.
jinak uznavam ze DP bylo vzdycky lepsi a kdyby se lepe prosadil tak nemusime resit takove blbosti ohledne Hz a 4K a nutnost mit novejsi HDMI 2.0 :)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

To nemohu potvrdit ani vyvrátit, DP 1.2 4K bez problémů zvládne, protože vyšší bandwith než HDMI.

Co se týče na vzdálenosti, hrozně moc záleží na kvalitě kabelu + zařízení které přijímá a odesílá.

Mám zkušenost s notebooky co dají 20m HDMI v pohodě a pak notebooky, které tam neprotlačí nic, případně jsou artefakty v obraze a tak podobně.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Na DVI a VGA nesahat :-). Je to sice legacy ale zasa aj bezpecny a hlavne fungujuci fallback ked sa rozhada HDMI samo zo sebou, teda vecsinou integrovana grafika s kablom a monitorom/tv. Dnes je to uz lepsie ale zasa kto ma par rocny monitor a stale fungujuci (a ak nema DP :-() tak DVI je casto krat lepsia volba lebo zvladal viac ako rozsirene HDMI 1.3. A cisto mechanicky mi na desktope pride lepsi masivnejsi konektor ktory sa da aj fixovat. Na druhu stranu pri zakopnuti hrozi strhnutie vsetkeho nez len vyrvany kabel z konektoru :-(.
Mimochodom by sa hodil magneticky standard na konektory. Teda minimalne tie mensieho razu, DP a HDMI asi nie ale USB/C a podobne, to by bolo fajn.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ano, VGA je fajn, už jen proto, že nemá žádnou inteligenci. Nastavím rozlišení a monitore, poraď si s tím. Žádná nutnost zpětné komunikace, žádné HDCP. Bohužel mezi DVI a HDMI velký rozdíl není. Ostatně signálově je HDMI jen singlelink DVI, v pozdějších revizích se zrychleným časováním.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"První uniklé informace hovořící o konkrétních modelech generace Kaby Lake uvádějí existenci top-modelu Core i7-7700K > první jmenovaný bude patrně klíčovým produktem pro desktop..." - silne nesouhlasim! nakolik se od roku 2006 zas jedna o ten jisty ctyrjaderny otrepany vzorec/model&koncept procesoru...> od vydani prvniho Quad procesoru alias QX6700 je tomu dnes jiz 11 let, Intel si mysli ze zakaznik je prosty naivny idiot ktery se necha vojebat stejnym poctem jader, nepajenim jader k IHS, rozdilu v IPC 0 az -3%, praskanim substratu procesoru a zbytecnou nutnosti mit DDR4, samozrejme za vyssi porizovaci cenu...

Core i7-7500U je dvoujádrový čtyřvláknový (HT) procesor určený primárně pro mobilní segment se sníženým TDP - a mame tu dalsi Core i7 vojeb kde to Intel reflektuje nutnosti mit nizkonapetovy model, nevim k cemu..., kdyz byla vydana mobilni edice SandyBridge meli vsechny procesory jak vysoke pracovni frekvence tak velkou L3 cache a Core i7 obsahoval ctyri jadra + SMT/HT = 8 logickych jader, dnes je Core i7 umele zmrsen ne...nutnosti nizkonapetovych modelu v mobilnim segmentu na 2 jadra s polovicni velikosti cache(8 > 4MB). Mobilni SandyBridge jedou dodnes, U rada je psi pochva.

Kto vlastni SandyBridge v jakkokolim provedeni nema dnes vubec duvod na upgrade a cekat, tecka.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Co když má někdo notebook s Celeronem B800 a 2GB RAM?

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

uz vidim, ako ten clovek, co kupil Celeron pobezi a kupi i7

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

k těm procesorům se nebudu vyjadřovat - nedá se souhlasit ani nesouhlasit. Jinak mám Haswell Refresh, takže na pár let vystaráno :-)

Ale co se týče ceny DDR4 ... 8GB 2133MHz za 800Kč je docela srovnatelné s DDR3 - ne-li výhodnější. A koukám, že 2400MHz jsou taky kolem 800-900Kč .... takže když to porovnám s minulostí, klidně si dnes koupím 32GB DDR4 a ještě na tom budu cenově líp než před 3mi lety za 16GB DDR3 ...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Takže důvod k upgradu (opět) = 0.
Možná bude celkový výkon ještě nižší než 6700K vzhledem k nižší frekvenci. Nějak nevěřím, že zvětšili IPC o 5-10%. Počkejme na testy..

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu potřebuješ upgradovat každej rok? Já třeba upgradoval až po 10ti letech a skok to byl krásný.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Z nejakyho P4 Prescott ne? Hm, tak na tom doted delal malokdo. Idealni upgrade byl P4 nahradit Core2Duo, kdo to nestihl, tak Sandy Bridgem. (Ja bohuzel nahradil P4 Prescott procesorem i7-950 asi pul roku pred vydanim Sandy Bridge, docela jsem si rval vlasy.)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

AMD K7 za P4 Prescott ten za C2D8400 a teď spokojeně na Haswell Refresh - myslím, že tak za rok když budou peníze to vydím nejdřív - spíš asi nějaké 3. vydání na 10nm ...

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

osobne se toho zmensovani bojim nejen u CPU protoze to krati zivotnost zarizeni a vyvoj se neuveritelne prodrazuje :) normalne bych to stopnul na 14 nm pak proces vyladil k dokonalosti aby to bylo opravdu tech 14 nm a pametove cipy (treba do SSD) bych nedelal mensi jak 20nm ..a rovnou se vrhnout na vyvoj novych revolucnich technologii namisto ztraceni casu s temito neuveritelne drahymi drobnymi evolucemi...
...ale to by se nehodilo vyrobcum protoze se z techto vyrobku snazi udelat konzumni zalezitost ktera nebude nijak vyrazne prekracovat s zivostnosti dobu zarucni ....

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

já se "downsizingu" bojim i u aut ... proto jsem volil japonce s 2.0l atmosférou :-D

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Rozumna volba. Co v aute neni se nerozbije a moderni 2.0 pojede velmi pekne.

Je to hrozny paradox. Dneska v podstate neni problem vyrobit rekneme 1.7 a 2.0 turbo benzin, ktery by mel pekny vykon a kroutak, plnil rekneme exhalace mezi EURO4 a EURO5 a mel zivotnost jako nektere stare nerozbitne armosfery. Problem je v tom, ze o to EU ani vyrobci aut nemaji zajem. EU vymyslela nesmyslne exhalacni limity a penalizuje kazdy gram CO2 z motoru, vyrobci zase stale prodluzuji domelou zivotnost oleje v motoru a pritom tim limituji uz tak hranicni downsizovane motory na zivotnost 150 000 az 200 000 km.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna Mazda plní i EURO6 ... a bez močoviny ... (mně je v podstatě jedno jestli je to podvod nebo ne, hlavně že mám o to levnější poplatky)
a nákup atmosféry byl opravdu i dost z rozumu - ten otor bude za 5 let pořád ve skvělé kondici a bude se to líp prodávat, než 1-2 turby profičenej koncern, ale to jsme trochu odbočili ...

(samozřejmě mluvím o benzínových motorech celou dobu ...)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě nemyslím upgrade každý rok, ale pro ty co mají např. 5 let starý Sandy nebo 4 roky starý Ivy (jako já),popř. ještě starší nějaký Quad.

Je hodně smutný, že se to defacto za 5 let vůbec nikam nepohnulo.. A zdá se, že opět nic.
Naopak highend má čím dál tím menší výkon, např. 4790K vs 6700K a tipnu si, že 7700K bude opět slabší než starší 6700K.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

slabší výkon? kde jsi na to přišel?
Máš DDR4 s 2133MHz! Máš SSD! Dneska je obecně hardware nad softwarem, co si tady vymrčuješ? Seká se ti nějaká nová hra? Jede pod 20FPS? Není, takže ani na výrobce není vyvíjen tlak nejen konkurencí ale ani poptávkou.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem o CPU, ne o celém subsystému. V hodně testech má CPU 6700K o pár procent menší výkon než 4790K.
Evidentně nedokážeš pochopit psaný text, což se už zřejmě nezlepší, nebo jsi místní troll a z toho se dá ještě v dospělosti vyrůst..

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ne, tak to není, ty máš jen svou pravdu a tečka. A z ješitonsti ji budeš obhajovat.

Ten tvůj 4790K nedokáže třeba efektivně využívat 2133MHz paměti, nedokáže třeba rychleji komunikovat s SSDčkem. Dneska už se nezvyšujou frekvence za každou cenu, ale zvětšuje se propustnost. Výkonově můžou být v různých výpočtech klidně nastejno, ale pokud novější čip zvládne stejné úlohy s větší prostupností, bude prostě rychlejší. Vytrháat z celé sestavy jen pouze CPU je blbost. Protože pak bych ti mohl říct, že v tom případě je AMD FX 9000 s frekvencí 6000MHz naprostej král procesorů když intel dosahuje sotva 4200MHz... ale ono tomu tak není, že?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Já bych ty nižší takty přisuzoval tak našvihané grafice až z toho Nvidia zčervená :-D
To by i nasvědčovalo tomu, proč je ta nejúspornější varianta tak ubohá v turbu.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Takže další pokračování nekonečného příběhu s předraženými čtyřjádry. Už aby tu byl Zen a trochu se ten smrdutý rybníček rozproudil....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

zajímavá věc je, že vlastně každej ZEN chce na trhu, ale je dost lidí, který ho chcou jen z důvodu tlaku na intel (osobně se o ZEN budu zajímat, ale spíš doufám v tu páku na intel ...)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

tak rozumny clovek vybere to lepsi ta skupina lidi co ceka na ZEN a doufa ze si pak poridi klidne i horsi Intel lacineji ale stale draz pomer vykon/cena neni moc soudna :)
osobne taky cekam na radny upgrade a jestli se ZEN povede ani nemrknu a jdu do nej jestli ne skoncim u Intelu :)

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

asi jedinej a správnej přístup ....
trochu mi vadí, že o ZENu se pořád mluví ale nikdo ho neviděl ... to už je tak 3-4 roky co to máme co měsíc na talíři ....

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

vsak puvodne byl planovany behem roku 2017 a AMD to posunulo na konec roku 2016 :) a kazdy mesic to na taliri urcite nemame teprve az s blizicim se terminem je frekvence zprav o ZENu je logicky vyssi a to ze ho nikdo z bezne populace nevidel ani na papire mi taktez nepripada divne :)
ale to muzeme rici snad o vsem v oblasti IT :) a remcat zacnu az AMD nedodrzi termin

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To je prece jasny. Nedjriv se modlit aby AMD vydalo Zen, pak cekat az intel v reakci zlevni, koupit o 3% lepci Intel, a pak zas nadavat ze neexistuje konkurence ;) myslim ze je to jedinej spravnej postup ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

nejhorsi je ze i kdyby byl Intel o 5% horsi a byl o 10% drazsi tak by lidi stejne kupovali Intel :)

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

To bude i7-7700 bez K ako náhrada za 6700 bez K.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

AMD prosim zachraň nás od tohoto intel bullshitu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jak se zdá, "nové a lepší" jsou v nových Intel procesorech leda tak nové verze různých backdoorů, jako vPro a další nepublikovaná vylepšení. A další lepší IGP, které nikdo nepotřebuje (v desktopu). V notesech čtyřjádro asi nebude.

Že software není psán vícevláknově, to je dost bláznivá námitka proti 4++ jádrovým verzím, v době, kdy si i antivir pouští na testy kódů virtuální stroj. A jsou takové aplikace, jako Vagrant nebo různé spouštěče Docker kontejnerů, běžně používané pro vývoj a nasazení různých větších systémů. A VDI obecně - např. Vmware Horizon View VDI si pouští při off-line režimu celou VDI mašinu jako virtuální stroj na notesu, když ho nemáte připojený přímo k firemnímu datacentru. Nemusí se zabíhat ani do takových specialit, stačí se podívat, kolik vláken má spuštěných obyčejný pitomý browser.

Připojuji se proto k motlitbě k AMD výše. AMD prosím zachraň nás všechny.
:-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Neviem, ale mám pocit, akoby každou novšou generáciou výkon stagnoval. 1 - 3% výkonu navyše neberiem ako argument. Ja osobne mám viac počítačov k dispozícii, posledne DELL s Haswellom, ale aby som pravdu povedal, niektoré veci mi idú lepšie na Core 2 Quad. Mám tu na stole jeden starý, skoro 10 ročný DELL Optiplex 755 MT, ktorý prišiel v konfigurácii Intel Core 2 Duo E6550, 2x1GB DDR2 666 MHz a HDD 80 GB S-ATA 7200 RPM, chipset tam je Q35. Samozrejme ako OS bol Windows XP Pro. Postupne som robil upgrade z komponentov, ktoré sa mi z prevádzky dostali do rúk ( RAM, CPU a pod. ) Posledný upgrade čo som tam urobil je, že som tam dal RAM 4x2 GB DDR2 800 MHz, CPU Intel Core 2 Quad Q9650, SSD Intel 535 240 GB + 1TB Seagate Constellation ES.3, grafiku Sapphire Radeon HD7750 1GB DDR5 ( len som musel zohnať single slot záslepku z inej grafiky, našťastie sadla presne ) zo šuflíka som vybral aj Sound Blaster Audigy 2 a nakoniec som tam ešte pridal USB 3.0 PCI-E 1x. Viem, že to nejde plnou rýchlsťou, ale stále je to minimálne 4-5x rýchlejšie ako USB 2.0 čo tam je onboard. Vyskúšal som to na USB 3.0 kľúči Corsair, a fičí to cez 120 MB/s, čo je paráda. Keď DELL vyrobil ten PC pre skoro 10 rokmi, ani netušil, čo všetko tam pôjde rozbehať. Ako OS tam teraz samozrejme beží Windows 7 Professional 64-bit. A keď som dal v Handbrake spracovať video, tak mi to urobilo za polovičný čas, ako na Haswell, kde je i5. Neviem, či má na to vplyv aj tých 12 MB cache v procesore, ale normálne som s tým počítačom spokojný a zvláda mi všetko čo potrebujem. Možno ešte zvážim upgrade grafiky na RX460 ak nájdem jednoslotovú. FirePro WX4100 by som radšej, ale nedám za to také prachy. Je fajn, že má plnú špecifikáciu 1024 stream procesorov a RX460 má len 896, t.j. je to nepodarok z WX4100, ale to prežijem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.