Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kaby Lake s Vegou existuje ve 4 verzích, dvě nejspíš zvládnou VR

Zajímavé, velmi pěkné. Tomu říkám pokrok.
Jsem zvědavý, jestli to případně bude umět rozdělit zátěž s dedikovanou grafickou kartou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na jednom českém webu jsem četl článek o Fallout 4 VR a autor se tam nebál nastínit myšlenku, že pro moc pěkné VR to chce alespoň GTX 1080. Takže to možná VR nakrmí ale v mrzkých detailech. Přijde mi to trošku jako deja vu s Voodoo Rush :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A pak existují názory, že VR bude pěkné až s 8k rozlišením pro každé oko. Na druhé straně je stávající realita, kdy byla jako VR-kompatibilní zpětně označena i GeForce GTX 1050 Ti, výrobci hardwaru i softwaru připravují různé optimalizace a hledají způsoby, jak fungování VR zefektivnit, protože pro ně není žádoucí aby VR běželo jen minimálnímu procentu uživatelů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Potřeba 8k pro každé oko je neobhajitelná blbost. Ano, Playstation VR jen s 1920x1080 pro obě oči dohromady je jen takový úvod do VR, který někomu nemusí vyhovovat, ale když to vynásobím dvěma (fullHD pro každé oko), tak už to bude v pohodě a stěžovat si budou jen opravdu nároční. Tudíž i 4K pro jedno oko je zbytečnost o které není třeba snít.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za neobhajitelnou blbost bych to neoznačoval. Pokud je skutečně cílem vytvořit iluzi reality, tak je třeba, aby rozlišení bylo vyšší než rozlišení oka, respektive aby bylo takové, že při něm oko nezaznamená žádné artefakty. Na to dělala testy HP už před dávnými lety a vyšlo jí, že ač většina populace přestává vnímat aliasing zkruba kolem 4k rozlišení na oko, děti a osoby s lepším zrakem ho mohou vnímat až do 10k. Pokud na to bude výkon a displeje, tak proč ne, já bych se nebránil možnosti něco takového vyzkoušet :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, já měl na Future Port Prague vyzkoušet všechny od HTC, Oculus, Samsung a asi 2 sety od speciálních výrobců a musím říct, že teprve s 5K (zatím bohužel v 15 FPS) které bylo k dispozici jako maximum to začíná být opravdu zajímavé. U všech je problém v tom, že u středu je to rozlišení příliš řídké a u krajů je ho zase moc. Prostě se výrobci a programátoři budou muset naučit připravovat obraz jiným způsobem jinak je kvalitní VR v nedohlednu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto su prve lastovičky vykonnych igpu/apu, pride este AMD s niecim a za rok, dva ked sa to stane skoro standrad tak lowend/midend grafiky vykapu, paci sa mi tento trend, do kanclu budu klasicke APU, na bezne hranie vykonne APU ako tieto.... super.... Vykonne grafiky ostanu pre hernych nadsencov a minerov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nářez, konečně iGPU co za něco stojí. Konečně se bude realizovat tehdejší idea APU se kterou vyrukovalo AMD už s Llano, jenže na to neměli finance ani technologii. Akorát to značně kazí že to vlastně přinese jako první Intel byť s grafickou Radeonkou.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že mou nejvýkonnější grafikou je R9 280X , zdá se mi odhad výkonu tohoto bastlmonstra docela hodně optimistický. A třeba to tentokrát opravdu vyjde. Zatím byla IGP znamením nouze a APU AMD jsem chválil především díky podpoře nových instrukcí, než za stále výkonově nedostatečnou grafickou část. Popravdě bez nomální grafické karty se APU hodilo zase jen do kanceláře...
U Intelu se s iGPU prostě počítá jako s bonusem. Ambice nulové ale do Tesco sestav dobré. Prostě grafický výstup, který sem tam i překvapil a byl poslední dobou v každém rozumně prodejném CPU Intelu
AMD koketuje už dlouho se sdílením výkonu IGP, ale zatím tomu výsledky neodpovídaly. Přitom Nvidia Optimus v notebooku funguje jako úsporný režim už delší dobu a poměrně rozumně. Pokud se Intelu ve spojení s inženýry AMD podaří byť jen ekvivalent, bude to zajímavé i bez snahy o dělení zpracovávané 3D scény.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslednímu odstavci asi nerozumím. Optimus přece nemá nic společného se sdílením výkonu(?)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.