Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kaby Lake-E se bude jmenovat Kaby Lake-X, ponese nezvykle jen čtyři jádra

Poklekni a uprdni. Tohle je prosím top produkt, výkladní skříň technologií, market leadera. Pak ať se ty divizny diví, že se to (PC platforma) málo prodává :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak mě doporuč něco od ARM atd. co se tomu Quadu vyrovná:(. Za srovnatelnou cenu.

Vícejádra v nabídce zůstanou, jen to rozšíří o jen čtyřjádro. O co jde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fajn a aku to pak bude mat vyhodu, oproti normalnemu socketu s lacnejsou doskou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

RAM a možnost upgradu na něco lepšího. Nevím, co by mně mělo vadit na rozšíření nabídky. Ať tam dá Intel klidně dvoujádro pokud zanechá i vícejádra.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No ja tam vidim iba dual channel. Inak nevtdim, ze ma timto tahom Intel urazi alebo co, ale nevidim v tom jediny zmysel. Nikto si nebude kupovat dosku za 10k, aby tam potom hodil obycajne 4 jadro a ramky do dual ch. Proste to nedava logiku.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak už padlo mnohem více ram a 3x tolik PCI-E linek. Taková I7-3820 ve své doby byl dobrej procák. Zde očekávám obdobné, cca stejnou cenu jak 4 jádro do 115x a prostě lepší platformu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

osobne me zajima
- cena/vykon
- spotreba v iddle a v plne zatezi
- ale hlavne vykon pri prehravanin 4k HEVC/VP9 pri 128 Mbps bit rate :)
uz se tesim v tomto ohledu na cenovy a vykonnostni souboj mezi AMD a Intelem .....snad uz nas od toho deli jen "par" mesicu ....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ne neni a nikdy nebyl. Top produkty Intelu nejsou I7 ale Xeony, a top jsou konkrétně Xeony E7.

Jinak u Skylake dojde na větší oddělení právě E7 a E5 (E5 které dnes sdílí i 2011 I7mičky), E7 bude ještě větší socket s 6 kanály, QPI a pod. Kdežto E5 ( a zní vycházející I7mičky ) bude víc ekonomická. Lzde to vidět i na cache, kde L3 bude defakto poloviční jak bylo u E5 zvykem dodnes, ala už žádných 2,5MB na jádro ale defakto polovic. Uvidímě co se z toho nakonec vyklube, menší cache každopádně nevítám.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Co je tohle za bullshit?

Nemá to quad/hexa channel, nemá to víc PCI-E 3.0 linek jak 16 a jen 4 jádra a 8MB L3 cache.

WTF?

Mám to chápat tak, že mainstream LGA115x se zprasí ještě víc? Třeba single channel a max dual-core CPU?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, co tady vsichni nechapete. Dotedka byl hi-end desktop jenom 6+ jadro, odtedka bude hi-end desktop i 4jadro, protoze ty nove 4j budou stejne vykonny jako ty stary 6j. Jeste trochu na tom zamakaji a kolem roku 2022 budes mit hi-end desktop i s Celeronem... co tady nechapete, nechapu ja :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je to priprava Intelu na Zen.

Do LGA1151 nejspis nejde dat kvuli napajeni vic jak 4 jadra a tak vyrobi sirsi radu Core procesoru pro LGA2066 stejne jako delaji Xeony pro LGA1151. Predpokladam, ze to bude osekane a zablokovane tak, ze Xeony nepujdou do Core desek a obracene jako je to nyni u Skylake v LGA1151.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz zvladne dnes socket LGA1151 krmit 4K interni grafiku a dale tu mame k tomu jeste 14nm vyrobni proces ver mi ze by zvladl tenhle socket i ciste vosmjadro, ono tech vic pinu u LGA2011-3/2066 je tam hlavne z duvodu QuadChannel rezimu(vetsi propustnosti) operacnich pameti, dnes sou napajeci reseni zakladnich desek dosti dimenzovana, tu neni to omezeni, omezeni je na strane Intelu ze sva sesti a vic jadra prodava za sakra drahe penize a ctyrjadra drzi umele uz dlouha leta ve stredni tride.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja vidim smysl platformy Kaby Lake-X pro Intel v 3 vecech:

-bude sva jiz leta uz otrepana ctyrjadra prodavat jeste draz
-nahradi socketem LGA2066 cast segmentu LGA1151 a budou nutne nove zakladni desky pro K edice
-zakladni konkurence pro Zen od AMD

Jiny smysl tyhle X KabyLake plaftormy a urcite pekne prodrazene nevidim, doufam ze Zen se AMD povede a tahle ctyrjaderna prasarna na socketu LGA2066 na DCH pujde ukazkove do prdele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.