Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kanada chystá nový autorský zákon

snizi vyskyt piratu tim, ze vsechno zlegalnej :-)) uspech 100%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze kanadska vlada chce chranit svojich skladatelov a hudobnikov? K tomu ma napada akurat hlaska zo Southparku - Kanadska vlada se za Briana Adamse uz oficialne omluvila :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim proč chce srovnávat ztracené prodeje fyzických nosičů s digitálním prodejem - holt asi nemůžou přenést přes srdce, že jim asi neplatíme poplatek za to, že si ty jejich srágory stáhneme přes internet, za kterej platíme poskytovateli. Hmm, to je strašná práce, udělat jednu mptrojku, napsat k ní číslo účtu a pak už jen kasírovat za to, když si to druzí vlastními prostředky kopírují z jejich e-obchodu :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by mne teda zajímalo díky komu je kanadská vláda u moci jestli díky tomu že ji volili hudebníci a nebo díky tomu že ji volio obyvatelstvo. Řekl bych, že podíl hudebníků bude v řádech promilí. Takže se ptám - proč se o svá práva hudebníci a vydavatelé nepostarají sami. Jistě pro to existují zákonné podmínky. Proč speciální zákon. Proč by nějaké soukromé organizace měly dostávat desátky za to že vydavatelé neinvestovali do takových obchodních strategiíí (záměrně neříkám ochran proti kopírování) aby se kopírovat nevyplatilo. Proč? Protože to stojí peníze a je jednodušší aby to zaplatil někdo jiný. Stát podporuje okrádání nás občanů - nás kteří jsme volili naše zastupitele. Stát si nikdy nekladl otázku proč se kradou filmy a proč se kopíruje. Není to proto že každý je zloděj. Je to proto že 1) vydavatelé udržují uměle příliš vysoké ceny 2) neinvestují do technologií které skutečně zabrání kopírování - místo toho investují do technologií které musí jít nutně prolomit ještě dřív než se dostanou do oběhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kanaďani mají prasečí očička a odklápěcí hlavy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

randy: Mě zas okamžitě vyvstala na mysl píseň "Blame Canada" :D
Asi si budu muset co nevidět Southpark znovu pustit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prezident tamní verze RIAA Graham Henderson hned dodává:
?Má nám to nahradit naše v každém roce ztracené příjmy? Jistě, že ne. Je to jen začátek."
Překlad - "Už nyní jsme chtěli, aby se zavedlo výpalné na veškerá záznamová média včetně tužky a papíru a v dvojnásobné výši, stejně jako zpoplatnit veškeré akty, které nějakým způsobem zakládají porušení autorských práv (např. pískání či prdění oblíbených melodií, zvratky vypadající jako existující umělecká díla , atd.), ale nepodařilo se zatím naším lobbystům sehnat potřebnou podporu ve vládě. Příště se to již povede."

"Právě teď je naším problémem, že digitální prodeje nám nenahrazují ztracené prodeje fyzických nosičů."
Překlad - "Problémem je, že nikdo nechce kupovat nosiče, kde na jednu dobrou skladbu připadá deset až dvanáct sraček (případně nechtějí kupovat filmy, které neviděli, na základě umně vyrobených trailerů, kdy i ta největší srágora vypadá jako kultovní hit). Naším cílem tedy bude, aby se jednotlivé skladby prodávaly alespoň za cenu celého alba."

"Nový zákon by mohl podpořit nové digitální modely prodeje, které se zatím kvůli pirátství objevit nemohly,?
Překlad - "Proč bychom měli vymýšlet nějaké nové způsoby prodeje za ceny akceptovatelné pro širokou masu spotřebitelů, když si můžeme naše zisky vydupat díky lobbingu zákonnou úpravou? Kromě toho investice do firem vymýšlejících ochrany nám nedovolí investovat do nových modelů prodeje! A za to můžou ty piráti!"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Probůh co to je za lidskou vlastnost pořád chránit něco co už nefunguje. Přece je jasné že staré věci jsou nahrazovány novějšími a lepšími. A platí to jak o majetku tak o technologiích nebo třeba obchodních modelech. Co fungovalo před deseti lety dneska už prostě nefunguje. A co funguje dnes nebude funkční za deset let. Prodej hudby a filmů se musí vyvíjet a autorské poplatky tomu brání - udržují při životě dnes již nefungující obchodní model a doplatí na to všichni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mikymauz, ty si zaslúžiš Nobelovu cenu za lingvistiku (keby bola). Bodaj by všade bol kopec mikymauzov, skorý by ten sk*rv*ný newspeak prekladali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mikymauz  : ROFL, pěkně řečeno, souhlas.
Ano, je to 100x dokola omílaná písnička, NEinvestovat do ochran, čímž se zlevní výsledná cena. K čemu my vlastně teď potřebujeme totálně nenažraný distributory CD/DVD ? Ano, dřív, když stála vypalovačka a HDD mění, tak nám vylisoval naši krásnou originál placu. Ale když má teď každý přípojku k netu, která je schopná v řádu desítek sekund stáhnout skladbu, na co potřebujeme nějakého molocha, který bude platit celý ten gigantický řetězec distribuce a ještě se postará o to, aby si v něm všichni mohli jezdit v Jaguarech ? Proč to prostě neudělat na jedněch stránkách, přes torrent aby si to lidi vyměňovali mezi sebou a nevytěžovali hlavní server ? Kdy konečně pochopí, že to, že si to člověk koupí je dobrovolný a žádná dementní ochrana za milony USD ho k tomu nepřinutí ? Kdyby se takhle distribuovalo celé album za 1$, který by ale šel jenom autorovi, věřím, že by se autoři měli líp, než teď. Inteligentnější skupiny stejně pochopily, že hlavní příjem jede z koncertů, takže dávají svoje alba na net zadarmo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, ale třeba, písničku, která,vyšla, jako, VideoKlip, k propagaci, nějakého Cédéčka, bych, si nikdy, nekoupil, zase ani, ono s tou poctivostí, by se, to nemělo, zas tak, přehánět, taky, proč, když si jí můžu, třeba, stáhnout, z HitParády, z rádia, na Kazetu a kolik, stojí, prázdná, kazeta, jestli, tak 18 Korun, a vejde, se na ní, asi tak, 90 Minut, hudby, tak to, pak, těch 5 Minut, písničky, na té kazetě, mně pak přijde, asi tak na 1 Kč vč. DPH, to je, skoro, zadarmo, a nebo, si jí, vypálit, třeba, nahrát, třeba, z hudební televizní stanice, MTV, na médium Dévédé-R, v Dévédé Rekordéru, a mám, ji i s obrazem, a za cenu, skoro směšnou, když, jedno, prázdné médium DVD-R, stojí, asi tak 10 Kč vč. DPH, a když, už si jí, chci, stáhnout, v Hudebním souboru, ve Formátu *.MP3, tak, si zajdu, na Internetový server http://www.mp3s.nadruhou.net/ a tam, si jí, stáhnu, zadarmo, tak snad, to zas, není tak, strašné pirátství, když se jinak, dá i, "zadarmo, poslochat, i v rádiu, ale, jako neříkám, poslouchát, a nelegálně, si vypalovat, nebo pořizovat, Cédéčka, tak to, zase ne, to už v pořádku, není, prostě no!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je celkem zajimvé, že výrobci her už na to pomalu přicházejí. Vemte si například hry do mobilu cena kole 60 kč i když s ochranou, ale za tuhle cenu nemá nejmenší důvod snažit se ji obejít, či stahovat někde jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu ,proč zrovna komedianti mají mít v zákonech takové zastání.Udělejme zákon na ochranu třeba .... třeba elektrikářů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda kupovat si hru na mobil za 60 korun je pekna blbost, uz jen proto, ze vetsinu jich dohrajes za 20 minut hrani a to se teda moc nevyplati. Navic jsou hry, ktere se nedaj poradne hrat na klavesnici mobilu, treba spousta zavodu, nebo jsou nudny a maji jenom hezkej obrazek. Takze si koupis za sest petek hru ktera te za 2 minuty prestane bavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč komedianti? Hmmmm ... za sebe bych to popsal velmi symbolicky asi takto - kdysi komediantka hradnímu pánovi zahrála, v noci podržela a za to dostala nažrat a pár zlatých k tomu z toho, co pánovi lopotnou prací na poli vydělal dělný lid či mu zaplatil na daních. Dnes se akorát komediantce, hradnímu pánovi a těm zlaťákům říká jinak (umělec, politik, dotace). A neberte to až tak vážně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bla:
Před rokem jeden pedagog napsal v této souvislosti takovýto příspěvek: (líbí se mi, tak se o něj s vámi podělím)"Dnešním dnem proto zakládám Autorský svaz matematiků. Od zpěváků, skladatelů a ostatních umělců budeme požadovat, aby nám odváděli daň za každý zakoupený mikrofon, zesilovač, reproduktor a světlomet. Rovněž však za každé CD i DVD. Všechny tyto věci jsou totiž na světě díky matematice. Ti, kdo je kupují, tedy využívají neoprávněně výsledky naší práce. Dále budeme požadovat, aby v náš prospěch bylo zdaněno vše ostatní, co potřebuje produkt naší práce, matematiku: od telefonů přes jízdní kola až po elektřinu, plyn a uhlí."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ochranu elektrikářů je nějaká vyhláška, na zákon se ještě nezmohli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Set:
Ten příspěvek je sice hezký a docela trefný, ale vzhledem k faktu, že jsem si nějak nevšiml realizace, je jeho znovupřipomínání tak trochu trapné. Já bych byl třeba velice rád, kdyby to ten pán opravdu realizoval. Protože to by pak byla ta pravá prča! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problem bude zrejme ten, ze matematici nemaji takovy vliv, obrovske prijmy a povolne "umelkyne", aby podplatili vsechno co ma na uradech dve nohy a dokaze otevrit hubu... :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.