Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kaspersky má patent na hardwarový antivir

Nemusí mít patent známky nějakého "nóva"? Toto mi přijde jako jen poskládání existujících věcí.

Navíc, pokud bude engine / virbase aktualizovatelný ze sw, tak nevidím důvod, proč by to bylo nenapadnutelné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vsak on i takovy dynamit byl poskladan z existujicich veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a docela zbytecnych..., a tak z veci, ktere puvodne spolu nemely co delat, vznikl cirou nahodou Dynamit / teda nic moc, ale hori docela rychle... /

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já si vždycky myslel, že patentovatelné jsou jen věci, které už fyzicky existují v alespoň jednom prototypovém exempláři... :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U nás jo ve světě ne. Proto taky mají třeba v americe patent na kde co a my jsme v nevýhodě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázkou je, co takováto intervence následně provede se souborovým systémem. Např. zakáže zápis bloku dat obsahující samotný vir, ale už ho neodstraní z alokační tabulky. Další problém vidím v tom, že samotné zařízení bude muset být velmi výkonné, aby zvládlo tyto akce realtime, při gigabitových tocích.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ti by byli inženýři trochu natvrdlí, aby něco takového udělali.
Co se výkonu týče, tipnul bych si, že jestli nějáká implementace bude, tak začne na serverech a bude to kompletní specializovaný komp mezi výpočetním serverem a úložištěm... Takže ani o výkon bych se až tak nebál. A hlavně, když tyhle problémy napadly vás, nemyslíte, že napadnou i ty lidi co to budou stavět?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takovy patent je uplne nahovno. Pokud by soucasti patentu byl presny popis jak ten HW bude analyzovat jaky filesystem je na disku pouzit (jinak se znici integrita dat a muze dojit ke ztrate vseho) tak nereknu, ale takto? Navic na jednom disku muze byt vice partition a kazda z nich muze byt naformatovana na jiny filesystem - IMHO je to technicky velmi obtizne realizovatelne. Ledaze by to provoz pouze monitorovalo a neblokovalo cteni/zapis pri vyskytu viru - pak to ale je vcelku nahouby.

Fakt super patent:
"Proste vrazime nejakou krabicku na sbernici, ktera bude mit CPU a RAM"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ono, formulovat patent tak, aby sa potom dali inkasovat peniaze prakticky od kohokolvek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Copak se souborovym systemem .... jestli to misto zapisu vrati chybu, OS muze prohlasit cely disk za vadny, pripadne pokud je to RAID tak ten disk vypadne z RAIDu ... IMHO to bud bude potrebovat spolupraci OS, nebo to proste misto viru zapise blok 0 a bude predstirat ze je vsechno v poradku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych to videl jako nejakou TFlopsovou mirne modifikovanou grafickou kartu v PCIe x16. A presne takhle by to mohlo fungovat. Ale ta spotreba pocitace pridanim takovehoto antiviru.. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co by to neslo, je to jako virt. SAN, kdy spojim vice poli ruznych znacek, udelam pres ne strip, ci mirror a servery pres FC pripojuji k tomu SAN volume controleru .... a taky me enzajima, co je kde a nerozumi to OS, proste do soupe bloky sem a tam ;-))

Tohle asi taky bude delat s bloky, byde to fungovat jako cache, aby to mohlo skenovat vice bloku najednou, tedy misto disku to potvrdi zapis a pak to teprve posle na disk ....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechapu co je na to tak noveho, ze dostali patent ...
navic nebot se to chova jako firmware nebo jeste hure system v systemu ...
co zabrani badware provest aktualizaci OS/software/dat v danem 'AV reseni' ?
aneb jen dalsi mistecko co napadnout :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

... jak zabranit badware provest aktualizaci? Jednoduse: asymetrickou kryptografii. Proste kdyz ta aktualizace nebude mit korektni podpis, tak se zamitne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.