Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k KB4515384 vám Start menu nerozbil, tvrdí Microsoft

>To samozřejmě mělo za následek zhoršení výkonu, zvýšení hlučnosti, vyšší spotřebu a u
>mobilních zřízení logicky i rychlé vybití baterie.

Moje zistenie je, že pri nedostatočne predimenzovaných zdrojoch spôsoboval reštarty alebo "zamrznutia"...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to bylo způsobeno tím že si uživatelé předtím to menu sami nějak upravili, tak stejně nejde napsat že "ho nerozbil" ten patch. Je to jako bych si upravil vrata do baráku a MS mi je nabořil protože jel naslepo a čekal je širší. To že je nečekal upravená neznamená že je nepoškodil...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nabidku Start ani jine designove styly si uzivatel nema co upravovat. Je vidno, ze uzivatele jsou nepoucitelni a Microsoft bude muset pritvrdit a upravy nastavovacich utilit tretich stran natvrdo zakazat, idealne mohou zakazat pouzivani jakychkoli programu mimo programy Microsoftu. Nadella o tom sni vlhke sny kazdy den.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zda se ze alespon 4 lidem uniklo to /s... nicmene na dnesnim internetu je tezke poznat, co je sarkasmus a co mysli lidi vazne :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tohle je windows největší výhoda i slabina zároveň a z dnešního pohledu mobilních OS skoro nepředstavitelný, že uživatel si může se systémem dělat skoro co chce (pominu linux) instalovat co chce jak chce z dnešního pohledu jít někam na stránku programu a stahnout si ho přímo z ní a nainstalovat program je pro apple noční můra :) takže pokud z windows uděláš mobilní os s velmi omezenou možností úpravy jako má např. apple tak lidi budou fakt naštvaný

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Takže pokud si mimo plány, předpisy a tajně podřežu nosné stěny a sousedi novým vybavením zvýší zatížení své podlahy, načež se propadnou... tak za ten propad může jejich nové vybavení bytu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To není příliš dobrý příměr, že? Ale když už, tak máte napsat, že jste si do baráku pořídil vrata od MS, jejichž typovou šíři jste si svévolně upravil směrem dolů, takže zmenšil, a potom jste po MS chtěl, aby vám těmi vraty projeli s nákladem, jehož rozměr je však větší než "na černo" upravená šíře otvoru. Jo, řidič v náklaďáku si jistě poklepe na hlavu, protože to vidí, ale aktualizace těžko prozkoumá, co vše jste si v systému upravil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MS neřekl, že to KB4515384 nerozbil. Jen zatím nezjistili, jaká konstelace hvězd, zásahů, buildů a OEM crapwaru je potřeba k replikaci problému.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ako špagety, všetko prepojené, jedna sa opraví a 10 vznikne..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Velká část kódu je zděděná snad ještě z dob před XP, takže se částečně není čemu divit. MacOS a Linux mají taky občas závažné problémy, ale co Microsoft vyměnil profesionální testování za "Windows Insiders" a tlačítko "send feedback", tak šla kvalita překvapivě dolů. Když jim šéfuje సత్య నాదేళ్ (had, angry bird, houslový klíč, chlap s bičem otočený o 90°, sedící zadnice a hlava Asterixe - To je jméno!), tak se nemůžeme divit, že to vypadá jak to vypadá*. Taky nepomáhá, že tlačí na pilu, nastavují šibeniční termíny a vývojáři nemají čas to udělat pořádně, natož pak to trochu otestovat. Vám připadal čerstvě vydaný Windows 10 a MS Edge jako hotový produkt? Mě to připadalo spíš jako betaverze s předběžným přístupem.

* https://www.reddit.com/r/cablefail/comments/3rxdo5/indian_electrician/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nějká část kódu pochází IMHO spíš z Windows Vista. Usuzuji tak proto, že mi skener Canon nefungoval s ovladači ze sedmiček ani osmiček - ale z Vist jo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Posledne si MS rozbil aj defender, ale o tom tu este sprava nebola.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajímalo by mě, kolik lidí poznalo, co je ten příšerný obrázek zač a odkud pochází.

Já ho poznal dříve, než jsem přečetl nadpis. Ale věřím, že spoustě mladších lidí vůbec nic neřekne. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to tapeta z W95 nebo dokonce 3.11 nebo něčeho takovýho?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

98 :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Á pravda, já ho měl na svým prvním počítači (tuším AMD K5 233 MHz??). Při spuštění spořiče houkala sova. To je nostalgie... :-). Díky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Si ešte pamätám, keď vyšiel W98, som si hovoril, že na tom už by sa dal aj raketoplán odpáliť :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda mladší už úplně nejsem, ale nepoznám to taky. Tipuju nějaké ty předrenderované adventury z přelomu tisíciletí jako byla Atlantis. Na tu dobu neskutečná grafika.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows 98 - Mystery theme. Mělo to i tématický "spořič" obrazovky:
https://www.youtube.com/watch?v=1g0SelN77nw

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jak RTX :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, nebylo to součástí balíku Windows plus! ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že ano.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi pošlu MS a Intelu krabici bílé čokolády aby jim šla práce pěkně od ruky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lenže biela čokoláda neexistuje resp. nie je čokoládou...
https://zena.pluska.sk/biela-cokolada-je-to-vobec-cokolada/zdravie/vyziv...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Situace tak zůstává zásadou" v tom případě stačí dolít za účelem neutralizace problému kyselinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta zásada je mi tak trochu záhadou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam s timto osobni zkusenost par dnu zpet.... Reinstalujeme cely dohledovy system na Win10... Standartne neni problem, ale v pondeli jsem udelal postup (nechtene) trosku jinak a problem vyse popisovany byl na svete... Standart postup jest instalace win, pak zapnout vyvojarsky rezim a pak aktualizace a pak zbytek... Bohuzel diky zmatku okolo jsem se uklepl a nechal pocitac aktualizovat (vyse resena aktualizace se standartne stahne avsak vzdy skonci s chybou na vsech pocitacich, takze vlastne dobre) ale u tohoto pocitace jsem nejdriv aktualizoval a pak si vzpomnel ze jsem nezapnul vyvojarsky rezim (jedine co jsem udelal jinak).... Po doinstalovani zbylych aplikaci jsem restartoval a bylo po srande a mohl jsem jet nanovo neb START nejel a okno nastaveni jen probliklo a zmizelo takze clovek uz neudelal nic... Nejspise zde bude nejaka spojitost s vyvojarskym rezimem... Neb uz proslo cca 20-30 instalaci bez problemu, jen u tohoto jsem udelal postup malinko jinak.... Mozna nahoda, mozna taky ne... :(

Proc se neinstaluje tento update asi tusim, neb instalacku mam upravenou pres NTlite, abych na monitorovacich stanicich nemel zbytecny bordel a ve widlich nebyl ani Defender atd (pouzivame vlastni reseni)... Coz asi updatu vadi ... Jak rikam, je to vlastne ocividne dobre :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No mně se u těchto problémů vždycky vyplatilo instalovat jako první ručně poslední servicing stack update. Až pak tu velkou kumulativku. Vždycky když jsem na ten SSU zapomněl, tak se buď aktualizace nezdařila, nebo se systém více či méně rozbil. Ale jinak za sebe tvrdím zlaté sedmičky a 8.1. Nebylo v nich tolik zbytečností, tím pádem se málokdy něco rozbilo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyvoj nasledujici... :)
Jelikoz jsem doma musel udelat nechteny upgrade/downgrade graficke karty z GTX1070 na RX580 prislo po dlouhe dobe preinstalovani celych vidli... A ejhle nestacil jsem se divit... Puvodni verze byla 1809 V2 z listopadu 2018... Vsechno jelo bez problemu... Jelikoz jsem usoudil (blbe) ze by bylo dobre jet uplne z ciste ruky vzal jsem posledni ISO 1903.... Vse se v klidu nainstalovalo, vse probehlo na prvni pohled jak melo... Rozcarovani prislo az s instalaci Oculusu... Vse bezelo az na jednu vec.. Zvuk... Ovsem jen pri softwaru a hrach udelane na Unreal Enginu... Coz bohuzel ve VR je cca 60% veci vcetne celeho rozhrani Oculusu.. Jinak vsude bez jedineho problemu... Nastaveni Oculusu bez zvuku jsem zcela ozelil, ale kdyz jsem cely radostny stahnul dalsi dil SW Vader Immortal a bylo ticho, tak mi malem vsteky rupla cevka v hlave... :)
Dalsi problem co jsem vypozoroval, pokud mate pustenyho AMD Wattmana, grafika jede po najeti do Widli v klidovem rezimu okolo 6-7W pri zatezi vyleze dle voltaze na 100-150W a standartne pri navratu na plochu by se mel cip vratit do puvodni zravosti... BOHUZEL pod 1903 se tak nestane, zravost klesne na rozmezi 40-50W ze kterych uz nesleze az do doby restartu... Rikal jsem si chyba vseho asi bude v ovladacich AMD... No po mnoha peripetiich co jsem zkousel s aktualizovanyma 1903, neaktualizovanyma aneb panensky cistyma, je porad v obou pripadech problem, ktery nijak nelze obejit... Ovladace to neresi, UEFI nebo Legacy boot, proste nic... Vsechny veci vyresi, navrat na 1809... Bohuzel jelikoz MS tlaci na rozmr***y 1903 tak neketere veci bohuzel nebezi(samozrejme hry)... Takze pro ocividnou radu... Vyse*me se na 1903 opravdu MS neco velmi pohnojil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobry na tom je, ze jsem ted stahoval cerstvou instalacku W10 a delal si novej comp, takze se me tenhle uproblem netyka :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v článku jsem neobjevil můj problém, mám na ploše rozlišení 4k, zvětšit velikost textu na 150%. Po instalaci aktualizace se rozházeli všechny ikony na ploše, tak že mezi každou ikonou byla mezera 1x ikona jak svisle tak vertikálně. Když se tohle stane stačí reset Pc a ikony se vrátí do normálu. Je to celkem otravné když má člověk legální win a ono si to dělá psí kusy a ještě zadávat heslo do microsoft účtu (to asi jde někde vypnout). Jde nějak vyhledávání nastavit zpátky do menu Start?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.