Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kdo bude vyrábět notebooky Apple?

Jak chce Apple zacit ukusovat z x86 tabora? Budou dodavat notebooky s MS Windows?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a odkdy plati ze x86 = Widle ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Od tý doby co vidle mají 95% trhu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč by nemohl ukusovat? S největší pravděpodobností na tom Widle pojedou, takže si zákazník na jejich notebook nainstaluje pak co bude sám chtít ... např. Linux :-) ... prostě cokoliv, ale důležité je, že bude mít na výběr ze všech OS, včetně OS X-tiger.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win nema 95 % trhu/ani nikdy nemal, len si treba zisti kolko pocitacov pc sa rocne preda a kolko sa preda APPLE a na kolkych pc je nainstalovany mrkvosoft a na kolkych ine OS /.Ked APPLE znizi ceny rozdiel sa bude znizovat v prospech APPLE. APPLE vyraba vinikajuce produkty a v kratkej dobe ludia pochopia a uz aj chapu o com je mizerosoft. Ked si uz teraz porovnate ceny APPLE a inych znackovych pocitacov, zistite ze APPLE je cenovo vyhodnejsi.A o predaji APPLE sa rozhoduju viaceri predajcovia elektroniky. A co sa tyka tych notasov, zmeni sa hlavne vyrobca vnutornosti, obal a OS je dostatocne vyspely aj ked lepsie moze byt este lepsie/vyvoj sa zastavit neda/. APPLE the gold standart of desktop PCs. www.apple.com

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Trosku zle informacie...

1. Apple teraz 2percentny podiel na trhu, do roku 2008 sa ocakaa 4 percenta - takze nic moc

2. Ked to bude vyrabat ASUS tak to bude smejd najvacsi, iBOOK 13 inch...

3. MAC OS je podla mna uplne onicom pretoze je pomaly nez Windows

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASF: a kolko teda ma? 94%? 93% 92%

Proc a nac vubec lidi pouzivaj widle? 1)na kydani hnoje 2)na hrani her 3)protoze jim to nekdo strcil pod nos, tak na tom delaj... 4)nainstalujes widle,nainstalujes hry,nejaky ten soft,fsechno warez a dobrou noc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

::: kubik >

Že se ptáš, člověče - Apple odjakživa vyráběl naprosto špičkové notebooky, několik powerbooků jsem měl a třeba koncept powerbook duo:

http://en.wikipedia.org/wiki/PowerBook_Duo

byla opravdu lahůdka. Celkem mne po přechodu na x86 mrzelo, že jsem nikdy nenašel nic srovnatelného. No a dnes? Kdybych hodil v noci po tmě kamenem, trefím pravděpodobně dalšího výrobce notebooků, které jsou nicméně v zásadě nepoužitelné - zejména nespolehlivé, poruchové, problematické, přehřívající se... nebo prostě jen neskutečně drahé. S IBM jsem udělal například zkušenost s naprosto arogantním přístupem typu "nám je jedno že máte doklad o koupi z data xyz, podle našeho názoru už je po záruce", u HP jsem jeden notebook reklamoval tak dlouho až mi vrátili peníze, u druhého už na to nemám moc sílu a tak jsem se smířil s tím, že to bylo tentokrát už skutečně POSLEDNÍ, co jsem od nich koupil :-(

Takže pokud by dělal Apple notebooky na bázi x86, na kterých mi pojedou slušně windows (omlouvám se, že neříkám "widle" jak je tu zvykem, ale připadal bych si jako idiot) a bude to stát jen tak o 10-20% více než konkurence, jdu do toho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

::: ASF >

Hele, fanatiku, když jsem těsně po revoluci začal prodávat Apple, tak bylo zvykem valit podobné věty do lidí taky, nevěřil bys, jak málo se v té rétorice od dané doby změnilo :-))))))) Vždycky jsem byl s Apple technikou i OS spokojenej a nedám na ně dopustit dodnes, jenže faktem je, že je to prostě platforma pro omezenou skupinu lidí, která se dožila dnešního dne jen díky absolutní a fanatické věrnosti zákazníků, viz tvůj "reklamní" příspěvek. Neviděl jsem jinou firmu, jejíž zákazníci se SKLÁDALI na to, aby ji v době krize udrželi :-) Jediná možnost pro Apple, jak přestat být minoritní, je přestat se schovávat a vytáhnout s OS-X proti MS čelem. Jenže oni to těžko udělají, už proto, že mají odjakživa rozdělené sféry zájmu a nikdo mne nepřesvědčí o tom, že Apple je ve skutečnosti s MS ve velmi solidním spojenectví, všechny ty drobné tahanice jsou jen divadlo pro publikum. Mohl bych ještě dnes jmenovat jednotlivé spory, jednotlivá mimosoudní vyrovnání, jednotlivé ústupky a pakty.

Přestaňme si tu hrát na dokonalost, o tu přece dnes vůbec nejde a bylo by fajn, kdyby to pochopilo více lidí, co se snaží MS dokonalostí konkurovat. Myslíš, že mne při rozhodování o IT nějak zajímá to, jestli word sem tam spadne, jestli outlook pracuje 100% spolehlivě, nebo jestli WinXP stojí ubohých pár tisíc? Jestli je v MSIE nejaká obskurní skulina, která se projeví někde na warezové stránce? Je to úplně jedno, to vše se při návrhu zvažuje, započítává a bohužel dodnes vychází ve prospěch MS. Právě proto MS postupuje jak postupuje a výkřiky extáze ať už nad Apple, Linuxem, nebo Firefoxem jsou jen lhaní si do kapsy. Jestli se tohle vše má prosadit, musí to hrát hru jinak a zejména se ty firmy / aktivity nesmí vzájemně podrážet.

A právě podrazy na sebe navzájem a kolaborace s MS tu byly odjakživa. Poučte se o historii SUNu, IBM, Apple, Sybase, Novellu... kohokoli, jak hezky se to s MS spolupracuje, když to zrovna dotyčnému prospěje :-) I tyto znalosti pomohou se zorientovat v těch, kdo tak hezky podporují (řekněme) Linux ... protože teď zrovna se jim to hodí :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

::: wwwFMGsk >

Jsi mimo jako obvykle, když něco napíšeš.

"2. Ked to bude vyrabat ASUS tak to bude smejd najvacsi, iBOOK 13 inch..." divil byses, jak si Apple dbal a dbá na řízení kvality. Nejen v hardwaru, ale i v software, pravidla pro lokalizace bývala (a předpokládám, že doposud jsou) zcela bestiální. Certifikace kdečeho. Jestli se rozhodnou, že to bude dělat ASUS, tak od toho dne bude Asus vyrábět zcela špičkové věci, tomu věřím.

"3. MAC OS je podla mna uplne onicom pretoze je pomaly nez Windows" jsi úplně, ale úplně mimo. Mimochodem - zkus tuto větu pochopit - i Windows jsou pro potřeby běžného, majoritního uživatele stokrát rychlejší, než pro práci potřebuje. Ok? Bere ti to mozek? Extrémy si mohou léčit své komplexy nad jakýmkoli jiným systémem a měřit třeba komu to rychleji překreslí textový kurzor, ale běžný uživatel má na starosti něco úplně jiného. Ergo argument opět na nic.

Vybral jsis platformu a teď nenávidíš všechny ostatní. Myslel jsem si, že je to česká vlastnost, ale jak vidím, něco málo jste po nás zdědili.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

qwer Mne je uplne jedno kolma ma a kloko bude mat podiel. Pre mna ma APPLE 100% lebo ine ako APPLE nemam ani mat nebudem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ASF: "a v kratkej dobe ludia pochopia" ROFL, tohle jsem slysel poprve snad pred 5ti lety. Co je to ta kratka doba? 10let, 20let, 50let...?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

wwwFMGsk:

Muzes mi prosim rict, proc to bude od Asusu smejdy? Vyrabi nejspisckovejsi MB a dalsi periferie. I NB. Jen tu vyssi radu NB. Jejich NB W1, V6 dostali cenu za prumyslovy design.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechapem tento vas FW. Na nete sa uz nejaky ten mesiac vala developerska verzia Tigra pre intel platformu. Nainstalujes do akehokolvek PC/notbooku a frcis. Bezi velmi dobre uz teraz. Je otazkou casu, ked bude dostupna finalna verzia a dalsi softver. Potom nastane ta prava vojna Win vs. OSX. Jednoducho si budete moct vybrat, alebo pouzivat obe platformy sucasne a tieto diskusie budu zbytocne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rayrebel : Souhlas. Nemaj nic jiného na práci než se hádat, tak to dělají. Možná potřebujou ventyl, kde vypustí páru nasranosti z úplně jiných důvodů. Nakonec je to fuk. Prostě kdo má rád serepetičky, pentličly a rozsol, tak jde do Aple, kdo funkčnost tak třeba IBM. Pro někoho je vrcholem designu průhledný zakulacený plast(nějaký druh plexiskla), zevniř nastříkaný světlou pastelovou barvou. Pro jiného to vypadá jako ruské vejce v aspiku, kterého by se nedotkl ani pohrabáčem. Je to jen úhel pohledu. Každému co jeho jest a mír všem, šťastný nový rok !!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro JirkaF:
spravne a kdo chce opravdu funkcni ale designnovej kousek, jde do Apple PB, zadny serepaticky, zadny maslicky, jen funkcni nadhernej kousek.

i kdyz jsem hlavne Mackar, mam i pecku na gamesky, ale tenhle servr ctu rad, takze redakci cdr, jen tak dal a hodne zajimavejch ctivych temat. a hodne stesti do noveho roku jak redakci tak i ctenarum.
m

m

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Miluji zaprdence vseho druhu. Ty vykriky o tom, ze G5 je skvely procesor v dobe, kdy Apple prechazi na Intely jsou fakt vypovidajici. Jsem zvedav, co budou zaslepenci vykrikovat az Apple prejde komplet na platformu wintel a zacne tvrdit, ze mac = pc + windows + ipod :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to se samozrejme nikdy nestane, to by totiz pro Apple znamenalo konkurovat na poli hw a to samozrejme nemuze a kdyby se presto do toho dal, naprosto by ztratil svuj unikatni styl a musel by produkovat sedivej hnus jako vsichni kolem, jinak by se jim cenove nepriblizil..
Apple dela design a sw, to co se nachazi uvnitr tech krabic koneckoncu nemusi uzivatele trapit, dokud to pracuje spolehlive.. OS X na beznych PC by prinesl alespon pul chutneho jablicka za mensi cenu, ale ta druha pulka, tedy prumyslovy design, prijde vzdy jen s Apple hw za patricne vyssi cenu..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.