Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kingston V310 přináší kapacitu 960 GB a garantovaný zápis téměř 3 000 TB

3000 terabajtů? No, pokud nekecají, mělo by to vydržet celou generaci. Osobně jsem v květnu koupil do notebooku ten jejich V300 120 GB model a na Windows 7 to zatím po 3 měsících jede normálně. Uvidíme za rok. Četl jsem na Alze nějakou recenzi, že to borcovi po 4 měsících zničilo data v databázi pacientů. Ale to mohl být nějaký tlučhuba doktůrek, co na tom měl Windows 98 a kdoví co s tím dělal... odborníci... víme...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, co měl na mysli tím "zničilo". Díky chybě ve firmware může se SSD odporoučet prakticky kdykoliv, přestože flash chipy nejsou opotřebované.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Právě že úmrtí SSD mají téměř vždy na svědomí chyby FW. Neviděl jsem ani jedno SSD, které by umřelo kvůli vyčerpání životnosti buněk.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zprava pro BTJ do roku 2018: uz stoji konecne 1TB SSD litr?:)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Poměr Cena/Kapacita není zrovna to, oč tu jde, ne? Když chceš porovnávat, tak musíš porovnávat komplet, tj : poměr cena/výkon/spotřeba/kapacita/odolnost.
Poté už to tak děsivě nevypadá a spíše pak přichází otázka, zda to náš účel vyžaduje, nebo ne.
Zdar Max

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale kdybych mohl vymenit 20TB HDD za jedno SSD velikosti 3.5" disku za onech 20 litru, tak nevaham ani minutu:) A neni to o spotrebe nebo rychlosti, pripadne spolehlivosti. Zajima me, jak to bude za ty cca 3-4 roky, jestli klesnou SSD na cenu dnesnich HDD (nechce se mi to hledat, ale pocitam, ze pred 4mi roky to tak nejak mohlo i byt) a jestli/kolik bude jeste rust kapacita HDD a jestli bude klesat cena HDD. Pocitam, ze na vyrobu je SSD brutalne levnejsi nez mechanicke HDD, je taky klidne mozne, ze za 4 roky uz o HDD ani neuslysime. Ikdyz podle tech novych "objevu" uz jsme o HDD nemeli slyset hodne dlouho, ale jak rikam, vyrobne musi byt SSD daleko jednodussi a levnejsi .... vzdyt je to jenom zapeceny kremik, coz umi uz dnes kazdy druhy cinan s kremikovou peci:o) Za 4 roky si nejsem jisty, ale verim, ze za 10 let uz o HDD budem jen vypravet detem, jak o VHSkach, FDDckach, CD/DVD/BR, gramofonovych deskach, kazetacich, walkmenech a magnetacich, dneska ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co teprve až v roce 2013 přijdou na trh levné, rychlé a spolehlivé paměti s memristory, že? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vloni prijdou memristory?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.