Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kingston zvýšil kapacitu své obří USB flashky na 2 TB

Zrovna od Kingstonu jednu 16GB flešku s pětiletou zárukou mám a je to děs. Rychlost brutálně kolísá a ten shit dokonce odporně píská - asi jako komár.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja se treba nikde jinde nesetkal s tim, ze by flashka fungovala jen v zadnim USB primo na desce. On je to tiz v kabelech at uz klasickych USB v PC zepredu nebo v prodluzovacim nejakej minimalni ubytek proudu a jedinna Kingston flashka to neda, vsechny ostatni jo.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úbytek tam může být leda tak napětí

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možností připojení do USB konektoru na základní desce sice značně limitovaný produkt.
Co to je za ptakovinu? To neznas prodluzovaci USB kabel, pokud mas konektrory blizko sebe?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, flešky byly vymyšleny hlavně proto, aby se připojovaly kabelem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nepisu o pripojeni kabelem. Pisu, ze pokud ti brani pouziti usb slotu vedle, muzes pouzit prodluzovak.
Pokud ten slot nepotrebujes (nebo jako 99% uzivatelu pouzijes jiny) muze ti to byt uplne fuk.
Možností připojení do USB konektoru na základní desce sice značně limitovaný produkt
- je to proste nesmysl. Obhajuj si co chces.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

propagují to jak flešku. kdyby šlo o to, co můžeš připojit nějakým prodlužovacím kabelem, tak se můžeme bavit o tom 2TB USB3.1 SSD od Samsungu s cenou, za kterou Kingston prodává tuhle svoji flešku v 1TB verzi. Proto je tvůj komentář stupidní a zbytečný.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ta flash se pripoji k USB slotu jako kazda jina...
Muzes to svest na vyrobce desek, ze jsou konektory blizko sebe. Pokud potrebujes pouzit konektor vedle, kteremu by flash branila, tak ji pripojis pres kabel. Co je na tom stupidniho?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Propagují to jako flešku. Kdyby šlo o to, co můžeš připojit nějakým prodlužovacím kabelem, tak se můžeme bavit o tom 2TB USB3.1 SSD od Samsungu s cenou, za kterou Kingston prodává tuhle svoji flešku v 1TB verzi. Proto je tvůj komentář stupidní a zbytečný.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vzdavam se, mate pravdu, je to uplne na pikacu produkt...
Kdyby jste ji neznali jen z obrazku, mel jsem 1TB variantu, vim o cem pisu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Technicky vzato máš pravdu, ten produkt je napikaču. Fleška téhle velikosti (fyzické i kapacitně) totiž nedává úplně smysl. Je to jen „mine is bigger than yours“ (opět v obojím slova smyslu).

V článku je odkaz na test Kingston HyperX Predator - moje dílko. Tedy tuhle flešku jsem měl taky v ruce (provedením je stejná s touhle, v krabičce k tomu dodávali i ten kabel, takže si byli vědomi toho, že s připojováním bude problém a řešili ho, jak se dalo). Nevím, jak jsou na tom tyhle tlusté flešky dnes, tenkrát to byla bída s nouzí, a to hlavně co se náhodného zápisu týče. Takže se to nedá použít ani jako externí SSD.

Když už je řeč o externím SSD - další můj článeček: http://diit.cz/clanek/msata-ssd-vlastni-usb30-fleska/externi-usb-30-box-... - dneska už existuje boxík, co má přímo USB 3.0 konektor, takže je na tom s použitelností podobně (blbě), jak tahle fleška: http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-to-mSATA-SSD-Hard-Disk-Box-Converter-Ada... - cena 167 Kč. K tomu 1TB mSATA SSDčko za 10 tisíc Kč - jsem zvědav, jestli se ta 1TB verze téhle tlusté Kingston flešky dostane pod 10 tisíc (někde jsem četl něco o 800 €).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takze vytahneme cenu, abychom obhajili, ze Shaq je idiot )))
"Možností připojení do USB konektoru na základní desce sice značně limitovaný produkt."
neresim cenu, vyhodnost nakupu, nebo to, jestli jde poridit mensi, nebo lepsi. Resim, ze je nesmysl psat o limitovanem produktu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zbytecne to resis, bez urazky. Pouzivam sam vetsi flasky objemove (ale ne az tak, jak takhle) a presne s tim co pisi jsem se i u nich setkal. Treba tim, ze to nenacpes nikam, kde mas treba 2 USB port vedle/nad sebou a jeden je uz obsazeny. Dalsi problem ti muze vyvstat i ultrabooku, apod..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne to pisu, tam kde je nepripojis, pouzijes kabel a mas klid. Pripojis do 2 portu nad/vedle sebe i do ultrabooku.
Ale to je jedno, lokalnim redaktorum nevadi psat nesmysly a jeste je obhajovat, uzivatelum podle minusek nevadi to cist... Hough, tohle nikam nevede.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som pred časom zakúpil Corsair GTX 128 GB a ten sa správa ako skutočné SSD. Aj malé súbory rýchlo zapisuje a v počítači (Dell OptiPlex 7040) sa pripája cez UASP. Rýchlejšiu flešku som doteraz nemal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále stejně a vznikají komické situace ve snaze zapojit tlouštíka do tenkého zařízení, položené třeba na stole. Na klíčích nosím několik let Corsair Survivor (starší 8GB model s rozhraním USB 2.0 - mně to jako nouzovka stačí). Miluje vodu, sníh, mráz, slunce, bahno i písky Gobi, ale kamarádit se s tenkým ultrabookem nebude. Port ještě nikomu nezničil.

Taktéž nechápu potřebu takto velkých disků, protože malé kapacity spolehlivě přenese velice malý, tenký a velice levný Sandisk. Jsou to spolehlivé disky a kdyby se ztratil, nevadí, stál 215Kč. Na větší objemy IcyBox a 2.5" disk. Důležitá nouzová data svěřím jen Ironkey (D2-S200-S08-2FIPS) s TrueCryptem, který pochází z doby před sloučením pod značku Kingston. "Zabezpečené disky" bývají dobrá iluze, kterou louskne pomocí univerzálních a dohledatelných hesel i Laco s Ferem v kdejaké zastavárně. Data Traveler myslím používá též nějaké zabezpečení dat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez ohľadu aká je fleška tlstá, ku každej jednej používam 15cm predlžovací káblik. Určite ju takto nevylomím a šetria sa aj dotykové plochy konektora.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.