Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kiss DP-568, DP-600 a DP-608

ANO, pokud bude dostatečně kvalitní i firmware :-(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro ty mene znale - predchozi post je narazka na nekvalitu firmware Kiss v posledni dobe - klidne jsou schopni dodat dobry (= funkcni) firmware rok po uvedeni modelu.

Doporucuji precist fora na http://kissforum.acomp.cz/index.php?c=6

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dejte si pozor, ještě nemají dodělaný starý loadware. http://kissforum.acomp.cz/viewtopic.php?t=603

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je skoda ze to nema vypalovacku primo v sobe, jinak byto mohlo bejt dobry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pratele dokaze nekdo odhadnout, kdy prijde doba, ze budou k mani recordery splnujici nasledujici moje prani: HDD, tuner DVB-T, vypalovani na DVD - nejlip plus i minus, prehrani "vseho", DivX, cena do 10kKc?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vlada - az na ten DVB-T bych to videl tak na rok. S Tim DVB-T bohuzel vice.

Ono jak to tak sleduju, tak bych pomalu uz u nas klasicke DVB-T ani nezavadel - to uz rovnou nejakeho HDTV MPEG4 nastupce. Nez se uz nas schvali dig. TV, tak uz urcite bude existovat o generaci lepsi DVB-T

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo pánové - KISS sice neznám, ale s tím, že stroj se třeba i dva roky prodává s dodatkem že 25 vážných problémů bude řešeno v další verzi FW a po těch dvou letech se skupinka problémů zmenší na 2-3 (v průběhu mnoha upgradů) ovšem 5-6 nových přibude - mám bohaté zkušenosti z oblasti tiskových strojů s pořizovací hodnotou 0,5 až 10 mil. Kč - takže takovéto problémy u hraček za pár tisíc mne nepřekvapují. Spíš je třeba se sklonit nad odvahou KISS (a vůbec většiny výrobců) a především nad odvahou nás zákazníků - někdy si však na základě těchto "zážitků" myslím, že se to stává spíš firemní filozofií než nešťastnou náhodou! Kam ten svět spěje?
BOGO

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jojo, to je cela multimedialni oblast PC, aneb vybava nad kvalitu.
taky je zajimavy kolik lidi pouziva chybne oznaceni - kKc, pricemz predpona vyjadrujici nasobek 1x10³ ma znaceni velke K, takze jinak je to bez vyznamu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a kilogram je akoze Kg? hmmm :-) alebo kilometer Km? alebo zeby sme sa pomylili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predpona ma znacku velke K, o slovnim vyjadreni cele predpony nevim, ale take bych radeji psal velke, precejen mit doma pametovy modul s kapacitou 512 megabyte a nebo pevny disk s pristupovou dobou 8,5 Milisekund vypada vizualne divne.
i kdyz zrovna jsem nasel na webu tabulku kde je male k, asi si to kazdej pise jak chce, a kasle se na predpisy a toleruje se to, ale az nekdo narazi misto na U=X MV na U=X mV a usmazi se, tak se to zase dodrzovat zacne, stejny problem by mohl nastat u piko/Peta.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud ma Kiss porad ten samy chip jako rada 5xx, tak je k ho*nu pro prehravani DivX/XviD. Radeji si koupim jiny pristroj s lepsim chipem mediatek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

And speaking of chipsets, Sigma's EM8620L can handle DVD up to full HDTV resolution (1920x1080), WMV9 up to 1440x1080 and MPEG-4 ASP up to full HDTV resolution as well. The chipset will be used in upcoming players such as the KISS DP-600. The press release I got also mentions the DP-608 to support H.264 and NeroDigital. But, if it really does that, it has to use another chipset because the EM8620L can neither handle HE AAC audio, nor H.264/MPEG-4 AVC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2xgfnxgn: ty si uplne mimo :) predpona 'kilo' vzdy pouziva male pismeno k. potom ludia ako ty su schopni napisat napr. Kb (co je uz uplna zvrhlost). jedinu vynimku tvori predpona kibi, ktora ma predponu Ki (velke K, male i). Nastuduj si nieco o fyzike predtym nez zacnes opravovat ostatnych. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2xgfnxgn: tak nejprve napises, jak vsici pouzivaji chybne oznaceni pro kilo, pak to zkorigujes - at si kazdy pise, co chce, i kdyz poruseje predpisy... ale ze by sis priznal, ze za blbce ses tady ty - protoze "kilo" se odjakziva oznacovalo malym "k", "mega", se odjakziva oznacovalo velkym "M" a "mili" odjakziva malym "m". ale to se samozrejme tyka pouze znacek. slova "megabyte" nebo "milisekunda" se pisou samozrejme s malym. takze doma, mas pamet 512 megabyte nebo 512 MB. procesor ma vyrovnavaci pamet 512 kilobyte nebo 521 kB. modem ma rychlost 56 kilobitu za sekundu nebo 56 kbps. harddisk ma kapacitu 80 gigabyte nebo 80 GB a pristupovou dobu 8,5 milisekundy nebo 8,8 ms. a pokud se nekdo usmazi, protoze nepozna rozdil mezi MV a mV, tak to budou leda takovi jako ty, co v tom maji hokej ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak aby bylo jasno:
k = 1000 (kg, km, kHz...)
K = 1024 (KB, Kb...)

u M (Mega) už to bohužel tak jednoduché není :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dodatek: 1024 = 2^10

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mali by sa radsej vo firme kiss venovat oprave firmware pre existujuce modely. mam DP-500 a je to des. mrzne to, nefunguje to poriadne, pri divx sa mozu pouzit iba jedny titulky, pripojenie na sietovu kartu k pocitacu nefunguje poriadne atd. a pritom by stacilo poskytnut zdrojaky, my majitelia tychto dvd prehravacov by sme si uz poradili.
 
zaver: neodporucam z vlastnej skusenosti kupovat ziaden KISS dvd prehravac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

paranoiq: nie je pravda. pre 1024 sa ma spravne pouzivat Ki (kibi). ziadne velke K pre kilo oficialne neexistuje (mozno tak slangovo, ale to je kilo potom aj stokorunacka).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímají-li vás ty kiB/KiB atp. Doporučuji si o tom něco přečíst.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hokej v tom teda nemam, to ze se dneska vetsina lidi lajdacky uci nedela z mensiny blbce.
Krom toho kibi a jine blbosti nemaji vyznam, protoze sice 210 je 1024 bit, ale neexistuje zadny matematicky duvod aby 1 kilobyte byl 1024 byte, tam totiz uz neni zadna matematicka zavislost, stejne jako neni 1 byte 8,192 bitu, to je proste blbost, ale nemyslici bytosti co v tom maji hokej si vynuti nesmyslnou jednotku aby meli poradek ve svoji neuvazujici hlave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hokej v tom mas, lebo predpona 'kilo-' je odjakziva a ex definitonem male 'k'.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdrojáky jsou uvedeny na stránce http://www.kiss-technology.com/?p=gnu&v=users - licence GPL. Jsem zvědav, jestli nějaký nadšenec dodělá firmware. Jinak si myslím, ze by to měla být povinnost firmy. To je, jako byste šli do restaurace na oběd a museli jste si oškrábat brambory. To ale svede každý, ale naprogramovat nový firmare ne!!!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 xgfnxgn: "hokej v tom teda nemam, to ze se dneska vetsina lidi lajdacky uci nedela z mensiny blbce"  V době google se už není potřeba (špatně (;-)) učit. A když se  člověk podívá k profesionálům třeba z NIST (http://physics.nist.gov/cuu/Units/prefixes.html ),  čte tam
"103 - kilo - k".
 
"... kibi a jine blbosti nemaji vyznam, protoze sice 210 je 1024 bit, ale neexistuje zadny matematicky duvod ".  Důvody pro zavádění kibi apod. DEFINIC (viz třeba http://physics.nist.gov/cuu/Units/binary.html ) přece nejsou v matematice, nýbrž v techologii.
 
" nemyslici bytosti co v tom maji hokej si vynuti nesmyslnou jednotku"  - jasně, v NIST a IEC v tom mají hokej, to jen tady jsme chytří, že ...  (8-))
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uz sa tesim na recenziu, ktora dufam vyjde na www.CD-R.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stano: Ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No ja mam DP500 aj DP600 a vrelo odporucam kupovat KISS DVD prehravace ...

Pravdou ale je, ze DP500 ma s poslednym firmaware zjavne problemy ... ale kedze prebral KISS linksys UK asi si pockame na update firmware.

DP600 mi funguje s najnovsou verziou firmwaru 4.0.3a uplne super.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.