Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Klávesnice Leopold - nejen konkurence pro das Keyboard

Mno celkem hlucne :) mel jsem jednu starou klavesnici (A4tech) ktera vydrzela neskutecne dlouho ale u konce sve zivotnosti (po cca 8-10 letech) uz vydavala zvuk jako psaci stroj :))) a tyhle klavesnice z videa mi to strasne pripomnely :) domu jsem poridil neco ticheho... :) a radeji to po roce nebo dvou znovu vymenim... (preci jen kdyz jste u PC ve 2 rano a vedle vas nekdo spi tak to posledni co si prejete je vzbudit ho) :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste bych rad doplnil muj zebricek priorit pro klavesnici:
1. Rozlozeni klaves ze stare skoly :) (home end atp. sipky pod print atp. nahore)
2. Spravny odpor pri stisku klaves
3. Ghosting (to aby klavesnice prezila stisknuti vice tlacitek najednou)
4. Hlucnost / Tichost
5. Mobilita (USB nebo BT)
6. Nizky profil klaves :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1. to co mají na fotkách je samo "us" rozložení, ale v principu není problém koupit kláv. s tichými Cherry MX spínači s "ger" nebo "cz" rozložením
2. stačí zvolit preferované spínače
3. pro PS2 připojení na Leopoldech (i třeba u Rosewillu) se udává, že současně registruje všech 104 kláves. Na US je pochoptielně limitace 6 kláves + "mrtvé" (alt/ctr/...)
4. viz volba spínačů
5. USB se špatně pojí s tím ghostingem (byť to někteřé výrobci řeší) - záleží jestli preferuješ nulové problémy, nebo USB. ale obecně lze sebou mít jak PS2 tak USB (skrze redukci)
6. to je se standardními Cherry MX spínači prob.

plyne mi z toho že máš tak trochu lehce neslučitelné nároky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ou ono to asi vyznelo tak ze po tech spinacich touzim :) ale to byl jen soupisek preferenci :) jen pro zajimavost

Jak to ze "us" ma jen 6+mrtvolky a u ostatnich uvadi komplet? :)

Zivot je o kompromisech :)))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikoliv "us" jako jazyk ale "USB" jako rozhranni ma jen 6+mrtvolky. To je proto, ze PS/2 je rozhranni navrzene na klavesnice a mysi, zatimco USB je rozhranni navrzene tak aby bylo univerzalni a proto sice jde pouzit pro klavesnici, mys i disk ale ani jedno neumi poradne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ano, US=USB (takovej blbej "nedoklep" :-()

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

... to jako mysli vazne za na te klavesnici nejsou pismena? Tak takovy tvrdak nejsem. Ne ze bych na takove klavesnici nezvladl psat ale zpomalovalo by me to ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, uvádí se, že tě potisk kláves neruší při psaní a přemýšlení :-) Což lze chápat tak, že to neruší, pokud tam není zcela správný (pro uživatele dokonalý) potisk.
Osobně to vidím tak, že se ušetří za šablony různých rozložení a řádný, otěru odolný, potisk. A za takovou výhodu si uživatel ještě připlatí :-)
A teď vážně. Prodávají i klávesnice s potiskem. Bohužel, nikoli do CR (respektive ne jednotlivcům): "Countries we currently CANNOT ship to without your own corporate shipping account through DHL, FedEx, or UPS: Russia & Czech Republic".
---
Každopádně jsou velmi informativní. Asi bych bral "brown" spínače. Zajímavě vypadá i ta miniklávesnice "happy hacking", ačkoli netuším, zda-li bych na ní byl schopen pohodlně pracovat třeba ve VisualStudiu. A taky bych asi nebyl shopen psát bez potisku, anžto nevládnu psaní všemi 10.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu slepou rozšířenost WASD, když ESDF je daleko lepší, máte o 3 pohotové klávesy víc a např. při rychlém přepínání zbraní v Q3A je to dost znát. :)
Tab, CapsLock a Shift jsou kvůli velikosti a posunuté ose méně výhodné (při bočním stlačení můžou drhnout) a navíc jsou zpravidla už nějak nabindované.

Možná WASD vychází z nějakého průzkumu jak umí klávesnice bezproblémově zpracovat několik kláves stisknutých najednou.
Kdysi jsem u programu simulujícího klavír na klávesnici zjistil, že hraní akordů je na některých klávesnicích opravdu problém...

Dodnes mi slouží klasická Mitsumi KPQ-E99ZC na pětikolík s velkým Enterem, velkou mezerou mezi jednotlivými bloky kláves (cca 1 cm) a barevně rozdělenými zónami. Navíc má praktickou prohlubeň na odkládání psacích potřeb. :)
http://www2s.biglobe.ne.jp/~duelist/e99zc/index.htm

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozložení naprosto luxusní, včetně prostoru pro namotání přebytku kabelu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OPRAVA: Koukám, že jsem přehlédl, že je na fotce malý Enter, dělali víc variant.
Správná fotka je tato - kus uprostřed.
http://www.abclinuxu.cz/images/screenshots/2/6/175062-dalsi-likvidacni-b...

Jinak ano, tato klávesnice s gumovými kloboučky je dost dobrá, jen je trošku hlučnější a na pár klávesách se už částečně ztratil potisk, no však má už nějakých 15 let! ;)
Co je na ní skvělé, tak že se dá snadno rozebrat, kompletně vysprchovat, vydrhnout kartáčem a zase složit. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to WASD taky nechápu, ESDF je přirozenější i pro ty, co píší všemi deseti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.