Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Klávesnice Nanoxia Ncore Retro vyvolá vzpomínku na 19. století

No jako designovka dobry, ale mohlo by to byt podsvicene.

Nejvetsi problem vidim v chybejicich CZ potiscich. Tohle totiz nebude pro hrace, ale jako designovka a myslim, ze zrovna uzivatele co by si to poridili, tak tam ty CZ klavesy budou chtit. Takze spis dobry pro anglicke a nemecke uzivatele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, opravdu potřebujete české rozložení popisky a podsvícení? Nemyslím, z anglické klávesnice si můžete kdykoliv přepnout na cz-qwerty a psát znaky i poslepu. Hmatová odezva, uskupení kláves do funkčních bloků a mechanika jsou podstatně důležitější.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Osobne vyzaduji bud bilou klavesnici s cerne psanyma znakama nebo klavesnici podsvicenou kvuli praci v noci. Poridil jsem si Logitecha s ceskyma popiskama, ikdyz jsem to vylozene nevyzadoval, ale je to lepsi. Kazdopadne ale tohle je o urceni klavesnice a tato je spis designovkou pro prezentacni ucely nez klasickym pracovnim nebo hernim nastrojem, proto by tam mely byt i svetelka i ceske popisky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Možná máte pravdu (obecnou), ale na druhou stranu se najdou tací, kteří nevyžadují podsvícené klávesnice a změny v rozložení výslovně odmítají. Nyní narážím na Logitech a jejich změnu v rozložení některých kláves (např.: Insert).

Prezentace a desing často pohoří na skutečnosti, že desing vítězí nad funkčností a je někdy legrační vidět, jak bojují s nějakou klávesou, kterou musí mačkat krkolomným trojhmatem, nebo hledat myší položku, ačkoliv by stačilo stisknout klávesovou zkratku či kontextovou nabídku. Tak trochu ironické, ale představte si, že by stačilo zmáčknout Alt + Fx, nebo klávesu kontextové nabídky + ... místo toho tam chudák s pečlivým účesem loví, kde že se přepíná sada funkčních kláves, pro vlastní aktivaci Fn, bez kterého by pustil leda přehrávač. Přijde mi to minimálně dost trpké, ale "image" musí být za každou cenu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze kdyz nebudeme pocitat nejake obskurdnosti, tak kazdemu vyhovuje jine rozlozeni klaves, takze tohle nelze brat tak, ze neco nevyhovuje tobe, tak nikomu.
Ja treba mam toho Logitecha G810 a to je klavesnice s klasickym rozlozenim s obracenym dvouradkovym enterem a malym levym shiftem. Spousta lidi ti rekne, ze neco takoveho nikdy, no ja jedinne toto, pouzivam to pres 20 let - vystridal jsem za tu dobu 3 klavesnice se stejnym rozlozenim a jsem na to tak zvyklej, ze jinou fakt ne. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám poctivě ukradenou "hp kb-0316" a nedám na ni dopustit a vynasnažím se abych ji měl nadosmrti. Doma mám nějakou její kopii od chickony a na domácí práce taky dobrá.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nechce se mi verit ze clovek po 20 letech pouzivani klavesnice se stejnym rozlozenim vyzaduje ceske potisky tedy v podstate jakekoliv potisky takovemu cloveku uz by mela staci "das keyboard" bez potisku ..osobne na klavesnici uz ani nekoukam a dokazu si predstavit klavesnici uplne bez popisku (no i kdyz obcas kdyz sedim "bokem" si zapomenu nahmatnout a pak zacnu psat uplne jine znaky nez jsem zamyslel ) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mno me se asi nejvic libi to, ze clovek co vyzaduje cesky potisky vubec nepouziva diakritiku XD

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Kazdopadne ale tohle je o urceni klavesnice a tato je spis designovkou pro prezentacni ucely nez klasickym pracovnim nebo hernim nastrojem, proto by tam mely byt i svetelka i ceske popisky"

Tak dizajnovka pro prezentační účely? Někdo si pořídí pro prezentační účely dizajnovku co vypadá jako z 50. let ... a pak to dizajnově doplní LEDkovým podsvícením? To myslíte vážně?

Představte si historický Laurin & Klement se svítícím vánočním stromečkem za sklem a modrými trubicemi pod autem...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak toto je iný cyberpunk! Pri každom stlačení by spod klávesy mohla zasyčať para a bolo by to dokonalé :o)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jdi do toho, nedal bych moc za to, ze bys mel s vyrobou neceho takoveho uspech. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak parní psací stroj jsem nikdy neviděl, ale dostatečně retro by bylo, kdyby se tomu uměla do sebe zaklesnout raménka nebo zamotat páska. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"vyvolá vzpomínku na 19. století"
Cože on u nás někdo vážně pamatuje 19 století??

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To už ne /kromě rasy nesmrtelných/ ale existuje spousta knížek a v podstatě i historických filmů na tuhle dobu, podle toho si to aspoň cást lidí dokáže představit. I když ta "vzpomínka" je jen vzpomínka na dané dílo (čili virtuální)...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nás asi ne, ale tři takoví lidé jsou stále ještě naživu. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pripomina mi to klavesnice z Warehouse 13 od Datamanceru.. https://datamancer.com/product-category/?catid=/keyboards/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Konponentům mistře Ježku, KONPONENTŮM! Ach ta Czeštiň...
Ale chápu, co má chudák takový ježek dělat v zimě, že ? Zabývali se tím i na iDnesu :)))

http://hobby.idnes.cz/zimovani-jezku-a-netopyru-jak-lze-pomoci-fpc-/hobb...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakým konponentům? A kdo je to vlastně ten konponent?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čeština připouští ženský u mužský rod u komponenty nebo komponentu.
Váš konponet není nic.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.