Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kodak Ektra je 21Mpix fotosmartphone s 6osou optickou stabilizací

Mně se to líbí, akorát by to chtělo nějaký deklík na tu optiku, u tohohle bych se bál že to poškrábu zničím v kapse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"deklík na tu optiku"

Za $70 sa dá dokúpiť kožené púzdro ktoré dá foťáku klasicky vzhľad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na první pohled pěkné, až jsem se zarazil, že se jedná o nějakej retro kousek. Ale po promnutí oka, je to jenom levnej čínskej mobil s takovým něčím co má připomínat grip (ale je tak malej že je k kničemu) a nalepenou imitací oběktivu nad klasickou mikročočkou mobilní kamerky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mirne offtopic, ale kdo vymejsli tyhle jmena ? Ektra ? Prvni co mi napadlo je cinan ktery se zoufale snazi vyslovit slovo "extra", a moc mu to nejde...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vy jste asi nečetl článek a skočil rovnou do diskuse, že? Jinak by takový pitomý koment nemohl vzniknout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A to je jménu věnována bezmála půlka článku. A to ještě byly objektivy Ektar, Ektanar či Ektanon (mnohé z nich navíc radioaktivní).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Formulace by se mela trocha upravit. Neni to vyrabeno pro Kodak cizi firmou, ale Kodak propujcuje sve jmeno (za uplatu) pro cizi firmu. Je srandovni videt, jak jsou veci vnimany, kdyz neznate zakulisi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, Kodak zkrachoval v roce 2012, většina firmy, jméno a patenty byly odprodány a původnímu Kodaku zbyla malá divize reprografie nebo čeho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ach zase ty osli mustky. Flexaret byl vsechno mozne, byl nas, byl levny, ale zcela urcite nebyl skvely. Erich Einhorn, ktery napsal nekolik knih o Flexaretech napr. na dotazy odepisoval, ze jiz Flexaret davno nepouziva. Kdyz nemecky opravar uvidi Flexaret, zacnou se mu jezit (pozor, dvojsmysl) vsechny chlupy. Flexaret je po mechanicke i opticke strance podprumerny, horsi nez predvalecny Rolleicord coz byla lacina varianta Rolleiflexu.

Staci si na Flexaret nasadit digitalni zadni stenu a "kvalita" objektivu Belar ze zvetsovaku, ktery postrada takove samozrejmosti, jako jiz desitky let predtim znamou antireflexni upravu se projevi v plne krase.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.