Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kodek Google VP9 je téměř hotov, Chrome i YouTube přinesou jeho podporu

"by se tak nestalo, pak budou muset všemožné Smart TV a podobná zařízení formát VP9 podporovat." ....... spis to bude naopak .....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz bude VP9 bez poplatku za licence a s prijatelnou kvalitou, nevidim duvod, proc by jej Smart TV nepodporovaly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale daleko vetsi pruser je, ze gugl chce VP8 protlacit do HTML5 jako standard pro vida a ruzne kecalky ...... a JENOM VP8 ..... jakoze nebude na vyber. Pocitam, ze se to bude ted nove vztahovat i na VP9 ..... kazdopadne by si gugl timto udelal pekny monopol. Vsechny HW h.264(5) dekodery na ruznych cipech by se mohly jit vycpat, kdyby bylo ve standardu HTML5 jen nejake VP pochybne kvality. Navic prosazuje, aby to melo jen high level API a tudiz odstrihl treba skype.
Mno, nastesti je tu ten velky zly microsoft, aby gugl zastavil v ovladani internetu:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pokud bude pro tvurce prohlizecu, provozovatele video sluzeb a dalsi zainteresovane zdarma, tak at to klidne do HTML5 protlaci. Vydelame na tom vsichni. Do HTML5 se muze dostat jakykoliv format, ale nesmi byt zatizen licencnimi poplatky.

Monopol by to nebyl, protoze zadne monopolni postaveni by nikde nevzniklo.

Skype je snad uplne mimo tema. Pouziva proprietarni protokol a video format si muze volit podle potreby nezavisle na nejakem W3C.

Ja si pamatuju na snahy Microsoftu o ovladnuti Internetu pomoci ActiveX, WMV a standardy nedodrzujicim IE6.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak WMV neni spatny format ne? Jinak gugl se snazi protlacit JEN VP8 ..... MS to chce nechat na tvurcich, aby se dalo pouzit cokoliv (celkem pochopitelne je potreba i neco s DRM). Navic chce prosadit low level architekturu, aby mohli vznikat ruzni kecalci a nebyt jen svazany s nejakym VP8 a udelat chat na jeden HTML tag ......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bude to kvalitou stejně anální výměšek jako VP8.. Pokud chcete kvalitu, tak jedině H.264 nebo H.265..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně, tyhle výtvory jsou spíš blitky, ale blbé je, že Google má moc je prosazovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za zdarma dostupny libvpx by se mel ten zly Google usmazit v pekle ze?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vám by se líbilo, kdyby Vaší 9ti letou práci někdo obšlehl a snažil se ji zdarma protlačit na trh? Máte Vy vůbec ponětí jakou práci dalo vyvinout h265 a Vy by jste to chtěl zdarma? Tohle chování mi připomíná jednu menšinu v ČR, která takhle žije na úkor druhých..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prirovnani je zcela chybne a zavadejici. Google koupil On2 Technologies za 120 milionu $. Dal investuje do vyvoje a snazi se vytvorit konkurenci k h265. U VP8 se dohodl s MPEG LA aby jej mohl zdarma sirit.

Vypada to, ze az na Google na tom vsichni vydelaji a nevidim v tom nejmensi problem. Provokace s cikany si strcte za klobouk. Navic nejsou vsichni stejni, coz ale nekteri jednodussi lide nedokazi pochopit...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.