Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kolik stojí Windows Home Server?

Takže, dám 180 doláčů za SW který můžu mít zadarmo? To je jako kupovat vodu v lahvích a říkat si jak to nedělám dobře, když si kupuju nějakou extra značkovou.
Například tohle: http://linuxmce.com/
To je docela dobrá věcička.
A když už nechci celej počítač tak proč si nekoupit, wifi AP, do kterého lze dát a připojit disk nebo USB zařízení. Zrovna nedávno jsem si jeden pořídil. Tak moc šikovná věc a můžu tak s NTB klidně sedět i před barákem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2Grovik: Jenže Windows home server je trochu víc než jen media-server. :-) Umí např. zálohování což považuji za suprovou věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O.o chces tym povedat ze pod *nixami nieco ako zalohovanie neexistuje?

Ten server bude mozno aj lacnejsi ako Vista Home Premium, keby v tom bolo DX beriem to na hry :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je podobna taktika jako prodej Windows CE nebo Embedded, jako normalni clovek se k tomu tezko dostanu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trochu mě to rozesmálo - kupovat Windows Home Server kvůli zálohování, které M$ promptně z Windows XP Home a dalších odstranil, tomu říkám bomba. Kupte si náš skvělý nový vůz, volant je za příplatek. :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a predpokladam, ze to ma stale limit maximalne 10tich pripojenych aktivnych kompov, s argumentom, ze sa tak pomalsie siri virova nakaza :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tadyhle máte něco do diskuze http://www.freenas.org/index.php?option=com_content&task=view&id... je to za darmo a umí to fůru věcí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2bigboban: muzu vedet jedinej duvod, jen jeden jedinej, Proc nemuzu pouzit treba Cobian Backup, kterej pouzivam dnes na Win Desktopu. Pod linuxem samozrejme nepotrebuju tam je zalohovacich programu hromada.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Grovik:
Neřeknu ti důvod, ale položím otázku, která s tvou nesouvisí: Umí Cobian Backup zálohovat na "kazeťák" (chci říci streamer)? Potřeboval bych něco free (klidně pod wokna), co by umělo hezky a inteligentně zálohovat na streamer a bylo lepší než NTBackup z woken.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: to netusim ja to pouzivam pro zalohovani dokumentu kazdej den, na sitovej disk. Umi zalohovat i na FTP. Nebo na jakykoliv pripojeny disk. Teoreticky by to mohlo jit.
Viz. asi domovska stranka http://www.educ.umu.se/~cobian/cobianbackup.htm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pro zálohování na síťový disky si udělám sám baťák, na to nepotřebuju program ;) Program potřebuju až když musím zálohovat na médium, které v příkazové řádce ve woknech neovládnu (svého času jsem viděl, že se dá ovládnout i to zálohování na kazeťák, ale jednak je to pakárna a jednak díky "divné" správě kazetových médií ve woknech nespolehlivé).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty, jo Serverový Operační systém Microsoft WINDOWS, a je tak, levný, to já, jsem slyšel, že má prý snad, dost dobré jádro, ale, nevím, hry by na něm, asi stejně hrát, nešli, nebo jo, co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: No hur se dela skript na prirustkove zalohovani. Do archyvu a zasifrovane ;-).
To jen tak pro poradek.
Navic lze takhle udelat nekolik Zalohovacich JOBu takze muzu napriklad fotky zalohovat jednou tejdne (napriklad vnedeli opulnoci) a dokumenty kazdej den (treba ve 2 rano).
Proste moc hezke a pohodlne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Grovik: To zní zajímavě, akorát že mi počítač ve dvě ráno ani v neděli o půlnoci s 99% neběží, takže nemůže ani zálohovat.

Nicméně k tématu, ten server by měl zvládnout kromě běžných záloh i zálohy systému připojených počítačů, což zní zajímavě, otázka je jak to v praxi funguje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cobian Backup take, ke vsi spokojenosti, pouzivam. Ale ted se poohlizim po nejakem NAS, ktery bych pichnul na Wi-Fi router. Onehda se mi libily produkty Synology.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2WIFT: Chtěl bych se jako běžnej BFU uživatel zeptat, jakej je příkaz na baťák, když chci aby to řekněme jednou za týden samo zazálohovalo soubory např. fotky na jinej hdd a soubory ze stejným jménem to buď ignorovalo nebo přepsalo, to je fuk, výsledek je zde stejný :-)
Poslední dobou jsem se o toto začal trošku zajímat a tohle mě
zajímá :D
Děkuji za odpověď

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mnm: na tohle ti staci xcopy (http://www.microsoft.com/resources/documentation/windows/xp/all/proddocs...) Muj priklad je treba:
XCOPY D:\Dokumenty \\backup\Dokumenty /D /S /C /R /Y

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ghx: nebo ještě lépe:
ROBOCOPY D:\Dokumenty \\backup\Dokumenty /MIR /NP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> mnm:
Jak radí ostatní, plus zavést to do plánovače úloh ve Windows, kde se pak nastaví ta pravidelnost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ladik:
Uz jste videl na serverovem OS hrat nekoho hry? Tahle Vase otazka byla opravdu pekny vystrel do tmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2MildaEvilda: Dej si facku :-).
Kdyz mas vyplej komp tak ti asi tezko zazalohuje Windows Home Media server, to by musel bejt fakt zazrak :-).
A kdyz je komp zaplej tak muzu zalohovat kdyz ne tak se zalohuje pokud to potvrdim pri startu. Hotova vec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiveBomb: Zas tak divné to není. Mám nainstalovanou betu Vista serveru. Chová se to líp než Vista, bere to i míň paměti. Přitom DX10 to má a ovladače používá stejné jako Vista. Takže gamesení nic nebrání, samozřejmě kromě ceny za finální verzi. Takže pokud tenhle home server obsahuje stejné jádro a přitom je jeho cena nízká, může být pro hraní vcelku ideální.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji všem, za rady :-). Ta stránka MS o xcopy je výborná věc, jsou tam podrobně vypsány příkazy, co kterej dělá a jak se značí. Ještě nakonec bych jsem se chtěl zeptat co znamenají (dělají, jakou mají funkci) u tohoto příkazu ROBOCOPY D:\Dokumenty \\backup\Dokumenty /MIR /NP parametry /MIR a /NP
Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mnm: /MIR znamena zrcadleni adresarove struktury, tzn. ze kdyz smazete soubor ve zdroji, tak se smaze i v cilovem adresari, a /NP znamena "no progress", tzn. ze se nebude vypisovat stav kopirovani.

Vice viz http://en.wikipedia.org/wiki/Robocopy nebo prikaz "robocopy /???".

btw, ale pozor, robocopy v XP defaultne neni, muzete ho stahnout v windows resource kitu. Ve viste uz defaultne je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LiveBomb, Jirka, Ladík
 
windows home server je založen na windows server 2003 r2 sp2. takže obsahuje directx 9.0c (podobně jako windows xp).
 
windows server 2008 je založen na podobném driver model jako windows vista a po vydání sp1 by měly mít i společné jádro.
 
jinak někteří vývojáři musí pracovat na stanici s windows server takže pár lidí hraje hry i na tomto systému...
 
osobně mám zrovna windows vista a kvůli testům windows server 2008 si je možná na chvíli hodím místo vist jako primární systém...
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.