Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Končí AUO a CMO s OLED?

Co se stalo s napadem Philipsu, upravit stavajici LCD technologii tak, ze misto spolecneho podsviceni (je jedno zda-li zarivkami nebo nekolika LED) bude pomoci miniaturnich LED podsvicen kazdy pixel individualne ? Tim by se vyresil problem s kontrastem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jsem ja navrhoval davno, ale pak mne jeden clovicek presvedcil ze to zas tak jednoduche neni. Vybojka produkuje celkem pekne spektrum svetla ale zato LED (bila) ma spektrum dost nevyrovnane. Aspon prozatim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obyvatel, Julda: Ono uz neco takoveho existuje, sice neni podsvetleny kazdy pixel zvlast ale vzdycky nekolik dohromady. Papirove parametry vypadaji uzasne, ale cena asi bude taky "uzasna". http://www.brightsidetech.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau Nufe, no hned bych si to asi nekoupil, protoze: prikon 1700W (spickove) a 72kg je docela dost :o) Jeste maji co zlepsovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obyvatel:
Napad to byl sice zajimavy, ale zasadni problem byl v tom, ze kdyz u Philipsu udelali odhad vyteznosti vyroby na displeje, na ktere by se s primourenim oka dalo alsepon jakz-takz koukat, tak jim stejne vysla tak proklate nizka, ze to radeji zabalili.
Neni zadna sranda uspokojive zabezpecit stejny prubeh svitivosti pro kazdou tu "pidi"LEDku, aby pak hlavne na jednolitych plochach nebyli videt ruzne skvrny. Predpokladam, ze to same zjistili i u tech OLED displeju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Julda: Jestli jde jenom o tu vahu, tak ti to klidne prijdu pomoct nastehovat, kdyz me pak pozves na film. A v zime aspon budes mit teplo ;-) Ale nechapu, co tam zere tech 1700W - LEDky urcite ne, to by z toho clovek oslepl a LCD obrazovka taky moc velkou spotrebu nema.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no zalezi ta spotreba,....ja bych to videl na ty ledky....preci jen jich tam musi byt opravdu hrozne moc a jedna atkova bere 3v/20mA + menice...takze ta spotreba naroste;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.