Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dnes končí fáze všeobecné podpory pro Windows Vista

A sakrys, zrovna je jsem jeden z postizenych - uz 4 roky (nebo kolik to presne je) mam na domacim PC OEM verzi Vista Professional.

No co se holt da delat.

BTW nedavno jsem zkoumal, kolik by stal upgrade na Windows 7 - cekal jsem neco kolem 1000 Kc, ale zhrozil jsem se, kdyz za upgrade chce Microsoft 2x tolik penez (asi kolem 6000), nez za nove OEM Windoes 7 na novy pocitac (kolem 3000).

Fakt nechapu, proc upgrade ze stavajici verze stoji tolik v porovnani s fungl novou verzi.

To i ta legalizacni verze stoji mene - kolen 4000 nebo 4500.

Presto je to mnohem vice penez, nez jsem ochoten to toho nacpat - prece jen, PC je uz celkem zastarale a pomalu se obavam, ze zadnou odchazet komponenty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ona jde upgradovat OEM verze. Já myslel, že jen krabicovka..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mozna to bude duvod te cenu upgradu.

Na druhou stranu, proc by nemela jit upgradovat OEM verze, pokud nova verze stale zustane OEM (tj svazana s tim danym konkretnim pocitacem)?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

OEM verze jde upgradovat stejně jako plná, jedním a tímtéž balíkem. Podle předchozí licence se pak řídí i licence upgradu - upgradovalo-li se z OEM, je to nadále OEM (při zničření PC pozbývá platnosti), upgradovalo-li se z plné verze, je to nadále plná verze (přenositelná). Možná proto je to tak drahé ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

takže vlasně pohoda a žádná křeč - dva roky budou dostupné bezpečnostní aktualizace a jestli to přecijen hw přežije, tak bude stejně výhodnější celkový upgrade včetně oem OS

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No ja som si kupovala krabicovku Home Premium priamo na MS stranke, dali dobru akciu v den ked Sedmicky vysli. Teraz stoja $199 za plnu verziu (asi 3900 CZK) a 119 za upgrade. Ale ten upgrade chce Vista Business a vyssie ako tam citam. Je to Home Premium, Pro stoja 299 co uz je fakt dost :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Upgrade se prodává jako FPP. Tzn., že neexistuje OEM Upgrade balíček. Proto je to asi dražší. Tímto FPP upgrade balíčkem lze upgradovat jak FPP, tak OEM verzi windows. Jelikož je to FPP upgrade, tak tento upgrade je přenositelný. Tzn, že provedu upgrade na nějaké OEM stanici, ta po čase chcípne (nebo jí vyhodím apod.), tak pak můžu zakoupený upgrade aplikovat na jinou stanici (třeba také OEM). Upgradovaná OEM stanice je stále OEM, tedy nepřenositelná, přenositelný je jen ten upgrade.
Lepší, než kupovat upgrade, je koupit dolegalizační OEM verzi Win7, což vyjde o dost levněji (asi o cca 200,-Kč dráž, jak OEM verze windows). Pokud má doma člověk jen jeden PC se starším OEM OS, tak je to asi nejrozumnější cesta, jak provést upgrade.
Zdar Max

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak to jsem to ve svém příspěvku lehce zeslonil, díky za upřesnění :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Legalizační sada je určena pouze do komerčního sektoru, pro home user není nic kromě OEM (s novým PC) nebo krabice.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď nebudu řešit, jestli je to pravda, nebo ne, ale jestli jo, tak víš, jak se takové tvrzení dá přeložit? "Klidně si doma nechte ty Windowsy načerno" ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.