Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec paměťových karet v mobilech, aneb Apríl na idnes.cz s předstihem?

Ta procenta v diskusi pod clankem zaujala hodne lidi... ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smankote...
Vypadek redaktora z diit,cz na redaktora z idnes.cz je pochopitelny. Odborna uroven idnes.cz je zalostna, ale i presto se tam obcas neco zajimaveho objevi...

K PROCENTUM.... Ach jo. Autor z diit.cz by se mel hodne "hluboce" zamyslet. Ja osobne muzu takovou chybu prominout nekomu z idnes.cz - ani nema cenu to komentovat, ale z diit.cz, mne to zarazi a zamrzi. Pokles muze byt i zaporny. Napr. v elektronice, fyzice - kdy pohyb z puvodniho smeru se obrati a tim dojde k zaporne hodnote vzhledem k puvodnimu smeru (objekt pokracuje v pohybu v obracenem smeru a stale zrychluje - pak vzhledem k puvodnimu smeru doslo k poklesu o xxx procent, jinak receno. Pokud by rychlost poklesla o 100%, pak se vzhledem k puvodnimu smeru objekt zastavil). V elektrotechnice, muze napr. poklesnout napeti o 200% - 100% je nula V vzhledem puvodni hodnote, pokles o 200% je puvodni hodnota v obracene polarite atd..... Poku se dotoho zamichaji komplexni a iracionalni cisla, pak nastane jeste vetsi sranda ;D
Pokud se budeme bavit o danem clanku na idnes.cz, tak co tam je je jednoznacne nesmysl. Pokles o 100% by znacil zastaveni prenosu z pristroje na kartu, a jakakoliv hodnota poklesu o vice nez 100% by znamenal prenos v opacnem smeru - s karty do pristroje... Staci pouzit selsky rozum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

**BeeJay** to napsal dobre. Procenta muzou byt i zaporna. Pak zalezi na anotaci v jake se to napise a jaky je koncenzus. Je to celkem logicke a intuitivni. Chce to jenom pouzivat selsky rozum a matematiku zakladni skoly .)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>>Dokázal bych si představit třeba pokles na dvoutisícinu (alias
>>„výkon klesl 2 000ד), tedy například výkon datového úložiště
>> při zápisu dat klesající z původních 20 MB/s (v tomto kontextu
>>myšleno jako 20 000 kB/s) na 10 kB/s

>>V vzhledem puvodni hodnote, pokles o 200% je puvodni
>>hodnota v obracene polarite atd..... Poku se dotoho zamichaji
>>komplexni a iracionalni cisla, pak nastane jeste vetsi sranda ;D

Takze kdyz od CTENI 20MB/s odpocitam 200% tak se dotanu na ZAPIS 20MB/s ?!?

Takhle to opravdu nefunguje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že když čteš rychlostí 20MB/s z paměťové karty a sníží se přenosová rychlost o 200%, tak začne paměťová karta číst tvůj počítač rychlostí 20MB/s.

Úplně logické :D :D

V elektronice a jinde kde dává záporná hodnota smysl to může fungovat, ale záporná hodnota rychlosti čtení je prostě blbost, stejně jako článek na idnes.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

On ten zdroj http://static.usenix.org/events/fast12/tech/full_papers/Kim.pdf je vlastně jen srovnávací test rychlosti sdhc karet a nějaké interní paměti. A idnes se chytlo asi chyb v měření :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nope, chytnul se teto vety: "For several Android smartphones, we find that just by varying the underlying flash storage, performance over WiFi can typically vary between 100% to 300% across applications; in one extreme scenario the variation jumped to over 2000%." ktera rika, ze pokud ono kartove uloziste nahradime wi-fi, vykon aplikace (mozna jen jeji start) vzroste typicky o 100% az 300%, v jednom extremnim scenari az o 2000% - coz je zcela v poradku.
Autor zmineneho clanku na idnes to ovsem otocil a tak nejak si neuvedomil, ze dela velkou chybu.

PS: rejpnu si i do Davida Jezka - pokud ma silu napsat, v podstate, hanobici clanek na konkurenci - nechapu, ze nenasel tech par minut prolezt to PDF, protoze sentence psana nahore je hned v prvnim odstavci te studie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To má v tomto případě jednoduchý důvod: no-X momentálně sedí v jednom letadle mířícím kamsi do dálek a WIFT bude za chvíli nasedat do jiného letadla mířícího do jiných dálek. Kdyby byl dostatek lidských zdrojů, abych se mohl v té studii povrtat pořádně, tak to s chutí udělám, ale ten momentálně prostě není. Tak mi odpusť, že jsem (zatím) jen rejpnul do toho blábolu na idnesu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

WIFT pouze z letiště potvrzuje (IP 193.86.243.17 ;).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to doufám že bude v pátek pořádný test. Třeba otestovaná celá řada Ivy Bridge včetně závislosti rychlosti pamětí na výkon, možnosti podvoltování a zevrubného zkoumání kvality přehrávání videa.
A nebo totální test iPad3 to už je fuk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>.. ktera rika, ze pokud ono kartove uloziste nahradime wi-fi ..
to je ovsem chybna interpretace abstraktu
viz odstavec "Storage affects application performance: often in unanticipated ways, storage affects performance of applications that are traditionally thought of as CPU or network bound. For example, we found web browsing to be severely affected by the choice of the underlying storage; just by varying the underlying flash storage, performance of web browsing over WiFi varied by 187% and over a faster network (setup over USB) by 220%. In the case of a particularly poor flash device, the variation exceeded 2000% for WiFi and 2450% for USB."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"henry700: ktera rika, ze pokud ono kartove uloziste nahradime wi-fi"

No to tedy neříká, i v tom souvětí v abstraktu máte úvodní větu oddělenou čárkou, z toho je jasné, že se mluví o volbě flash úložiště, které má pak vliv na výkon, a ne že by Wi-Fi flashové úložiště nahrazovalo (to by z toho navíc neplynulo ani bez čárky)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A třeba se autor nemýlí. Třeba soudruzi z NDR objevili díru v časoprostorovém kontinuu, kdy při používání paměťové karty je brán výkon zpět. Tedy... co ste doposud udělali vám začne mizet.
A to je vážný problém! Tady už pomůže jedine Doktor (Who).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemam cas ani chut ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale noták. Jeden zzzap sonickým šroubovákem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) Možná přìštē nebo minule. Je to matoucí. :-P

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V obchodoch su casto pekne pouzite percenta pri zlavach. Napr zlava 75% neznamena ze zaplatite len 1/4 ceny ale povodna_cena / 1,75. Ak pouzieme tento vypecet tak vyrobok nebude nikdy zadarmo :)
Takze percenta sa daju pouzit vseliako, napr miesto bulharskej konstanty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim potvrdit, pred lety jsem sel v Praze kolem vylohy, ktera velkym napisem lakala na 100% slevu plysaku. No a nedostal jsem ani jednoho zadarmo :) Brunatna prodavacka mi vysvetlovala, ze 100% je prece pulka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mnóóó, já bych zase netvrdil, že "nic nemůže poklesnout o více než 100 %," protože třeba takový prachsprostý pohyb nebo síla... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zisk firmy rovnez.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se raději taky vrať na tu základku...;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč? Vždyť má pravdu, v některých případech může být i pokles o >= 100 % a původní hodnota se tak dostane na nulu nebo se stane záporná. U přenosové rychlosti to ale je pochopitelně blbost, takže v tom má zase pravdu David Ježek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, tak - vektorová veličina má mimo velikosti i směr, takže klidně může "poklesnout" i o ty 2000 %. Nagger z5 na základku a David pozor na zbytečné (a chybné) generalizování. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se raději běž zeptat učitele ;)
Poklesnout může cokoliv maximálně o 100%. To je princip počítání s procenty, kdy daný základ je 100% - pokles o více než 100% je logicko/matematický nesmysl. Pokud chceš vyjádřit změnu vektoru v situaci, kdy působící síla je opačná, než původní vektor, a působí větší silou - výsledkem je 100% pokles (či eliminace) původního vektoru a současně x% pokles původního protipůsobícího vektoru.

Pokud to opravdu nechápeš, nebo Vás to tak učí ty nemehla na základkách, tak je mi Vás líto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>Pokud chceš vyjádřit změnu vektoru v situaci, kdy působící síla je opačná, než původní vektor, a působí větší silou - výsledkem je 100% pokles (či eliminace) původního vektoru a současně x% pokles původního protipůsobícího vektoru.

To určitě jo, ale ve výsledku to je co? No přece pokles o víc než 100 %. Když už nic jinýho, tak to minimálně je věc interpretace (jako např. že zpomalení je záporné zrychlení apod.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak mi v tom pripade rekni, jak vyjadris v procentech vektor s opacnou orientaci, ale jeho velikost mensi nez ten puvodni. to nelze jinak nez:
- vektor * (x%)
je to proste nesmysl. vytvarite si tady vlastni matematicke teorie

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak ho vyjádříš v setinách toho původního? Tak v procentech ho vyjádříš úplně stejně.

1 % x = (1/100)x = x/100 = 0,01x Souhlas?
120 % x = (120/100)x = 120x/100 = 1,2x Souhlas?
navýšení x o 120 % = x+[řádek výše] = 2,2x Souhlas?
snížení x o 120 % = x-[dva řádky výše] = -0,2x Souhlas?

Když firma loni vydělala 5 mil., mohl jí letos klesnout zisk o 120 %? Jasně, že mohl! 5-(120/100)*5 = 5-1,2*5 = 5-6 = -1. Firma vydělala pětinu v opačném směru, letos je 1 mil. ve ztrátě a i v účetnictví je to vedeno jako záporný zisk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, procenta OBVYKLE používáme pro vyjádření části celku z oboru nezáporných reálných čísel. Nicméně % jako takové je jenom zlomek se jmenovatelem 100 vyjádřený pomocí celého čísla, nic víc, nic míň.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem sice matematický expert, ale 100%=1, pokud tedy někdo napíše pokles o 2000% budu to z logiky věci chápat jako 20-ti násobný pokles.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mas pravdu ze nejsi zadny expert. protoze jinak by ti teda vyslo, ze 2000% pokles je mensi nez 100% pokles.
100% pokles je 0

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro rejpaly jeste dovysvetlim - tim mensim myslim mensi pokles, tzn. hodnota o kterou dane cislo poklesne

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zmenšení velikosti vektoru o více než 100 % je matematicky také hovadina :) Je sice pravda, že vektor má směr, ale velikost vektoru je vždy nezáporné číslo.

Pokud by se chtělo říct, že zmenšil-li se vektor o 200 % tak to znamená jen to, že má obrácené znaménko, tak upozorňuji na nehezké chování takové operace - při zmenšování o více než 100 % velikost vektoru roste a to tím více čím více jej zmenšuji. Toto považuji za skutečnou ohavnost :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1 % = 1/100

Zmenšení, mno... Řekněme prostě změna. Procenta jsou jen jinak zapsané setiny a tedy každá veličina, která může nabývat záporných hodnot, se může změnit o víc než 100 % na obě strany. Běžně se to nepoužívá, nevypadá to hezky, drtivou většinu lidí to zmate ještě víc než intuitivní procentní počet v oboru přirozených čísel, ale na principu to nic nemění. Procento je setina.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jezku, Jezku ... kdybys byl byval mlcel, mohl bys byt filosofem. Takto sis akorat nadelal do vlastniho hnizda.

"Neznám vás, nevím kdo jste, ale pokud jste studoval VŠ technického směru, vraťte prosím diplom. Pokud jste maturoval z matematiky, vraťte prosím maturitní vysvědčení. A pokud jste vychodil základní školu, tak prosím, zopakujte si alespoň druhý stupeň, kde se s procenty pracuje. " -- taky se tim muzes ridit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda nevim kdo je větší matematický genius zda autor původního nebo tohoto článku, ale čistě matematicky není důvod proč by nemohl výkon poklesnout o 2000%
Procentna jsou způsob jak vyjádřit nějakou část celku a rozhodující je z jaké základní hodnoty se bude počítat. Pokled o 300% nebo nárůst o 300% je zcela běžně používaný úzus a není na něm nic matematicky nesmyslného

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Logické úvahy zdejších čtenářů mi připomínají občas kolegy zasílané vtipné matematické výpočty s Facebooku, kdy triviální matematický výpočet 98% lidí zcela s jistotou vypočte zcela špatně...kam ta mládež spěje...

Sám jsi to řekl "kkkk" - čistě matematicky nemůže základní rychlost přenosu (př. 10MB/s) poklesnout o víc než 100%, protože by rychlost přenosu byla záporná, což je nesmysl ;) Opravdu je to pro někoho tak těžko pochopitelné ? Nárůst samozřejmě může být o miliony procent, ale pokles o max 100%!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale to s poklesem přenosové rychlosti tady (snad) nikdo nevyvrací, ta zcela pochopitelně nemůže poklesnout o víc než 100 %. Ovšem v některých případech to tak být může, pokud tam záporné číslo bude dávat smysl (minimálně při dané interpretaci).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třikrát pět nebo pětkrát tři výsledek je pořád stejný, podobně to je u procent jak růst tak pokles o 300% je přípustný, jen pokaždé z jiného základu. Matematika je exaktní věda a v definici procentního počtu se nikde nepraví, že by -300% bylo číslo nepřípustné, imaginární nebo zakázané.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To snad může platit o vektoru. Ale výkon počítače je veličina skalární, nejmenší možný výkon je 0. Tam nemůže pokles překročit 100%, kdyby ses postavil na hlavu a postrkoval se ušima k nejbližšímu WC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"čistě matematicky není důvod proč by nemohl výkon poklesnout o 2000%"
- Bud se tu bavime o "čistě matematicky" nebo o vykonu chytrych telefonu. Vykon telefonu z logiky veci nelze snizit vice nez o 100% (vykon telefonu po zmene odpovida -100% puvodni hodnoty).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A v tom je ten vtip. Pan Ježek ve svém svatém rozhořčení nezůstal u telefonů, kde to vzniklo, ale pustil se do autora a jeho studia matematiky a pojmu procent. A tím zase bohužel udělal hlupáka ze sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Navrhuji udělit cenu "Deep in shit" ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tomuto panfletu na Diitu?
Jenž nepochopil o čem ten článek je a soustředil se na nepodstatné matematické blbosti?
Naprostý souhlas!
B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak Vám nevím. Ten článek na idnes.cz se mi celkem zalíbil a pro rušení paměťových karet v mobilech mám pochopení. Jsou extrémně pomalé a interní paměť je interní paměť. To, že je článek nepřesný, to bych v klidu přešel. Ale to, jak se autor tohoto článku předvedl, zřejmě v nějaké depresi, to je bohužel smutné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, je mi Vás dost líto, když se spokojíte z generalizovaným závěrem, aniž by seděly podpůrné argumenty. Celý ten článek vyvozuje smyšlené závěry (výrobci opuští flash karty) na základě testu rychlosti karet v mobilech.

Neříkám, že člověk neudělá chyba, ale fabulace do slušné odborné novinařiny nepatří - přesně měly by být řádně zdůrazněné, že se jedná o fabulaci či úvahu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte ale větší blbost jsem neslyšel.Přídavná karta slouží na uložení dat,dá se vyměnit za jinou a rozšiřovat úložný prostor prakticky do nekonečna(ne vždy má člověk možnost přesunout data do notebooku a ne každý má tak velký datový tarif na úložiště někde na netu(dnešní mobil natáčí ve full HD fotky mají dost velkou velikost).pevná Paměť omezuje užití přístroje.Tahle kampaň se rozjíždí hlavně proto že karta je malá a s velkou kapacitou.Tudíž se dá dobře schovat poslat v dopise a atd což se nehodí tvůrcům ACTA.Stejná filosofie by se dala podle vás aplikovat na fotoaparáty a nebo kamery a komu se to nelíbí ať si koupí ještě jeden přístroj.přece není nad integrovanou paměť to přece musí zákazník pochopit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Snad si opravdu nemyslíte, že za pár let budete mít v kameře nebo foťáku karty? To má být vtip nebo jezdíte do práce parním strojem?
B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro mne je důležité oddělit citlivá data od přístroje,co je na tom nepochopitelného.Přesun dat po netu?.Holóó probuďte se jste v české republice.Ze zahraničí posílat data se může pěkně prodražit na ty vaše 1000 % o proti paměťové kartě kterou později smažu a použiji znova a je úplně jedno zda mluvíme o mobilu či fotoaparátu nebo kaměře.V zemích jako je ČR budou takové přístroje vámi špatně prodejné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Neboj, prodeje budou. Proste se zarizeni s kartama prestanou vyrabet a bude. Zkus si dneska koupit funkcne vybaveny telefon s klavesnici a bez dotekoveho dyspleje, to je vyber co?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Displeje, ehm

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevěřím pokud bude poptávka vždy se nějaký výrobce najde.Láska k prachům bližního svého o proti letopočtu roste geometrickou řadou.Když budu stát v zákrytu s ostatními tak šance že je schrábnu já je mizivá ale když budu vyčuhovat:-)).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

??? no to je snad prave odpoved???? zadna vyznamna poptavka neni? Tak jako mobil z HW klavesnici chtelo tak mizive promile lidi ze se to prestalo vyrabet. Ted je NAPROSTO IDENTICKA situace z kartama.
B.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A on se těch lidí snad někdo ptal? Spíš se mi zdá, že se nejdřív prosadil hype, jak je super-hyper-cool mít dotykový displej, pak se z toho stala obecná móda, začali to dělat všichni, a to mělo za následek vymizení HW klávesnic. Ne proto, že by to lidi požadovali, ale spíš to, že se proti tomu významně nestavěli...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

?o čem to mluvíte? proč by se někdo někoho ptal - X výrobcu to vyrábělo (ne že ne!)a když se to neprodávalo tak se to vyrábět přestalo? A stejný osud čeká karty - tak se hromadně vyráběli/vyrábějí (zatím) a teď se od toho ustupuje? Kdyby to lidi TAK CHTELI (ne nechtěli, pro 99,99 procent lidí jsou karty k ničemu) tak kupují jen mobily z kartou. A ejhle ne. Přece nebudete vyrábět věci pro jedno promile lidí na planetě? Tak jako HW klavesnice, tak karta je cenově něco navíc, co většina nechce(nemluvě o tom, že je to další součastka co se může porouchat) -to se nevyplatí??? Do 3-5 let nebudou ani kabely na synchronizaci (max na dobíjení pokud nezvednou účinnost bezdrátového dobíjení)? Tohle vše jde pryč. Vždyť i tenot panfletový server vznikl jako CDR.CZ (to byly jeho zlaté doby), kde je optickým mediim konec (skončili tak jako poctivá novinařina na diit.cz)? To samé displaye ovladané perem?

Tohle vše je pro 99,99 procent lidí ABSOLUTNE k ničemu a končí to.

B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dnes se casto setkavam s tim, ze si nekdo koupi mobil s dotykovym displejem a pak je z toho nestastny. Takze si dovoluji tvrdit, ze zajem o klavesnice je, jen proste uz temer neni z ceho vybirat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...s tím souhlas - takoví opravdu jsou - ale kvůli těmto +-600stem lidem na téhle planeťe už znovu rozjíždět výrobu nikdo nebude:-)
B.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se, ze tech lidi bude citelne vic nez 600.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná že ano - ale evidentně ne dost, aby se to pro ně vyplatilo dělat (pokud by se to pro ně vyplatilo dělat určitě by to nepřestávali vyrábět).
B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono to srovnání poptávky po telefonech se slotem pro pam. karty a bez jak uvádíte vy je trochu nefér. Jestli se nepletu, tak žádnej výrobce nenabízí stejnej model telefonu s a zároveň bez slotu pro pam. karty, takže o nějakým přímým výběru zákazníka nelze moc mluvit, jen o tom, že je to zákazník schopnej oželet.

A telefony s hardwarovou klávesnicí snad ještě nějakou dobu vyráběný budou, stále je hodně lidí, kteří potřebujou s telefonem jenom volat a posílat smsky a k tomu je dotykovej displej jaksi navíc:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak... Take je jeste i spousta lidi, kteri i na takovem telefonu pise i nejaky email... a v tom mi da kazdy za pravdu, ze je nesrovnatelny rozdil psat nejaky email (SMS) na telefonu s klasickou klavesnici, qwerty klavesnici, nebo prstem na SW klavesnici....

A tvrdit, ze lidi nekupuji pametove karty do mobilu, tak se prestanou vyrabet??? Je totalni demagogie...!!!! :-/
Opravdu neznam moc fotoaparatu, ktere jsou bez pametoveho modulu a ziji si jen z interni pameti!!! A to je hlavni odbytiste pametovych karet... Kdo nekdy fotil trochu vice nez jen pa fotek na dovolene, vi, ze udela desitky, stovky fotek a ma u sebe nekolik pametovych karet. Predstava ze sebou vlacim NB, abych pri zaplneni karty ty fotky prehral a pak zase pokracuji ve foceni, je stejne ad absurdum... jako debata nad hodnotou 300,500,2000% vsichni jsme pochopili, co autor chtel rici, jen se v to m ted budeme pitvat....!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze nikdo nema povinnost to vyrabet. Proste daji na trh co se jim hodi a zakaznici to bud koupi nebo ne. Tezko si to vyrobi doma sami, kdyz to v obchode neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Misto vecne polemiky s clankem na konkurencnim serveru o zajimavem trendu absence slotu na pametove karty u nove vydavanych smartphonu a uvedeni hodnotnych protiargumentu jsem coby "nebohy ctenar" (sic) postaven pred "vyplod" (sic) pane Jezka, ktery ma naprosto nulovou informacni hodnotu, obsahuje emocionalne afektovane nicim nepodlozene osobni invektivy a venuje se v mnoha odstavcich marginalni algebraicke chybe.

Tento clanek je ostudou DIIT a jeho zverejnenim v mych ocich prestiz DIIT nikoliv nevyznamne poklesla. Pevne verim, ze se jedna o nahodu, ktera redakcnimu sotkovi unikla a jiz se nebude opakovat.

S pozdravem,
"nebohy ctenar" DIIT :-/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plně se stotožňuji s tímto názorem, každý udělá blbost, i já ve slově "ztotožňuji" jsem schopen napsat "S" a neznamená to, že budu pomlouvat nebo si doslova veřejně vyřizovat kdovíjaké dluhy na úkor čtenářů. Článek je zaujatý a silně jednostranný, je mi líto, že autor přistoupil ke kritice tímto způsobem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A proč tedy reagujete v diskusi, namísto tichého přeskočení témata, které vás nezajímá. Že by to bylo potřebou se k tomu nesouhlasně vyjádřit? A hele, to bude zřejmě stejný důvod jako měl pan šéfredaktor k sepsání svého článku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo vi, jestli se teto diskuze neucastni autor originalniho clanku na idnes :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Treba se diskuze ucastni proto, ze chteji vyjadrit svuj nazor, jakozto ctenari na to snad maji pravo, ne? A diskuze pod clankem mi prijde jako jedno z nejvhodnejsich mist. Co kdyz tito lide opravdu nechteji cist clanky tohoto typu, ale chodi na tento web kvuli IT a odbornym clankum? Mene zaujatosti a puste na ten svuj pisecek take deti z vedlejsiho baraku.
hezky den

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U nas se denne pocita se slevama v procentech :) a nekdy bych vam pral videt co s nema lide vymysli :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas... často je vidět třeba "sleva -XY %", což by správně nemělo znamenat slevu, ale vlastně zdražení :-). A předpokládám, že se najdou i další perly...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak vono zalezi i na grafickem provedeni kdy ty procenta nejsou primo u textu. nekdy je lepsi uvest -25% nez jen 25% bez textu pac by clovek mohl nabyt dojmu, ze je jeho cena jen ctvrtinova z ceny puvodni. tohle by mi opravdu vadilo nejmin. to co by mi ale vadilo je, kdyz je napsano ze sleva je tolik procent a vono to tak proste neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"-25 %" je OK, ale "Sleva -25 %" je kravina.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

O poklesu výkonu jsem četl i na jiných webech, kde to vzali jako pravdu. Diit má pravdu, že v tomto případě pokles o více jak 99,9...% je blbost. A kdo se zastává idnesu by měl opravdu odevzdat zásluhy za studium. Přece jenom přenosové rychlosti jsou 0 až X b/s.
Na druhou stranu, násobek může být i více jak 100%.
Matiky mám až nad hlavu a to že mnoho lidí nechápu procenta, což je vidět všude okolo nás je už jiný problém, třeba jako pokles 30% nebo pokles o 30%, matematicky velmi rozdílné atd...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no ja teda pokles 30% chapu jako pokles o 30%. ale tys asi myslel pokles 30% jako pokles na 30%, tzn. pokles na 30% hodnoty. vzdycky je tam proste lepsi uvest i tu predlozku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dal bych ti +1, nelze, ale máš pravdu, lidi si často oboje hážou do jednoho pytle.. a i zde je vidět, že některým nedělám problém se dostal u přenosové rychlosti na záporná čísla a berou to jako OK, na to jsem chtěl upozornit :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono by si to hlavně chtělo zamést před vlastním prahem, protože když někdo nedodržuje typografická pravidla psaní jednotek, nemůže se divit, že si sem tam s někým nerozumí a má potom dojem, že mu ostatní hážou do jednoho pytle, co by v něm podle něj být nemělo. ;)

30% pokles (něčeho) = pokles (něčeho) o 30 %. "Pokles o 30%" moc smyslu nedává a "pokles 30 %" je bez dalšího upřesnění nedostatečné zadání.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pozerám, že čísla sú už opravené :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Predne je treba zduraznit toto (viz muj koment na FB):

Tak jsem si zbezne prostudoval to v PDF a nejvetsi gol nebude v tech vtipnych procentech (ktere byly uz z clanku odstraneny), ale celkovem vyznamu. Pokud se nepletu, tak prace nepojednava o zadne "zastaralosti SD karet" a "jejich neblahemu vlivu na vykon smartphonu". Prace je hlavne o storage layeru jako takovem, kde autori testuji ruzne typy jeho umisteni. Apropo, jak je videt z Fig.7, tak interni flash pamet neni vubec zadna hitparada, takze zde uz je Adam Novak zcela mimo. On proste za a) neumi anglicky, za b) nechape psany text, za c) je mu to uplne u prdele nebo vse dohromady. Vzal jednoduse aktualni trend nedavat sloty na SD karty a "podporil" to tvrzenim, ze to brzdi vykon a sverepe se odkazal na studii, ktera je uplne o necem jinem. Bohuzel, takovych "dementu" publikuje na webech narodnich deniku opravdu hodne.. Vyhodil bych ho/je okamzite.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

+1

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo jste to nepochopili. Pokud rychlost čtení z paměťové karty klesne o 2000 %, stane se ze čtení zápis, a to 19x rychlejší než čtení ;-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak tenhle clanek je jeste stupidnejsi nez ten na idnes, nezlobte se na me pane Jezku. Puvodni autor chtel poukazat na to, ze interni flash pamet bude asi rychlejsi a kvalitnejsi nez nejaka externi HAMA pamet ...... ikdyz mam VS technickeho smeru, tak me ty procenta rozhodne nijak nevydesily, ani nerozcilily. Pocitam, ze sto procenty bylo mysleno, ze to bylo proste dvakrat pomalejsi, 300% 3x pomalejsi a 2000% 20x pomalejsi nez original ...... ano, z matematickeho hlediska je to sice nesmysl, ale verim, ze to vsichni jednak pochopili a jednak pochopili, co chtel ten clanek rict v prve rade; a sice, ze "integrovana pamet je rychlejsi nez kdejaka SD karta". Jinak na otazku tv h@vna - "co udela voda v -15°C?" ...... to nema ani zdaleka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že upozorňování na takovéhle perličky na DiIT je fajn, pokud se tak bude dít v množství menší než malém. Pokud píšu o něčem, čemu nerozumím, tak se mám buďto někoho zeptat, nebo o tom nepsat (nebo si to psát do blogu, aby byl výčet téměř úplný).

Kdybych něco podobného napsal v práci tak mi také omlátí o hlavu a to zcela zaslouženě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

boze za co! co veta, to lez nebo blabol.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Jinak na otazku tv h@vna - "co udela voda v -15°C?" ...... to nema ani zdaleka."

Ano, tak co taková voda udělá? Např. při velmi nízkém tlaku?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Sublimuje. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, tak tohle jste trošilinku přeťápnuli myslím. Už jsem se zaradoval, že přicházíte s krásnou polemikou o tom, jestli opravdu jsou nebo nejsou paměťové karty na ústupu, ev. nějakou pěknou úvahou na tom zda "mraky cloudů" ano či ne (a těšil jsem se, jak si v diskuzi rýpnu proti tomuhle novému buzzword výmyslu, který se do nás valí a nutí nás tahat síťový kabel všude s sebou - viz. můj článek "Výkřik psance datových spojení") a místo toho je tu takováto vylejvárna srdce?
Nechtěli byste to trošku napravit a místo bruení že nemáte sil si něco ověřovat, zkusili na výše uvedených tématech napsat nějakou polemiku?

Děkuji

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.