Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konec telefonů Windows Phone nastal, Microsoft prodal poslední kus

Redakce: Tvoe chlapi, ta platforma už chcípla a vy furt ani nevíte, jak se jmenuje...:-\ Windows 10 Mobile. Ne Windows Phone nebo dokonce Windows Phone 10, která ani neexistuje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To nevadí furt máme yOS a Endrojd.
Vždyť je to jedno, každý ví, o čem je řeč ;)
macOS vs. OS X
Neřeknu dodržovat do puntíku názvosloví, když by byly názvy téměř identické.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Windows Phone je označení celé větve, do níž se řadí Windows Phone 7, Windows Phone 8, Windows Phone 8.1 a Windows 10 Mobile. Končí jak Windows 10 Mobile, tak celá Windows Phone. Doporučuju nejdřív ověřit informace a až pak kritizovat :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

W10M vychází z W10, nikoli WP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stále je to ale pokračování větve Windows Phone. Na tom změna označení nic nemění. „Windows Phone name has been phased out in favor of branding the platform as an edition of Windows 10,[50][51][52][53] although it is still a continuation of Windows Phone, and most Windows Phone 8.1 devices can be upgraded to the platform.[54][55][56]“ https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Phone

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To se ale bavíš o marketingovém pohledu na věc. Já o technickém. W10M byla iterace W10, už koukám jste zapomněli na microsoftí výkřik "one core":)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl tou marketingovou záležitostí spíš onen výkřik „one core“? :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A ano to ste prisli ako, ze W10M nevychdza z WP.
Pan IT hitorik Eric Levenez ukazuje, ze islo o spojnie Windows 10 a Windows Phone 8.1
https://www.levenez.com/windows/

mimochodm ma aj historiu Unix-u (aj s Androidoma a iOS)
https://www.levenez.com/unix/

a programovacich jazykov
https://www.levenez.com/lang/

a tusim aj nextStepu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> a vy furt ani nevíte, jak se jmenuje

Nevime, protoze platformy i jmena menil MS casteji nez ponozky. Android je od zacatku Android, iOS je od zacatku iOS, tak at mi nekdo vysvetli proc nemohl MS prijit s nazvem ktery je jednoduchy (1 slovo), a zustat u neho.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

J, je to tak. Ale to řešme na severu blesku, ne DIIT:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne tak docela, iOS se až do 3. major verze jmenoval iPhone OS. Ne že by na tom tolik záleželo, všichni z článku pochopili, o čem se píše, jen uni jako vždy a všude prudí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebylo by od veci, jestli si nekdo v Nokii zodpovedny za prechod na MS platformu a pote prodej cele znacky, polozil aspon otazku, jestli neudelal neco spatne..
A jinak celkem zajimave, jak to MS kompletne zariznul. A ze to nekterym trvalo, nez to pochopili :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud něco prodáváte tak zásadním kriteriem je cena a pokud při prodeji dostnete tolik kolik požadujete není duvod si stěžovat. Když prodáváte dům, stanovíte prodejní cenu a vážně nění důvod si po té co se nový majitel rozhodne dům zbourat pokládat otázku zda bylo nebo nebylo něco špatně,

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Stim to prodavajicim pristupem nemam problem :) Mi se jednalo ale o trochu neco jineho. Nokia byla preci jen etalon mobilniho sveta. Spousta lidi nesla velmi nelibe jejich ukotveni v MS portfoliu a nasledny prodej to jen potvrdil. Krome toho min. ve Finsku tahle transake vzbudila velky rozruch..

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, správně, Nokia "byla" a víc bych se v tom nenimral, etalon mohly být tak modely 3310/3210, ostatní byly jeden propadák za druhým se zabugovaným neodladěným firmware, napadá mně třeba model 7110 a taky by se dalo pokračovat...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem cetl, tak je vetsina vyrobcu android telefonu ve ztrate. Kdyby to nezkusili s MS, tak by mozna jeste fungovali a kazdy rok generovali dalsi a dalsi ztratu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je samozrejme taky mozne. Dnes se to uz ale seriozne nedozvime.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš jak od té doby jsou v zisku...?:DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Věčná škoda. Lumie 640 byla můj první smartfoun a dnes při používání Androidu často kleju jak pohan, zlatá Windows na mobilu...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to já to mám přesně naopak. Zlatý Android. Těch věcí, které WP a později WM oproti Androidu neměly bylo víc než dost. Naopak snad nic.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Například taková jednoduchá věc - aby se při oddálení od ucha telefon sám přepnul na hlasito. Ve Windows jedno zatržítko. V Androidu - najít aplikaci a pak se jak blbec starat, aby pořád běžela. Takže to člověk nakonec radši oželí.

Přepnutí do úsporného režimu - aby mobil nežral baterku, když spím. Ve Windows dvě klepnutí. V Androidu šátrání v nastavení, čtyři klepnutí. Zpátky totéž. Takže to člověk radši oželí. Lumie s baterkou 2500 mAh spotřeba přes noc 2%, Android s baterkou 4000 mAh 8% - a to jsem si něco nahrál s laděním klidové spotřeby. Včetně vytloukání aplikací a hledání nežeroucí a přitom použitelné klávesnice a launcheru.

Ve Windows mi vždycky všechno fungovalo. Android jsem letos už dvakrát resetoval do továrního nastavení a pak všechno doinstalovával a donastavoval. Vždycky přestala fungovat člověk by řekl taková jednoduchá věc - stahování z Google Play. Bez toho se nedá moc existovat. Na netu jsou návody jak na to - od mazání cache a dat přes reinstalaci Google Play a Sužeb z apk souborů, rušení a znovuvytváření účtu - až po tovární reset. Ten pomůže vždycky - stejně jako koupě nového mobilu. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Něco je tam dobře, ale jinak je mizerná platforma.
Nejlepší je aktualizace na několik hodně minut, po kterou dobu je mobil off (včetně stahování) a pak požadavek na zadaní PINu, do kdy je mobil nedostupný. To je obzvláště "šikovné" při pohotovosti - do rána se mi nejde dovolat aniž bych o tom věděl. Naštěstí to už je dlouho, co vyšel update.
Změna jazyka klávesnice - nutný restart.
Tethering přes BT - poprvé funguje, za 5 minut vždy odpojí a už je nefunkční do dalšího restartu.
Spuštění 2. aplikace - mohu jít na kafe.
Občas nemohu přijmout hovor - musím vypnout (krátce) a zapnout - pak to jde. Občas zas nejde ukončit - to samé.
Mám otevřenou aplikaci a přijde hovor - asi za cca minutu mohu ten hovor přijmout. Když to vydrží volající.
Ne, tohle fuckt ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cece, kup si uz nejaky 'normalni' androidni patlafoun a nebudes muset tyhle veci dokolecka resit. To ze jsi si koupil pravdepodobne nejakyho nevyladenyho cinana, neni problem platformy androidu jako celku.
Na Samsungu..prepnuti do normalniho Power saving modu..jeden touch dolu a taky 2 klikance (pred tim 1klikanec). Pokud nejsi zavisly na zpravach v noci, hodne lidi jednoduse zapne letovy rezim... 1 touch dolu a 1 klikanec. Zvlastni je, ze vetsina lidi problem nema ani s Google Play (byt tenhle bazmekt urcite neobhajuji a sam jsem na drivejsich verzich androidu s tim nekomu taky pomahal) a nepotrebuji preinstalovavat..jestli problem neni trosku nekde jinde :)
Ale klidne to napis priste znovu, jake mas s Androidem problemy... ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší je zjistit, co na kterém mobilu funguje a co ne a pak si vybrat, že? :-) Jenže než si něco zjistím o třiceti současných modelech na trhu, přijde šedesát dalších. A jak to zjistím? Budu se vyptávat v diskusích? V diskusích a fórech je poměr deset až dvacet žvanilů na jednoho ochotného a znalého člověka. V recenzích? Všechno jen krátkodobá zkušenost. Většina firem dává na Android nějaké svoje prostředí - v recenzi se to většinou ani nedozvíte a rozhodně se nedozvíte, jak vypadá, jak se konfiguruje, co umí. V recenzích se nedozvíte ani, jestli je mobil certifikovaný Googlem (naštěstí to jde zjistit jinak). Zato se dozvíte, jak se recenzentovi líbí tvar dolní brady. Někdy ani nenapíšou, jak tomu funguje indikační LED nebo jestli to má HW tlačítka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí si najít spolehlivého výrobce. Holt to bude stát víc než číňan s miliontým pokusem o kopii iPhone a iOS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

super nazor obzvlast kdyz je apple slozen z asijskych soucastek :) a skoro vse na cem dnes vybudoval svou znacku obslehnul a realne prinesl minimum inovaci (a toho minima vetsinou dosahl skoupenim firem ktere to vyvinuly apod. :D) v podstate se tady kopiruji vsichni navzajem ...co vlastne chcete vylepsit na necem placatem s displejem...vsechny mozne patvary uz tu davno existovaly pred prichodem iphonu :) co mi vadi na iOS je jeho omezenost ...idealni by bylo vzit si to nejlepsi z vice soucasnych platforem a dokonce jejich predchudcu ....bohuzel ani jedna neni idealni a nejlepe na tom byl konceptem WP8/W10M bohuzel nevyladenost a nepodpora vyvojaru a dokonce samotneho MS bylo jeho smrti ....asi jim nedoslo ze zvyk je zelezna kosile a ze zavedene platformy bez vetsi dlouhodobe investice neprevalcuji a uz vubec ne kdyz budou prodavat nevykonne strepy ac se slusnou vybavou a optikou za cenu lepsi konkurence s vice RAM i vyssim vykonem (TOP modely prisly s moc velkym skluzem za vysokou cenu a neodladene ..)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak zrovna Apple toho vylepšil dost:) Od odstranění stylusu po automatickou autentifikaci uživatele...:D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

You made my day :) odstranil ho tim ze ho prejmenoval na iPen / apple pencil a i kdyby ho odstranil neni to vylepseni ....zbytek nechapu to ji taky odstranil nebo vymyslel ? To snad ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

You too:) Žádný iPhone/iPod nepoužívá Pencil.
První odstranil (pamatuješ?), druhé přidal (sleduješ vývoj?).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsi apple takze se nauc vyjadrovat ...navic kdy das priklad neceho opravdu uzitecneho co odebral ci pridal v porovnani s konkurecnimi platformami.... uzavrenost a nepodporu ruznych standardu a zarizeni do toho nepocitam;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celé vlákno se týká iPhone. I ty jej v předešlém zmiňuješ. A lépe čti, bylo to v mém příspěvku, na který se doptával. Asi by to chtělo více selského rozumu, resp. dospět? Pokud se bavím s děckem, ok, pokud s dospělým, máme tu problém...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Potreboval bys to btw lhat se nema tak se nad sebou zamysli ;) tvou odpovedi jsi dokazal ze nemas padne argumenty a dokazal jsi svou vyspelost
Btw tohle vlakno od pocatku micha vse dohromady...ruzne platformy i OS

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevím jake mas pozadavky na patlafoun. Tenhle jednoduse funguje. Mam jeho vetsi A7 verzi a jsem spokojeny. Krome toho Samsing ma fakt vyborny propojeni s PC jeho SideSync softwarem.
https://mobilni-telefony.heureka.cz/samsung-galaxy-a5-2017-a520f/recenze...
Stoji soce o 2k vic nez cinan..zato funguje. Mas 3 roky updaty ( min. u S rady to tak je)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprostý souhlas. České recenze jsou opravdu k smíchu. Např. opakovaně se ptám, jaká je podpora češtiny. Skoro bych řekl, že nás stále aktuální...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud Ti nestaci stranky v zahranici typu GSMarena, a dalsi..tak pokud to ma v CR aspon oficialni zastoupeni, tak staci projit recenze lidi na heurece, kteri to uz maji. Pokud jsi early adopter a nebo kupujes nezname cinske znaky...tak to je riziko, ktere je s tim spojene.
Proto, nema cenu vzdycky experimentovat, obcas se vyplati jit i do 'provarenych' znacek, ktere aspon vetsinou zarucuji urcity standard :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Globální stránky jsou perfektní pro zjištění exaktních hodnot, to samozřejmě využívám, v Čechách "test" displeje "má to hezké barvičky a venku na to vidíme" je opravdu nedostatečný.

Heureka je pomocí jen, pokud je to déle prodávané, ale pokud chceš koupit to, co přichází na trh-smůla. Zde mají roli influenceři/redakce. A min. redakce selhávají. Neumí poskytnout lokálně adekvátní informace. Většinou jen popíší parametry z krabičky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vicemene z tvych popsanych duvodu, radeji chvilku pockam. Jako "early adopter" jsem se taky uz spalil, takze pockat nejaky mesic se vyplati, nez je k dispozici vic informaci..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

J, má to něco do sebe. Ne pokaždé je to pomocí. Současný telefon jsem koupil 8 měsíců po vydání a přesto výrobce bojuje na úrovni "aby fungovala animace waiting" a "teď jsme rozbili SideSync", atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdo chce jen telefonovat, posílat sms, nějaký maily a pár věcí kolem, tak ok, ale upřímně řečeno, konkurence byla mnohem dál.
iOS lze brát za hodně vyladěnou platformu s velmi dobrým obsahem aplikací, kterých se není třeba bát. V ovládání je velmi jednoduchý, na každém detailu to je znát. Ač se může vzhledem k jednoduchosti ovládání zdát, že moc fcí nenabízí, tak toho nabízí opravdu hodně.
Android je zase nabušený fcema a silně modifikovatelný, který si každý může přizpůsobit vlastním potřebám a nabízí tak více možností, jak iOS. V dnešní době je navíc už ve velmi vyspělé fázi, kdy je systém odladěný a už nemá interní lagy jako kdysi.
Windows Mobile neměl/nemá ani jedno, resp. základna aplikací byla nejslabší ze všech hráčů a navíc vsadili na UI, které bylo hodně extravagantní, což už jen v základu spoustu potenciálních uživatelů odradilo. Já jsem ho měl mockrát v ruce a musím říci, že mi k srdci také nikdy nepřirostlo, ale s iOS ani Androidem problémy nemám.
Zdar Max

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mno, že řešil jsem universální vpn pro všechny platformy a nakonec se zadařilo mít jednu konfiguraci, která fungovala a stále funguje na všech platformách, je plně zdarma a podporuje přechody mezi sítěmi (wifi <-> lte) apod.
Z této zkušenosti jsem si odnesl i znalosti jak Win Phone 8.1, tak Win Mobile 10 a z pohledu správce má MS celkem zajímavý způsob deploymentu, který je kompatibilní v rámci všeho s názvem Windows 10. Sice něco podobného, možná i lepšího, má iOS, ale to nic nemění na faktu, že to nebyl jen hloupý windows 10 systém, ale počítali ze začátku s dosti věcma.
Osobně jsem čekal, že to umře kvůli malému zájmu, ale zase jsem nečekal, že to umře tak rychle.
Zdar Max

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanek ale neni pravdivy, perex je uplne spatne. Autor proste neni expert na chytre telefony. Ale nevadi, rad doplnim.
Abych zacal od zacatku, tak nejprve prisly mobilni telefony, ktere neumely o moc vic nez jen telefonovani a sms, lide si nekam potrebovali psat poznamky a tak prislo druhe takove zarizeni, ktere nejdrive umelo jen ty poznamky ale postupne se pretavilo v opravdovy pocitac do kapsy. V teto discipline exceloval Palm a brzy se pridal Microsoft. Sam jsem vlastnil ASUS MyPal A620 s Windows Mobile 2003.
A prave tyhle zarizeni se pretavily v prvni chytre mobily v dobe, kdy nejakej iPhone se jeste vyvijel a Android neexistoval.
Microsoft s tim mel pomerne uspech a docela se zdalo, ze teto kategorii bude vladnout. Nikdy nezapomenu na muj skvely smartphone Samsung Omnia i8000 s Windows Mobile 6.5.
Jenze doba pokrocila, Microsoft usnul na vavrinech a Android 2.2 Froyo uz byl lepsi nez WM6.5. Tehdy Ballmer totalne zaspal a v rychlosti uvedl na trh nedodelany smejdsky Windows Phone 7, coz byla vedle rychle se rozvijejiciho Androidu a iPhonu pro Microsoft rana, ze ktere se uz nevzpamatoval.
Porad si myslim, ze Nadella sanci mel a mohl vratit Windows Mobile 10 zpet do hry, ale to by musel chtit a opravdu do toho dat srdce a nehledet na chvilkovy zisk, ale zamerit se na dlouhodoby plan. Bohuzel to se nestalo a Nadella svym nezodpovednym pristupem celou platformu zazdil.
Souhlasim tak se zaverem clanku, ze ted kdyz by Microsoft uvedl neco dalsiho, tak uz tomu nikdo verit nebude a kazdy rekne, ze je to jen dalsi z mnoha nepovedenych pokusu, aniz by to treba jen vyzkousel.
Skoda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím, že stačilo, aby se na to Nadella nevyflákl a přihodit jednu až dvě miliardy do dalšího rozvoje. Měl jich v bance dost a dnes by na tom hrabal. MS to opustil v době, kdy měl v Evropě 13% podíl (v některých zemích, třeba v Anglii, 19%) a šlo to nahoru.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takovy podil wp NIKDY nemel! mozna se takovy cislum mohl blizit kratkodoby podil nove prodanych telefonu, ale to je tak vse,...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ten podil ale nemohl stoupat, protoze proste ne kazdy chtel Lumii, to byla ta zakladni chyba, Microsoft mel pro telefony u kterych to lze (SoC Snapdragon) pripravit custom ROM s Windows 10 Mobile a zaroven se snazit najit cestu k dalsim vyrobcum telefonu, ale to MS neudelal.

Mimochodem 19% v Anglii a myslim neco tak i v CR se celoevropskemu prumeru vymykalo, byly zeme, kde to nepresahlo treba 5%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyjo, vzpomínat v dobrém na totálně zalagovaný pseudo touch friendly Samsung chce už hodně zrůžovělé vzpomínky :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze v te dobe nic lepsiho nebylo k dispozici. Zalagovane to nebylo, pseudo touch friendly je pekny primer pro rezistivni dotykovy displej, ale kapacitni displeje prisly az o dva roky pozdeji.
Naopak ty ve vzpominkach nedrzis casovou linii, ja si presne pamatuju na tehdejsi situaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zalagované to bylo příšerně (ještě více než čistý WM). Pseudo touch friendly se strefovalo do rezistivního displeje + nadstavba Samsungu.
Ano, trh s komunikátory byl v té době v křeči a čekalo se na impuls.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja to pouzival vic jak tri roky a zalagovane to bylo o dost min nez ZTE Blade, ktery jsem mel potom a castecne soubezne a kterym jsem vstoupil do sveta Androidu.

A mimochodem ten Samsung Omnia i8000 mel asi o polovinu horsi hardware nez ZTE Blade. Logicky, protoze byl starsi, takze to nemuzes vubec srovnavat s pozdejsim stavem. Na te Omnii jsem potom rozchodil i Androida a to potom lagovalo, to ano.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tohle je Omnia I:), sorry, prohodil jsem s II. Takže tam to pravda nebylo tak strašné, nicméně zalagované to bylo. A to si to dovolím i porovnat s tehdy už opravdu letitým Palmem.
Nicméně v té době byla hvězda úplně někdo jiný, HTC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

HTC bylo popularnejsi, ale ja si zkousel oboji a Samsung mi prisel lepsi, jak plynulost, tak treba fotky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Smrt Windows na mobilech je Ballmerova prace. Microsoft dlouhodobe v operacnich systemech preziva jen diky dlouhodobe kompatibilite a existenci velkeho mnozsti aplikaci.
Ballmer tohle odignoroval a windows mobile 6.5 bez milosti zabil s celym existujicim ekosystemem.
Tim se microsoft zbavil vetsiny vyrobcu (cina tehdy chrlila miliony mobilu s windows) i vyvojaru a na stribrnem podnose je poslal ke konkurenci.
Nadella uz pak nemel sanci cokoliv udelat, kdyz v microsoftu nikdy moc neumeli neco vytvorit od nuly...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

> Smrt Windows na mobilech je Ballmerova prace

Taky si myslim. Nadella prisel az v 2014, v te dobe uz mel MS mit davno vyresenou dlouhodobou strategii a mit ekosystem. Prvni iPhone vysel v 2007.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim,
podle me ale sance byla.
Nadella by musel alespon docasne dat system zdarma a pripravit pro nejpopularnejsi telefony u kterych to lze udelat (SoC Snapdragon) volitelne custom ROM s Windows 10 Mobile. Verim, ze tam byla sance s tim prorazit, ale Nadella neudelala nic, proste to jen odpiskal, protoze vedel, ze neco takoveho by byl projekt na treba 5 let nez by se to zacalo zhodnocovat a Nadella se chtel zalibit akcionarum okamzite, takze mu to nestimovalo. Je to fakt skoda, ze to nejprve Ballmer totalne podelal a Nadella to pak dorazil. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Custom ROM výrobců je největší nádor systému Android, prakticky nuloví penetrace aktualizací.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co to meles?

Ja bych mohl sve SGS4 a SGS5 davno odepsat, ale diky LineageOS mam Android 7 se vsema aktualizacema.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je úplně jiné téma:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ballmer chtel udelat s MS dalsi Apple, Nadela ale vubec nechtel. Jeho "svaty gral" je cloud a podle toho to taky vsechno u MS smeruje. Pocinaje polosilenym Win10 az po celkem podarene web office 365, ve smyslu office aplikaci, byt i tam se najdou klasicke kopance typu..tento soubor nelze ve web verzi otevrit.. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nenechte se zmanipulovat!
Lumia 640 kupovaná v 2016 stále skvěle funguje. Teď používám Lumii 950 a to je sakra dobrý stroj. Aktualizace přes Insider stále chodí, a počet aplikací je plně dostačující. Měsíčně používám asi 10... nejsem sběratel aplikaci :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

My je na firmě také používáme. Ale tady jde o výhled do budoucna. Pokud ještě před pár dny Microsoft telefony dodával, znamená to, že musí systém ještě udržovat. Ale to už za rok/dva platit nemusí/nebude. A proč si nyní kupovat mobil, od kterého dávají všichni ruce pryč. Podpora aplikací je tristní už několik let - pokud člověk s telefonem jenom volá, SMSkuje a internetuje, tak je to šumák, ale co takový mobilní bankovnictví, autorizační aplikace apod.? Ne, utéct co nejdřív, dokud je čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)) vzdyt Vas nikdo nemanipuluje..klidne si kupte dalsi Lumii do zasoby..pak se ale nedivte, ze Vam jednoho dne neco prestane fungovat... Viz napriklad standardni gadgety ve Win7, ktere se konektovali na net. MS jednoho dne rozhodl, ze staci..a vymalovano. Podobny osud bude cekat i ty telefony. Viz treba novinka, ze Mrkvosoft zabalil firemni podporu..
https://connect.zive.cz/clanky/microsoft-konci-s-podporu-podnikovych-apl...
Ale nenechte se zvyklat ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud toužíte po chytrém telefonu respektující vaše soukromí, tak můžete zkusit tento:
https://puri.sm/shop/librem-5/
Vyhnete se tak bolestivé volbě mezi Androidem a iPhonem. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Alcatel Idol 4s je pěknej telefon. Za tu cenu 2000 kč, no nekup to. Bez ohledu na budoucnost.
V ČR funguje skvěle.
Příští Windowsí phone bude už na plnohodnotným OS.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S Windows Mobile jsem měl HTC TyTNII, měl jednu charakteristickou vlastnost....cca jednou do roka se systém totálně zhroutil a člověk koukal na černou obrazovku...muselo se to celé reinstalovat a obnovit všechny kontakty ze zálohy... Přes špicloidní Android mi telefon přes občasné čištění balastu z appek jede už 4 roky bez reinstalu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.