Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Konečně první „masová“ čtečka e-knih s barevným E-Ink displejem?

Uz do toho zase cpou wifi internet a kdovi co, to potom nemuze byt cenove zajimavy. Me by bohate stacilo aby to melo nejakou vnitrni pamet + slot na SD a hotovo nic vic. pak muze byt cena ctvrtinova a pujde to na dracku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

WiFi stoji tak 100 Kc. Tak to neres. Navic to je sikovne na cteni z webu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ledky stoji par haleru, ale kdyz jsou narvany v LED TV tak ta telka stoji misto 10 litru 20. Proto to "resim"
protoze cokoliv (zbytecnyho) navic tam narvou je jen duvod na zdrazeni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

srovnavas jabka a hrusky
wifi modul je tam jen jeden... wifi modul a 3G stoji opravdu drobne... a na vysledne cene se projevi sotva par procenty (nebo by jsi dal prednost s WiFi za 8000 bez WiFi za 7500?)

Tam je spis problem zaplatit vyvoj technologie a jeji nasazeni... navic barvy jsou jen features... tedy skoro na stejne urovni dulezitosti jako wifi... kdyz prijdes jen s obyc cteckou i kdyz barevnou tak po ni lidi nedrapnou protoze budou rikat "Tahle sice neni barevna...ale ma wifi a nebo muzu jen cvaknout a mam knihu pres 3G..." treba zbytecnejsi se jevi ruzne prehravani hudby...to si myslim ze na ctecce nedela nikdo...ale kdo vi?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale nesmysl, osvětlovaci bile LED jsou poměrně drahé a to i při odběrech po kotoučích a třeba v mé LCD jich je 192ks + potřebná folie na DSP velikosti 42" + elektronika pro řízení a hned vám ta cena nebude připadat až tak přemrštěná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

I pres to kazdej vyrobce TV tvrdi ze je vyroba televizi s LED podsicenim nekolikanasobne levnejsi nez pri pouziti CCFL

Je to to stejny jako pri nastupu LCD po elektronovych bublinach a kartelovy drzeni vysokych cen LCD

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pamet a slot na SD? Me by uplne stacilo kdyby to melo konektor pro pripojeni mobilu (ktery obvykle uz vsechny ty vylomeniny ma). Pripojis mobil, otocis stranku, odpojis mobil ... :-)

Ale faktem je ze ta vysoka cena neni zpusobena pameti ani WiFi ale displayem a provizi vyrobce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja ses spis divim, proc do toho cpou 3G. To jako budu ctecce knih extra platit pausal na data?
osobne by me stacil standardizovany USB konektor a integrovana cca 4GB flash. na knizky je to dost a nejake SD, Wifi atd. potom neni potreba. na serfovani radeji tablet.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nie vsade je datovy pausal ako prepych - bohuzial, v nasich europskych koncinach ano. A nie je nic krajsie, ako ked sa ramo zobudis a mas "cerstve noviny" na stole - napr. predplatena sluzba na Kindle v USA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vidím že nevíte jak funguje 3G od kindlu, za těch 50$ (necelých 900kč) navíc které se připlácí za 3G verzi má Amazon nasmlouváno ve více než 100 zemích (v ČR to jede myslím na T-mobile) neomezené 3G připojení, nepotřebujete tedy žádný tarif. Když uvážíte, že v kindlu je i experimentální prohlížeč webu a 9" displej, můžete si číst poštu, prohlížet googlemaps, facebook, cokoliv a hlavně odkudkoliv kde je alespoň nějaké 3G připojení. Jak ale říkám, prohlížeč je experimentální, mám vyzkoušeno že např. nemá rád když je někde moc javascriptu, na základní používání je ale ok

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

kecám displej je 6" samozřejmě

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uprime receno nevim. A na jak dlouho to ta tech 50$ je? Vzhledem k "vychytavkam" nasich operatoru tam bude patrne nizke FUP, pokryti 3G je taky jak kde... Ale teoreticka myslenka je hezka

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

je to neomezene do odvolání Amazonu

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

moc lidí o 3G a prohlížeči v kindle neví. Amazon to zatím nějak neomezuje, ale mohou to kdykoliv udělat. Když si to koupí milión čechů a budou to používat jen na web, tak by to určitě zkrouhli

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diky za odpoved, nicmene "do odvolani" ve me zrovna nevzbuzuje duveru. Rad vim za co platim a ne ze mi to po case seberou, ale penize a cas nevrati.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo ti nic brát nebude... prostě si koupíš Kindle 3G (ten je o 50$ dražší než bez 3G) a máš internet skoro po celém švětě (v 3G sítích) navždy zadara, tak je to proklamováno od Amazonu a tak to taky funguje a je to odzkoušeno. Žádnou SIM do toho nedáváš a nic měsíčně neplatíš, vše je zabudováno.
Ale stránka věci je slabší prohlížeč (horší java, žádný flash), pomalé překleslování atd. To 3G je tam totiž z úplně jiného důvodu než je surfování po netu. Ten důvod je možnost online nakupování knih na Amazonu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to přesně tak, jak říká Pitrs81, taky jsem měl možnost si to na vlastní kůži vyzkoušet a osahat, když jsme byli v zahraničí na výletě a kdosi si tam s sebou vzal Kindle s 3G. Nějak jsem nechápal, jaktože je možné se prostě bez nějakého paušálu připojit na "něčí" mobilní síť a brouzdat si internetem, dost mě to překvapilo. Nicméně je tomu skutečně tak. A já teď určitě vím, že Kindle se bude válet pod stromečkem (ne pro mě, já knihy nečtu ;). Trochu jsem si zjistil možnosti toho zařízení a obecně služeb Amazonu a co Amazon pro své zákazníky dělá. Nabyl jsem dojmu, že i přes existenci několika ne příliš jistých služeb a pochybných DRM nákup Kindle opravdu za to stojí.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Prave o tom "navzdy zadara" si u nas v CR dovolim pochybovat. casem to urcite zarazi, nebot jim to generuje naklady a zadne zisky.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

slot na externí paměťovou kartu se taky časem šikne. Doufám v existenci "multimediálních knih" - ozvučené, "pohyblivé" apod, jako např multimediální encyklopedie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono tak ani problém není cena, jako spíš cena u nás. Mám nový kindle obědnaný přímo z Amazonu 139$+20$ poštovné což je nějakých 2800,- korun i s poštovným přes oceán, dodací doba je 3-5 dní. Cena u nás 4500,-(alza) je cena "pro blbce"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak, ale Ty si nemusel zaplatit DPH a cla od EU, lebo si kupil len jeden kus. Ale aj tak by ma zaujimalo, aky zisk / ake vysoke cla/ su na tento vyrobok.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze u nas z toho musis platit DPH (coz prodejce neovlivni) a take musi poskytovat dva roky zaruku (coz take prodejce neovlivni).

Takze bych se zdrzel vyjadreni typu, "cena pro blbce".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

do nějakých cca 210 dolarů se neplatí clo ani dph, je to ehm dárek ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Darek s tim nesouvisi, ale souvisi s tim kurz pro aktualni mesic, vyhlasovany Celni spravou: http://www.celnisprava.cz/cz/aplikace/Stranky/kurzy.aspx
Je nutne se vejit do 150 Juru (EUR) a to vcetne postovneho (pokud je to kuryrem, coz je dost caste). Stejne tak to maji Polaci, asi to plati stejne po cele EU. Jedna se o individualni dovoz, treba jako kdyz si z dovolene mimo EU chcete neco privezt. Jsou tam nejaka omezeni, neni mozne privezt kde co, ale takovy ten bezny tovar, spotrebni elektroniku, hracky, modelarske potreby,... to je bez problemu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ano je to 150e ale bez postovneho, postovne se do toho nepocita !

To ale nic nemeni na faktu, ze bud to Alza prodava draze nebot cena + DPH je porad vyssi ... clo, jake clo, beztak to montuji v Irsku ... pak je clo 0 ;-)))
Ale taky nekdo mohl pro CR dat vyssi cenu, nejaky partner Amazonu ...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

záruka je rok

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Amazon poskytuje standardne zaruku na 1 rok + za priplatek nejake rozsireni zaruky. Mistni prodejci si musi vytvorit rezervu, aby mohli dodrzet standardni EU zaruku 2 roky.
Takze Mistni cena je pro ty, kteri jsou ochotni zaplatit si komfort 2lete zaruky a jeste ji budou resit v CR, nikoli v Americe. Reseni reklamace s Amazonem z CR do USA je pry bezproblemove. Tedy alespon potud, pokud uzivateli necini potize _zatelefonovat_ do USA na reklamacni oddeleni a domluvit se s nimi. Cetl jsem 1 - 2 pripady, kdy ceske zakazniky odkazali z emailu na telefonni spojeni. A tohle muze byt pro dost lidi hodne velka prekazka, to neni jenom naklikat objednavku a zaplatit kartou, coz za vas muze udelat i nekdo se slovnikem v ruce.
Nicmene to Clo a DPH je proste drsny a dost lidi presvedci, aby cestu primeho nakupu v USA, nebo v Cine zkusili. A ono to jde celkem snadno, rychle a levne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kur*va bezte uz z to EU zarukou do p*ce uz me s tim vsichni se*rou jak furt siri dezinformace.

Porad se nadava na EU, pak se zjisti, ze buz*eranti jsme jen my cesi ... viz balene koblihy, kohoutky na fotobunku a jine nesmysly.

V EU je zaruka garantovana 0 mesicu, kazda legislativa ji ma jinak, nekde je jeden rok, treba PL, jinde je smluvni UK ... a ja se ptam, je UK v EU ... je co, no tak tam je zaruka skutecne od 0mesicu a zkousis v obchode pres 1/2 roku, rok, 2 a vice ... mnohde si lze za zaruku patricne priplatit ... kamoska tam bydli, takze vim.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Právě jsem objednal domů druhý kus - z Amazonu. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jj, ideální pro čtivou přítelkyni na vánoce :-). Pro ty co budou objednávat, pokud objednáváte "jen" wifi verzi vejdete se do limitu na "noDPH no Clo" i s koženým pouzdrem s led svítilnou, 3G verzi raději objednávejte bez obalu, obal si nechte poslat třeba od číňanů z dealextreme.com :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kindle stoji 2800kč. Má Wi-Fi, prohlížeč wwww atd. To je velmi rozumná cena. Za stejné prachy si představuji i chytrý mobil. A Kindle dokazuje že to jde. Navíc mobily se vyrábí v miliónech kusů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

IMHO to Amazon stejně dotuje, aby si tak zajistil kšefty do budoucna - systém "tiskárna zadarmo, náplň na 200 stran za tři tisíce" známe docela dobře, ne?

Stejně tak vám operátor prodá levně smartfoun, když se mu upíšete na dva roky. Například Vodafone 845 s Androidem můžete mít už za 1477 Kč - když se zavážete utratit za služby minimálně 777 Kč měsíčně...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nikdo to nedotuje, jen ovce si myslí co nemají. Rozdělejte si mobil - tišťák, GSM modem (ten asi bude společný pro všechny firmy), procesor, paměť, klávesnice, displej. kryt. Všechno haléřové položky. A software, ale ten je stejně poskládaný z knihoven koupených nebo stáhnutých z netu.
Podívejte se kolik stojí průmyslové moduly kolem 1000kč v maloobchodě. Kromě LCD a klávesnice obsahují totéž co běžný mobil. To jasně ukazuje na náklady výrobcu v dnešní době.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale s kindlem se na nic neupisuješ. Jedinné co by mohli zkrouhnout je předplacené neomezené 3G. Prohlížení webu přes wifi, čtení souborů které si tam nahraju přes USB (mass storage device) mi těžko zablokují. Nehledě na to, že to má i mikrofon, jack na sluchátka a slouží to i jako mp3 přehrávač při čtení nebo to umí text do sluchátek předčítat, ale jen anglicky, navíc se do toho dají koupit další aplikace. Nechápu lidi kteří to pomlouvají za ty peníze co to stojí toho Kindle umí opravdu hodně, možná proto tomu skeptičtí češi vytrénování zdejšími přemrštěnými cenami nevěří

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No nic proti LCD, na koukani filmecku dobry ale pro cteni textu se s eink nemuze srovnavat. Eink je mnohem prijemnejsi a setrnejsi na oci.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Barevný E-ink? Myslím, že si počkám na Kindle 4 :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.