Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Největší Bitcoin burza údajně zkrachovala: Jaká je budoucnost kryptoměn?

Ty vole to je nadpis jak v blesku. Mt.Gox uz mesice neni nejvetsi burza. Po dlouhou dobu byl problem z nich dostat penize. Diky tomu se tam tocilo vetsi mnozstvi BTC nez na normalni burze, protoze ty co tam meli dolary po zjisteni ze je nemuzou dostat ven proste nakoupili BTC a poslali si je ven aby je prodali na jiny burze. Jen diky tomu se Mt.Gox drzel v prvni trojce mezi burzama.
Pro cryptomeny to neznamena vubec nic. Vzpomente si kde byl BTC s cenou pred rokem. Ze na jare byla spicka na 260$ za BTC a pak to padlo na hubu az nekam k 50$ (opet vinou Mt.Goxu). Takze i po tom aktualnim padu je BTC na tom dobre a v dlouhodobym grafu to bude jen zanedbatelny vykyv v cene ;)
Imho je cas slavit ze Mt.Gox konecne zdechnul, protoze dlouhodobe jen delal problemy.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

No, tak pozitivne bych to nebral. Uz jen kvuli tomu, ze to ubira duveru v tuto menu = bude ji min lidi kupovat +bude se ji vic lidi zbavovat = bude ji prebytek = cena pujde jeste dolu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to pozitivně bral. Kdo se o dění mezi BTC zajímal, tak věděl, že "tam ne". Člověk se o své peníze musí aktivně starat, nebo o ně přijde. Ať již jsou virtuální, nebo ne.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

může mi někdo vysvětlit, co se tam vlastně stalo? někdo ty bitcoiny ukradl nebo se jim nějak sesypal systém a ta data jsou ztracená? jak to vlastně fungovalo? všude na netu se píše, že burza zkrachovala, ale nepíšou se podrobnosti.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Da sa toho najst hromada na nete, ale velmi strucne: Mt.Gox malo diletantsky vyriesenu kontrolu transakcii a naslo sa niekolko chytrackych podvodnikov, ktory paralelne s realnou transakciou uskutocnili aj takzvanu fake, ktora bola oznacena odlisnym ID. Ak nahodou NET siet overil tuto fakeID transkaciu skor, ako tu pravu, tak ta sa ulozila do hashblock-u (nieco ako historia vsetkych uskutocnenych transakcii v sieti). Prakticky sa sice nic nestalo, coiny odisli zo spravnej penazenky do spravnej penazenky, ale transakcia nebola spatne dohladatelna pod povodnym originalnym ID. Taktyto clovek/ludia, potom co obdrzali svoje coiny do penazenky sa obratili na Mt.Gox so staznostou, ze ziadne coiny im vyplatene neboli. Co urobil Mt.Gox? Skontroloval hashblock a zistil, ze naozaj transakcia pod povodnym ID neexistuje - a vyplatil coiny znovu tej samej osobe. Ak toho vyuzilo niekolko ludi/skupin a okradli ich o nejakych 750k bitcoinov, muselo to burzou zahybat. Takze strucne nejak takto. ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Holt příště si lidé budou líp rozmejšlet, komu své peníze svěří. A nebejt stupidních regulací, bylo by to tak i v "normálním" světě a nikdo by se nepozastavoval nad tím, že čas od času nějaký subjekt (burza, banka, firma, ...) prostě zkrachuje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ROOOOOFL .... kdo, ze se mi to tu pred nedavnem snazil tvrdit nesmysly o tom, ze bitcoin je pevna a do budoucna perspektivni mena?:o))))

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

ti co v tom videli ten strasne obri zajem o Radeony a nebo sami udelali tu chybu ze neco na tezbu koupili :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, strasnu chybu som urobil, ze som za 2 mesiace zarobil 3-nasobok toho, co som do HW investoval + som tym vytapal cely byt pocas mrazov (a priamo tak usetril na plyne) + mi ostala hromada cenneho HW, ktory mozem kedykolvek rozpredat hracom. Ale preco by som to robil, ked je to stale profitable? Nabuduce menej kecat a viac pocitat. ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je, stále se drží: http://bitcoinity.org/markets/bitstamp/USD :)

Během své existence už bylo mnoho předpovědí pádů, krachů, konce světa atd. a pokud si někdo stěžuje na $500/BTC, tak připomenu že před třemi roky právě překračoval hodnotu $1/BTC. Pro mě je to tedy stále velmi perspektivní měna, nebo pro někoho komodita. Kdo nemá zájem tak může jen tiše závidět tento vývoj :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ti, co nakoupil tuhle menu za 900$/BTC to asi budou videt trosku v jinem svetle.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Neni nad to investovat do neceho, co ztrati pulku hodnoty pres noc ...... napada me jen par prikladu z akcioveho padu, kde to bylo podobne priserne, ale vetsinou to nema ani zdaleka takove rozmery jak jsou vykyvy bitcoinu .....
Navic je to jen o duvere, ze autor nevypusti master key a nebo ze bitcoin proste nejaka vlada nezakaze (asi by stacilo, kdyby transfer ucty bitcoinovych burz zablokoval paypal - za hodinu by se bitcoin prodaval levnej nez africka mena:)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin je celosvětový a decentralizovaný fenomén, zákazy vlád ho zatím neohrozili. Už to proběhlo ze strany Číny a jejích bank, kde je hodně investorů a pokud je tohle ten nejhorší výsledek, tak já se ničeho nebojím, stále se prodává dráž něž jakákoli klasická měna :)

Přes noc ztratil i víc než půlku a přes více nocí zase nabyl několikanásobek, je to o úhlu pohledu :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

coin ale neni měna ;) je to komodita

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

proc neustale komentujes veci o kterych vis prd ?
- bitcoin neni mena
- volatilita bitcoinu zdaleka nedosahuje velikosti realnych trhu (zatim)
- o duvere je v obchodu vse, jestli mas platebni kartu tak take veris karetni spolecnosti ze tvoje data/penize jsou zabezpecene
- paypal nema s coinama nic spolecneho, paypal pouzivaji jen lidi kteri obchoduji na ebay jinac se meny obchoduji bud pres exchange nebo primo (ucastnici transferu si vymeni fiat penize primo na sve bankovni ucty !)
- decentralizovanou sit nelze zakazat, vlady by musely zakazat internet nebo ke kazdemu ISP nasadit L7 filtrovaci masiny

tvuj prispevek je plnej dezinformaci a hloupych zaveru, lzes umyslne nebo jsi tak hloupy ? nebo jsou tve prispevky motivovany nejakou virou (elektronicka mena je satan?), nebo zavidis ostatnim ze tomu rozumi a umeji na tom vydelat kdezto ty jsi koupil za $900 a prodal jsi kdyz bylo $450 ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Záleží za jakým účelem to koupili. Hodnota poklesla na zhruba polovinu, ale stále drží. Dlouhodobá investice je na víc než pár měsíců. Ano, je to riziková investice, zvlášť když chce někdo rychlý výdělek, ale zdaleka se nekoná ten předvídaný konec. Poklesů už ty bylo několik, ale Bitcoin se s tím vždy vyrovnal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me před casem ukradli penezeku, kde jsem mel 25 tisíc kc.
Z toho dedukuji, ze koruna je spatna a neperspektivni mena.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ty jsi lozja suchanek, znamy to *****. Nikdo normalni bezne nenosi 25 litru cache v penezence, ale ma je na ucte v bance .....

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Asi rovnako, ako nikto normalny nikdy nenosi u seba mobil/tablet/notebook v hodnote 15 ci viac tisic, ze? Mr. Troll

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Cache?

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně že máš jasno o tom, kdo je podle tebe normální a co se má správně dělat, to jsme všichni rádi :D Jo a banky taky občas zkrachují, stejně jako burza Mt. Gox, lidi taky přijdou o peníze, akorát že pak nikdo na státní měnu nenadává. Vyloupit, ukrást, vytunelovat, to se dá všude a není to vina těch peněz, nebo jo?

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Od kdy se velikost cache počítá v litrech? Ale jinak máš naprostou pravdu, cache u sebe fakt nikdo normální nenosí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ah, tak ted jsi mi to nandal.
Mimochodem, když jsem si kupoval za 200 000 auto (které v te době bylo "v akci"), tak mi rekli, ze to chtej pouze hotove, protože kdybych to platil kartou, tak jim banka sebere 2% a na tom aute prodelaj.

Když jsme jeli kupovat s brachou auto do bazaru za 40 000, tak chteli platit hotove...

Například...
Mimochodem když mi někdo da hotove peníze, a ještě nez si je stihnu ulozit na ucet me okradou, tak jsem taky *****? Ja jen abych vedel...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

... aha uz to zacinam chapat, takze tve prispevky se nezakladaji na faktech ani na hlouposti ale nejpravdepodobneji na zavisti z uspechu druhych ?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ty chytraku, pevna nie je a ani nikdy nebola. A nikto to ani netvrdil. To, ze jej hodnotu ovplyvnuju taketo mensie ci vacsie katastrofy, je uplne normalne. To same sa deje aj s komoditami na burze. Ale to, ze je perspektivna, je viac menej pravda. Dokazom je hromada ludi, ktora vcasne zareagovala a dodnes sa slusne nabalili. A takyto trollkovia ako ty im to dodnes zavidia a nedokazu odpustit. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tusil jsem ze se pan od Microsoftu ozve :)

tak zaprve nikdo netvrdil ze je to pevna mena, onehda (jestli narazite na diskusi zde par tydnu zpet) se resil ten propad ktery jsem konkretne ja oznacil za zdravou korekci a to co se deje ted je opet zdrava korekce - trh se musi ocistit od plevele (mtgox), stejne jako kdyz byla hypo krize v USA, nektere banky zkrachovaly, nebo jako pred pul rokem kdyz krachlo u nas MSD.

proste kdyz tomu nerozumis tak se nevyjadruj, zajimalo by me co povazujes za pevnou menu ktera ma perspektivu ty ? jestli te zajima muj nazor - tak za me takova mena neexistuje a je fuk jestli je virtualni nebo fiat a nebo to je dokonce zlato ktery mimochodem je na tom dost podobne co do cenotvorby jako bitcoin

budoucnost a perspektiva je ve vzdelani, neco si o tom precti a pak budes vedet jak se chovat aby jsi neprodelal a mel z ceho zit v duchodu, pokud by jsis totiz neco precetl a ono by stacilo si precist tento clanek na ktery reagujes (ne jen titulek) tak zjistis ze problem neni v coinech ale v odflaknutem zabezpeceni mtgox a taky by jsi se dovedel ze ty problemy tu jsou jiz rok takze se to ocekavalo = kurz je jiz po korekci napriklad ted leze nahoru a je nad $600, zajimave co kdyz se stala ta strasna hruza ze zrovna ted krachnul mtgox :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tento a další články včetně vysvětlení naleznete na
https://www.facebook.com/kryptomeny

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

super. a to vysvětlení je tam kde?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co hovorite na túto ? https://cz.bitstamp.net/

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ten by mal byt v pohode, rovnako ako kraken, alebo aj cesky bitstock

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Majitelej je kokot, držte se odtamtud hodně daleko, jinak přijdete o prachy.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodne dobre vediet, vdaka

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

mam BTc a LTc a obchoduju s nima (netezim) a je to vpodstate uplne normalni spekulace jako s kazdou jinou komoditou ci akciema, tak jako tak je to zastitene nekde necim a nekym kdo drzi cenu (v pripade cryptomen par vyvolenych co jiz vydelali a pak tema co obchoduji), kdo tohle zakladni pravidlo nechape, tak natom holt prodela a nebo ma stesti v nestesti a nahodou vydela :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to komodita a hodně spekulativní. Říkat tomu měna je dost nadnesené.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Hm... když se ztratí část měny, neměla by cena naopak vzrůst?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zalezi na tom, zda mena byla zptrcena ve smyslu ztraty kryptovaciho soukromeho klice - pak ano, mena je ztracena (podobne jakoby shorely papirove bankovky).
Ale spis to vypada,ze bitkoiny byly ukradeny. Pak samo ztraceny nejsou, jen holt maji jineho vlastnika.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lenze tu sa ziadne coiny nestratili. Akurat sa presunuli do penazeniek par chytrakov, ktory vyuzili dieru v systeme diletantov z Mt.Gox ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si autor opravdu mysli, ze s pripadnou klesajci duverou v BTC porostou altcoiny, tak o tom trhu zrejme nic moc nevi.

A ze 9mld CZK jsou miliardy dolaru?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

asi tak. Jedine, co sa s altcoinami da robit je kupovat za ne btc, takze ked klesa cena btc tak automaticky klesa cena aj vsetkych altcoinov

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš si je měnit i přímo, před časem jsem se takhle zbavil Namecoinů, převedl jsem si to na Paypal USD a utratil na eBay.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

shopdoge.com :) Ale ani to co tvrdis, neplati vzdy a dogecoin je krasnym prikladom. Pred nejakymi 2-3 tyzdnami bitcoin tiez poklesol ku 500$, zato dogecoin v tu samu dobu pozvolna rastol - dostal sa pri exchange az na 280 satoshi/doge. Takze to co si napisal, neni vzdy pravidlom ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak. Navíc kdo si aspoň přečetl základní specifiakce čoklocoinu ví, že ta věc je ztracená dřív, než se vůbec rozjede. Za chvilku se bude půlit a to bude pro naprostou většinu těžařů konec.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kedze som (bol) ucasnikom tazby tejto meny a stale to sledujem, mozem dodat, ze uz sa pred par dnami aj rozpolila a momentalne profitability je na +-urovni litecoinu. Current Block: 116.802. Pulilo sa pri 100.000 bloku, ale difficulty padlo z 1600-1800 na cca 900-1100, takze nebolo to zas az tak stratene. Kazdopadne mnoho ludi podvedomo premigrovalo na LTC, pretoze v nom je vseobecne vacsia dovera, hoc je dnes o nieco malo menej "vytazny".

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uz se pulil tak dva tydny zpatky cca a nic moc se nestalo. Ano vykon site klesnul, ale postupne zase stoupa. Prubeh obdobny jako u jinejch cryptomen co prosli pulenim ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak už to spadlo? Výkon narostl krapet rychle.

Každopádně ze specifikace toho je jasné, že to je na hovno už od pohledu. Zatímco ostatní mají naději být deflačnými měnami, tohle je skutečně inflační komodita. Za půl roku začne být blockchain trochu problematický a za rok to nebude nikdo používat, protože ten blockchain transakční servery neudrží, a bez nich je to namydlený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto je jasna ukazka ze krypto mena je take iste podkladove aktivum ako kazde ine. Obchodnikovy je uplne jedno s cim obchoduje,spekuluje. Tak isto bezpecnost tranzakcii a samotneho obchodovania nema nic spolocne s nazvom alebo typom aktiva. To ze je bitcoin zalozeny na kryptografii este neznamena ze burza ktora ho obchoduje je cestna alebo sa neda odrbat. To si asi dost ludi neuvedomilo alebo sa proste nechali zblbnut titulkami. Ale toto neni nic nezvycajne, aj bezne burzy obcas skrachuju tak isto ako firmy ktore maju emitovane akcie atd. To sa stava. Otazne je co bude teraz z MtGox a co mozu spravit ludia ktory tam prisli o peniaze. Toto je aj dosledok tych oslavnych od ze krypto mena je slobodna a bez kontroly. Regulator je aj na to aby si len tak hocijaky jouda nemohol zalozit burzu a prave aj takto potom krachnut. Teraz ked dosli ludia o peniaze zrazu zistia ze ten regulator a nejaky dozorny urad neni az taky zly napad ze ano...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku si popletl miliardy s miliónama. 750tisíc BTC je 450 miliónu dolarů (600$/BTC). takže né miliardy, ale milióny. A nebo se upsal a místo korun napsal dolary.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Na konec GOXu se dlouho a toužebně čekalo. Táhnul celý segment virtuálních měn pěkne dolů. Doufám že už zůstane definitivně vypnutý a ti co tam mají peníze pochopí že o ně přišli. Jedině pak může trh začít zase růst. Můj osobní odhad je, že dnes bylo konečně dosaženo dna. Až se ale trh vzpamatuje z pádu GOXu tak znovu nastane otázka co s alternativníma kryptoměnama.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.