Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Krátce: VIA, S3, TDK, Casio, Creative Labs, Texas Instruments, Fraunhofer

Casio MP3 hodinky
  • VIA zvýšila svůj podíl ve společnosti S3 na 14,9% nákupem dalších 10,8 milionu akcií (po 13,50 U$ za kus). (VIA News)
  • TDK vyvinula magnetickou hlavu pro HDD, která dokáže pracovat s hustotou 50GB na čtverečný palec (doposud max 10GB) (iXBT Hardware)
  • Casio v březnu začne s prodejem prvních náramkových hodinek s MP3 přehrávačem. Vejde se na ně 33minut v CD kvalitě, nebo jednou tolik v kvalitě FM. Cena? 360U$. Podobnost s jejich náramkovým GPS asi není čistě náhodná :-) MP3 se ládují přes USB. LiION akumulátor prý vydrží až 4 hodiny. Na displeji dokonce scrolluje název skladby. A ještě celková hmotnost: 70g. Nyní chybí už jen ten vodotrysk! (Casio Press)
  • Creative Labs s novým rokem přichází se dvěma novými MP3 přehrávači NOMAD: Jukebox a II MG. Na Jukebox se vejde až 6GB (cca 150 CD - 2 600 hodin) a má velikost klasického CD přehrávače a má USB. Dovede přehrávat nejen MP3, ale i WMA a WAV. Uvnitř je nejspíše nějaký HDD. II MG je obvyklý MP3 přehrávač s 64MB flash s FM rádiem. Dá se také použít jako diktafon s kapacitou 4 hodiny mluveného slova. V prodeji budou před prázdninami. (Creative News)
  • Aby technologii MP3 přiblížily ještě více i těm nejméně technicky zdatným uživatelům, vyvinuly firmy Texas Instruments a Fraunhofer. Vše bude zařízeno přes programovatelný DSP procesor, ve kterém bude Fraunhofer encoder pro AAC a MP3. MP3 přehrávač s tímto DSP pak stačí jen připojit k CD přehrávači a nahrát! Uživatel vlastně ani nemusí tušit, že používá nějaký MP3 formát. (TI News)

Diskuse ke článku Krátce: VIA, S3, TDK, Casio, Creative Labs, Texas Instruments, Fraunhofer

Žádné komentáře.