Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k GeForce GTX 1080 Ti může být i krátká

No jo no, NVidia jsou machri, pokryvaji cele portfolio snad vyjma lowendu a jeste ve spolupraci s vyrobcema karet dokazou i takoveto krasne male modely, parada se jen na to divat.

Ale je to skoda, ze neexistuje zadna konkurence, AMD to snad vylozene bali a hracske karty dokonce uz prestalo prodavat, momentalne se u nas da koupit jen RX460 z doprodeje a ze soucasne rady pouze lowend RX550. Docela blby, aby byl na svete jen jeden vyrobce grafik.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co to plácáš za nesmysly že se přestaly prodávat prodávají se tak že jsou vyprodané protože je skupujou lidi a překupníci na těžení bitcoinů,laskavě si to ověř než něco napíšeš.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mnu to koncového zákazníka nezajímá. Momentálně RX 570/580 jsou u nás nedostupné s teoretickým dodáním do měsíce a lhůty se stále protahují.
Tomu že za to opět můžou bicoiny a podobní prostě nevěřím, stejně jako jsem tomu nevěřil v případě R9 290/390 karet. Na těžbu dneska existují mnohem sofistikovanější řešení.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

necham se poucit, jaky bylo v dobe r9-290x sofistikovanejsi reseni na litecoin.. moc tesim se na odpoved.. ((:

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:o)) lepší je nekomentovat něco, o čem nemáš žádné vědomosti...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Známy sa tomu aktívne venuje. Má aj miner na BTC s asic procesorom. Ale momentálne je najvýhodnejšie dolovať ZEC a na ten nie je žiadny miner a dá sa len na kartách. Doluje ZEC a podľa toho, čo rýchlejšie rastie, mení na BTC, alebo si nechá ZEC. No a dnes to asi najrýchlejšie ide práve na tých RX580. No a Číňania skupujú produkciu a strkajú to do fariem, lebo v Číne je smiešna cena elektriny. Ale podľa grafov aj tu sa to oplatí a grafická karta si na seba za mesiac zarobí (možno aj rýchlejšie, keďže kurzy neustále rastú).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Za mesiac si rozhodne na seba nezarobi, ale za 4-5 mesiacov ano. 1080Ti by sa mi mali zaplatit za necely pol rok. Nie zle, ked mi ostanu dve taketo hracky po pol roku. :)

http://i.imgur.com/dmwikxv.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To by sa malo prejaviť získaním nejakého podielu na trhu, nie? Už to je niekde vidieť, že idú AMD grafiky na dračku?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kolem mě se hýbou lidi co kupují 1080/1080Ti, když chtějí šetřit tak 1070, nicméně po posledních událostech na trhu leteckých simulátorů je 1080Ti výrazně lepší volba, 8GB VRAM už tomu nestačí když to člověk ohulí a výkon se taky hodí, neb často to lidi berou k velkým 4k TV. Mimochodem na Steamu má 1070 a 1080 větší podíl než RX

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ona i GTX1060 je o chlup vykonejsi nez nejvykonejsi soucasna karta od AMD, takze logicky tezko muze nekdo na Steamu provozovat neco jinyho nez NVidii.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak niekddo tvrdí, že RX 580 je najlepšia mainstreamová grafika a to pri všetkej objektívnosti a je to proste fakt. :-) A potom sa v každom druhom článku píše o tom, že bohužial sa zasa predáva menej výhodný a "objektívne" horší produkt čím si zákazníci škodia iba samy sebe. Ale tak čo čakať od človeka, čo tvrdí, že Fury je výkonovo medzi GTX 1070 a GTX 1080. Samozrejme na základe Flopsov a nie reálneho výkonu v hrách.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ted uz snad bude pokoj. RX580, RX570 a RX560 uz se neprodavaji, minimalne mesic mozna pres prazdniny nebudou, takze nastesti uz je to jednoduche. GTX1050Ti a GTX1060/6 pujdou skvele na odbyt. Ne ze by teda doted nesly. ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na odbyt idú aj AMD, lenže do výpočtových fariem. Čo sa teda asi u nás v štatistikách predajnosti neobjaví. Takže sa kľudne nVidia fans vytešujte ďalej.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aj tak by sa mali prejaviť na marketshare podiely v rámci štatistík aké vyrába JPP. Okrem toho ja sa nad tým nijak nevytešujem a je mi to jedno. To čo ma zaujíma je potom celkový podieľ a jeho zmeny za posledné kvartály. Z toho sa dá zistiť ako veľmi sa tieto karty predávajú reálne. Proste keď sa už niekto vytešuje nad tým ako super idú karty od AMD na dračku, tak sa čudujem, že ho nezaujíma či to tak naozaj je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty ses cim dal vic mimo. Neco co je prodany driv, nez to distributor stihne dodat a podle tebe se to neprodava :-D Zdementnel si tady podobne jako drive Crha.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

"Mimochodem na Steamu má 1070 a 1080 větší podíl než RX" Tak samozrejme, keď sa začali skôr predávať a momentálne produkcia RX 5xx ide do fariem, ktoré neurobia žiadnu štatistiku na Steame.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hracum je uplne jedno, ze je AMD vyprodana na mesice dopredu kvuli nejakym farmam a nasledne to nebudou resit ani vyvojari her, kteri budou optimalizovat pro platformu, ktera je nejvic zastoupena na Steamu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemaj strach. Ak sa tak dobre predáva, výrobcovia zvýšia produkciu. A bude ich toľko, že aj hráčom sa ujde a trh sa nasýti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle tyhle logiky by tedy meli optimalizovat na intel gpu, protoze ty jsou s velkym odstupem na steamu jasna jednicka. A nejak se to nedeje... oni totiz dobre vedi, ze ta statistika na steamu nema s realitou nic spolecnyho.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tady zcela realne nemohou hraci zakoupit herni mainstreamove grafiky od AMD v obdobi, kdy se dobre prodava a hraci respektive jejich rodice proste k vysvedceni neco koupi a Intel to take nebude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak realne nemuzou ? Jako ze obchody vsechny objednavky od hracu odmitaj a berou jen ty od mineru ? :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Akú lepšiu štatistickú vzorku by si chcel mať ak nie Steam? Samozrejme, že vývojárov vzhľadom na okolnosti nemusia Intel GPU až tak zaujímať. Ale AMD a NV grafiky už hej, pretože tie sú pre nich podstatné. A počet ľudí, ktorí sa tej štatistiky zúčastnili je viac než dostačujúci (aj milión by bolo v pohode ak nie menej). Porovnaj si napríklad predvolebné štatistiky, ktoré sa počítajú na základe tisícky respondentov. A realite s určitou odchýlkou zodpovedajú. Keď je tých vzoriek veľa ako v prípade Steamu, tak nevidím problém prečo by nemali tiež s určitou odchýlkou korešpondovať s realitou (čím viac ľudí sa zúčastní, tým je odchýlka menšia). Myslíš si, že si tie štatistiky vo Valve udržiavajú len tak z dobrej vôle?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A nebo vývojáři nejsou tak hloupí jak si myslíš a vědí, že to obří množství AMD grafik z farem se za nedlouho (až na nich těžba nebude dost efektivní) dostane přes bazary mezi hráče. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cista spekulace.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spekulace jsou ty tvoje blafy..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Reálne si naozaj vyššie napísal iba špekulácie. Nikto z nás nevie ako sa vývojári rozhodujú a prečo je to tak. To, že sa niekomu z nás môže zdať určitý postup logický, reálne situácia môže byť úplne iná alebo oveľa komplexnejšia. Nemáme dostatočné informácie, aby sme vedeli robiť hlbšie analýzy okolo rozhodovania vývojárov a skutočne podporiť naše tvrdenia. Môžme o tom akurát diskutovať. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, proto jsem to psal se smajlem... protože je to stejná spekulace jako Redmarxův blaf, že se řídí Steamem... To můžu zase já napsat, že vývojáři z velké části optimalizují na konzole a tam víme co je za čipy..
Ne, tohle mě fakt nebaví..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čo znamená za nedlouho a koľko z nich? Myslím, že ani AMD toto moc v danom čase vyhovovať nebude. Hlavne ak budú vonku s novou generáciou GPU a ludia budú kupovať tieto GPU z bazarov namiesto nových. Táto situácia sa v poslednom minerskom období predsa stala a výrobcovia odrazu zostali s kopou AMD grafík na skladoch. Nebola potom odkladaná ďalšia generácia GPU, aby sa tieto zásoby dopredali?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě fascinuje jak vás tu baví spekulovat o naprostých kravinách. Já mám 7700K a GTX1080, ale přeju AMD úspěch a fandím jim. Na cenách mi ani tak nezáleží, ale chci rychlý technologický posun, takže si přeju silné konkurenční prostředí. A to by měl chtít každý rozumě uvažující člověk. Sry, ale musím se teď věnovat užitečnějším věcem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Veď jediné, čo som napísal je, že sa toto ďalšie minerské kolečko môže negatívne v budcúcnosti odraziť tak, ako sa to už predtým stalo. Nikde predsa nepíšem, že by som to AMD prial. Plus som iba písal, že by ma zaujímalo ako sa tieto predaje odrazia na ich marketshare. Čo je na tom také zlé? Veď predsa nikde neprajem AMD, aby sa im nedarilo. Nikde ani nespochybňujem nič z toho čo si napísal v tomto komentári.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak se neptej a zkus si zagooglovat a udělat si tu práci sám, když tě to zajímá. Vypátrej odkud JPP nebo Peddie nebo jak se ty agentury jmenují berou data. Jestli vůbec ty prodeje do čínských farem evidují.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Výsledky po poslednom kvartály ešte nevieme. Myslím tie s dedikovanými grafikami. Takže si to pozriem keď to bude aktuálne. A čo sa týka toho ako to dopadne s minerskými kartami pre AMD, to je iba špekulácia aj keď sa opiera o reálnu situáciu z minulosti, ktorá sa opakovať nemusí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

taky si nemyslim ze to bude bitcoin... ale asi jiná měna, nevíte která to je co se vyplatí težit přes GPU?
a v případě R290 to tak opravdu bylo pekly se na težbě bitcoinu... pak se objevily na inzertnich serverech hromady karet. A mimo tema nechapu ty dementy co dnes prodavaji 290 treba na bazosi kolem 5tisic...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aktuálně třeba ethereum, zcash, monero... je toho víc

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> R290 to tak opravdu bylo pekly se na težbě bitcoinu

Omyl, R290 se pekly na tezbe Litecoinu. Bitcoin tou dobou (2012-3 tusim) byl davno za hranici kdy se vyplatilo jej tezit na jakemkoliv GPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dneska clovek neresi jakej coin. Proste se regne na multipoolu, kterej prepina coiny podle toho co je aktualne nejvynosnejsi a vyplata mu jde v bitcoinech. Nova doba :o) On i v ty dobe r290 se uz davno netezil na gpu bitcoin. To tehdy bylo rok za zenitem. Jel se litecoin, doge, vtc atd.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ZEC nemá ani dva mesiace a je silno v kurze. Stúpa asi najrýchlejšie a najviac sa dá nadolovať. A je na rozdiel od BTC skutočne anonymný a nevysledovateľný (vraj).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

22 cm není krátká karta. Rozměr ITX, tedy 17cm max jsou krátké karty. V tomto rozměru existuje pouze gf 970. Třeba taková Fury Nano jde ještě dále a má jen 15cm, TO je tedy krátká karta, 22cm hybrid však nikoliv. 15cm hiend bez HBM prostě nevyrobíte - fyzika

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

ITX 17cm už seženeš GTX 1060, 1070 i RX570.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, nicmene vam asi uniklo slovicko "hiend" v komentari vyse.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Já reagoval na tuto větu: "17cm max jsou krátké karty. V tomto rozměru existuje pouze gf 970"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(Tralaláku zachraň mě). Tvoj príspevok som našiel cez google search. Nedá sa kámo ak niekto selektívne vedie svoj svet, háda sa s diskutérmi, neprijme názory podložené faktami a stále si ide svoje vo svojom svete.
Dostal som svoj prvý BAN v živote v rámci slobodnej diskusie. Proste nesúhlasíš – argumentuješ – najprv karma zo 100% na 0% a vzápätí BAN – Tento profil byl zakázán moderátorem.
http://i669.photobucket.com/albums/vv53/Artthurko/Moj%20prvy%20ban%20v%2...

Už by som sa tam aj tak nikdy nevrátil.

P.S. sorry za OT redakcii, ale chcel som MACHINovi aspoň takto dať vedieť.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi měl blbou náladu, mě prošly i horší věci, ale dělá tím reklamu sám sobě, protože lidi nejsou tak blbí jak si myslí, zvlášť v IT oborech.
Takových "kiksů" které se dají snadno vyvrátit je tam dost, asi i proto hned dává ban. Ještě lepší byla celá smazaná diskuze o GTX 1070 kvůli flamewar, ale v podstatě ho jen x lidí upozornilo na jisté nesrovnalosti protože tu kartu měli doma, pěkně slušně bez invektiv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Dnes napríklad tvrdí, že RX Fury má výkon medzi GTX 1070 a GTX 1080. Samozrejme keďže mu to vychádza v Tera Flops, tak to tak asi bude. Škoda, že výkon v hrách je niekde inde. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vitej v klubu, take tam mam BAN. V podstate jsem si o nej rekl, protoze takovej vul jako je DD me tam chtel poucovat. Ale tak na druhou stranu ono neni uplne normalni na ten web onanistu AMD fans lizt, pokud tu cinnost neprovozujes tez, takze dobre nam tak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nechápu proč tam lidi furt lezete, když se xx let ví, že ten človíček je magor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Puvodne kvuli jeho recenzim ruznych periferii, kde psal absolutni reklamni lzi, pritom se to vubec netykalo veci od AMD, takze jsem parkrat napsal do diskuze, jak to je ve skutecnosti, coz se mu asi nelibilo, ale netroufl si to komentovat. No a pak jsem jednou napsal pod RyZena, na to mi odpovedel hromadu kecu a ze mi dava varovani, tak jsem mu odpovedel a skoncil. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zo zaciatku (alebo dokial si sa tam rozkukal), to tam vyzeralo celkom OK... No ked si to casom zacnes uvedomovat a hlavne si ochotny to pripustit, tak uz nie je o com.

Napr. moj posledny prispevok do diskusie bol z pred 4 rokov (trochu viac aktivnejsie 5 rokov dozadu a schvalne som teraz este skusal ci funguje prihlasenie) a vtedy aj skoncila navsteva tohoto webu. A to hovorim ako clovek, ktoremu bola grafika od ATI (ako sa za starych cias volala) omnoho blizsia ako Nvidia. Ale ten ustav, co to tam vedie, by sa mal naozaj liecit. To clovek s normalnym rozumom jednoducho nevydrzi, nech mu je ta znacka akakolvek sympaticka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě on má polovinu testů vymyšlených. Prostě vezme jiný testy z netu, trochu to zamíchá, přidá AMD 10-20%, napíše k tomu článek plnej neskutečných pravopisných chyb a vyvěsí to na ten jeho blog. Občas si půjčí něco z krámu od známýho, nafotí to, protože ho lidi začali obviňovat, že si to vymýšlí. Výrobci mu nic neposílají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jaj, to je mi líto Tralaláku :-(. Nic si z toho nedělej. Ten člověk je totalitně smýšlející. Za celou dobu jsem ho ani jedinkrát neslyšel přiznat, že se v něčem mýlil - nemýlí se z principu, skoro jako náš prezident. Co tě znám, tak vždy si dbal na to, aby tvá odpověď nebyla nekorektní, on vydrží tak 2-3 odpovědi a když mu dojdou argumenty použije ban nebo nazve člověka lhářem. Stejně ho čtu, protože dává šanci AMD, která je slabá a potřebuje podporu, jinde se AMD neobtěžují ani zkoušet.

Jak to vysvětlit - čtu prozápadní média i russia today. Nedělám si iluze, že by nějaká média byla objektivní, ale je pořád lepší si udělat názor na věc z dvou protichůdných názorů než z jednoho. Pravda je někde mezi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Stejně ho čtu, protože dává šanci AMD, která je slabá a potřebuje podporu, jinde se AMD neobtěžují ani zkoušet."

Ale on nedává šanci AMD, pro něj je AMD to nejlepší na světě stůj co stůj a troufnu si říci že taková reklama AMD poškozuje. Protože pokud bagatelizuje negativa, což rád dělá, tak jsou pak lidi celkem naštvaní pokud se s nimi setkají v praxi. Např. uvedení ryzenu provázeli i nějaké problémy, u něj neexistovaly a tak neexistovaly nikde, což dával v diskuzích patřičně najevo pokud někdo projevil nesouhlas.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.