Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Pozvánka: Kvalitní datové centrum jako základ úspěšného podnikání

Bez opravdu kvalitních datových center nelze poskytovat služby ani efektivně spravovat vlastní IT. V době cloudové jsou datová centra základním stavebním kamenem IT systémů.

Budování center a jejich infrastruktury zahrnuje celou škálu důležitých komponent, nejen samotný storage, ale sítě, chlazení, záložní napájení a další. Již jedenáctý ročník Data Storage Wokshopu, který se bude konat v Praze 20. září 2016, si klade za cíl přinést účastníkům nejnovější informace z této oblasti, a to i za účasti odborníků ze společností, jež jsou světovými leadry právě v této oblasti. 

Program workshopu zahájí prezentace Davida Kolenatého ze společnost Cisco „Budoucnost datových center a jejich využití pro business“, ve které probere strategii při definování inovativních datových center s důrazem na současnou strategii automatizace a nastavení politik. Cílem je zjednodušení a zefektivnění celkové infrastruktury a poskytnutí rychlého a jednoduchého nasazení jejich aplikací.

V další přednášce se účastníci seznámí s novou platformou Hyperflex, která je debutem Cisca na poli hyperkonvergovaných řešení. Atraktivní téma „flash médií zvolil Luděk Šafář ze společnosti EMC. Právě flash média ve srovnání s rotačními disky již dosáhla bodu, kdy  nabízejí vyšší výkony za nižsí ceny.

Na workshopu nemůže chybět ani jedno z velkých témat současnosti – internet věcí. Nejrozšířenější a unikátní síť pro IoT v České republice – Sigfox – představí David Týr, manažer inovací společnosti T-Mobile.

Konferenci uzavře prezentace případové studie realizace datového centra TTC TELEPORT, které se rozlohou 8000 m2 řadí k jednomu z největších v ČR i v Evropě. Kromě zástupců realizátorů projektu ze společnosti Pronix vystoupí jednatel a výkonný ředitel společnosti TTC TELEPORT Radek Majer.
Na programu konference se budou podílet též společnosti SUSE, Abacus Electric, Avnet, Anect a Acronis.

Data Storage Workshop se koná 20. září 2016 v Konferenčním centru City v Praze 4.

Registrační formulář, program, představení přednášejících a profily partnerů naleznete na: www.dsw.cz