Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k LabelFlash a ostatní možnosti v potisku médií

Jak ma vypadat spravna sestava vypalovacek ?
Ha, Yamaha F1 v IDE provedeni? Fuj!, kde je SCSI ?. 4167 misto 4166/H20L ? A dve liteonky ? kde je nejakej Plextor ?
:-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

daji se u nas vubec sehnat oboustranna DVD-R media jako treba tenhle australskej verbatim ?
http://www.verbatim.com.au/products.cfm?productID=94777
slo by to pouzit nejen na labelflash potisk, jinak by to bylo vyuzitelny i na data, 9GB se hodi i na placce, ktera je kompatibilnejsi a levnejsi nez DVD-R DL.
 

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Několik Double-Side DVD-R jsem před pár lety kupoval u Conrad-a v Německu ... Best.-Nr.: 34 01 07
 
www.conrad.de

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jste koupili ten HAMA FIXING SPRAY - Google mlci (nebo neumim hledat :( ). Diky za info.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé by ještě bylo srovnání ceny. Když za normální nepotisknutelné DVD dám kolem 12Kč, za LightScribe DVD tak těch 25 - 28 a za LabelFlash okolo 40 - 50 korun. Tak si potom každý snad spočítá, zda se mu to vůbec vyplatí to potiskávat. Za inkoustový potisk nemám ani tušení, ale určitě to bude tak něco stát. Druhá věc je vůbec dostupnost těchto médií. Na top, že LS je tu přes rok, tak média je problém sehnat o LF se už ani nezmiňuju. Ale zase když chce mít člověk pěkná média... Sám mám LS a jsem s tím naprosto spokojen, ale je fakt, že barva je barva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já teda budu dál používat nejjednodušší fixy. Nicméně místo CD-PEN doporučuji CD-LINER, je tenčí a lépe se s ním píše ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

pěkný, ale fixka rulz :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

postikovatelne verbatim dvd ve valci 25kusu cena 302 s dph, potisk na canon pixma 3000 dalsich asi 4,50kč

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jeste malickost, potisk jednoho dvd 4,50kč, a na pokrytí potistene vrstvy pouzivam fixátor, dostane se v kreslicich potrebach , je to spray na fixaci uhlovych a perokreseb. hezky den

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji autorovi za kvalitní článek! Chybí v něm opravdu jen to cenové srovnání, ale to již udělal někdo ze čtenářů.
O technologiích popisů disků jsem četl docela dost, ale neměl jsem v tom pořádek a především - nikde jsem takto jasně neviděl, jaké jsou rozdíly, výhody/nevýhody a výsledky.
Takže díky :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Wifte.. hezky (o: (to ma bejt pochvala (: )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

LabelFlash média jsou již běžně v prodeji - otázkou je však cena. Dokud LF média nezačne dělat někdo jiný než FUJI(Ritek), cena moc dolů nepůjde.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

>> Fangorn:
Mě hlavně překvapilo, jak pomalu se to médium při kreslení LF točí - to jsem si prostě nemoh nechat pro sebe. Disc T@2 a LF se při kreslení otáčí nesrovnatelně rychlejc, u LF jsou dokonce nastavitelný otáčky u některých placek až nad 7000/min. Kreslení LS připomíná rychlostí spíš gramodesku a já mám dojem, že tahle technologie má IMHO ještě hóódně velký rezervy ve zrychlování potisku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teda ne LF, ale LS, už mi z těch zkratek hrabe :-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Este si pockame na domacu sietotlac a uz to bude uplne na nerozoznanie od originalu :-)  Vyborny clanok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Fakt pekný článok :-O

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mam problem s LG GSA4166B a lightscribe. pokial vypalim obrazok iba raz, kontrast nie je nic moc. pokial opakujem 2x , kontrast je vyborny ale niekedy sa druha kresba posunie asi o 0,5 mm a teda je to nepouzitelne. problem je aj zrejme v tom, ze nero coverdesigner po kazdom vypaleni medium vysunie a neda sa to vypnut v nastaveniach. pokial by teoreticky vypalil ten obrazok 2x po sebe bez vysunutia media, k posunu by zrejme nedoslo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám mechaniku NEC 4551A a v NERU žádnej LabelFlash nemám. Jak to mám zprovoznit? NERO je 6.6.1.4

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze ja mam od pociatku Yamahu CRW-F1 a Label flash je vlastne len nadstavba discT@2 a este k tomu som pri porovnavani kvalitz nezbadal ziaden rozdiel, akurat ,ze to potlac z vrchu a nezabera tym padom ziadnu datovu cast media. Inac len kupno-predajny tah vyrobcov. Mam aj LG-GSA4166 a som v LighScribe vysoko spokojny!!! Oproti LabeFlash nema chybu. Takisto pouzivam potlac medii aj tlaciarnou a super!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prošel jsem vývojem od fixu, papírových polepek k potisku v tiskárně Canon Pixma 3000.U papírovejch polepek vznikal jeden problém ani ne tak s vyvážeností ( teda pokud to nenalepíte mimo osu) ale stím, že cd, nebo dvd média jsou plastová a přehráváním se zahřívají. Plast se teplem docela dost roztahuje ale papír ne. A TO JE VELKEJ PROBLÉM . Takto polepené cd se po zahřátí prohne jako talíř ( bimetal efekt ) a tím se stává tak za půlkou špatně čitelné ( velká vzdálenost media k lejzru ). Pak se musí z mechaniky vyndat, položit na něco studeného, tím se zase srovná a dá se do zahřátí opět číst. Papírové polepky jem odstranil ( je to o nervy ), lep který na cd zůstal omyl technickým benzínem ( pozor nezapatlat záznamovou stranu ) a popsal fixem. Tak to byl krok zpět k fixu. Nyní používám printable media a potiskávám v tiskárně a jsem s tím spokojenej. Je to pěkný a že nejsou vodě odolné neva, chovám se k mediím opatrně, tak na nich nesvačím a ani se s nima nekoupu :-) .

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz Mekimu , nainstaluj si novsiu verziu Nera (mozes skusit aj 7.0.12 zo sedmickovej serie ta by mala slapat), nie som si isty, ci tieto starsie verzie vobec podporovali LF a LS?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Revenant, pouzivam podobny sposob potlace pri LS, teda vraciam disk na 2-krat spat a nero cover designer mam nesklamal zatial. Ziaden posun...ani po vysunuti media von...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

revenant : 4166 media verbatim 8x+R a k zadnemu posunu pri 2x LS po sobe nedoslo ani jednou. 1x vzdy best a nasledne 1x fast (coz sem vypozoroval jako kompromis kontrastu) pri 2x best se na nekterych mediich (takze kvalita vrstvy nejspise kolisa) objevili podobne kruhy jako pri Z-CLV zapisu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mikrob: Super článek a super vkus :-)
 
Za sebe můžu říct jen, že barevný potisk je barevný potisk (rychlost, cena, kvalita)...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to nedelak
Oboustrana dvd se v CR daji sehnat, nevim jestli Verbatim ty jsem nikde nenasel ,ale nejake Esperanza DVD maji v Actebisu na objednavku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

revenant: zkus nainstalovat novejší verzi Light Scribe...jinak media jsem zkoušel Verbatim,Imation a dokonce jeden nejakej pofiderní noname a bez problému..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejrychleji se dá vyrobit jakékoliv potisknutelné CD/DVD přestříkáním povrchu matnou bílou barvou ve spreji.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám ještě jeden originální nápad, jak si udělat potisk CD. :))
Nejdříve je třeba na CD nanést fotocitlivou emulzi (myslím, že jsem to viděl někde u firmy FOMA), pak běžným způsobem exponovat a vyvolat. Ale ještě jsem to nezkoušel. Mínusem je potřeba temné komory, ale zase ten působivý výsledek... ;)

Pokud se podivujete nad nutností použití filmu, ani to není vyloženě nutné, stačí vzít monitor (CRT/LCD) a správnou čočku a můžete předlohu exponovat i takto.
A tohle už mám vyzkoušeno. ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DuckDaffy:
Dobrej by byl taky napad fixovat media UV lakem a svitit na ne UV lampou. Vase data budou pekne v bezpeci, jako v perince.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl bych se zeptat Lightscribe a kruhy alá gramodeska - problém technologie nebo vypalovaček ? (Mám LG , zkoušel jsem CD i DVD /Verbatim , Philips)...rád bych LS vypaloval jen jednou - tam kruhy nejsou, ale na médiu zase není skoro nic vidět. Proč vůbec není možnost volby ultrahigh, kdy by se na médium pálilo opravdu pomale , ale výsledek by nepotřeboval opětovné přepalování a byl dostatečně kontrastní ??? ....

PS : Podle porovnání kvality vede stále přímý potisk média , bohužel HP hraje roli mrtvého brouka , takže asi časem půjdu do Cannonu :/

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: Ehm, nač taková slova, volná kreativita nevoní?

Neříkám, že můj nápad s fotoemulzí a složitým chemickým procesem vyvolání nemůže mít vliv na životnost média, ale protože to jinak než vyzkoušením asi nezjistíme, zdržte se proto podobných zapšklých komentářů...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

duckdaffy: Prave naopak, ocenuju zajimavej napad. To nemela byt urazka tebe. Ale znam lidi, co jsou toho fakt schopni.
Jinak kolikrat uz me napadlo CD upravit modelarskymi barvami, ale nikdy jsem to nerealizoval.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ktere verze Nera maji v sobe ten LabelFlash ??? Vim jen o jedne a to je 6.6.1.3d , ktera se  nikde neda sehnat !   :-( 
Vi o tom nekdo neco ?
Mam NEC 4551A a nemam to jak otestovat .
Dekuji za kazdou radu .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Labelflash je obsažen i v Neru 6.6.1.4 a taky ve verzi 7 - Aby jsi ale Labelflash aktivoval, budeš potřebovat nejen mechaniku 4551, ale hlavně při instalaci zadat správné sériové číslo - ne každé LabelFlash aktivuje. Pokud ho nemáš, zkus si projít celou diskuzi...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nedelak: V tom případě se omlouvám, porozuměl jsem tomu jinak, než bylo skutečně zamýšleno. :)

S tím UV lakem mi to přišlo nebezpečné, potože vytvrzovat UV lampou lak na médiu, které je na UV citlivé. Nevím, nevím, to bych asi neriskoval... :) Ten UV lak chrání už mokrý? Spíše bych právě řekl, že se vyvrzuje od té vzdájenější strany.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

revenant: tiez mam LG 4166B LS a tiez sa mi to stalo (zatial dvakrat) s dvd+r 8x imation LS (pouzita kvalita bola v oboch pripadoch best). Rozmyslal som nad tym, ze mozno bol poskodeny alebo znecisteny ciarovy kod na mediu podla ktoreho sa napalovacka pri zapise LS orientuje.
(nemam to vsak overene)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Schnack: Hypermarket Globus

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nevieťe mi niekto pomocť-mám NEC 4551,media FUJIFILM LB,NERO 6.6.1.3f. na dátovu stranu napalím vpohode ale ak otočím na LABEL SIDE tak mi vipíše medium NEPODPOROVANE skúšal som aj NERO 6.6.1.4 výsledok bol rovnaký.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Niekto tu písal, ze udajne exsituju obojstranne DVD-R media. No u nas v SR ich nemozem najst. Tie LF media od Fuji (Ritek) po 80 Sk som koli cene neskusal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechci nejak rejpat, ale odkdy se 7,5MB video, na kterym se v podstate minutu jenom toci dvdcko, nazyva kultovni? :-(

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Poraďte někdo prosím.Mám NEC 4551A a v NERU v.7.0.8.2 se mi nezobrazí funkce LF.Existuje vůbec podpora pro tuto verzi NERA?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chasis: Ano. máš-li originál full verzi, tak nemáš problém. OEM ti pak dodá prodejce té palírny.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že budou LabelFlash CD-čka ? Protože starší audio CD přehrávače např. ve věži, které nečtou DVD ostrouhají.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kuchtík: Nebudou a ani nemohou být, díky technologii výroby. Přečti si na tomto serveru o LF.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Trápí mne jeden problém a stále nemuhu najít odpověď. Mám NEC 4571, SW Nero 7.08., média FUJIFILM Labelflash. Technologie LF mi bez problému funguje, pokud tisknu na datovou stranu výše zmíněných, ale i normální disků DVD. Pokud však chci pálit na stranu label FUJIFIL, program se okamžitě vypíná. Poradí někdo co je příčinou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mám nec nd 4551 lf a potřeboval bych vypalit obla na cd ale nejde mi to používám nero 7 ultra edition jde to vubec na teto verzi vypalit. Lightscribe tu vidim ale nikde neni nic pto labeflash. A ješte se chci zeptat jde to vypalit i na ligtscribe vrstvu metodou label flash. Diky

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

geen_ Mrkni na nejakou recenzi nebo text o Lightscribe (použij vyhledávání vlevo). Na LS media LF rozhodně nevypálíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nezda sa Vám, že v tom článku je label flash spomenutý iba v názve ???? :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

maco222: nezdá, ten článek má 3 kapitoly, možná sis nevšiml.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mám v jednom PC light scribe a label flasch vypalovačky light scribe mi funguje , nevíte někdo jestli není Nero kreteré podporuje oba tyto způsoby popisu medií ???

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

FireBlade: Legální Nero umí samozřejmě oboje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den chcu se zeptat je lepší napřed udelat potisk (lebel Flash) a pak palit data nebo obracene

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

BlackLord: když nepálíš LabelFlash přez data, tak je to jedno ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dik za odpoved.Ptal sem se proto ze sem smahli data pak v nero cd-dvd speed kontrola kvalita disku.
Potom sem hodil lebelflash potisk a opět kontrola a ejhe počet pie se zhorsil celej ten graf se zvedl.
Jako bych ten graf zvedl o 100  .
Před tiskem pie pruměr:180.55 max588   po tisku pruměr: 232.92 max:670 aleto max je na koncu dvd.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý den,
chci se zeptat jaké média se používají na potisk LabelFlasch. Pálím si filmy a chci si dát i z obrázkem ale nevidím žádné média které by měli popis LabelFlasch.
Předem diky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

>> Pepaha:
Pro Labelflash existují pouze "FUJIFILM Labelflash", a to jak v DVD-R, tak DVD+R:
http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/357
http://cdr.cz/a/hardware/media/dvd/439

Jinak na datovou stranu média můžeš pálit na jakékoli DVD-R či DVD+R (ne dvouvrstvé, ne RW a raději ne 8cm), když ti zbude nějaké místo po vypálení dat. Můžeš samozřejmě popálit obrázkem celou datovou stranu, ale tím pádem už samozřejmě nikam nedáš data ;-).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.