Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Labutí píseň 28nm: AMD A10-7870K / Wraith na ITX desce od MSI

Takže tu máme PC-AMD, CPU 3500,-Kč MB-2500,Kč, celkem bratru 6000,-Kč (ostatní bižu nepočítám, protože je stejná).
Proti tomu postavím i3-4170-3200,-Kč a MB-MSI B85I-2200, celkem 5400,-Kč.
U intelu jsem ušetřil 600,- a mám daleko větší výkon, protože podle tohoto testu A10-7870K sotva dotáhla dvoujádrového intela. Bravo AMD!
Spotřeba AMD v loadu: 134W, spotřeba intelu 60W...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

A kde máš u té i3 grafiku na hraní? ;-)

Když dokoupíš nejlacinější grafiku (řekněme nějaký výprodej GT730 apod.), tak cenou i spotřebou překonáš to AMD (pravda, výkon bude vyšší). Ale už to nebude all-in-one, což je zásadní devízou těchto malých strojů.

Výkonově na běžné domácí multimédia a základní hraní to AMD stačí. Osobně bych to už nekoupil, ale pokud někdo akutně potřebuje mediální PC se základními herními schopnostmi (např. pro malé děti, co na tom budou hrát MC, "Traktory" apod.), je to velmi rozumná volba, protože to APU obsahuje narozdíl od intelu plnotučnou grafiku - sice pomalou, ale plnotučnou, žádný intelí 2D engine.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tohle na hraní? A čeho? V recenzi/blogu toho moc není, ale je vidět, že je to použitelné zhruba tak na medium a low detaily. Čeho bych se ale obával, jsou teploty, které však v článku, bohužel, chybí. U takhle kompaktního systému, kdy očekávám mrňavou skříňku a tudíž airflow bídný. Co to udělá s výkonem je potom otázka, aby potom náhodou nedocházelo ke snižování frekvencí. :-/ Jistě, v dobře větrané skříni to bude fachat dobře, ale to potom ta miniaturizace, z mého pohledu, postrádá logiku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

koukni se co hrávají malé a menší děti. Zetory, Trucky apod. to zvládne, Rocket League taky. Že to není na nejvyšší detaily tyhle děti (ještě) neřeší.

Dobře větraná skříň nemusí být velká, dobrý airflow se dá zařídit i tam.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Neblbni, na to stačí i ten Intel. Ve služebním noťasu mám obyčejné i3 se základní integrovanou grafikou a běží na tom i WoW(ko) bez větších problémů při slušných detailech. Jasně, že tohle je krapet jinde, ale podle mého je to zbytečný luxus. Co se týče skříní, osobně mám v hledáčku Bitfenix Phenom, která je dost velká i pro dedikovanou grafiku a jistě bude mít díky své (ne)velikosti i dostatečný airflow, ale pro APU, kde bych už nechtěl externí grafiku, bych šel velikostně do něčeho jako iTek Kiwi, který je pěkně kompaktní, ale zase díky perforaci pro odvětrání bych se trochu obával hlučnosti, a další case, jako třeba Akasa Plato, už jsou tak zadeklované, že airflow těžko bude fungovat. Prostě záleží na preferencích a trochu selského rozumu. Osobně jsem možná trochu konzerva, ale zastávám názor, že na pracovní PC (a klidně sem zařadím i PC na hry pro malé děti) postačí kdejaký základní Intel nebo AMD a na PC, na kterém se budou hrát (i příležitostně) nějaké gamesy s požadavkem na fps, jen GPU od třídy RX480 nebo GTX1060. Což mě mimochodem docela s.re, protože celý život čekám na tu miniaturizaci a ono pořád nic. :-( Hry stále nenažranější, takže je stále potřeba herních monster. :-/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Taky bych rád all in one s dostatečným výkonem , ale všichni víme jak na tom APU od AMD jsou ... výkon decentní aby především trhli Intel , ale na nějaké to hraní novějších titulů stále zoufale nedostačující .
Několikrát jsem si myslel , že teď už integrovaná grafika od AMD bude terno alespoň do začátku (naposledy s Radeon HD 8570D) , když v recenzích schytává taková povedená hodnocení a několikrát jsem znechuceně narychlo sháněl cokoli trochu použitelného .
Kdyby šlo alespoň využít integrované grafiky z APU v pseudo SLI ... ale ani to pořádně nefunguje a z těch mála karet , kde to funguje není opět žádná dostatečně výkonná . Prostě APU - z houna bič neupleteš i když se tak všichni okolo tváří .
Za mne grafika v AMD APU je až moc přeceňovaná a v reálném použití se od Intelí grafiky liší minimálně , možná ještě na to zpracování videa ... ale tam se už cítí být silný i Intel .. ,takže proč ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

je zajímavý, že když jde o AMD procesor, tak jde hlavně o cenu, ale když se řeší nVidia, tak proč by Crha řešil nějakou cenu???
V tom ksichtu v profilu ti chybí modrý oči, měl by sis to obarvit, aby bylo líp vidět, že nesnášíš červenou.
BTW: když to vezmu u CZC, tak u srovnatelný desky MSI jsou za 2400 Intel a 2500 AMD, takže vlastně na stejno...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ceny nastejno výkon jinde... hmm...
Cena nvidie a AMD je taky naprosto vyrovnaná. Akrát za tu dražší nvidii prostě dostanete větší výkon... problém je když do toho začnete počítat energetickou náročnost, která při mém nájezdu vydělá za 6 let třeba na nový CPU.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

CRHA a jeho pravda opet v akci :) otevrel jsem si prvni eshop konkretne CZC .....
nejlevnejsi RX 480 4GB/8GB 6400,- / 7000,-
nejdrazsi RX 480 8GB Asus 9400,- MSI 8350,-

nejlevnejsi GTX 1060 6GB 7499,-
nejdrazsi GTX 1060 6GB ASUS 9500,- MSI 9200,-

>>> tomu rikam "naprosto vyrovnana" cena ;)

- realny rozdil spotreby je na urovni rozvicene zarivky .... ano kolik hodin denne by musela bezet naplno napr. takova MSI karta aby propalila rozdil 850,- CZK :)
- navic v mnoha operacich by GTX 1060 pocitala konkretni ulohy delsi dobu takze realna spotreba by vychazela v takovem pripade hure nez u AMD
- u hrani zase zalezi na konkretnim titulu jaky clovek hraje nekdy vychazi lepe AMD nekdy NV a nekdy je to plichta ...

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

bla bla bla kdo to vidět nechce s tím ani sto párů volů nehne.
1060 je prostě výkonější a tak stojí víc. poměrem výkon/cena jsou srovnatelné, poměrem výkon/energetická efektivita už ne...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

i3-6100-3300,-Kč + microITX MSI B150 1900,-Kč = 5200,-Kč... a bohatě ta grafika bude na tracksimulátor stačit.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

kdyz uz srovnavat tak poctive AMD + mITX Deska = 4600,- a za tuhle cenu dostanu 1,5x az 2x vyssi nejen herni vykon ktery uz je dokonce trochu pouzitelny ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

prosím? kde jste vzal cenu 4600?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

umim pouzivat vyhledavani a svete div se umim i scitat :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

jj zas vytáhnete nějaký pseudo e-shopy s dodávkou "někdy"

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

ano alza CZC TS bohemka alfa a dalsi jsou pseudo e-shopy ok tak uz potom nevim kde hledat ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak zrovna ceny tsbohemky jsem použil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

je chybou se orientovat pouze na jeden zdroj(v ramci objektivity) i ten samy produkt u ruznych prodejcu muze byt az o 10% levnejsi ...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, to je také upřesnění jak stehno. Jaké AMD a jaká mITX? A bral jsi to ze srovnávače cen typu Heuréka? Jestli ano, tak i na té sestavě od Crhy se dá ušetřit nějakých 5-6 stovek. Výkon GPU jistě vyšší, CPU část těžko říct, neb v grafech je i3 snad jen jednou (a hledat to nebudu). Tady je spíše důležité to "trochu použitelný" - záleží na každém z nás, jaké má preference, já si myslím, že je to zbytečnost a v tomhle segmentu raději upřednostním spotřebu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

je pravda ze v iddle je o par W lepsi intel a ze v zatezi bere AMD vice ale zaroven za stejnou cenu nabizi vetsi graficky vykon nejen ve hrach ale pri jakekoliv praci s grafikou (fotky, videa atd. ) jestli clovek uprednostnuje spotrebu tak si take musi uvedomit ze zadane ukoly AMD zvladne drive a tim padem setri energii i kdyz maximalni spotrebu ma vyssi .....ohledne her je zase nasnade ze herni vykon ma vyrazne lepsi a clovek si za velmi levno pomerne slusne zahraje bez toho aniz by se musel tolik omezovat ----ohledne toho WOW(ka) je to zarny priklad ze se na tom da narozdil od intelu raidovat bez propadu FPS pod unosnou uroven bez snizeni rozliseni i Legion

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu proč si pan Ježek neudělá soukromý blog typu Radek Hulán kde by tyhle postřehy ze života psal. Já bych osobně na tomto webu (jakožto tom lepší co se dá v české e-kotlině najít) chtěl vidět pořádné články..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Clanek jsem necetl, perex mi uplne stacil a s p. Jezkem tentokrat stoprocentne souhlasim:

"28nm APU už vlastně nikoho nezajímají"

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Mrknul jsem rychle na grafy a hned jsem věděl, že ani dál číst nemusím ... v každém testu jiná sada CPU, a když už tak to vypadá, že tuhle A10 bere na procesorovém výkonu v pohodě i i5 a i3 a navíc an společnými silami nedosahují spotřeby A10 v loadu. Co se týče grafiky ... komu stačí integrovaná, tak mu nejspíš stačí jakákoliv a kdo chce hrát, tak si stejně nějakou grafiku koupí. Kdybych stavěl stroj na dejme tomu pod televizi a na fotky a příležitostné kolečko v dirt 3, tak mi bude stačit ta i5.....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A jakmile vyjde první AM4 procesor/deska, FM2+ bude muset jít cenově drasticky dolů, jinak se toho prodejci nezbaví už vůbec.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč všichni útočíte na p. Ježka, dyť je to nemravné. On přece nemůže za to, že AMD nabízí produkt který není tak dobrý jako konkurence. On jen napsal názor, že mu to nepřijde jako tak špatná volba.
Také bych raději za 3500 Kč viděl A12-9800 skladem a desku za 1500 Kč ale nejsou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"ale nejsou", protože prodejci nejsou sebevrazi. Moc dobře ví, že to koupí jeden dva lidi, typu ježek a to jim marži neudělá, proč by to sem tahali když na skladě mají o 600,-Kč levnější verzi od intelu?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Protoze spousta lidi ten posrany Intel nepotrebuje a tohle jim staci a jeste k tomu dostanou vyssi vykon v grafice, kteri treba prave ocenis v detskem pocitaci...staci tato jednoducha odpoved? ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ne protože to není pravda. AMD je naprosto mimo když za cenu intelu prodává své výrobky.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsi si jisty?
Tak mi za 3500,- s dph kup Intel CPU, ktere bude mit minimalne srovnatelnou grafiku s tim to.
Tady mas srovnani s Haswellem ve hrach, tudiz CPU z jeho doby.. Vykon o 75+% vyssi nez nejvyssi Intel. Komu staci o 10% nizsi vykon grafiky, tak si koupi 7850 za 2800,- a stejne to bude mit o 65% rychlejsi nez odpovidajici 3x drahy Intel..
https://www.computerbase.de/2015-05/amd-a10-7870k-test-apu/2/#abschnitt_...

A az na takova CPU narazis, ktera maji stejny neli lepsi graficky vykon, za stejnou cenu, tak mas u mne pivo. Do te doby fakt radeji 2x premyslej..nez zase neco napises. To opomijim Intelovske drivery, se kterymi si tak u nekteych her muzes akorat tak divat na monitor :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://www.tsbohemia.cz/intel-core-i3-6100_d227898.html

3240,-kč, ještě ti 260,-kč zbyde.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aspon si precti ten link, co jsem ti poslal, a zkus si precit i ten prispevek, zkus si sam treba i neco nastudovat...nez budes reagovat.Protoze jinak to je fakt jen blabol..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych tohle nabídnul svým dětem na hraní, tak mne poženou... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak mas stary deti? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravena chyba v grafu spotřeby (správně je 25 W v idle, nikoli původně uvedených 34 W).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je hned lepší. Já to četl ráno a těch 34 W by na ITX bylo nic moc. Doufám, že u AM4 by se to mohlo ještě hnout níž.

Jinak teda mně by na dražší/lepší desce ta absence DisplayPortu docela štvala, jelikož HDMI je u Kaveri jen 1.4 a nepodporuje 4K@60fps. Obecně ho sice desky pro FM2+ mají hrozně málokdy, ale to je právě ten problém. Osobně bych byl radši, kdyby tam byl DP a klidně jen laciná Wi-Fi "atrapa" místo toho Intelu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Achjo... článek, kterej můžu napsat pouze pomocí informací z webu.

1. Ty paměti jsi mohl aspoň hodit na CR 1 plus zkusit to celý přetaktovat (paměti a grafiku), co to dá.... (jo aha, deska to neumožňuje..._?)
2. Sada CPU o ničem, z Intelí stáje to mám jako s čím srovnat??? S 12ti vláknem??? Do-otestovat i3-6100/6300, tak je to přínos, takto nejenže to cpu nikoho nezajímá, ale ani tyto tvoje testy nikoho nezajímají. Pokud se tím budeš zabývat příštích pár týdnů, tak se nad tím zamysli nebo mu to proboha někdo pučte.
3. s předchozím souvisí i Windows 10 ffs man, Windows 10! U těchto RAM-GPU naprosto kritická záležitost.

Mám matnou představu, jak ta redakce vypadá... kůlna na ježidvoře ;)
Ber to jako "prober se" rada, nechci tě nasrat, ale toto je fakt trápení.

Obrat 400W zdroj je moc u takto úsporného procesoru mě nicméně pobavil ))) Dokud se nehýbe myší, tak to žere málo, to jo. Jediná "nová" informace pro mě je, že Wraith je opravdu tichej i v loadu.

Nebo víš co? Postni někam nastavení Unigine Valley a já to dostestuju na HD530 Skylake i3-6100 (ale win 10).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem napriklad docela positivne prekvapen. OC by se hodilo, ale spousta lidi to dnes uz stejne nedela. Pravda, nejaka novejsi i3, potazmo Pentium pro srovnani tam chybi. Na druhou stranu, zase zajimave srovnani se starsimi kousky. Win10 neni zajimave pro vsechny..spousta lidi zustala (a zustane jeste douho) na Win7.
Pro zakladni predstavu vykonu je tenhle test v poho.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Poslední CPU Intel mi bylo k testu zapůjčeno před 2 roky. To je asi tak vše, co k tomu mohu říci.

Jestli máš chuť otestovat HD530 ve Valley, tak jde o ty tři přednastavenbé testy, které jsou tam obšaženy.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No nevím jestli jsem to neudělal blbě, tak poprosím Hrdinu o potvrzení.
basic 22
extreme 9,9
extreme HD 7,7

i5-6600K-1GBvram, win7-64.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nastavení jako basic, ale DX11 (tzn. custom a la basic), čili 2xAA, volumetric shadows, ambient occlusion, tesselace tam nikde nastavení nemá, tak netuším, kde to David vzal (popisek grafu).
výsledek 1280x720 - 26,1 fps (HD530 je o 11 % pomalejší v DX11 než AMD v DX9).
při DX9 mi to házelo 22,9 fps.... což by odpovídalo. HD530 je o 27 % pomalejší než AMD v DX9.
při Extreme 1600x900 9,9 fps, ale za to neručím. Nicméně je to těch 11% opět.

A to se ještě nebavíme o DX12 nebo přehrávání H265... Někde jsem tu tvrdil faktor 1,5x a vida, je to jen 1,27 x nebo dokonce i 1,11x ...a kde je spotřeba, kde upgradovatelnost atd. Opravdu ani tomu dítěti do pokojíčku to nepřeju. Dále přetaktování při koupi dedikované grafiky, HackIntosh, stabilita...

Tady je SkyDiver btw. plus konfigurace systému... http://www.3dmark.com/sd/4221625

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky. Takže podle grafu to AMD zas o tolik rychlejší není jak tady někteří prezentovali.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://www.hardwaresecrets.com/a10-7870k-vs-core-i3-6100-cpu-review/8/
Je rychlejší podstatně. Nauč se používat internetové vyhledávače.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je uplna kravina, co tu pises za zavery. Podivej se na ty grafy z odkazu co tu poslal M. Cervicek a muj odkaz na CB. U intelu se syntetickyma gr. benchmarkama nema v principu ani cenu zabyvat, protoze na to maji odladeny driver. Ato je tak asi vsechno. Ve hrach je to uplne o necem jinem. Viz odkazy a X odkazu na rucnych forech.
To nemluvim o chybach, ktere jejich frivery maji, a ktere nemaji ani potrebu opravovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pánové, už asi dva měsíce vlastním sestavu s A10 7890K a Wraith větrákem - k tomu desku od asrock (mimochodem jedna z mála která má displayport) a 8Gb RAM přesně je to tenhle typ (https://www.czc.cz/kingston-hyperx-savage-8gb-2x4gb-ddr3-2400-cl11/15874...) cena sestavy bez skříně a zdroje a disků, které už jsem měl, byla 7600 - připojeno je vše k Full HD monitoru (https://www.alza.cz/21-5-aoc-g2260vwq6-d3026640.htm) přes displayport takže funkční freesync.

Po lehkém přetaktování běží RAM na 2400, iGPU na něco málo přes 1000 a procesor tak jak byl si nemůžu na nic stěžovat. Všechny hry co jsem spustil mi jdou plynule (GTA5, Farcry4, Project cars a několik dalších) neměřil jsem FPS protože mi stačí, když vidím, že se to nezasekává (pokud by mi někdo nevěřil můžu poslat video).

Jediný procesor, který se výkonem dá srovnávat s A10 7890K je o cca 700 dražší i3-6320 (odrážím se od passmark celkový výkon - ani výkon na jedno jádro ani testy na dopočítání hodnoty Pí na rychlost :-)) no a porovnání HD530 s R7 7890K z toho musí každý soudný čtenář uznat - vychází lépe R7.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Někteří retardi nechápou, že u takhle slabých grafik je i rozdíl 10 fps obrovský.
http://www.hardwaresecrets.com/a10-7870k-vs-core-i3-6100-cpu-review/8/
Zde si AMD APU vytírá zadeček s i3-6100.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

oboje dvoje je katastrofa, to tady nikdo nerozporuje. Před pár lety neexistovali integrované grafiky a dnes se hádáme co je výkonější. Je to úžasné kam jsme se dostali.
Jinak vy máte něco z reklamy že jste tady 5x postnul jeden a ten samý odkaz na test?
Možná že to asi nevyznělo tak jasně, problém je v tom, že zmíněná AMD sestava, je 2x náročnější na příkon el.energie a dražší než intel a za vyšší cenu.
Pokud s touhle cenou AMD míní konkurovat intelu tak je na špatné cestě.
Protože dokoupit k oběma verzím grafickou kartu (rx 480 nebo 1060, 1070) nebal bych se tvrdit že bude sestava s intelem rychlejší a úspornjší a levnější.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvoje zavery jsou zjednodusene receno mimo.. Ja mam treba v okoli 2 lidi, pro ktere je tenhle procesor (nebo jeho levnejsi) varianta idealni volba. Vubec nechapes zadne jine souvislosti, coz tady dokazes dnes a denne i presto, ze ti tady lidi vysvetluji a postuji veci. Asi ani tech 5x odkazu na stejny odkaz je pro tebe malo, protoze si zjevne nepochopil vubec nic...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

iGPU je lecos, ale rozhodně ne katastrofa. Na HD hraní je to super. Co je ale ve všech těch testech (co tady přidáváte napříč diskuzí) zavádějící, jsou rozdíly ve frekvenci RAM a to je nejvíc znát - pokud někdo testuje i3-6100 s DDR4 na řekněme 2600 mHz a proti tomu testuje 7870K s DDR3 na 1600 je to trochu nepoměr protože z frekvence RAM těží iGPU nejvíce rozdíl mezi 1800 mHz a 2400 Mhz je někdy "hratelné/nehratelné". A poslední věc srovnání nákladů na intel sestavu a AMD sestavu :-) se stejnou cenou cca jako by byla sestava intel například na H170 mám na A88X víc SATA3, víc USB3 a víc PCI a ještě pokud by náhodou pro Vás bylo prioritou zapojit iGPU do monitoru přes DP a zároveň nemít jen 2 SATA porty stojí deska na 1151 od 3400 a to je už pro celou sestavu o 1000 víc :-)

Doufám, že je to trochu srozumitelné co se Vám snažím říct pane Crho (textem nepopírám, že procesorová část může i u i3 6100 být výkonější než a10 7890k - někdy - ale ve věcech které se normálně používají ne testy ale běžné věci je AMD lepší volba od i5 už AMD nemá moc co nabídnout ale to by patřilo do jiné debaty :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě to labutí píseň není a tečka.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Máš problém s chápáním textu a reality. Je to labutí píseň 28nm procesu. APU jako takové je zajímavý produkt a je zbytečné čekat na jeho nástupce na 14nm. Dále nechápeš, že někteří lidé hrají na 1366x768, 1280x720,1440x900, 1600x900 nebo někdy i full hd a pro taková rozlišení je APU o dost lepší než cokoliv od Intelu. Dále si nikdy nehrál na slabé grafice, a tak nejsi schopný ocenit procentuálně významný rozdíl ve výkonu a kvůli tomu tady plácáš kraviny. Napíšu ti výsledky z odkazovaného testu.

Battlefield 4, the A10-7870K was 60% faster than the Core i3-6100.
Dirt Rally A10-7870K was 44% faster than the Core i3-6100.
GTA V, the A10-7870K was 41% faster than the Core i3-6100.

Takže to máme o 41% až 60% rychlejší AMD APU než tebou oslavovaná i3, ale tobě to nestačí. Zamysli se nad sebou.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takovejm testům já se právě směju, v realitě mám paměti za téměř stejnou cenu 3200Mhz ale AMD ... končí u 2400... a pak je to těch deset procent, Takže ty tady plakej, nicméně AMD je dražší, žere dvakrát tolik a celkově to po zakoupení rovnou můžeš hodit do šrotu, resp. nikdo to od tebe za půl roku nekoupí.

Na tomto testovali:
Memory (DDR3): 8 GiB DDR3-2133, two G.Skill Ripjaws F3-17000CL9Q-16GBZH 4 GiB memory modules configured at 2,133 MHz
Memória (DDR4): 8 GiB DDR4-2400 two G.Skill Ripjaws 4 F4-2400C15Q-16GRR 4 GiB memory modules configured at 2133 MHz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja abych se spis smal Tobe :)) Opravdu vidim ty nadsene borce jak hrajou na na i3 hry :))
Ale klidne spinkej dal..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koho zajímá nějakých potencionálních 10%, když je výkon jednoho výrobku vyšší o 41% až 60%? To s tím prodejem pobavilo. Asi další bazarový kovboj co si myslí, že lidé běžně prodávají a kupují použité PC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mirda Červíček:
Ne ty máš problem protože jsi zaslepenec.

Obě dvě platformy pro hraní u tebou zmíněných rozlišení je potřeba dovybavit opravdovou grafickou kartou.

Srovnávat tady iGPU AMD vs. Intel je KRAVINA, protože dosahují oboje bídných výsledků. AMD má o 9 FPS víc, což dělá u 20FPS polovinu výkonu, ale s porovnáním s grafickými kartami jsou oba dva výkony fatální. Integrovky prostě tady nejsou pro hraní tečka.

Dále se můžeme bavit o spotřebě, jestli těch 9FPS je adekvátních při nárustu příkonu 60W, oproti intelu.
Prostě AMD na prehistorických 28nm procesorech je těžce v záchodě a může to dohnat jen cenou a ani to nedělá. Prostě předražená nelabutí píseň.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt mentál. Hodně lidí hraje na integrované grafice, kde se počítá každý fps navíc. Popírat tenhle fakt, může jen zelený troll.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..to nema cenu.. Proste seno slama, seno slama.. :))
;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Počítat každý fps na integrovaným CPU? Fajn, tak proč tedy srovnáváte vyladěné ovladače AMD s nevyladěnými intel? Není to věcí software? Jo on intel na to kašle... kašle na to oprávněně protože to není na hry. AMD tomu svýmu udlá PRko a hnedka AMDfanboys omdlévají. No mám dost jako.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jardo, jsem nevidel tady nikoho omdlevat, akorat tobe to neni nejak po chuti. Je uplne jedno jestli je to vec SW nebo HW.. dulezity je vysledek. Mi to prijde, ze mas problem cist v grafech a nedokazes si veci abstraktne predstavit. Hral si nekdy hru na treba 28 nebo 20 fps? To je rozdil mezi jeste hratelnosti a nehratelnosti. Nebo kdyz mas 28 a nebo 40 fps..budes mit 40% drop v nejake scene a s tim Intelem se dostanes na nehratelne FPS, kdezto to AMDcko to rozchodi. Jak tady muzes vubec tvrdit, ze v tom neni rozdil?
Rozdil nekde okolo 50% je obrovsky. Samozrejme ze to neni CPU primarne na hrani her, ale to preci nikdo nikde netvrdil. Muzes si na nem a spousta lidi to tak i dela, ale i zahrat. Kdezto s tim Intelem ostrouhas. K cemu ti ten intel v tom compu budes na office praci..myslis ze tam poznas rozdil..poznas pendrek. Mozna tak jedine v nejakych brutalnich excelovych tabulkach a to je tak vsechno. Jedine co poznas je, jestli tam budes mit SSD v takovem kompu nebo ne. Ten rozdil ve spotrebe je zajimavy maximalne nekde v idle, protoze pri office cinnosti se temer kazde dnesni CPU vetsinu doby stejne flaka.
Vem si trochu nadhledu a selskeho rozumu, jinak jsou ty prispevky fakt priserne nekdy :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já chápu rozdíl mezi 20 a 26 FPS, ale oboje je kravina, pokud to hraní myslíte vážně, je potřeba 25FPS+ a u toho AMD nevěřím, že při akční scéně nepadnou FPS právě na nehratelných 20FPS. U intelu je to jedno protože jestli nehratelných 20 nebo 13FPS.
Rozdíl vidím v tom, že PC žere o 60W míň při zátěži, tím padem je i potřeba míň chladit.
Rozdíl vidím v tom, že to je dosluhující technologie, kterou už AMD uvádět nemělo a když ano tak za 50% ceny intelu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

O serioznim hrani se preci nikdo nebavi ani nebavil. Na to je potreba grafarna..Tady se bavime o prilezitostnem hrani, hrani deti, atd. Krome toho toto je CPU, ktere 1,5roku stare. Ted prichazi novejsi generace, ktera ma TDP 65W, rychlejsi grafiku a o chlup rychejsi i CPU cast. Takze oproti i3 6100 by se mel testovat novejsi generace stejne.
A jinak zpatky.. jak ti tady pise nekdo jiny.. ten rozdil 40-60%.. v prumeru okolo 50% na hru..tudiz je to rozdil 20 ku 30 fps, 30 ku 45 fps, atd. Tudiz si hru muzes nastavit tak, aby ti ty fps nepadali nekde pod tech 25fps. S tim Intelem to ale nedas, protoze na to ten vykon treba vubec nema. krome toho i3 6100 stoji cca 3300,-. A10 7850 je jeste o 600 levnejsi, presto jeho grafika je daleko vykonejsi. Samozrejme pro typ uzivatele, pro ktereho je to zajimave. Coz zrovna ty nejsi.
A nezlob se na mne..ale jak muze byt u takoveho typu stroje hlavni argument kolik te zere v zatezi? V plne zatezi to pojede minimalne (v ramci office nebo detskeho compu) a jestli je tam o 50w vice nebo min je jedno, ten chladic to stejne uchladi v pohode.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Obě dvě platformy pro hraní u tebou zmíněných rozlišení je potřeba dovybavit opravdovou grafickou kartou." To písali v Blesku?
a načo asi AMD tie APU skúma a vyrába? ...pre porovnávanie s intel i3, čo sa trápi aj s vykresľovaním v excell a má problém zobraziť aj obrázky vo worde pri rozlíšení 1600x800 (mal som v práci i3-4133). Mal by si si to APU niekedy vyskúšať.

a zase porovnávaš:
1. 28nm technológiu s 14nm

2. GPU+CPU=APU (carrizo s excavator jadrami + GCN3, patrí sem Tonga(r9 285), Fiji(fury) vs. iGPU (Skylake), si pozri architektúru intel a amd apu...
....a ideš tu trepať o 60W rozdiele medzi jedným a druhým čipom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

píše člověk kterej nemá i3... Kde se bere to vaš žluč proti HD530? Kde v blesku psali že HD530 nedokáže zobrazit něco ve wordu? Co lžete! Mám jej na dvě obrazovky a funguje naprosto normálně! Hraju na tom hry i když to na hry není a funguje. I s nevyladěnejma ovladačema se na tom dobře hraje!

Pořád se semnou hádáte jestli to má 20 nebo 26 FPS, ale vůbec nejste schopni pochopit, že ta stará 28nm technologie je po smrti. A pokud to chce AMD prodávat, tak prostě za jinou cenu! Vy tady obahujete nárůst výkonu pro hraní 6FPS za cenu o 60W více! Přitom cena výrobku převyšuje to co už n trhu je.

Vždyť si to po sobě přečtěte co tady obahujejete! Kdyby to bylo CPU a k tomu alespoň půljádra RX480 a mělo to 60FPS, tak řeknu, to je herní CPU+iGPU pro hraní a těch 60W mě nezajímá.
Ale 26FPS, když intel s nevyladěnejma ovladačama má 20... poslouchat, že nedokáže vykreslit obrázek ve wordu... a takovýhle lhaní je prostě pro mě ubhej fanatismus bez špetky zdravého rozumu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

20 nebo 26fps? Zase trolluješ.
Battlefield 4, the A10-7870K was 60% faster than the Core i3-6100.
Dirt Rally A10-7870K was 44% faster than the Core i3-6100.
GTA V, the A10-7870K was 41% faster than the Core i3-6100.
Takže spíš
20 nebo 32fps
32 nebo 46fps
39 nebo 55fps

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v jakým rozlišení 640x480 ? Nenech se vysmát, uveď rozdíly v 1920x1080!!!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zábavné je, že tieto hodnoty udával z linku, ktorý tu vycapil už 5-ty krát...a ty si si nebol schopný pozrieť, že to je odtiaľ.
ale aby si veril, toť aj tvoj obľúbený server to testoval v polovici minulého roka po vydaní. Ale to som už vysvetľoval, že porovnávaš zle... http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti/35573?start=12

tie hodnoty sú z hry:
Battlefield 4 (low quality) - 1280x 720
Dirt rally (low, MSAA off) - 1920x1080
GTA V (minimum) - 1280 x 720

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nie, ja sa nehádam o žiadnych fps, ja len hovorím, že argumentuješ zle...
Na dve obrazovky beží bez záťaže aj moja notebooková grafika HD 3000 (i5-2450M) v pracovnom notebooku. To ju mám teraz oslavovať, že zvládne hry? Skús to spustiť do záťaže...prosím, ja som na tom i3 robil 40 stranové prezentácie, robil 25 stranové inžinierske reporty a pravidelné hranie v exceli. A tá grafika (HD4600) bola neustále v koncoch.
...a k tomu, že nemám i3? a načo? počkám na výpredaj skladov so starými apu, alebo na nový am4 apu zen a na 14nm potom uvidíme, čo fičí lepšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

do kamene tesat: "nicméně AMD je dražší, žere dvakrát tolik a celkově to po zakoupení rovnou můžeš hodit do šrotu, resp. nikdo to od tebe za půl roku nekoupí."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Dej si to nad stul do ramecku..mozna nam konecne s tim tady pak das pokoj :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.