Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Barevné LCD s vlastnostmi elektronického papíru, bez podsvícení a zobrazující video

Ten displej asi zobrazuje ve CMYKu, ne?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K tomu není důvod i když těch 5% NTSC mi přijde podezřelých. Ale asi je způsobuje malá sytost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě k tomu důvod je - protože displej nesvítí, je logické použití subtraktivního modelu míchání barev, tzn. CMY(K).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To by mělo smysl, kdyby ty vrstvy byly přes sebe. Displej sice nesvítí, ale světlo zvenku prochází přes LCD na odraznou vrstvu a zpět, takže se to moc od LCD s podsvícením neliší. Podle mě je nízký gamut způsobený nízkým kontrastem, obraz je našedlý a stejně jako nelze dosáhnout pořádné černé, nelze dosáhnout ani syté barvy. v CIE diagramu tak vznikne trojúhelník se středem v bílé, ale s podstatně menšími rozměry, než má trojúhelník s NTSC světly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je bomba. I když se mi zatím podání odráživosti moc nelíbí, tak je to pokrok a LCD ještě neřekli své poslední slovo! Pokud opravdu nejsme schopni vyrobit větší kapacitu baterky, tak musíme jít tímto směrem i v mobilech.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je dobry napad i kdyby mel kazdy mobil fuzni zdroj, protoze je to lepsi na oci. Samozrejme za predpokladu, ze se ta odrazivost zlepsi, ale predpokladam, ze na tom uz pilne pracuji.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Chapu dobre, ze na ostrem slunku, pominu-li odlesky kryciho skla, by mel byt logicky nejlepsi obraz?
Pokud ano, tak by to bylo zajimave reseni pro mobily. Kolikrat na slunku nejde precist na mobilu ani kolik je hodin velkymi cislicemi. A i uspora energie se hodi a pri tom na mobilu neni zapotrebi zavratna kvalita obrazu. A ve tme by pomohlo prisviceni, jako u nekterych el. ctecek knih, ktere by pro pohodlnost mohl spinat svetelny senzor.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chápeš to dobře. Funguje to podobně, jako staré dobré (trans)reflexni LCD, dříve používané v PDA. Na sluníčku šlo vypnout podsvícení a bylo to nádherně čitelné. Jenom ty barvy byly občas takové vybledlé...
Honba za věrnými barvami vykázala tyto displeje mimo oblast zájmu. Teď se vraci v podobě PizelQi a jiných podobných "znovuobjevů". Ale tohle "paměťové" vylepšení vypadá dobře, protože to žere ještě míň :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jako koncept to vypadá fakt zajímavě. V kombinaci s nuceným podvícením (když je šero, jako na hodinkách) by to mohla být super věc pro displejové věcičky co se používají venku na sluníčku a doma jen minimálně.

Určitě to bude zajímat výrobce dynamických reklam a různých vývěsek do výloh a nad pulty, kde dnes obvykle slouží (energeticky nic moc) telka či monitor.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dokonca si viem predstavit takyto displej aj na kancelarsky monitor. Svetla tam byva dost a ked nie prisvietit sa da.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Čekám asi milion let, než dají na mobily elektronický papír nebo něco obdobného. Že by se blýskalo na lepší časy?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.