Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Leica uvádí full-frame M9-P se safírovým sklem

Leica to je lahudka. Nastesti nefotim tak dobre, abych potreboval leicu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Slovní spojení "nerozbitné sklo" mi evokuje jistou scénu z Pelíšků. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a komu tím prospějete ? druhé straně ? :))) málem mi zaskočilo :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

zafirove sklo mam na hodinkach a ani po 10 rokoch denneho nosenia nie je na nom jediny skrabanec - takze ma to nieco do seba...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takže oproti predchodcovi má Full-Frame čip a 50mm f/1,4 objektív. Nejakú tú lepšiu odolnosť a pár serepetičik. Fajn použiteľný základ.

Ale rád by som keby mi niekto obhájil tú cenu ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak... nejlevnější full-frame stojí kolem 50 tisíc (za tělo). Leica má navíc specifický senzor s decentrovanými mikročočkami (kvůli kompatibilitě s širokoúhlými objektivy klasické konstrukce), což určitě na výrobu levnější není. Výroba těl je ruční a konstrukce kvalitní. Není to čínskej plasťák raženej na běžícím pásu, kterej si člověk kupuje každých 3-5 let, Leica se zpravidla kupuje jedna-dvě za život a konstrukce je na to dělaná. Pro člověka, který v minulosti do M systému něco nainvestoval a má řadu Mkových skel, to je dokonce výhodnější než přechod na 1D/1Ds s řadou nových eLek.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Keďže som Leicu a objektívy od nej žiaľ nikdy nemal, tak to vyzerá, že asi ostanem už len pri tých eLkových ;-)

Prístroj ma zaujal, lebo by som si ho vedel predstaviť ako super záležitosť na cesty, kedy človek nie vždy má náladu nosiť so sebou x kg techniky.

Pri Canone mi totiž veľmi chýba malý prístroj alá Olympus PEN s Full-Frame na klasické EF objektívy - malé telo + 50mm a ide sa ...

5Dmk2 s gripom nie je najmenšia a niečo vo veľkosti 600D/60D s Full-Frame by bola ideálna voľba. Doma sa mi váľa 20D (1,6 crop) a neviem čo s ňou. S 50mm na cesty nie moc použiteľná, 35mm ani iný EF-S nemám a "seťák" 24-70 už je tiež na ňu zbytočne veľký...

Toto ma zaujalo, lebo s tou 50mm ideálna voľba a nemusel by som rozmýšlať čo zobrať, čo nie... Len keby tá cena bolo tak povedzme okolo 2.000€...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá 35ka na tú 20D je napr. CZJ Flektogon 35/2.4 (ak nevadí manuálne ostrenie) ktorá sa dá kúpiť v dobrom stave za nejakých 80€ aj menej.

Ale súhlasím, na cesty a šport sa to človeku často nechce vláčiť. Ja mám na tento účel Panasonic LX3, občas mi je samozrejme ľúto keď fotky porovnám s tými zo zrkadlovky... Ale tento foťáčik, ktorý sa predával za cca 400€ sa tiež, v takmer úplne identickej podobe predával aj pod značkou Leica za 800€ ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

hmm, Leica DC VARIO-SUMMICRON 24-60mm F2,0 ... vypadá zajímavě, i jeho nástupce LX5

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Obhájit cenu přístrojů Leica rozumně (logicky) nelze. alepoň 50% je za jméno, ač už má s předválčeným technologickým lídrem v oblasti foto společné jen to jméno. Lidi bohužel na jméno slyší. Spoecifický senzor má zhruba každá fullframe zrcadlovka - ale třeba Canon si ho vyrábí často sám - co Leica ? stále Kodak, či u tohoto modelu jiný zdroj ?
Ruční výroba elektroniky zaručuje pouze to, že bude výrobek dražší - ale je to výhoda ? Kvalitní ? Znáte nějaký konkurenční model v kategorii cca 100.000,- , který je nekvalitní ? Fajn - kdo má řadu Mkových skel, ať si je klidně spokojeně používá - manuální ostření je dnes ovšem už trochu mimo - ale jistě - na krajinu či portrét proč ne... Leica se už bohužel po válce nevzpamatovala a těží jen ze svého jména. Vyrobte dokonalou kopii a zkuste ji za ty peníze prodat s jiným jménem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nie som si isty, ci vies co vsetko robi Leica. Osobne mam pocit, ze fotaky su u nej skor konicek. Meracia technika a vsakovake opticke pristroje profi trieda to je jej biznis.

Tento fotak bude urcite dobry a je urceny pre majetnejsich ludi ako sme vacsina tu. Nehante na IN sa plati.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

asi jste nikdy nepoužíval tělo s dálkoměrem, jinak by jste nemohl napsat ten nesmysl o manuálním zaostřování. Leicami vznikly stohy vynikajících momentek z ulice, protože se s nimi dalo fotit "odboku" - odhadem nastavit expozici, zaostření podle stupnice a vyrazit na lov ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ve verejne nabidce Kodaku neni 18MPx fullframe.. ale nedavno rozsirili sve portfolio o 29Mpx fullframe CCD, cenove to vychazi zajimave ($2400-$4000 dle typu masky a poctu chyb) vzhledem k tomu ze to ma porad vetsi dynamicky rozsah a mensi sum nez CMOS :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že v dnešní době i tento "super" foťák zastará docela rychle. Pokrok ve vývoji čipů a elektroniky je stále značný. Díky kvalitní výrobě bude pravděpodobně fungovat skvěle i za 15 let, ale většina foťáků v té době už bude pořizovat technicky kvalitnější fotky (šum, dynamický rozsah,...). Osobně se mi cena zdá hodně přemrštěná.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jako laik se tedy zeptám: co na tomto fotoaparátu zastará, když na chemickém se dá stále kvalitně fotit i za deset let? Tedy pokud předpokládáme kvalitní zpracování toho chemického. Nebo digitály trpí něčím, co po deseti letech totálně znehodnotí práci fotografa? Fakt mě to jako amatéra zajímá...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za 10 let bude fotit pořád stejně jako dnes (tzn. dobře :-) Ale pokud se podíváte, jaký pokrok prodělaly čipy za posledních několik let, tak je to obrovské zlepšení. Proto si myslím, že za 10 let bude tato Leica fotit pořád stejně, ale nové foťáky v té době už budou někde jinde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Never tomu. Co robi leicu leicou su hlavne jej objektivy ktore by mozno sli nasadit cez redukciu aj na ine telo, ale malokto si ich moze dovolit. Npr. tu su fotky s noctilux F 1,0 , taky charakter fotografii asi nicim inym nedosiahnes

http://www.flickriver.com/groups/noctilux/pool/interesting/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Miluju překrásně čisté fotky s luxusním bokehem, nádhernými barvami a nulovým obsahem ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Leica je také Lamborghini medzi foťákmi na ktorom sa naviac dajú robiť moc moc dobré fotky a ako spomenul Bajaja ich objektív je nedostižný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.