Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k CES 2013: Lenovo uvedlo na trh obří table(t)

Nevidím v tom nějakou budoucnost, počítám-li jen využití v domácnostech.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V tomhle naopak JE budoucnost. Taková smartTV s dotykovým displejem je/bude v podstatě to samé. Liší se jen v přítomnosti baterie (a tu lze, resp. půjde, připojit i přes USB konektor a pak si tu TV/tablet/nebocovlastně odnesete kam budete chtít). A pamatujete co jste dělal první dvě dekády svého života? Kde jste měl papír, čtvrtku, sešit, pauzák... ? Ano ležely pěkně na stole, jako toto. Ideální pracovní nástroj pro mnoho profesí a činností (neříkám že pro všechny, to je samozřejmé).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Sice je to od tématu, ale zrovna u televizí vidím budoucnost spíše s používáním Magic Motion remote control.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak samozřejmě, že se nevrátíme do časů, kdy jsme chodili přepínat televizi ručně (velkým kolečkem na boku televize (ty dva kanály co tehdá byly :) )), tedy že budeme muset vstávat. Ale budou mít dotykový displej (právě i proto, aby šly "používat" i jinak, než z několik metrů vzdáleného gauče).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Samoobsluzne terminaly
Informacne stanky - miesto nezvhladneho opryskaneho kovoveho stlpu to zavesia na stenu alebo stylovejsi podstavec
Interaktivna tabula na mitingy keby sa uhlopriecka este zvacsila alebo zapojilo viac vedla seba - miesto bielej tabule s fixami, projektora a 8 laptopov ktore nie je kam zapojit na elektrinu a do siete
Kdekolvek kde sa dnes pouziva pocitac na kontrolu stavu a ovladanie, 27'' monitor urcite nebude na zahodenie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Super. Konečně někdo udělal pořádnej tablet. Jenom nechápu, proč k jeho propagaci zvolili samé hraní. Jasně, je to populární a každej si rád hraje, ovšem já bych to chtěl primárně na práci. Stačilo by k tomu dát šikovné pero a začít kreslit v AutoCADu, SketchUpu, PhotoShopu atd. Snad to proboha konečně někoho napadne udělat, nebo jsem jedinej, kdo by něco takovýho chtěl?!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Wacom Cintiq, i když ten zatím jen ve 24 palcích, pravda.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na Cintiqu to taky nejde tak rychle jako s myší. Na AutoCad je ale rozhodně lepší volbou nicméně na SketchUp, který hrozně moc těží z toho kolečka je to fakt blbej nápad ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je na AC/SU nepoužitelné. Bylo by sice moc hezké, kdyby se s obyč tabletem dalo kreslit nebo dokonce kreslit ve 3d, ale prostě to nejde a bez dalších hw vylepšení to nepůjde. SU sice umí vypnout stisknutí "myši" při kontaktu s dotyk vrstvou, ale to je asi tak všechno co se "optimalizace" pro tablet týče. Stisknutí kolečka na tabletu taky neuděláš, pohyb je vždy omezen na jednu funkci (typicky orbit, pak překlikneš třeba na move, pak zpátky a tak pořád dokola) navíc tu funkci musíš mít někde nakreslenou (ikona v toolbaru). Jako představa hezká, ale v praxi zdrcena prachobyčejnou myší. Pravdou je, že dřív jsem si to představoval úplně stejně jednoduše, navíc mobilně. Rychlejší bude koupit Cintiq a přilepit k němu notes. Tohle je pro děti nebo na hezkou reklamu. Fakt. Nebo tu někdo viděl, že by profík kreslil na skle když si léta může vybírat mezi různou tvrdostí?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„jakéhosi neznámého výrobce“ na jakýsi interaktivní stůl .... hehe:o)
Byl to Microsoft a Surface (neplest si s dnesnim Surface tabletem).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Surface byl neohrabaný velký stůl, kde v noze byl "velký super počítač".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No sak ano, revolucni masinka. To mel patrne autor na mysli.
Vevnitr byl projektor a infra kamery .... fungovalo to i jako scanner ...
Jinak vis jak to chodi s tema inovacema:) http://i.imgur.com/hXeAU.jpg

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to už fakt dlouho a psal jsem to snad ještě na SHW, ale jsem si skoro jist, že Mrkvo$oft to nebyl. Nebyl to snad ani funkční výrobek, jen koncept/prototyp. Možná to od nich/je M$ koupil a pak z toho vzniklo tohle, nevím, to už bylo mimo mě…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V úplně prvním "Surfacu" údajně tepalo Pentium III kolem 1GHz, pak dlouho nic. Potom se stolek objevil v nějakém pořadu (jsou z něj záběry džouků Jobs vs Gates, červený sedačky, modrý pozadí ale na název si nevzpomenu) a tam už bylo 3GHz PiVo. Nevím jestli si to někdo vůbec pamatuje a jestli se to dá vůbec dohledat, to byly ještě papírový časáky Computerworld nebo tlustej Chip.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem našel jenom to PiVo nicméně MS tvrdí, že jim to šlapalo v 2001
http://earchiv.chip.cz/cs/earchiv/vydani/r-2007/microsoft-surface/_files...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, tento Surface jsem měl na mysli.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Konečeně funkční výrobek pro ukázku, že to jde, ale je to neohrabané (velikost, přenášení, baterie).

Je to dobré, ale až to bude v ruličce s rozvinovacím displayem a dotekovou vrstvou (či holografický display s 3D snímáním prosotru), tak to bude dobré na hry (např. deskové + každý uživatel může mít bezdrátově připojitelné svoje zařízení tel., ipod, apod... např. s vlastní sadou karet apod..), čmáraní, hraní, prezentaci atd....

Pěkné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem sice "pocitacove zavisly", ale rikejte si co chcete, hrat karty nebo clovece nezlob se, na tabletu, je proste, po vsech myslitelnych strankach, totalni magorina .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Uzasne, uz vidim jak budou bolet ruce po celodennim matlani po 27" :) A mit porad po ruce lahev "okeny" s hadrem. Tohle nema budoucnost, je to mozna technologicky zajimave a vypada to zajimave treba ve filmech, ale neprakticke a neergonomicke.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.