Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo IdeaPad Yoga 330: Nově s Gemini Lake

Da sa nabijat cez USB-C? Alebo stale nejake vlastne nabijacky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem se o to trošku zajímal, nevím, ale mohlo by to být i na nabíjení jako u tady toho Teclastu, který má navíc Core M, takže je cca. 2x vykonnější. Ten Teclast jde nabíjet oběma způsoby, asi ne najednou :D

https://www.youtube.com/watch?v=qLsZqj2YMkQ&t=467s

https://www.gearbest.com/laptops/pp_1245434.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle fotek a specifikací konektorů je tam jedna díra navíc, tedy nejspíš nabíječka (kruhový konektor).

Jinak krom konstatování, že cena nebude vysoká by se hodila cena předchozího modelu jako pravděpodobná spodní hranice. Je to 6-9,5 tisíc (32-64GB), ale že je licenčně možné provozovat Windows 10 na dvoujádru s 2GB RAM a 32GB úložištěm jsem netušil.

https://notebooky.heureka.cz/srovnani-produktu--lenovo-ideapad-yoga-80m1...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"že je licenčně možné provozovat Windows 10 na dvoujádru s 2GB RAM a 32GB úložištěm jsem netušil."

A co jinyho by asi tak mohlo na ty hromade tabletu s temahle parametrama bezet (kdyz nepocitam android)? Muj Acer W510 mel puvodne Windows 8, ale vnucenej update prisel ani ne pul roku po uvedeni Windows 10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android, Chrome OS, Ubuntu, Windows mobile (dříve). Tohle jsou specifikace mobilu, na plnotučné Windows je to k zlosti, hlavně RAM. I když o dvoujádrovém Celeru si myslím taky své, sousedovi jsem na tom prováděl nějako údržbu a bylo to tragické. Vlastně i na jednom NUC se softwarem pro Windows obsluhujícím jednu kameru bylo přehrávání záznamu k zlosti, sekané, procesor věčně na 100%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psal si "licencne". O tom ze se to s 2GB pouzivat moc neda se nebavim. Ja to pouzivam vicemene jen na youtube pred spanim a Wokna tam mam taky jen proto, ze tam nic jinyho dat nejde (chybej ovladace grafiky a spousta dalsich veci).
Jinak G Celerony sou za ty prachy (900Kc) super procesory. Ve spojeni aspon se 4GB na beznou praci (browser, office) stacej bez problemu. Teda pokud jde o Skylake/Kaby Lake. Starsi nevim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, když nemají rozum výrobci, tak by si mohl dupnout Microsoft, aby mu nedělali špatné jméno. To, „co nejede”, nejsou 2GB RAM, ale Windows. Co se úložiště týče, těch ~15GB volných na čisté instalaci znemožňuje normální aktualizace Windows. Zákazník oprávněně očekává, že co mu prodají, to bude fungovat, byť pomaleji.
Neříkám, aby se Windows odmítly nainstalovat na slabý systém (npř. NUC) u uživatele, ale co jde do prodeje jako celek OS+HW by mělo být funkční.

https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-update/wind...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Gearbest má nyní chaos v balících a čekat na dodání >2 měsíce není žádná výjimka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Britsky amazon nebo ebay muze prijit vhod... i jine evropske zeme... Treba spoustu nove originalni fototechniky za super ceny ted nekteri prodejci naskladnuji ve Francii a Irsku, apod.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni jen GearBest, ale vicemene cokoli z Ciny. Castecne za to muze i Ceska Posta. Zasilka z Ciny obcas putuje vic nez tyden jen po Praze.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem teď něco výkonnostně podobného, předchůdce Gemmini - Apollo lake celeron N3450, čtyřjádro na 1,1Ghz turbující na 2,2Ghz na 14nm procesu. 4W normální scénář a v mojem noťasu odemknuté na 9W. Můžu potvrdit, že už i apollo lake umí 4k. Zkoušel jsem 4k z youtube a stíhalo to přes AC Wifi jak načítat dopředu tak i zároveň plynule přehrávat. Je to kopie macbooku air, jen 135mm tlustý Jumper EZbook 3 PRO, 13.3" 1.4kg, mám verzi 5 s 6GB DDR3 v dual kanálu, 64GB eMMC (160/80 MB/s zápis/čtení), Full HD (1080p) moc pěkný, matný IPS - opravdu parádní display - AC wifi, 2xUSB 3, micro SD čtečka (škoda, mohla být SD), celokovové tělo (broušený hliník). Má i m.2 SATA port připravený na M.2 2240 SSD ale jednoduchou úpravou je místo i na 2280 která jsou cenově výhodnější. Upgradnul jsem ho M.2 2280 250GB WD BLUE 3D NAND SSDčkem a dosahuje plných 550/550MB/s read/write na této platformě. Upgradnul jsem i chlazení CPU měděným plíškem a performance pastou Therma Grizzly Kryonaut tak, že i spodní výko teď vede teplo a teploty jsou tak max. 63 stupňů u PRIME 95 Maximum heat stres-testu a žádný thermal throtling. Tohle je pasivně chlazená platforma tímpádem žádný hluk. Má velice kvalitní 3.5mm výstup i bluetooth se mi zdá kvalitní na poslech audia. Průměrná výdrž cca. 6-7 hodin podle zátěže. Výkon dostačující na kancelařinu, serfování, konzumaci medií a nenáročné edity fotek na cestách. Klávesníce ok. To vše za cca. 6 tis. kč + 2 tis. za M.2 upgrade. Defakto kopie ultrabuků bez toho výkonu a ceny :-)

https://www.amazon.co.uk/Jumper-Windows-Ultrabook-Bluetooth-9600mAh-Ezbo...

https://www.youtube.com/watch?v=ColfL1KyzlU

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Super! Asi si ho objednam, vsak to je za pusu! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No právě... Display a form-factor se fakt povedl. Touch pad je taky super a nadstandardně velký... Jedině asi te wifi bych fakt vyčetl dosah. Řešení je dobrý router nebo bližší vzdálenost k wifi "vysílači".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pecka, dik za veskere cenne info. DOporucis mi teda presne ten z linku, co si poslal? Alebo maju aj lepsiu verziu? Ja dokonca uvazujem aj nad tym tabletom... :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady https://www.gearbest.com/laptops/pp_647765.html?wid=89 píšou 7.6V / 4800mAh a váha odpovídá tomu z Amazonu, kde je 9600mAh bez udání voltů. Na Aliexpresu píšou u dalšího za 300$ u baterie 7.6V 4500mAh=3.8V 9000mAh. Dělá se vůbec ta verze s baterií 7.6V / 9600mAh?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nie, vsade su 7.6V dvojclanky a kapacita 4800mAh, co je niekde nespravne prezentovane ako 9600mAh(3.8V). Lepsi udaj je tych cca 36Wh, co to ma.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, sem tam někde mají chybu ve specifikaci. Doporučil bych ti ten link co jsem postnul. Od tama jsem ho koupil já. Mám tam i obsáhlejší recenzi, jinak recenzí je více i jinde. Našel jsem menší mouchy, které v té recenzi popisuji, ale koupil bych ho znova...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosim ta ados, divam sa divam, ale vsade vidim iba V4, ty si zmienoval V5. Dokonca uz ani link ktory si postoval nefunguje. Nejaky napad?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skusal som objednat z UK Amazonu a nedorucuju ho do CR. :( Z toho americkeho to ide 2 tyzdne az mesiac, pisu free shipping, ale netusim ci to plati aj pre ton prioritne zaslanie. Najprv po mne chcu kartu a ja ani netusim, kolko ma chargnu a kolko bude dan/clo a pripadna posta? Na gearbeste uz nie je skladom..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TDP 6W ? No potěš koště, to je na úrovni tabletů. Nevěřím, že by intel byl výrazně výkonnější než nějaké výkonné ARM z poslední doby... Pak samozřejmě chápu, že to nemá ani Thunderbolt/DP.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Půjde na to dát linux?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.