Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo jedná s IBM, má zájem o část serverové divize

Bude se opakovat historie. Lenovo odkoupí od IBM jejich divizi, která má dobré jméno a pak ji úplně zničí. Jako to udělali se značkou ThinkPad.

Thinkpady stihli zničit za 10 let, jak dlouho jim to potrvá u serverů?

Poslední Thinkpady jsou silně průměrné a někde i podprůměrné. Poslední model, o kterém se dalo uvažovat byl T520 nebo T420 a ani to nebyla vzhledem k nabídce konkurence žádná sláva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

uz 410 je dost hrozna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze jsem udelal dobre, ze jsem si koupil z druhy ruky T61 a dal do nej SSD? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pocitace/notebooky uz prodali, ted chteji prodat servery. Proste prodaji i SW, co budou delat potom? Cinane budou vlastnit vse a my se zas budem s klackem v ruce honit mamuty?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

se podívejte, jak se IBM pakuje na zakázkách od státu a HW je v tom malá položka. SW se asi jen tak nezbavěj.

U nás X mega stála implementace a nákup a pravidelně mega ročně stojí licence (a právo na bezplatný upgrade SW ovšem bez práce)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak z těch dvou raději Dell, stejně dneska už vyrábí lepší servery.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

U nás v práci je zrovna obmena T400 za T440p. Dalo by sa to zhodnotiť asi takto: Minor upgrade, Major downgrade.

Jedna vec k lepšiemu, dve k horšiemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na kvalitu HW jim sere Barik, všechno je to stejný šmejd, ale když se v záruce čeká člověk na paměti i 3 měsíce, na desku 2 týdny a radič disku 3 neděle, přes Vánoce záruka NBD on site znamená přivezte to sem bude to rychleji vyřízeno a NBD znamená že se do druhého dne o to někdo bude zajímat to mi sere (15.12 nahlášena závada, 16.12. odvezeno do servisního centra a 19.12. opraveno k vyzvednutí u záruky NBD to je děs). Železo oprali nebo převzali od IBM (teď už také není pravda, souhlasím s JP01) ale ty žalostné služby co k tomu nabízejí a ještě nedodržují, to je typická čína. Doufám že Dell se pozvedne a bude kvalitní konkurencí nebo Apple začne nabízet pokročilé služby v podobě 5 let záruky NBD.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

IBM si rozhodně nechá to největší železo, to postavené na firemní POWER architektuře. Prakticky důvod proč vyrábět PC-compatible servery už nemají teď - je to minorita a zbytek strojů na té platformě prodali už dávno.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.