Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo ThinkPad E485/E585 se srdcem od AMD

Super super. Sice je to "jenom" Edge - lepší by bylo samozřejmě T-čko nebo aspoň L-ko - ale aspoň ten redesign šasi vypadá, že od L-ka už moc daleko není. Za tenké rámečky jednoznačně palec nahoru, na druhou stranu touchapd bez oddělených tlačítek je pro mě asi bohužel konečná. Taková kravina s ušetřením asi tak dolaru a celkem slibný stroj je ergonomicky v úplně háji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ved tlacitka vyzeraju byt tam kde vzdy - hore aby sa to dalo ovladat aj klitorisom. Ten radsej mohli odstranit a tlacitka dat normalne netouchpadove dole. Nasrat do ruk a mesiac ho nepustit k vode tomu, co vymyslel ze tlacitka su sucastou touchpadu a neda sa to potom normalne ovladat...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na tlačítka nahoře jsem si zvyknul i u touchpadu asi tak za 10 minut a že je někdy někdo dával dolů mi přijde v podstatě asi tak logické, jako by byly dole u myši. :-) Nicméně fyzické spojení s touchapadem je samozřejmě velmi špatný nápad bez ohledu na polohu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Nasrat do ruk a mesiac ho nepustit k vode tomu, co vymyslel ze tlacitka su sucastou touchpadu a neda sa to potom normalne ovladat...

+1000 jsou to absolutni retardi. Nevim jestli to je snaha designerskeho oddeleni opicit se po Applu nebo co, ale je to naprosto nepouzitelne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud je tam TrackPoint s vlastními tlačítky, tak mi touchpad nevadí pokud je vypnutý :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dokud jsou ty tlačítka samostatné kousky plastu, tak je to v pořádku. Tady se mi jeví, že jsou - jako u některých jiných modelů - jeden kus plastu dohromady s touchpadem / clikpadem, což je (by byl) průšvih. Těžko z toho rozlišení poznat, zatím jsem našel jenom rendery, reálný produkt to může mít jinak.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak se jeste jednou a poradne podivej na obrazek, sou tam naprosto jasne videt cerno cervena klasicka fyzicka tlacitka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja si zvyk pouzivat TrackPoint jako mys a touchpad jako skrolovaci kolecko...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych rád viděl rozložení klávesnice. Lenovo bohužel poslední dobou razí teorii, že namísto F1 - F12 kláves je lepší mít různé "fíčuru" a kromě toho namísto talčítka menu dávají printskrín a rozbili obligátní blok in/del/home/end/pgUp/pgDn. Na takové klávesnici se pak nedá pracovat. To je tak na akorát "browšení po netu".
Klikací touchpad (soukromě mu říkám waklpad) je taky pěkná zhovadilost. Trackpoint se samostatnými mačkacími tlačítky a pevný multitouchpad, pokud jej někdo chce (sám jej také používám).
Mám 4. rokem T540p a dodneška jsem si na tu dojebanou klávesnici a touchpad pořádně nezvykl. Hlavně mi chýbí zmíněná tlačítka a indikace caps + num locků, hdd (ssd) činnosti (hlavně že tam je ledka na vypnutý mic a repráky - fakt "terno").
:(

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozložení klávesnice se kupodivu už asi od generace xx30 drží stále stejné, podle toho pidi obrázku to ani tady nevypadá na změnu.

Tady budu v některých věcech v menšině a asi mě ukamenujte, ale:

- přejít z piditouchpadíku na T400 na ten gigantický na T440p bylo vysvobození a velice rychle jsem si zvykl - trackpoint nepoužívám a aktuálně mám touchpad nastavený na 2prstý klik jako pravé myšítko a 3prstý klik jako prostřední myšítko, takže absentující fyzická tlačítka nevadí - kdyby mi to vadilo, můžu si tam nechat namontovat clickpad s fyzickými tlačítky z T450p, někteří to tak řeší
- stejně tak přejít z "jediné klávesnice na světě", kde ESC není vedle F1, na normální 6řadou klávesnici, mi už asi 4-5 let velmi vyhovuje
- printscreen tlačítko je na blbém místě a semtam ho zmáčknu místo Alt Gr, souhlas
- indikace aktivity disku mi od doby, co mám SSD, už k ničemu neslouží, a na indikaci zapnutého počítače/nabíjení mám pořád ledku na deklu; zatímco na meetingu vědět, že mám vypnuté repráky a mikrofon, to se mi na notebooku určeném na práci hodí celkem často...

Je škoda, že už prý nebude žádný nabušený T480p a zůstanou jen T480 a T480s.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mic a cam mam vypnute v biose a ikonka hlasitosti je preciarknuta pri hodinkach - takze vies, ze mas vypnuty zvuk :) Co by ale potesilo, ze bodka na i v nazve thinkpad pod klavesnicou by mohol byt hdd led a bodka na i na dekli power...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel, ten mic zase na některých jiných meetinzích potřebuju :-) Cam teda výrazně míň, to by v tom biosu vypnout šlo. Použít na signalizaci i to "i" na logu pod klávesnicí nezní jako špatný nápad.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti doporučim DELL Latitude E5570. Většinu na co si stěžuješ má jak chceš. Má Fx klávesy, ledku na capslocku, 3 tlačítka pro trackball a 2 pro pevný touchpad, ledku pro práci disku ... pro mě osobně lahoda :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Rozlozeni je videt v te Lenovo prezentaci, je treba skrollnout stranek dolu:

https://cloud.kapostcontent.net/pub/c70ce445-1abd-4fe0-b95c-5fa235e77dea...

> dávají printskrín a rozbili obligátní blok in/del/home/end/pgUp/pgDn
> Na takové klávesnici se pak nedá pracovat.

Co me fascinuje je, ze retardum v Lenovu nedochazi jedna zasadni vec - kdyz klavesnice KAZDY ROK meni zasrany layout, profesionaly to akorat nasere.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš mi prosím shrnout, jaké změny udělali "ti retardi" z Lenova v rozložení klávesnice mezi T430 (2012) a T480 (2018)? Dík.

Ještě pro zábavu: první Thinkpad řady T - poctivý tehdy ještě IBM ThinkPad T20 - neměl žádný Win key a ani Menu key. Takže odebrání menu klávesy Lenovem by se dalo považovat za částečný návrat ke kořenům :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Edge není sice plnohodnotný ThinkPad, stále je to tělem i duší ThinkPad jak ho známe" <= Prosím o vysvětlení ... Díky. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, maji spolecne jmeno, a pokud se divas z dostatecne dalky, tak to vypada na Thinkpad... jo a oba maji trackpoint, p*co. Logicky jsou prakticky identicke :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vzhled je to první, co zaujme. Kromě vzhledu je to i zpracování. Ano, není to plasťák s kostrou, ale jen plasťák a ano nemá to zabezpečení na úrovni klasického ThinkPadu ale celkově je to povedená mašinka za příznivou cenu.

Svého času jsem měl ThinkPad E420 a rozebíratelnost, panty, klávesnice a spolehlivost byla úctyhodná!
Za mě je to stále thinkpad, jen né tak stavěný jako klasické T-čko. Pokud ale máte potřebu s tím lítat po stavbách a podobně, klasický T model se Vám rychle zaplatí :) Pro nás ostatní je Edge více než dostatečný. Kam se hrabe Acer a jeho zpracování!

takže tak :-)
PS: Současné ThinkPady už také nejsou ThinkPady, které ty s námi byly dříve! (Viz T41 například).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak je! ja mam E450 a okrem absencie M2 a trochu slabsej wifi je to uplne dokonaly notebook. Hlavne ma LAN konektor, to vyda za 10 hociakych notebookov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Něco se vyrábí bez LAN konektoru? (ale tím samozřejmě myslím i nějaké mini varianty s jednoduchou redukcí).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

redukcia len ako kompromis, koli nejakej inej, lepsej funkcii (nie mala hrubka, to neakceptujem). A uz robia booky aj bez normalneho usb, len C, to je absolutne neakceptovatelne!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je snad těch plně vyhovujících redukcí za babku málo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

USB-C dockport = NEBRAT.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a to je právě špatné uvažování. Minimálně dvě dokovací stanice mi leží ladem bez užitku, protože měli hloupý proprietární konektor. Takhle se dá USB-C stanice použít s jakýmkoliv strojem (nehledím na fyzické umístění konektoru). To je ta správná universálnost. Jasně, TB3 by byl mnohem lepší kvůli propustnosti, ale i tak je to skvělé, že se vyhnuli konektoru, který zmizí stejně rychle jako se objevil!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Jen ta kvalita provedení konektorů...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim suhlasit. Dell zacal po novom do Latitude a Precision pchat tieto USB-C Thunderbolt konektory. Mal som uz niekolko pripadov asi po roku, kde ten konektor v notebooku uz je vybehany a nema to kontakt.
Stary dobry zlaty dock connector na spodku notebookov.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nižší cena - kratší životnost. Jinak pevná redukce z USB C na standard 3.1 za 150 Kč je opravdu děsný opruz, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.