Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lenovo Vibe B vs Huawei Y560, aneb Když dva dělají skoro totéž

Mno, ja bych doporuceni zmenil na "kazdemu uzivateli doporucuji se poohlednout po alespon 2GB/16GB...
Moje babicka by taky urcite rekla, ze neni narocny uzivatel... a jak si na mobil zvykla, tak je skoro porad na facebooku, webu, foti, nahrava, komentuje... a vzteka se, kdyz musi sekundu pockat....pro ni jsou skoro i ty 2 GB ramky malo)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Porovnání CPU nevidím jako adekvátní. Hodilo by se říct, jak na tom je architektura (v tomto případě obě in-order hovínka, takže je to asi fuk, ale připomenout by to bylo vhod) a hlavně výkon srovnávat v single-core a multi-core zvlášť, protože co se u androidu převážně počítá je právě single, multi je spíš taková benchmarkovina (a to obzvlášť při těch biglittle #&@{} co se nám snaží všichni vnutit jako že je to nejlepší řešení, #&@{} leda, mám Xperii X Compact a předtím jsem měl Z5 Compact, obě mají A53 (in-order takže pecka) a k tomu A72 resp. A57 v nějaké takové té konfiguraci, a nejlepší řešení je povypínat co největší počet A53 co jen jde (tj. vše krom core0) a nastavit threshold aby všechny aplikace běžely na out-of-order jádrech. Multicore sice klesne, ale singlecore je o chybu měření vyšší a hlavně! odezva celého systému je na tom daleko lépe. Jak by řekl Kuhál, funguje to mnohem lépe, radostněji. Prostě se to tolik neseká.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ARM tyhle big-little nebo ještě horší třístupňový big - little (high MHz) - little (low MHz) hovínka sám pro sebe podporuje systémem svých licenčních poplatků, protože si účtuje za jádra. I kvůli tomu je pro mě nepochopitelné, že do toho výrobci jdou a nezaměří se na úspory ve stylu AMD-Intelu - dynamické frekvence, vypínání všeho možného atd. Minimálně Qualcomm by na to schopnosti měl. Tvůj příspěvek mě utvrdil v názoru na podřadnost takového řešení.

Smyslupné programování pro takové paskvily zabere 20x více času a schopností, takže to v praxi nikdo nedokáže - i z důvodu nutné perfektní spolupráce OS s ostatním SW (+vybroušenost toho samotného SW i OS), což je na ultramobilních platformách ještě větší sci-fi než u PC. Kdyby aspoň ty miliardy z posledních, téměř bezkonkurenčních, let nalil Intel do ultramobilních SOC a ARM musel tohle kriplení přehodnotit. Podle toho co jsem četl, tak chystá ještě větší zvěrstva. DynamIQ - IQ tykve.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Apple umí, Qualcomm umí (Kryo - kromě "Kryo280", to je pěkná s prominutím ojebávačka na zákazníky... Snapdragon 820;821 má 4x inhouse Kryo jádro (po dvojicích, rozdíl jen velikost L2 a takty předpokládám že i napětí, jinak identické), Snapdragon 835 má 8x "Kryo280", což v překladu znamená 4xA53+4xA73, WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF). nVidii nepočítám, ten jejich denver nebo jak se to jmenovalo, ticho po pěšině, vyšlo to vůbec nějak reálně, je to dostupný? Nepředpokládám že by tak či onak pro to vznikla jakákoliv podpora, ostatně jako u jakýchkoliv jiných nvidiáckých mobilních produktů, pamatuju si na GoForce 5500 v Toshibě G900 jak tam ten čip byl nádherně zužitkovanej... Ostatní umí asi kuloví a ne pořádný jádra, namísto toho to musí takhle zkryplit.

Ten dynamiq jsem za 2 minuty hledání nenašel nic detailnějšího co by mi mohlo říct oč jde, máš někde po ruce odkaz?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.androidauthority.com/arm-unveils-dynamiq-758182/

Třeba. Ve zkratce. Umožňuje ještě větší guláš a nesmyslnost než příšerný tříúrovňový big-little dnes. Pestrost a svoboda návrhu, kterou využijí hlavně marketingová oddělení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pro méně náročného uživatele, který chce internet, facebook, YouTube, případně přehrávání hudby a méně náročné focení, je to dobrý přístro. Uživateli náročnějšímu doporučuji poohlížet se po přístroji s alespoň 2 GB RAM, alespoň 16GB interní flash, případně ještě s 8jádrovým SoC. A také kvalitnějším fotoaparátem s alespoň 1080p videem."

V závěru to nemůžu najít ani u méně náročného ani u náročnějšího uživatele. Dá se s tímto smartphonem také telefonovat?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zvolání : "Proč, BOŽE proč ???"
...
Bůh mlčí a souhlasí, ale pak se zamyslí a z Nebe se ozve :
"Pro Ježka" ... :)))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučtě mi někdo ZDARMA offline navigaci pro Android a ČR, která umí plánovat cestu i offline (ne jak mapy Seznamu). U Google Maps jsem zatim nepochopil, jak je udělat offline ani jsem nic neplánoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. Here WeGo
2. Mapfactor

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfactor.navigator
Používal jsem to léta, i nějaké bugreporty nahlásil a byly opraveny.
Poslední rok už nepoužívám, tak nevím, zda je to ještě ok.
Přešel jsem na Waze (online), kde skvěle fungují objížďky zácp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejhorší je, že tyto telefony si dneska MUSÍTE koupit, pokud nejste příznivcem plácaček na mouchy. Osobně preferuji něco velikosti kolem 4 až 4,3", což je dneska vyhynulá kategorie. Pokud jde uživateli primárně o to, aby to telefonovalo a sloužilo jako kalendář, už dneska nemá na výběr. Buďto tlačítkový telefon (se všemi nedostatky jako absence Google účtu) nebo alespoň toto. Všechno ostatní je příliš veliké. Navíc v poslední době se rozšiřuje nešvar, kdy telefony mají hladká záda, aby snadno vypadly z ruky a rozbily se, a jsou všude zalepené, aby se ani nedala vyměnit baterie, natož display.

Podobná situace je u notebooků, tam konstrukčně kvalitní modely s nějakou tou možností servisování jsou už jedině workstationy za 50 tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velikost ovlivní i velikost rámečku. Tyhle levný šunky mají rámečky velké (plus pro odolnost), ale 4,7" Samsung Galaxy A3 má téměř stejné celkové rozměry jako tohle Lenovo.
132,5 × 66 × 9,9 mm vs A3 134,5 x 65,2 x 7,3 mm.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm... tak v tom případě už nelze koupit vůbec nic :-(. Jsem zvyklý na S4 mini, která má rozměry 124.6 x 61.3 x 8.9 mm a větší už bych nechtěl. Nevadí mi větší tloušťka, v tom spíš naopak, lépe se pak telefon drží. V těchto rozměrech se dneska vyrábí jen zásadně horší telefony než před pár lety.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Foun som dostal v robote, dal ho frajerke, ta mi ho po tyzdni vratila ze je to srac ka. Pouziva radsej nejake este lacnejsie a starsie lenovo. End od story.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale výborný příběh! Děkuji ji Vám za něj. Neplánujete ho vydat jako novelu? Případně doporučil by jste mi prosím podobně skvělé texty? Děkuji!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

kvalitou i kvantitou odpovida ta "recenze" tomu, co najdes pod sluvkem "recenze" treba na heureka.cz a na nekterych eshopech.... takze podobne skvele texty najdes tam ;)

(i kdyz musim uznat ze v nekterych eshopech uz zapli mozek a prejmenovali to na "nazor" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stručnost není vždy na škodu. Sdělil to podstatné, jen mu nějak nevěřím. Starší a levnější Lenovo by mělo být ještě horší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevim co jste cetl ale to Lenovo je o vice nez rok novejsi. A u tehle levnych telfonu dela rok jsete stale dost velky rozdil

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsem jeho příspěvek.
„Pouziva radsej nejake este lacnejsie a starsie lenovo."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Davide, šlo by prosím otestovat takový detail, který je prakticky ve všech článcích o telefonech soustavně opomíjen?
GPS!!!

a) Rychlost prvního fixu.
b) Rychlost opakovaného fixu po probuzení telefonu.
c) "Cestování" GPS na zahradě.
d) Přesnost nahrané trasy a soulad s km/h v autě?

ad a) To je asi jasné.

ad b) Typicky bloudím městem, koukám co 100 metrů na mapu a vždy čekat 15 sekund, než se to "zase fixne" je u některých telefonů (většinou s MTK) docela, ehm, "otrava".

ad c) Stačí položit telefon na pěkné místo a nechat alespoň hodinu nahrávat trasu. Vzniklý obrazec poví o GPS strašně moc věcí. Kromě průměrného a maximálního rozptylu tam bývají i jednorázové kilometrové odskoky, což může ukazovat na chybnou implementaci algoritmů.

ad d) Trasa v ulicích města bývá velmi zajímavá. Např. když prudčeji zastavíš, např. na červenou na křižovatce, tak některé GPS o pár metrů přejedou (asi nějaký "inteligentní" predikční algoritmus) a pak zacouvají. Taky mám zkušenost, že na volném prostranství GPS funguje docela ok, ale poloviční výhled v autě GPS navigaci úplně rozseká a ta "uskakuje" o desítky metrů do vedlejších ulic, neustále přepočítává trasu a vůbec není schopná včas informovat o odbočení, natož, aby ukazovala reálné km/h!

Takovou "GPS" (po valašsku "Gde Proboha Su") v telefonu si už fakt nikdy nechci koupit (mám už 4!), jenže takové testy nikdo nedělá! :'(

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.