Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Letní Fórum digitální fotografie 2003

diit.cz logo na CD-R serveru 1. dubna 2009
Již v úterý 3.6.2003 proběhne v pražském Kongresovém centru Fórum digitální fotografie. Akce, které se v minulém roce zúčastnilo 500 posluchačů, nabídne jak řadu přednášek, tak nově i praktický workshop s možností fotografování modelek v ateliérových podmínkách. Mimo jiné si budou moci účastníci vyzkoušet většinu digitálních fotoaparátů a přislušenství, prodávaných na tuzemském trhu
Toto je plné znění tiskové zprávy tak, jak byla zaslána redakci CD-R serveru.

Institut digitální fotografie (www.idif.cz) spolu se servery Grafika On-line a Digineff, za podpory generálního partnera akce - společnosti Intel pořádá již v úterý 3.6.2003 opět v reprezentativních prostorách pražského Kongresového centra jedinečnou akci v oblasti digitální fotografie Fórum digitální fotografie.

Celodenní akce je určena všem zájemcům o tento perspektivní směr vývoje fotografické techniky. Ti mohou na fóru získat jak teoretické znalosti na řadě přednášek, tak fotografické zkušenosti v rámci praktického workshopu sestávajícího se z profesionálně vybaveného ateliéru. Nedílnou součástí akce jsou kontaktní místa výrobců digitální techniky, kde si všichni účastníci akce mohou odzkoušet většinu moderních fotoaparátů prodávaných na tuzemském trhu. Lektory odborného programu jsou Ondřej Neff, Jan Březina, Petr Lindner a Pavel Kočička.

Fórum digitální fotografie 2002

Program přednášek je rozdělen do pěti sekcí a podává ucelený a praktický pohled na problematiku digitální fotografie. Jednotlivé přednášky popisují digitální fotoaparáty jak po technické, tak funkční stránce. Posluchači budou na přednášce také dostatečně seznámeni s různými technologiemi úprav digitálních fotografií a jejich tisku - jak pomocí stolní tiskárny, tak ve specializovaném minilabu.

Novinkou připravované akce je praktický workshop, kde bude po celý den pod dohledem lektorů k dispozici k vyzkoušení digitální fototechnika, studiové osvětlení, tiskárny a samozřejmě počítače s nezbytným programovým vybavením. V praktické sekci si tak kterýkoliv návštěvník bude moci vyzkoušet vyfotografovat nasvícený model, provést základní retuše v počítači a vytisknout si snímek na inkoustové tiskárně.

Všichni účastníci budou mít navíc možnost v praxi vyzkoušet desítky digitálních fotoaparátů a další techniky umístěné na kontaktních místech jednotlivých výrobců.

Fórum digitální fotografie je určeno nejširší veřejnosti. Pokud o digitální fotografii zatím pouze uvažujete, pomůže vám se základní orientací. Pokud již digitální fotoaparát používáte, nabídne vám možnost vyzkoušet novou techniku a diskutovat jak s odborníky, tak i desítkami uživatelů. Vstupné na akci činí 300 Kč a účast je omezena na 500 zájemců. Registrace probíhá přes web www.digiforum.cz.

Redakce CDR (Google+)

Redakci CDR.cz tvoří tým mladých žurnalistů, které spojuje společná láska k moderním technologiím. Milují chytré gadgety, vylepšováky a nejnovější zařízení všeho druhu.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Letní Fórum digitální fotografie 2003

Žádné komentáře.