Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Levné 7palcové tablety budou ještě levnější

Tak ono dneska nema clovek moc na vyber, nez par mesicu pockat nebo objednavat z ciny .......
Allview Impera i8 200€
Point of View Mobii WinTab 800W 169€
Pipo W2 128$
+ tuny dalsich do cca 200$

Jinak samsung je samozrejme vtip a hraje si na apple, kdyz se provalily jejich prestrelene prodeje a to, ze jejich tablety uz nikdo nekupuje, tak drzi aspon pro par "vernych" ceny vysoko, aby na tom aspon neco vydelali .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Za tři tisíce bych koupil na ebayi první generaci iPadu. I s zastaralým systémem a pomalým hardware by mě to štvalo méně než tyhle laciné tablety ze supermarketů. Vyzkoušeno, měl jsem v ruce obojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je trošku extrém. Čína už nejsou jen noname značky a to co je k dostání v supermarketech..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já bych zase koupil radši i ten nejlevnější noname tablet než nejnovější iPad, protože i ten nejhorší tablet s Androidem toho bude umět víc.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě ti vřele doporučuju třeba skvostný MyAudio 7" tablet, který mi nedávno donesla domů známá, abych jí tam stáhl z google play nějaký hry pro synátora. Za rozdíl mezi pořizovací cenou tohoto "tablet pc" a libovolného iPadu z druhé ruky si můžeš rovnou dopředu objednat návštěvu u terapeuta, protože z čehokoliv na onom MyAudio tabletu budeš mít hodně dlouho trauma. Příklad - swipe prstem dolů, aby se zobrazila nabídka, ve které můžeš zapnout Mass Storage po připojení k PC - měřil jsem to stopkama, a trvalo to 7 vteřin od provedení gesta ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak dlouho trvá připojení iPadu jako mass storage? To je ta pointa. Samozřejmě existují přístroje s otřesným HW, který jsou na hranici (často i daleko za hranicí) použitelnosti. Ale i ten nejhůř vybavenej stroj umí to, co žádnej iPad neumí.

Jinak kolega si kdysi koupil nějkej z prvních čínskych tabletů s jednojádrem a 512 MB RAM. Fungovalo to docela obstojně. Ten Tvůj přístroj musel být vadnej nebo se instalovaly aktualizace nebo nevím, co se dělo. Ale takhle pomalý nejsou ani ty největší klumpy. Navíc dnešní i naprostý lowendy mají čtyřjádro a 1GB RAM.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Alespoň si příště podobný nákup rozmyslí. V tom řetězci nemají ani kvalitní potraviny natož něco jiného.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:))) to že něco neznáte, ještě neznamená že to neexistuje. Kdyby to co jste napsal byla pravda, tak netrhá Apple prodejní rekordy a nemá věrné zákazníky. Navíc nevím jak by se vám líbil svět bez konkurence a tím pádem intenzívního vývoje.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem někde psal, že chci svět bez konkurence? Já chci konkurenci. Ale někdo, kdo mi nemá, co nabídnout, se za ni dá těžko označit.

Kromě toho já jsem psal o sobě. Plno lidem stačí, že jim iPad zobrazí internetovou stránku, facebook a fungujou tam hry. Neřeší, že nemá správce souborů, mass storage, chybí podpora pro paměťový karty, má omezenou kompatibilitu s ostatníma zařízeníma atd. Pro mě je tohle všechno deal-breaker. Ale spoustě lidí to může stačit.

Jo a mimochodem, iPady se prodejně propadají. Už to není tak oblíbený módní doplněk jako kdysi, to byl hlavní tahoun prodejů.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ono hlavně většině lidí stačí, když to co to umí umí dobře. Žádné pády, sekání, denní restarty. Nimrat se v tom potřebuje málokdo.
A není daleko doba, kdy se začne řešit bezpečnost.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jsem poslední kdo bude tvrdit, že Apple a jen Apple je to nejlepší na světě, že konkurence na něj nemá. Je to jako s jakýmkoliv jiným zbožím nebo třeba s ženskýma. Žena co vyhovuje mě a nemám potřebu ji měnit, by možná vám vůbec nevyhovovala.Takže to hanění Apple, Google, MS, Samsungu nebo něčeho jiného jen ukazuje úroveň daného člověka. To že pro místní poměry je Apple drahá značka není třeba řešit, to je prostě fakt. Ale nic to neříká o kvalitě a použitelnosti. Kvalitní výrobky konkurence nejsou nijak podstatně levnější, a s levnějšími produkty to nemá cenu srovnávat.

Jen to co jste tvrdil na konci je velmi lehce vyvratitelný fakt. Stačí se podívat na prodeje a je jasné že ty jim neustále rostou současně mají obrovskou část zisku celého mobilního trhu. Co by jste na jejich místě chtěl víc? To znamená, že jsou prodávají z místního pohledu předražené výrobky, ale i přesto mají čím dál více zákazníků a navíc ti zákazníci i po koupi jsou dlouhodobě spokojení. Ale je v pořádku že vám vyhovuje něco jiného a jste s tím spokojen. To je ideální stav.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

JeCh: Ve stavu, v jakém jej dostaneš z továrny jej bohužel bez instalace softwaru třetích stran jako MassStorage nepřipojíš, jelikož ale jeden shodou okolností vlastním, tak jsem našel na webu workaround - pokud je na tvém přístroji proveden tzv. Jailbreak (dle mého obdoba rootu u Androidu, leč na nejnovějších verzích iOS zatím neproveditelná, můžeš využít pěkný plug-in pro Total Commander jménem T-Pot, který ti umožní přístup přímo k filesystému tabletu. Bohužel se to hodí jen pro účely typu flash disk a kopírování aplikací - kdybys chtěl např. nahrát do tabletu fotky, tak narazíš na problém - skoro všechny mediální soubory mají uložena i nějaká metadata v SQLite databázi, kterou se mi nepodařilo nijak rozumně editovat.

Ad prodeje iPadů: v tomto směru vůbec informovaný nejsem, ale dá se čekat zpomalení prodejů high-end zařízení (ať už hardwarem, nebo cenově ;) ) - trh začíná být pomalu nasycen, a přínos při upgradu stávajícího zařízení není zdaleka takový, aby ospravedlnil investici $1000. Prodeje podobných zařízení (ať už je výrobcem Apple, Samsung, či Microsoft) táhnou do jisté míry hlavně skalní příznivci značky, kteří z nějakého důvodu potřebují/chtějí mít vždy ten nejnovější výrobek. A pak samozřejmě lidé, kterým starý mobil odešel nebo byl odcizen/ztracen.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Kdyby to co jste napsal byla pravda, tak netrhá Apple prodejní rekordy a nemá věrné zákazníky."

To je absurdní tvrzení. Podle vás by musel třeba Linux trhat prodejní rekordy jen proto, že má lepší shell a rychlejší instalaci, a umí skoro všechny souborové systémy, co snad existují. Nebo Betamax měl vyhrát nad VHS. Atd... Ale takhle svět zjevně nefunguje.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já to vidím úplně stejně, všech možných mobilních zařízení mi projde rukama dost, znám hodně lidí kteří je používají delší dobu a laciný (osekaný tablet bych si nekoupil), když šetřit, tak si koupit klasickou čtečku. To nadávání na tablety že jsou to jen hračky na nic, se týká těch levných šrotů, nechci slevu zadarmo. Je to jako s normálním počítačem, hledat slevu několik stovek nebo tisíc Kč, a smiřovat se s kompromisem se nevyplatí. Jednak cena SW a dat velmi rychle převýší cenu železa, za druhé vydělat si nějakou kačku navíc, a mít pořádné zařízení není pro normálního zdravého jedince problém. To je jako kupovat laciný alkohol a potraviny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No Samsung objektivně řečeno od rozjetí Androidu do vývoje dal nejvíce a nejvíce šlapal na přezky Apple. Proto také byl Samsung nejvíce s Apple v konfliktu. Když se člověk ohlédne spět, tak zjistíte že v porovnání se střety se Samsungem jsou ostatní výrobci přístrojů s Androidem v pohodě. Apple je coby neškodné přehlížel jak nehostinnou krajinu. Medializace střetu těchto dvou obrů v lidech zanechala zkratku Samsung rovná se špička v přístrojích s Androidem. Někdy zaslouženě někdy méně ale faktem je že cenovou politikou opravdu připomíná Apple, jen má větší produktovou nabídku v cenových relacích a tak jeho výrobky si najde více lidí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Na telefonech a tabletech podle mě Samsung dominuje, protože má jasně nejmasívnější reklamu. Podívejte se do prodejny O2, T-Mobile, Vodafone všude je na prvním místě Samsung a pak ostatní. Dokonce jsem viděl, že i v bazarech je to stejné. To je ukázka, že reklama funguje!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dodneška jsem nepochopil, jak může někdo prodávat plasťák s Androidem za cenu kovového iPadu s iOS. Kvalita je někde úplně jinde, docela se divím, že to vůbec někdo koupí.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ale možnosti jsou taky někde úplně jinde. Lidem je docela putna, z čeho je tablet vyrobený, když to je ve finále stejně pevný. Lidi zujme spíš to, co ten tablet umí a jak se s ním pracuje. V tom má Samsung (nebo cokoliv jinýho s Androidem) obrovský náskok.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lidi jsou ovce. Takže jim iOvčí ovládání stačí a žádné androidí hokusy ani moc nechtějí. Ale to je individuální. Samsung jsou plečky, jak ve srovnání s Apple, tak ve srovnání s Xiaomi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Muze nekdo z redakce koncne otestovat Xiaomi Mi Pad? Cena do 5.000, chipset Tegra K, rozliseni 2048x1536... K tomu si nemuze Apple ani Samsung cuchnout.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

kde ho maji za 5000 ? tedy predpokladam ze jsou to ceske koruny, jeho koupi zvazuju, ale nejnizsi cenu co jsem zatim nasel je cca 8000 korun

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nesmis to kupovat v CR. Nicmene je treba dodat, ze te ceny do 5000 Kc lze dosahnout pouze porusenim zakona - nezaplacenim DPH pri dovozu :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já se pokud jde o rozlišení se držím hesla od camcaď do camcaď :-) . Do 10" je dle mého Ful HD dostatečné. Nehodlám studovat obrazovku lupou a hledat rozdíly.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

rozlišení display je hezké ale na 8" to moc poznat nepůjde a bez HDMI to je jako obyčejný levný tablet když to nemůžeš připojit k TV (full hd pochybuji že tu chodí zloději(politici) a milionáři s 4k TV) takže na filmy se musíš koukat na 8" což je celkem málo. a Jinak stačí hodit název do google a najde to recenzi na svět androidu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jaký má tablet vůbec smysl? Do kapsy se nevleze a notebook nenahradí. Buď chytrý telefon v kapse nebo notebook v kufru (tašce).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.