Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Lexar představil 64GB XQD kartu s rychlostí 1100×

Proč karta, která má vynikat především tím, že umožní vysokorychlostní ukládání snímků není prezentována svou rychlostí zápisu?

Z toho pohledu je rychlost čtení úplně zbytečný údaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem napsat presne to stejny. Nechapu proc se udava udaj o rychlosti cteni kdyz kazdyho zajima predevsim zapis.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mě to čtení zajímá. Můj foťák obslouží v pohodě cokoliv se zápisem kolem 50 MB/s (to věřím, že to má), ale zajímá mě, jak dlouho budu pak stahovat těch 32/64 GB do počítače. Ostatně právě tohle pro mě bylo rozhodující, proč jsem nakoupil USB 3 řadič a čtečky a rychlé karty a teď místo půl hodiny tahám plnou 32GB kartu asi 5 minut :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Protože specifikace. Výrobce se chce pochlubit tím, že minimum 125 MB/s překročil o pár chlupů (168 MB/s) s tím, že v praktickém provozu to snad zvládne. Trochu mi to připomíná standard USB 2.0, kde najdete mezi výrobci propastné rozdíly v rychlosti, ačkoli specifikaci splnili. Uváděné teoretické rychlosti daleko převyšovaly realitu (jak mi dá jistě za pravdu případný majitel deseti USB 2.0 zařízení). Proto je lepší se nechlubit málem, než chlubit se virtuálnem ;-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby nekoho zajimalo jak XQD vypada realne a jaky ma "konektor" tak vice informaci/obrazku (v linkovanych CDR/DIIT clancich to neni): http://www.techniphoto.com/wiki/index.php?title=XQD

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.